رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
روسیه: تحریمها علیه کره شمالی بیفایده است
معاون نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در سخنانی در شورای امنیت تصریح کرد که تحریمهای جدید علیه کره شمالی نتیجهای در بر نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «آنا اوستیگنیوا»، معاون سفیر دائمی روسیه در سازمان ملل روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره آزمایشهای موشکی اخیر پیونگ یانگ، اعمال تحریم علیه کره شمالی را اقدامی بی نتیجه و بیهوده عنوان کرد. این دیپلمات روسی با انتقاد از تحریمهای بیشتر شورای امنیت علیه کره شمالی گفت: «روسیه معتقد است که اعمال تحریمهای بیشتر علیه کره شمالی فقط به بن بست منجر میشود.»
نماینده روسیه در نشست شورای امنیت همچنین گفت: «برای پیونگ یانگ، مدتهاست که تنها یکی از غذاهای موجود در منو ارائه میشود و آن هم تحریمهاست. از سال ۲۰۰۶، اقدامات محدودکننده زیادی – یکی سختتر از دیگری – به ابتکار ایالات متحده علیه پیونگ یانگ اتخاذ شده است. با گذشت سالها، اکننون آشکار شده است که الگوی تحریمها نتوانسته امنیت منطقه را حفظ کند یا ما را به حل مسائل منع گسترش موشکهای هستهای نزدیکتر کند.»
این دیپلمات افزود: «تحریمهای جدید علیه کره شمالی یک گره کور است، اقدامی که همانطور که قبلاً گفتیم در گذشته هم هیچ نتیجهای در بر نداشت.»
کره شمالی در پی مانور مشترک موشکی کره جنوبی و آمریکا و بازگشت یک ناو هواپیمابر آمریکایی به منطقه در پاسخ به این اقدام، روز پنجشنبه دو موشک بالستیک کوتاه برد به سمت سواحل شرقی خود به سوی آبهای دریای ژاپن شلیک کرد.
این موشک ششمین پرتاب در ۱۲ روز گذشته و اولین پرتاب از زمان شلیک موشک میان برد کره شمالی (IRBM) بر فراز ژاپن در روز سه شنبه بود.
این پرتاب حدود یک ساعت پس از آن انجام شد که پیونگ یانگ، ایالات متحده را به دلیل پیگیری در شورای امنیت سازمان ملل برای «اقدامات علیه کره شمالی» مورد انتقاد قرار داد.
در بیانیهای که توسط وزارت خارجه کره شمالی منتشر شد، از واشنگتن به دلیل جابجایی یک ناو هواپیمابر آمریکایی در آبهای نزدیک شبه جزیره کره به شدت انتقاد شده و گفته شده که حضور نظامیان امریکایی در منطقه تهدید جدی برای ثبات وضعیت است.
روز گذشته نیز سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) مدعی آماده شدن کره شمالی برای آزمایش سلاح هستهای شده بود. بر اساس این گزارش، «پاتریک رایدر»، سخنگوی پنتاگون مدعی شد که پیونگ یانگ احتمالاً در حال آماده سازی برای آزمایش هستهای جدید است. وی در عین حال این اقدام کره شمالی را اقدامی تنش آفرین علیه امنیت و ثبات منطقهای و بین المللی خواند.
آمریکا روز سه شنبه نیز درخواست برگزاری نشست شورای امنیت برای روز چهارشنبه به منظور بررسی پرتاب موشک بالستیک کره شمالی را ارائه کرده بود. یک مقام آمریکایی در این خصوص گفت که پس از شلیک موشک بالستیک پیونگ یانگ بر فراز ژاپن برای اولین بار در ۵ سال گذشته، ایالات متحده از شورای امنیت سازمان ملل خواهد خواست تا فردا چهارشنبه در مورد کره شمالی به صورت علنی جلسهای برگزار کند.
همچنین بامداد روز سهشنبه، گارد ساحلی ژاپن گزارش داد، موشک بالستیک کره شمالی که بر فراز ژاپن به سمت اقیانوس آرام پرتاب شد، در اقیانوس آرام خارج از منطقه اقتصادی انحصاری ژاپن سقوط کرده است.
محل سقوط این موشکها به صورت دقیق اعلام نشده، اما گارد ساحلی ژاپن از کشتیهای حاضر در منطقه خواست به زبالههای موشکهای کره شمالی نزدیک نشوند و در صورت یافتن چنین زبالههایی فوراً با مقامات تماس بگیرند.
خبرگزاری یونهاپ هم بامداد چهارشنبه از اقدام ایالات متحده آمریکا و کره جنوبی در شلیک موشک به سمت دریای ژاپن خبر داد. بر اساس این گزارش، خبرگزاری یونهاپ اعلام کرد که کره جنوبی و ایالات متحده ۴ فروند موشک را به سمت دریای ژاپن شلیک کردند.
چین: شورای امنیت بجای فشار، نقشی سازنده داشته باشد
چین اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل باید نقشی سازنده را در میانه تنش ها داشته باشد نه اینکه به کره شمالی فشار وارد کند.
صادرات نفت ونزوئلا به چین و مبادله با ایران افزایش یافت
افزایش صادرات نفت به چین و انجام مبادله با ایران، صادرات نفت ونزوئلا در ماه سپتامبر را به سومین سطح بالای خود در سال جاری رساند.
درحالیکه سرمایهداری غربی با بحرانهای مکرر مواجه است، چین سوسیالیستی به موفقیتهای چشمگیری دست مییابد
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، جمهوری خلق چین، تحت رهبری حزب کمونیست، نه تنها جان سالم به در برد، بلکه به طور چشمگیری به موفقیت رسید. نیروهای بازار را برای ساختن سوسیالیسم مهار کرد و جامعه بسیار فقیرش را به آستانه شکوفایی متوسط رساند.
درخواست آمریکا از چین برای ازسرگیری همکاریهای دوجانبه
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا خواستار ازسرگیری همکاری چین و آمریکا در زمینه هایی شد که پکن درپی سفر جنجالی نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده به تایوان، آن را به حال تعلیق درآورده است.