آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

روایت نشنال‌اینترست از واقعیت‌های سخت جنگ اوکراین برای غرب

یک نشریه آمریکایی در گزارشی نوشته فارغ از اینکه چه کسی برنده جنگ اوکراین شود، آمریکا را می‌توان بازنده استراتژیک این نبرد دانست.

 

به گزارش تسنیم، نشریه نشنال‌اینترست در تحلیلی نوشته صرفنظر از اینکه کدام طرف برنده جنگ اوکراین خواهد بود، آمریکا تا اینجای کار بازنده بوده و از لحاظ راهبردی هم در آینده بازنده خواهد بود.

 

در ابتدای این مقاله به قلم «رومان مارکس» آمده است: «صرفنظر از اینکه چه کسی در جنگ اوکراین برنده می‌شود ایالات متحده بازنده استراتژیک خواهد بود. روسیه اقدام به ایجاد روابط نزدیک‌تر با چین و سایر کشورهای حوزه اوراسیا از جمله هند، ایران، عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] خواهد کرد.»

 

در ادامه این مطلب آمده است: «درست همان‌طور که رئیس‌جمهور ریچارد نیکسون و هنری کیسینجر از کارت چین برای منزوی کردن (اتحاد) شوروی در خلال جنگ سرد استفاده کردند، رئیس‌جمهوران ولادیمیر پوتین و شی‌ جین پینگ از کارت‌های خودشان برای مهار کردن رهبری آمریکا بر دنیا بهره خواهند گرفت.»

 

وی تصریح کرده است: «روسیه از زمان حمله به اوکراین به نخستین عرضه‌کننده نفت به چین تبدیل شده و جای عربستان را گرفته است. البته این صحت دارد که در بازه زمانی کوتاه تا میان‌مدت، ظرفیت انتقال موجب محدود شدن میزان توانایی فروش سوخت‌های فسیلی از سوی روسیه به چین خواهد شد.»

 

روسیه در حال حاضر تنها یک مسیر برای انتقال نفت به چین دارد که همان خط لوله ESPO است…. در سال‌های آتی چین و روسیه بدون شک سرمایه‌گذاری‌های عظیمی برای توسعه انتقال نفت و گاز میان دو کشور ایجاد خواهند کرد که این موجب خواهد شد روسیه توانمندی بیشتری خواهد داشت تا به عرضه‌کننده نخست سوخت‌های فسیلی به چین تبدیل شود.»

 

نویسنده پیش‌بینی کرده روابط نزدیک انرژی میان روسیه و چین موجب خواهد شد این دو کشور نزدیکی‌های بیشتری به یکدیگر به عنوان متحدان استراتژیک پیدا کنند. چین با داشتن یک عرضه‌کننده قابل اعتماد در زمینه انرژی در حیات خلوت خود ناگزیر از فراغ بال راهبردی بیشتری برای مقابله با ایالات متحده و متحدان منطقه‌ای این کشور در منطقه ایندوپاسیفیک خواهد داشت که این به زیان کشورهای غربی خواهد بود.

 

روسیه از زمان حمله به اوکراین، تجارت انرژی خود را با هند نیز افزایش داده است. به گفته مرکز پژوهش انرژی و هوای پاک «هند به خریدار عمده محموله‌هایی از آتلانتیک تبدیل شده که اروپا دیگر خواهان آن‌ها نیست.» هند تا قبل از حمله به اوکراین تقریبا نفتی از روسیه نمی‌خرید. اکنون این کشور روزانه بیش از ۷۶۰ هزار بشکه نفت در روز وارد می‌کند.

 

مطابق این تحلیل، هند به عنوان بزرگترین دموکراسی دنیا، در برابر حمله روسیه به اوکراین موضع خنثی گرفته است. این کشور در سازمان ملل متحد به قطعنامه‌هایی که حمله روسیه به اوکراین را محکوم می‌کرد رأی ممتنع داد. فراتر از رابطه فزاینده میان هند و روسیه در خصوص تأمین انرژی، روسیه از مدت‌ها پیش اصلی‌ترین عرضه‌کننده سلاح به نیروهای مسلح هند بوده است.

 

رومان مارکس تصریح کرده است: «واکنش هند به جنگ روسیه با اوکراین این واقعیت را نشان می‌دهد که هند احتمالاً به طور کامل در یک ائتلاف پاسیفیک غربی ادغام نخواهد شد.»

 

نویسنده تصریح کرده خبر بدتر برای غرب این است که هند تنها کشوری نبود که به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای محکوم کردن حمله به اوکراین رأی ممتنع داد: ۳۴ کشور دیگر از موضع غرب جانبداری نکردند. دو سوم جمعیت دنیا در کشورهایی زندگی می‌کنند که از محکوم کردن روسیه خودداری کرده‌اند.»

 

نویسنده این موارد را «واقعیت‌های سخت راهبردی» برای آمریکا دانسته است.

جانسون در کی‌یف: نمی‌توانید با پوتین مذاکره کنید

بوریس جانسون، نخست‌وزیر مستعفی انگلیس روز چهارشنبه در جریان سفرش به کی‌یف گفت که با هرگونه تلاش برای مذاکره و عادی‌سازی روابط با روسیه بر سر عملیات نظامی این کشور در اوکراین مخالف است.

ادامه

انگلستان, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, گزارش

اجتناب کشورهای آسیا-اقیانوس آرام از جانبداری از آمریکا

ایالات متحده در اقدامی برای آهسته کردن روند رشد و شکوفایی چین (اگر نگوییم بازداشتن)، سعی کرده چین را به عنوان یک متجاوز که در حال مختل کردن نظم بین‌المللی قانون‌مدار و به عنوان یک قلدر که مشغول زورگویی و ارعاب همسایگان منطقه‌ای خود است، ترسیم کند.

ادامه

آ. سه. آن, اروپا, استرالیا, اسیا, اقیانوسیه, امریکا, امنیتی, انگلستان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک, سنگاپور, شرق آسیا

کاخ سفید: در جنگ با روسیه، زمان علیه اوکراین است

به گزارش خبرگزاری فارس، «جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات استراتژیک در شورای امنیت ملی کاخ سفید بامداد امروز (چهارشنبه) گفت که در عملیات روسیه در منطقه دونباس، زمان علیه اوکراین است.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا

آسوشیتدپرس: ۳ میلیارد دلار اسلحه؛ هدیه آمریکا برای «روز استقلال» اوکراین

در ادامه سیاست‌های جنگ‌افروزانه آمریکا و تداوم جنگ در اوکراین، واشنگتن قصد دارد ۳ میلیارد دلار تسلیحات نظامی دیگر برای ارتش اوکراین ارسال کند.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, شرق اروپا