به انگیزه سالگرد تیرباران رفیق خسرو روزبه، قهرمان ملی ایران!

فریاد خروشان رفیق خسرو روزبه، عضو کمیته مرکزی حزب توده ایران، در اعماق بیدادگاه های رژیم کودتایی محمدرضا پهلوی، به صدای رسای نیروهای مردمی برای سرنگونی استبداد سلطنتی بدل شد؛ استبدادی که سرانجام در بهمن ۵۷ فروپاشید. جلادانی که می پنداشتند با به خاک و خون کشیدن مبارزان توده ای می توانند «آخرین شعله های ... به انگیزه سالگرد تیرباران رفیق خسرو روزبه، قهرمان ملی ایران!

ادامه

اجتماعی, استبداد, استعمار, ایران, تاریخ, سرمایه داران, سوسیالیسم, فساد, فقر, کودتا, یادنامه

بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر فاشیسم

در بحبوحهٔ آشفتگی و بی‌ثباتی فزاینده در سراسر جهان، حزب تودهٔ ایران بار دیگر بر تعهدش به پیکار بین‌المللی برای تحقق صلح، برابری، حقوق بشر و حقوق دموکراتیک، و عدالت اجتماعی تأکید می‌کند. جمعه ۹ مه ۲۰۲۵ هشتادمین سالگرد روزی است که پس از تسلیم شدن بی‌قیدوشرط فرماندهی عالی ارتش نازی، که به جنگ جهانی ... بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر فاشیسم

ادامه

آزادی, آسیای جنوب شرقی, آلمان, آمریکا, اروپای مرکزی, استعمار, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, بلژیک, پرتغال, جهان, چین, شرق آسیا, صلح, غرب, فرانسه, کارائیب, ناسیونالیسم, هلند

پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت مصادف با پنجاهمین سالگرد سقوط سایگون (۳۰ آوریل ۱۹۷۵) بود، روزی که مردم قهرمان ویتنام موفق شدند امپریالیسم آمریکا را شکست دهند و به اتحاد ملی دست یابند. پس از دهه‌ها مبارزه با اشغال فرانسه و مداخلهٔ آمریکا، دهقانان، کارگران، زنان، جوانان، و سربازان ویتنام، به‌رهبری حزب کمونیست ویتنام و رهنمودهای ... پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

ادامه

آزادی, آسیای جنوب شرقی, آمریکا, استعمار, استقلال, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, تاریخ, جوانان, حزب کمونیست, دهقانی, زنان, سوسیالیسم, صلح, فرانسه, فقر, کارگری, کامبوج, کمونیسم, لائوس, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, همبستگی, ویتنام, یادنامه

درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت

اعلامیۀ کمیتۀ مرکزی حزب تودۀ ایران به‌مناسبتِ اول ماه مه، روز جهانی کارگر! درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت، برای داشتن حکومتی ملی و مردمی، و برای بهره‌مندی از آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی! کارگران و زحمتکشان ایران! کمیتۀ مرکزی ... درودِ آتشین به پیکارِ بیش از یک سدهٔ طبقهٔ کارگر و زحمتکشان ایران برای شکل‌گیریِ جامعه‌ای رها از فقر و محرومیت

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استثمار, استقلال, اسراییل, اقتصادی, السالوادور, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تورم, جهان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فاشیسم, فرهنگیان, فقر, فلسطین, گرسنگی, محیط زیست, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم

اول ماه مه ۲۰۲۵ ـ به سوی مبارزه برای کار، صلح و سوسیالیسم

اول ماه مه را در فضایی مملو از نگرانی و عدم اطمینان نسبت به روند رویدادها چه در سوئد و چه در سطح بین المللی، جشن می گیریم. بنا به قرارداد کار دسته جمعی منعقد شده در بخش صنعتی،دستمزدها در طی دوسال آینده به میزان ۶.۴ درصد اضافه می شود. این ملاکی برای تعیین دستمزدها ... اول ماه مه ۲۰۲۵ ـ به سوی مبارزه برای کار، صلح و سوسیالیسم

ادامه

آزادی, آمریکا, اروپا, استراتژی, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, ترکیه, جهان, درمان, سرمایه‌داری, سوئد, سوسیالیسم, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فلسطین, ناتو

رژه پیروزی در مسکو با شرکت نظامیان ۱۴ کشور برگزار شد

رژه هفتاد و پنجمین سالگرد پیروزی شوروی در جنگ دوم جهانی که به دلیل شیوع بیماری کرونا به تعویق افتاده بود امروز چهارشنبه در میدان سرخ مسکو با شرکت واحدهای مسلح روسیه و ۱۳ کشور دیگر برگزار شد.

 

به گزارش ایرنا، روز چهارشنبه در رژه پیروزی در میدان سرخ علاوه بر واحدهای نیروهای مسلح روسیه، نظامیان کشورهای چین، هند، بلاروس، ازبکستان، ترکمنستان، صربستان، تاجیکستان، مغولستان، مولداوی، قرقیزستان، ارمنستان، قزاقستان و جمهوری آذربایجان رژه رفتند.

 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در جایگاه ویژه در میدان سرخ از واحدهای شرکت کننده در رژه سان دید و روسای جمهوری بلاروس، بوسنی و هرزگوین، قزاقستان، صربستان، قرقیزستان، ازبکستان، مولداوی، تاجیکستان و روسای جمهوری‌های خودخوانده آبخازی و اوستیای جنوبی در کنار وی قرار داشتند.

 

سران برخی از کشورها از جمله نیکول پاشینیان به دلیل ابتلا به کرونا از سفر به مسکو برای حضور در رژه پیروزی خودداری کردند.

 

روسای چندین سازمان منطقه ای ازجمله دبیر اجرایی سازمان کشورهای همسود، رئیس اتحادیه اقتصادی اوراسیا، دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی نیز در جایگاه ویژه در کنار شماری از کهنه سربازان روس جنگ دوم جهانی حضور داشتند.

 

پوتین در سخنانی پیش از آغاز رژه به شکست ارتش آلمان نازی در جنگ دوم جهانی اشاره کرد و گفت: ارتش سرخ شوروی در شکست نهایی آلمان نازی نقش بزرگ و اساسی ایفا کرد.

 

وی افزود: بیش از ۶۰۰ لشکر آلمان نازی در عملیات علیه شوروی شرکت کرد و ۷۵ درصد هواپیماها و تانک های نازی‌ها در جنگ با ارتش سرخ نابود شدند.

 

رئیس جمهوری روسیه گفت: مردم شوروی به هولوکاست هولناک پایان داده و جهان را از فاشیسم نجات داد. نمی‌توان تصور کرد که اگر ارتش سرخ نبود چه بر سر جهان می آمد.

 

پوتین گفت: ما همیشه به یاد خواهیم داشت که رژیم نازی را مردم شوروی از بین برد. ما همواره باید از حقایق جنگ دوم جهانی صیانت کرده و آن را حفظ کنیم.

 

رئیس جمهوری روسیه سپس به این نکته اشاره کرد که جبهه دوم علیه آلمان نازی در نورماندی را فقط در سال ۱۹۴۴ گشودند.

 

وی خاطرنشان کرد: ما فقط به اتفاق یکدیگر می‌توانیم جهان را از تهدیدها و خطرات جدید محافظت کنیم و در برابر ویروس‌های جدید از آن دفاع کنیم.

 

پوتین سپس بر آمادگی روسیه برای همکاری با کشورهای دیگر در تامین امنیت و ثبات جهان تاکید کرد.

 

رژه در میدان سرخ را واحدهای نظامی روسی ملبس به یونیفرم های نظامی ارتش شوروی در دوره جنگ دوم جهانی شروع کردند که نمادهای (شبیه پرچم) ۱۰ جبهه شوروی در آن جنگ را در دست داشتند.

 

در این بخش از مراسم، واحدهای نیروی زمینی، خلبانان، ملوانان، پرسنل مهندسی رزمی، تجسسی، مرزبانی، پارتیزانها و قزاق های روس رژه رفتند.

 

سپس واحدهای آموزشگاه های نظامی سووروف (پیاده نظامی) و نهیموف (دریایی) روسیه و جنبش مهین دوستی نوجوانان روس به نام «یونارمیا» رژه رفتند.

 

در مجموع ۱۴ هزار نظامی در رژه میدان سرخ شرکت کردند.

 

پس از رژه واحدهای نمونه از روسیه و کشورهای دیگر، نوبت به تسلیحات سنگین رسید و در این بخش بیش از ۲۰۰ قطعه تجهیزات نظامی سنگین شرکت کردند.

 

در مرحله نخست، تانک‌های T-34-85 وارد میدان شدند. این تانک بخش اصلی واحدهای زرهی ارتش سرخ شوروی در جنگ دوم جهانی را تشکیل می دادند.

 

سپس تانک‌های مدرن روسی در چهار مدل T-90Mو T-80BVM ، T-72B3 و همچنین آخرین مدل از تانک “آرمات” نیز در میدان سرخ رژه رفتند.

 

در ادامه مراسم، سه نوع از سامانه‌های موشک‌های ضدهوایی و توپخانه از نوع «پانتسیر» رژه رفتند.

 

نفربرهای زرهی روسی «تیگر-ام» و «تایفون-کا» و نفربرهای«بی.ام.پی-۳»، «بی.ام.پی.تی»، «ترمیناتور»، «بی.ام.دی-۴ام» و «ب.ت.ار-ام.د.ام» و «راکوشکا» از دیگر تسلیحات شرکت کننده در این رژه بودند.

 

توپ های سیار «مستا-اس.ام» و «کوآلیتسا-اس.و» موشک های تاکتیکی «اسکندر-ام»، آتشبارهای پیشرفته «سولنتسپک» و موشک های قاره پیمای بالستیکی «یارس»، سامانه های پدافند موشکی «اس-۴۰۰»، «اس-۳۰۰» ،«اس-۳۵۰» و سیستم های پدافند هوایی «تور-ام.۲» نیز در رژه شرکت داشتند.

 

در این رژه همچنین آتشبارهای «توسوچکا»، سیستم های کاشت مین از راه دور «ای.س.د.م» و مجموعه های موشکی «بوک.ام.۳» شرکت کردند.

 

در بخش هوایی رژه پیروزی در مسکو ۷۵ هواپیما و بالگرد در قالب ۱۶ گروه هوایی شرکت کردند.

 

در این بخش ابتدا بالگرد ترابری نظامی می-۲۶ روسیه بر فراز میدان سرخ به پرواز درآمد و سپس بالگردهای می-۸، می-۳۵، کا-۵۲ و می-۲۸ پرواز کردند.

 

سپس هواپیماهای نظامی «ای-۵۰»، «ایل-۷۶»، «توپولف-۹۵ام.اس»، «توپولف-۲۲ام.۳»، «توپولف-۱۶۰»، «ای-۷۸»، «میگ-۲۹» ، «سوخو-۲۴»، «میگ-۳۱ک» و «سوخو-۵۷» بر فراز میدان سرخ مسکو به پرواز درآمدند.

 

گفتنی است رژه پیروزی قرار بود در روز جشن پیروزی در روسیه که هر ساله ۹ ماه می برگزار می شود، انجام گیرد اما با شیوع بیماری کرونا تصمیم گرفته شد به تعویق بیفتد و امروز در هفتاد و پنجمین سالروز رژه پیروزی این رژه برگزار شد.

 

در مسکو به این مناسبت تدابیر امنیتی ویژه به اجرا گذاشته شده و شش هزار مامور امنیتی برای تامین امنیت پایتخت تعیین شده اند و تدابیری نیز برای پیشگیری از شیوع کرونا به اجرا گذاشته شده است.

 

همزمان با مسکو در شهرهای مختلف روسیه ازجمله سن پترزبورگ، وارونژو ولگاگراد رژه پیروزی برگزار شد و در مجموع ۶۴ هزار نفر در آن شرکت کردند.

روس‌ها یاد میلیون‌ها قربانی شوروی در جنگ دوم جهانی را گرامی داشتند

روسیه همانند بسیاری از جمهوری‌های شوروی سابق امروز در هفتاد و نهمین سالگرد آغاز حمله ارتش آلمان نازی به این کشور یاد حدود ۲۷ میلیون نفر از اتباع شوروی کشته شده در جنگ دوم جهانی را گرامی داشت.

ادامه

اتحاد شوروی, المان, اوکراین, بلاروس, تاریخ, خبر, لهستان, یادنامه

سوگواری بر گرد تابوت زرین جورج فلوید

صد‌ها تن از جمله شخصیت‌های نامدار آمریکایی در مینیاپولیس، بر گرد تابوت زرین جورج فلوید حاضر شدند تا ضمن سوگواری برای وی، صدای اعتراض خود را نسبت به پایمال شدن حقوق سیاهان و اقلیّت‌های قومی آمریکا به گوش جهانیان برسانند.   به گزارش اقتصاد۲۴؛ آل شارپتون، روحانی مسیحی و کنشگر سیاهپوست در این مراسم اعلام ... سوگواری بر گرد تابوت زرین جورج فلوید

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تبعیض‌نژادی, جهان, حقوق بشر, گزارش, یادنامه

جشن پایان جنگ جهانی دوم زیر سایه کرونا در روسیه برگزار شد

روسیه برخلاف سال‌های گذشته، امسال پایان جنگ جهانی دوم را که از آن به عنوان «روز پیروزی» شوروی بر آلمان نازی یاد می‌کنند زیر سایه کرونا با بلند کردن ۷۵ پرنده نظامی بر فراز میدان سرخ جشن گرفتند.

ادامه

اتحاد شوروی, اروپا, المان, تاریخ, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, یادنامه