چه باید کرد؟ دربارهٔ ضرورت بسیج طبقۀ کارگر و زحمتکشان برای تغییر توازن نیروها به زیان دیکتاتوری ولایی

نگاهی حتی گذرا به مجموعۀ تحولات عمدهٔ داخل کشور نشان می‌دهد که سیر قهقرایی و وخیم‌تر شدن اوضاع در همهٔ شئون اساسی تحولات سیاسی و اقتصادی-اجتماعی ادامه دارد و برگشت‌ناپذیر شده است. اتکای دیکتاتوری حاکم به سرکوب خشن و خفه کردن صدای اعتراض طیف گوناگون منتقدان و مخالفان وضع موجود – وضعی که حتی خود ... چه باید کرد؟ دربارهٔ ضرورت بسیج طبقۀ کارگر و زحمتکشان برای تغییر توازن نیروها به زیان دیکتاتوری ولایی

ادامه

استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, جمهوری ملی و دموکراتیک, سیاسی, طبقه کارگر, غارتگری, مقاله, نئولیبرالیسم

لاوروف: کشورهای آفریقایی در برابر القای روسیه هراسی مقاومت می‌کنند

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در جریان سخنرانی خود در مراسمی در وزارت خارجه این کشور به مناسبت روز آفریقا، گفت: کشورهای آفریقایی در برابر القای روسیه هراسی و تلاش غرب برای کشاندن آنها به بحران اوکراین مقاومت می‌کنند. به گزارش پنجشنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، لاوروف در جریان این مراسم با ... لاوروف: کشورهای آفریقایی در برابر القای روسیه هراسی مقاومت می‌کنند

ادامه

آفریفای مرکزی, آمریکا, اریتره, اقتصادی, اوکراین, بورکینافاسو, جنگ سرد, روسیه, زیمبابوه, سودان جنوبی, سومالی, سیرالئون, گینه بیسائو, مالی, نیجر

تشدید مناقشات تجاری بین چین و غرب

در جریان تشدید مناقشات تجاری چین با بلوک غرب، پکن غربی‌ها را به اعمال تعرفه گمرکی بر خودروهای احتراقی غربی تهدید کرده است. به گزارش تسنیم، هفته نامه “اشپیگل” در مطلبی نوشت: “جو بایدن”، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا قبلاً تعرفه‌های گمرکی بالایی برای خودروهای الکتریکی وارداتی چینی وضع کرده است و اروپا نیز به زودی ... تشدید مناقشات تجاری بین چین و غرب

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, غرب, گزارش

وزیر خزانه‌داری آمریکا؛ بدون تغییر سیاست پکن، اقتصاد گروه ۷ با سیلی از کالاهای ارزان قیمت آسیب خواهد دید

«جنت یلن» وزیر خزانه‌داری آمریکا امروز پنجشنبه، ضمن ابراز نگرانی کشور خود از افزایش ظرفیت صنایع چینی، از نشست آتی کشورهای گروه۷ (G7) درباره این موضوع خبر داد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، وزیر خزانه داری آمریکا گفت که وزرای دارایی کشورهای عضو گروه ۷ در نشست آتی خود درباره نگرانی‌های این گروه ... وزیر خزانه‌داری آمریکا؛ بدون تغییر سیاست پکن، اقتصاد گروه ۷ با سیلی از کالاهای ارزان قیمت آسیب خواهد دید

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, انگلیس, ایتالیا, تحلیل, چین, ژاپن, فرانسه, کانادا, گروه ۷

تأملی بر نقشِ جنبش کارگری در ارتقایِ سطح مبارزهٔ همگانی بر ضد دیکتاتوری حاکم

ژرفش بحران چندلایه و ناتوانی حکومت جمهوری اسلامی از حل این بحران‌ها و برآورده کردن خواست‌های اکثریت مردم به‌ویژه طبقه کارگر و زحمتکشان فکری و یدی، لزوم ارتقای سطح مبارزه جنبش همگانی برضد دیکتاتوری حاکم را در اولویت قرار داده ‌است. در این میان بحث و بررسی دربارهٔ نقش و جایگاه جنبش کارگری و حرکت‌های ... تأملی بر نقشِ جنبش کارگری در ارتقایِ سطح مبارزهٔ همگانی بر ضد دیکتاتوری حاکم

ادامه

آمریکا, استبدادی, اقتصادی, امپریالیسم, تبعیض جنسیتی, جمهوری ملی و دموکراتیک, خصوصی‌سازی, صندوق بین‌المللی پول, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نئولیبرالیسم, نفتگران

رای الیوم: عصر سیطره دلار روبه پایان است

‘عبدالباری عطوان’ سردبیر روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم نوشت: کاهش سیطره دلار به عنوان اصلی ترین ارز رایج جهان آغاز شده است و به فروپاشی کامل نزدیک می شود.

 

عطوان افزود: تلاش بیشتر کشورهای جهان برای رهایی از دلار آمریکا به دنبال قلدری، محاصره، تحریم های اقتصادی و جنگ های پیاپی که ثبات، امنیت و اقتصاد جهانی را برهم زده است، افزایش یافته است.

 

هنگامی که کشورهایی مانند چین، روسیه، ونزوئلا و ایران با گام‌های راهبردی و جدی برای رهایی از دلار و جایگزینی دیگر ارزها مانند یوان یا یورو تلاش می کنند، این یعنی دلار آمریکا متزلزل شده و روزهای آخر هیمنه و سیطره خود را سپری می‌کند.

 

چین تصمیم خود را درباره تکیه بر پول ملی خود برای خرید نفت و قراردادهای نفتی و جایگزینی پترویوان به جای پترو دلار از ابتدای سال آینده گرفته است.

 

اشتباه بزرگ آمریکا در سال ۱۹۷۱ قطع ارتباط دلار با طلا و خروج از توافقنامه ‘برتون وودز’ بود که پس از جنگ جهانی دوم به امضا رسیده بود.

 

به این ترتیب بانک مرکزی آمریکا اجازه یافت میلیاردها دلار اسکناس بدون پشتوانه طلا چاپ کند و نتایج این اشتباه که مهمترین آن فروپاشی سیطره دلار است امروز آشکار شده است.

 

‘ژان کلود یونکر’ رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اقدام آمریکا به اجبار اروپایی ها برای خرید کالا با دلار را به تمسخر گرفت و از سوی دیگر ‘برونو لومر’ وزیر دارایی فرانسه چند روز پیش اعلام کرد که می خواهد سیستم وی ارتباطی با دلار نداشته باشد.

 

خبرگزاری بلومبرگ نیز اعلام کرد که روسیه ذخایر دلاری خود را به خاطر افزایش خطرات پول آمریکا در مبادلات مالی بین المللی کاهش می دهد.

 

جنگ تجاری ترامپ با اروپا و چین و روسیه و افزایش تعرفه های واردات نقش مهمی در اتحاد کشورهای جهان علیه آمریکا و پایان دادن به سیطره اقتصادی آن دارد.

 

تصمیم پنج کشور چین، روسیه، ایران، ونزوئلا و اتحادیه اروپا به تضعیف سلاح تحریم های آمریکا منجر خواهد شد زیرا کاهش نقش دلار در مبادلات جهانی، قدرت خرید مصرف کننده آمریکایی را کاهش و از سوی دیگر بهای کالای وارداتی را بسیارافزایش می دهد.

 

چین با روزانه ۸.۴۸ میلیون بشکه بزرگترین واردکننده نفت جهان و روسیه با ۷.۳ میلیون بشکه پس از عربستان بزرگترین صادرکننده نفت است و منطقی است که این دو کشور درمبادلات تجاری خود دلار را کنار بگذارند.

 

اطلاعات موثقی وجود دارد که چین درحال تلاش به فشار عربستان سعودی است تا بهای نفت خود را به یوان دریافت کند و اگر عربستان این موضوع را نپذیرد، چین نیاز نفتی خود را از دیگر طرف ها تامین می کند.

 

هم اکنون بیشتر صادرات نفت ایران و کشورهای خلیج فارس به چین و کشورهای شرق آسیا می رود و به عبارتی دیگر روزانه ۱۸ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می کند که ۸۰ درصد آن به بازارهای آسیایی و بویژه چین و هند می رود.

 

به فشار ترامپ برای باجگیری بیشتر از عربستان و دیگر کشورهای خلیج فارس نیز باید از این زاویه نگاه کرد که با هدف ترساندن این کشورها و مجبور کردن آن ها به ماندن در زیر چتر حمایت آمریکا و جلوگیری از حذف دلار انجام می شود.

 

آمریکا ممکن است برای حفظ قدرت و برتری پول خود هرکاری انجام دهد و از شعله ور کردن جنگ جدید و تجاوز به دیگر کشورها نیز دریغ نکند.

 

سوال این است که آیا ممکن است آمریکا به جنگ چین یا روسیه و یا ایران برود؟

 

چین، عراق نیست که ۱۲ سال محاصره باشد و به تازگی از جنگ هشت ساله با ایران خارج شده باشد و ولادیمیر پوتین نیز معمر قذافی نیست بلکه شخصی است که بر تخت کشوری بزرگ تکیه زده است که هزاران کلاهک هسته ای دارد.

 

جنگ ارزها که موضوع اصلی آن سرنگونی دلار امریکا از عرش است آغاز شده و ممکن است به جنگ جهانی سوم منجر شود.

ایرنا

ناتو برای برگزاری بزرگترین مانور ائتلاف از ۲۰۰۲ تاکنون آماده می‌شود

نیروهای ناتو خود را برای بزرگترین رزمایش این ائتلاف از سال ۲۰۰۲ تاکنون در نروژ و با حضور ۴۵ هزار سرباز از ۲۹ کشور عضو ناتو به همره سوئد و نروژ آماده می‌کنند.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, روسیه, سوئد, فنلاند, ناتو, نروژ, هلند

فرانسه؛ آمریکا نمی‌تواندبرای همکاری تجاری اروپا و ایران تصمیم بگیرد

به گزارش رویترز، این وزیر فرانسوی روز جمعه در کنفرانسی در اسلواکی اظهار داشت: من معتقدم که نتیجه بحران باایران، فرصتی برای اروپا خواهد بود تا نهادهای مالی مستقل خود را داشته و ما بتوانیم با هرکسی که می خواهیم تجارت کنیم.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, چین, خبر, روسیه, فرانسه

سخنان ترامپ و روحانی در سازمان ملل، تنش‌ها را کاهش نداد

روزنامه قانون، ۴ مهرماه، سخنان دونالد ترامپ در سازمان ملل را نقل کرد که گفت: “سران ایران از آشوب‌ها (در منطقه) حمایت می‌کنند و به حقوق کشورها احترام نمی‌گذارند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, ایران, تحریم, سیاسی

“هندلزبلات” : اتحادیه اروپا در صدد تقویت یورو برای مقابله با دلار آمریکاست

یک روزنامه آلمانی با توجه به اینکه ترامپ از دلار به عنوان سلاحی در جنگ های تجاری خود استفاده می کند از تصمیمات اتحادیه اروپا برای تقویت یورو به منظور مقابله با این سلاح آمریکایی خبر داد.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, انگلستان, ایران, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, فرانسه