زاخارووا: مقامات آلمانی دیوانه شده‌اند

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات اخیر «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان، مبنی بر آمادگی نیروهای مسلح این کشور برای کشتن سربازان روسی در صورت حمله ادعایی مسکو به یکی از کشورهای عضو اتحاد آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت:‌ مقامات آلمانی دیوانه شده‌اند.

به گزارش ایرنا،‌ ماریا زاخارووا پنجشنبه در نشستی خبری افزود: پیستوریوس آشکارا نگرش تهاجمی خود نسبت به روسیه را تأیید کرد و در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز اظهار داشت که نیروهای آلمانی در صورت حمله مسکو به یک کشور عضو ناتو آماده کشتن سربازان روسی خواهند بود.

این دیپلمات با تأکید بر اینکه روسیه بارها در بالاترین سطح اعلام کرده است که قصد حمله به کشورهای عضو ناتو را ندارد، گفت: روسیه در حال برنامه‌ریزی و برنامه‌ریزی برای حمله به کدام عضو ناتو است؟ اتفاقاً، اعضای ناتو در وضعیت و ساختار قبلی خود بودند که به کشور ما حمله کردند.

زلنسکی، حمایت ترامپ را نشانه‌ای برای تداوم جنگ می‌بیند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به مواضع رئیس‌جمهوری آمریکا در تداوم ارسال سلاح به کی‌یف و تهدید تعرفه‌ای مسکو در صورت حل و فصل نشدن مناقشه اوکراین گفت: ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین، این سخنان را نشانه‌ای برای تداوم جنگ ارزیابی می‌کند.

زاخارووا افزود: «حکومت کی‌یف دائماً چنین تصمیماتی از غرب جمعی را به عنوان یک سیگنال واقعی برای ادامه کشتار، به عنوان رد ایده‌های صلح‌آمیز و مبتنی بر مذاکرات تلقی می‌کند.»

وی تصریح کرد:‌ «وعده حمایت تسلیحاتی بیشتر از اوکراین می‌تواند باعث شدت‌گرفتن فعالیت‌های تروریستی کی‌یف شود.»

این دیپلمات روس در ادامه آمادگی مسکو برای برگزاری دور سوم مذاکرات مستقیم با کی‌یف را اعلام کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ در کنار «مارک روته» دبیرکل ناتو، در دفتر بیضی شکل کاخ سفید، سخنان خود را با تهدید به اعمال «تعرفه‌های شدید» علیه روسیه آغاز کرد و گفت که از روسیه و رئیس جمهور آن ناامید شده است.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: اگر مسکو و واشنگتن در مدت ۵۰ روز به توافقی در مورد حل و فصل اوکراین نرسند، ایالات متحده عوارض گمرکی تقریباً ۱۰۰ درصد بر روسیه و شرکای تجاری آن اعمال خواهد کرد.

ترامپ همچنین تصمیم خود را برای ادامه انتقال سلاح و تجهیزات نظامی به کی‌یف اعلام کرد، در صورتی که اروپا، تحت هماهنگی ناتو، هزینه چنین تدارکاتی را بپردازد.

ایده ایجاد نیروی چند ملیتی در اوکراین

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی درباره پیگیری ایده ایجاد نیروی چند ملیتی در اوکراین از سوی مقام‌های اروپایی گفت: ما بارها اعلام کرده‌ایم که استقرار واحدهای نیروهای مسلح سایر کشورها در اوکراین تحت هر پرچمی کاملاً غیرقابل قبول است و ما این اقدام را به عنوان آماده‌سازی برای مداخله خارجی قلمداد می‌کنیم.

وی افزود: ما چنین نیروهای به اصطلاح چندملیتی را به عنوان یک هدف نظامی مشروع در نظر خواهیم گرفت.

بنا بر این گزارش، دفتر نخست‌وزیر انگلیس پیش از این بیانیه‌ای منتشر کرد که ستاد ائتلاف نیروهای چند ملیتی برای ارائه کمک به اوکراین در پاریس تحت کنترل یک ژنرال بلندپایه قرار خواهد گرفت و یک سال بعد به لندن منتقل خواهد شد.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه ایده‌های غرب در مورد ایجاد چنین نیروهایی را خیال‌پردازی‌های کسانی خواند که می‌خواهند به نحوی در صحنه بین‌المللی بدرخشند.

قاچاق سلاح‌های غربی

زاخارووا در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: «لهستان، فنلاند، رومانی و بلغارستان در قاچاق سلاح‌های غربی از اوکراین دست دارند» که این تجارت غیرقانونی «کاملاً توسط جرایم سازمان‌یافته و تحت حمایت مقامات فاسد کنترل می‌شود.»

وی افزود: «سلاح‌ها از خاک اوکراین به طور همزمان از چندین مسیر به خارج از این کشور قاچاق می‌شوند و زیرساخت‌های ترانزیت شامل مجارستان، رومانی، لهستان و اسلواکی می‌شود. مولداوی همچنان یکی از نقاط اصلی ترانزیت سلاح‌های غیرقانونی از اوکراین است.»

این دیپلمات اظهار داشت: «یک مرکز کامل برای قاچاق سلاح از اوکراین در بالکان ایجاد شده است. فنلاند، عضو جدید ناتو، به نقاط ترانزیت جدید این فرایند قاچاق پیوسته است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: قاچاق سلاح از اوکراین به حدی گسترده است که حتی خود سازمان‌های اطلاعاتی غربی نیز مجبور به اعتراف به آن هستند. حامیان رژیم کیف باید به این واقعیت فکر کنند که این سلاح‌ها علیه آنها استفاده خواهد شد؛ چرا که تروریست‌ها نیز از سلاح برای اهداف جنایی خود استفاده می‌کنند.

وی اظهار داشت: مالیات‌دهندگان در کشورهای غربی که به تحریک نخبگان خود، از ادامه خونریزی در اوکراین حمایت می‌کنند، در حال کار گذاشتن یک بمب ساعتی در داخل کشور خود هستند که حرکت آن هر چند کُند است اما شکی نیست که این بمب کار خواهد کرد.

تبدیل مولداوی به «اوکراین دوم»

زاخارووا در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد:‌ کشورهای غربی در حال آماده‌سازی مولداوی برای نظامی‌سازی به منظور ایفای نقش «اوکراین دوم» هستند.

وی افزود: همه اقدامات برای نظامی‌سازی مولداوی به نفع ناتو در حال انجام است. چرا همه این کارها انجام می‌شود؟ پاسخ واضح است: این جمهوری برای ایفای نقش به عنوان «اوکراین دوم» آماده می‌شود.

سیاست پلیسی انگلیس در قبال رسانه‌ها

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی درباره بازداشت طولانی‌مدت رئیس دفتر شبکه راشاتودی در لبنان گفت: اقدامات خودسرانه سرویس‌های امنیتی انگلیس دراین پرونده نشان می‌دهد که این کشور به یک دولت پلیسی با حکومتی بدون تحمل دیدگاه‌های متفاوت و سانسور کامل سیاسی تبدیل شده است.

وی افزود: اقدامات سرویس‌های امنیتی انگلیس باید به عنوان خودسری پلیس، فشار آشکار بر نمایندگان رسانه‌ها که فعالیت‌هایشان با روایت‌های سیاسی ترویج شده توسط لندن همخوانی ندارد، طبقه‌بندی شود.

زاخارووا خاطرنشان کرد: مقامات لندن با آزار و اذیت رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران غیرمطلوب از نگاه خودشان، «به بی‌شرمانه‌ترین روش‌های ارعاب، فشار روانی، اداری و باج‌گیری متوسل می‌شوند.»

کنفرانس «بازسازی اوکراین»

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت:‌ حجم سرمایه‌گذاری‌های اعلام شده در کنفرانس «بازسازی اوکراین» در رُم از ۱۰ میلیارد یورو فراتر نرفت؛ درست است، این مبلغ برای بازسازی است. آنها صدها میلیارد (یورو) برای کشتن شهروندان اوکراینی هزینه می‌کنند. این کنفرانس، نوعی نمایشگاه وعده‌های غیرواقعی بود که در رم برگزار شد.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله