لاوروف: استقرار تاسیسات نظامی کشورهای ثالث در افغانستان پذیرفتنی نیست

وزیر خارجه روسیه روز سه‌شنبه، با بیان اینکه استقرار زیرساخت‌های نظامی کشورهای ثالث در افغانستان قابل قبول نیست، چنین تحرکاتی را محکوم کرد. به گزارش ایسنا، هفتمین نشست «فرمت مسکو» درباره افغانستان با حضور مقامات ارشد افغانستان، هند، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان آغاز شد. «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه ... لاوروف: استقرار تاسیسات نظامی کشورهای ثالث در افغانستان پذیرفتنی نیست

ادامه

آسیای میانه, ازبکستان, افغانستان, اقتصادی, ایران, پاکستان, تاجیکستان, ترکمنستان, تروریسم, جهان غرب, چین, روسیه, صلح, فیلم, قرقیزستان, قزاقستان, گزارش, هندوستان

خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

در روزهای ۹ و ۱۰ شهریور امسال بیش از بیست رهبر دولتی جهان در نشست مجمع امنیت منطقه‌یی «سازمان همکاری شانگهای» (SCO) در شهر تیان‌جین در چین گرد هم آمدند. نشست امسال این سازمان، که گفته می‌شود بزرگ‌ترین نشست آن از زمان تأسیس در سال ۱۳۸۰ بود، نمایش دیگری از همبستگی کشورهای در حال توسعه ... خواست‌های سازمان همکاری شانگهای: چندجانبه‌گرایی، حکمرانی عادلانه و برابرحقوق، و همکاری و پیشرفت مشترک

ادامه

آسیا, آسیای میانه, آفریقای جنوبی, آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, امنیت, انگلیس, اورآسیا, ایران, برزیل, تجاوز نظامی, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, روسیه, زنان, ژاپن, سازمان ملل, فاشیسم, فرانسه, محیط زیست, هندوستان

اذعان رسانه‌های عبری به فروپاشی سیاسی سنگین اسرائیل مقابل فلسطین در سازمان ملل

اسرائیل در پی اقدام برخی کشورها در به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین، با سردرگمی سیاسی و رسانه‌ای مواجه شده است؛ به طوریکه رسانه‌های عبری این تحولات را «شکست دیپلماتیک» و ضرر بزرگی برای اسرائیل در نبرد افکار عمومی جهانی توصیف کرده‌اند. به گزارش ایسنا، وبگاه «واینت» وابسته به روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» گزارش داده است که ... اذعان رسانه‌های عبری به فروپاشی سیاسی سنگین اسرائیل مقابل فلسطین در سازمان ملل

ادامه

آمریکا, اروپا, استراتژیک, اسراییل, اقتصادی, تحلیل, تروریسم, تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سیاسی, فلسطین, نروژ

کاروان دریایی غزه، نمادی از یک جنبش جهانی، و ناوگانی فراتر از چند قایق!

تهدید ایتامار بن‌گویر [وزیر امنیت ملی اسرائیل و از طرفداران گروه راست افراطی، تروریستی، و نسل‌کُشِ [“کاچ”]، به مقابله با ناوگان جهانی “صمود” (همبستگی) [برای کمک به فلسطین که از ۵۰ قایق و کشتی کوچک و بزرگ تشکیل شده و هیئت‌هایی از ۴۴ کشور جهان را در خود جای داده است] به‌عنوان یک حرکت تروریستی، ... کاروان دریایی غزه، نمادی از یک جنبش جهانی، و ناوگانی فراتر از چند قایق!

ادامه

آزادی, اروپا, استراتژی, اسراییل, اقتصادی, تحریم, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین, کودکان, معلمان, نسل‌کشی, همبستگی

اسپانیا با حمایت مالی، ضربه اسرائیل به فلسطین را خنثی می‌کند

وزیر امور خارجه اسپانیا امروز چهارشنبه، گفت که کشورش با نروژ همکاری خواهد کرد تا «بودجه‌ای را روی میز قرار دهد» تا در عوض درآمدهای مالیاتی تشکیلات خودگردان فلسطین که توسط اسرائیل توقیف شده است، به این تشکیلات کمک کند. به گزارش ایسنا،‌ «خوزه مانوئل آلبارز» وزیر امور خارجه اسپانیا گفت که کشورش با نروژ ... اسپانیا با حمایت مالی، ضربه اسرائیل به فلسطین را خنثی می‌کند

ادامه

اسپانیا, اسراییل, اقتصادی, تروریسم, تشکیلات خودگردان فلسطین, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین, نروژ, نسل‌کشی

روایت مردم افغانستان از ناکامی‌ها و شکست اشغالگران

همزمان با خروج خفت‌بار و حقارت‌بار نیروهای خارجی از افغانستان، خبرگزاری رویترز طی گزارشی انتقاد شدید شهروندان افغانستان را از دستاوردهای نیروهای خارجی از جمله نیروهای آمریکایی در افغانستان و میراث شکست‌خورده اشغالگران طی یک دهه گذشته انعکاس داد.

 

به گزارش روز بکشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشته است:  از زمانیکه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا موضوع خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را تا ۱۱ سپتامبر اعلام کرد، خشونت در سراسر افغانستان به شدت ادامه داشته است.

 

در این میان با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، بسیاری از کارشناسان و تحلیل گران همچنین نگران وضعیت آینده افغانستان هستند.

 

“مالک میر” یک مکانیک در بگرام که شاهد حضور ارتش شوروی سابق و هعمچنین ورود و خروج آمریکایی ها از افغانستان  بوده، نسبت به بی‌فایده بودن حضور نیروهای خارجی در افغانستان ناراحتی شدید خود را ابراز داشت و گفت … خارجی ها زمانی افغانستان را ترک می‌کنند که طالبان بسیار قوی شده است که بزودی بر امور مسلط خواهد شد.

 

وی افزود: هدف این همه نابودی‌ها، کشتار و بدبختی که نیروهای خارجی برای ما به ارمغان آوردند، چه بود؟ امیدوارم دیگر هرگز به افغانستان بازنگردند.

 

براساس آمارهای سازمان ملل، بیش از ۳۵۰۰ نیروی خارجی طی دو دهه جنگ در افغانستان کشته شدند این در حالی است که بیش از ۱۰۰ هزار غیرنظامی به تنهایی از سال ۲۰۰۹ تاکنون در این کشور جان خود را از دست داده اند.

 

“سید نقیب الله” یک شهروند افغان که مغازه ای در بگرام دارد، نیز در این رابطه گفت: آمریکایی‌ها میراثی از  ناکامی و شکست را در افغانستان برجای گذاشتند. آمریکایی ها در مهار کردن طالبان و یا فساد مالی در افغانستان ناکام ماندند. از اینکه خارجی ها از افغانستان رفتند، خوشحالیم. ما شهروندان افغان هستیم و راه‌مان را پیدا خواهیم کرد.

 

“مژده” ۲۲ ساله دانشجوی پزشکی که به دلایل امنیتی فقط یک نام از خود عنوان کرد، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت امنیتی افغانستان در آینده گفت: اکنون آشکار شده است که آمریکایی ها بنابر بر اهداف خودشان به افغانستان آمدند و هدف‌شان کمک به افغانستان و همکاری با این کشور نبوده است. بسیار غمگین و ناامید هستم. رویاهای زیادی داشتم که به حقیقت نخواهد پیوست.

 

آمریکا که با گذشت ۲۰ سال از اشغال نظامی افغانستان موجب ایجاد طولانی‌ترین جنگ آمریکا، کشته شدن هزاران نظامی این کشور و ناتو شد و میلیاردها دلار هزینه به مردم آمریکا تحمیل کرد؛ در حالی افغانستان را ترک می‌کند که این کشور بیش از هر زمان دیگری گرفتار ناامنی و بی ثباتی است.

 

آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز جمعه همه نیروهایشان را از پایگاه هوایی بگرام در شمال  کابل پایتخت افغانستان خارج کردند و این پایگاه را تحویل نیروهای امنیتی و ارتش افغانستان دادند که آنان نیز اعلام کردند از این پایگاه برای مبارزه با تروریسم استفاده خواهند کرد.

 

بر اساس تصمیم «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا، قرار است روند خروج همه نیروهای ارتش این کشور و ناتو از افغانستان تا تاریخ ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور ماه)  سال جاری تکمیل شود.

 

آمریکایی‌ها با اقدامات اشتباه و تحریک‌آمیز خود طی ۲۰ سال گذشته در افغانستان که شامل شکنجه زندانیان، عملیات شبانه، کشتن یک افسر آمریکا در روستای پنجوایی در قندهار، افزایش کشت و تولید مواد مخدر و ده ها مورد دیگر می شود، باعث به وجود آمدن وضعیت امروز در افغانستان شده‌اند.

آمریکا به دنبال تضعیف دولت افغانستان و سقوط آن است

دولت آمریکا با تبلیغات گسترده رسانه‌ای، خروج نیروهای نظامی ناتو و این کشور از افغانستان، تقویت برخی از گروه‌های تروریستی و تخلیه سفارت این کشور در کابل درصدد تضعیف و سقوط دولت کابل است. این در شرایطی است که در چند ماه گذشته ۷۰۰۰ زندانی طالبان به گفته اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان زیر فشار امریکا ... آمریکا به دنبال تضعیف دولت افغانستان و سقوط آن است

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, مقاله

مادورو: آمریکا به دنبال کشتن من و رهبران ونزوئلا است

نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا طی سخنرانی در یک مراسم نظامی در این کشور هشدار داد، آمریکا در تلاش برای ترور او و دیگر سران ارشد سیاسی و نظامی ونزوئلا است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, برزیل, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, کلمبیا, ونزوئلا

گزارش نیوزویک از نگرانی کشورهای منطقه از ناامنی در افغانستان

نشریه آمریکایی نیوزویک در گزارشی درباره خروج نظامیان آمریکا از پایگاه بگرام افغانستان نوشت کشورهای منطقه از افزایش خشونت‌ها در افغانستان ابراز نگرانی کردند.

ادامه

اتحاد شوروی, ازبکستان, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, پاکستان, تاجیکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, روسیه, قرقیزستان