تشکیل «جبهه نجات سوریه» توسط ۲۰۰ شخصیت این کشور

بیش از ۲۰۰ شخصیت سوری برای برون رفت از بحران کنونی در این کشور «جبهه نجات» تشکیل دادند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، بیش از ۲۰۰ شخصیت سوری برجسته رسماً از تأسیس جبهه نجات این کشور با هدف متحد کردن جریان‌های مختلف و ساختن یک کشور دموکراتیک خبر دادند. در بیانیه ... تشکیل «جبهه نجات سوریه» توسط ۲۰۰ شخصیت این کشور

ادامه

جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه

جنایتی دیگر: اسرائیل هزاران تن اقلام امدادی غزه را معدوم کرد+ فیلم

در سایه گسترش روزافزون گرسنگی و قحطی در غزه، اسرائیل هزاران تن اقلام امدادی و پزشکی که برای ساکنان غزه ارسال شده بود را معدوم کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رادیو و تلویزیون اسرائیل گزارش داد که ارتش اشغالگر اسرائیل ده‌ها هزار تن از اقلام امدادی از جمله مقادیر زیادی غذا ... جنایتی دیگر: اسرائیل هزاران تن اقلام امدادی غزه را معدوم کرد+ فیلم

ادامه

اسراییل, اشغالگری, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, فلسطین, فیلم, گرسنگی, گزارش

علیرغم درخواست واشنگتن؛ ریاض تادها را در اوج جنگ ایران و اسرائیل به تل‌آویو نداد

رسانه انگلیسی نوشته عربستان سعودی درخواست آمریکا برای ارسال موشک‌های رهگیر به سرزمین‌های اشغالی را رد کرده است. به گزارش ایسنا، اسرائیل در ماه ژوئن، زمانی که موشک‌های بالستیک ایران به سرزمین‌های اشغالی اصابت می‌کردند، با کمبود موشک‌های رهگیر سامانه «تاد» مواجه بود و ایالات متحده از عربستان سعودی خواست تا رهگیرها را برای کمک ... علیرغم درخواست واشنگتن؛ ریاض تادها را در اوج جنگ ایران و اسرائیل به تل‌آویو نداد

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, امارات, اوکراین, ایران, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس, عربستان, گزارش, ناتو

مصر از خنثی کردن توطئه جنبش حسم وابسته به اخوان المسلمین خبر داد

وزارت کشور مصر از خنثی کردن توطئه جنبش «حسم» وابسته به اخوان المسلمین برای احیای فعالیت‌های خود از طریق برنامه‌ریزی و آماده‌سازی جهت انجام اقدامات خصمانه علیه تأسیسات امنیتی و اقتصادی این کشور خبر داد. به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری قاهره، وزارت کشور مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد: اطلاعاتی دریافت ... مصر از خنثی کردن توطئه جنبش حسم وابسته به اخوان المسلمین خبر داد

ادامه

امنیتی, ترکیه, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر

استقبال اسپانیا و ایرلند از تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن فلسطین

اسپانیا و ایرلند از تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن فلسطین بعنوان یک کشور مستقل استقبال و بر اجرای راه حل دو دولتی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا پنجشنبه شب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: من از حمایت فرانسه از اسپانیا و دیگر کشورهای اروپایی ... استقبال اسپانیا و ایرلند از تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن فلسطین

ادامه

آلمان, اسپانیا, اسراییل, امنیت, ایرلند, جهان, خاورمیانه, خبر, سوئد, صلح, غرب اروپا, فرانسه, فلسطین

دیپلمات‌های مصری از عزم ریاض و قاهره برای تشکیل ائتلافی ضد ترکیه خبر دادند

دیپلمات‌های مصری خبر دادند که در دیدار اخیر رئیس‌ جمهور این کشور با ولی‌عهد سعودی رایزنی‌هایی برای تشکیل یک ائتلاف ضد ترکیه‌ و گفت‌و‌گوهایی درباره ایران و یمن صورت گرفته است.

 

به گزارش فارس،‌ بنا بر گزارش امروز (پنجشنبه) روزنامه «العربی الجدید»، منابع یادشده می‌گویند که رئیس‌جمهور مصر «در مقطع کنونی، به دنبال ایجاد یک ائتلاف میان مصر و عربستان سعودی به منظور ایجاد توازن با آنچه ائتلاف ترکیه و امارات خوانده شده، است؛ ائتلافی که هدف آن ضربه به منافع مصر در چند حوزه از جمله لیبی، شاخ آفریقا، سودان و سد النهضه در اتیوپی عنوان شده است».

 

منابع مذکور در ادامه اضافه کردند که توافقی میان ریاض و قاهره در خصوص شراکت و هماهنگی در حوزه‌های مهم منطقه صورت گرفته به‌ویژه آنکه عربستان سعودی در شرایطی که امارات شتابان در حال حرکت به سمت ترکیه است، تمایل ندارد برای از سرگیری متوازن روابط با ترکیه گام بردارد. بنا بر گفته این منابع، حرکت شتاب‌زده امارات به سمت ترکیه یک اهرم مهم فشار را از قاهره و ریاض گرفته و باعث شده است که اشتیاق ترکیه برای عادی‌سازی روابط با مصر در مقطع اخیر کاهش پیدا کند.

 

روابط مصر و عربستان سعودی با ترکیه

 

دیپلمات‌های مصری می‌گویند: «در صحبت‌های السیسی و محمد بن سلمان ولی‌عهد سعودی به اعمال فشار بر آنکار در برهه آتی با مطرح کردن مجدد خواسته‌های مربوط به عدم حضور ترکیه در خاک کشورهای عربی پرداخته شده است».

 

این منابع تشریح کردند که مصر «در ارتباط با اقدامات ترکیه در بحران لیبی خواستار اعمال فشار شده است» زیرا مخالفت ترکیه در حال حاضر مانعی است که نمی‌گذارد «فتحی باشاغا» مأمور تشکیل کابینه لیبی قدرت را در این کشور به دست بگیرد. بنابر این گزارش، آنکارا با حمایت از «عبدالحمید الدبیبه» نخست‌وزیر فعلی لیبی و مخالفت با ورود باشاغا به طرابلس پایتخت این کشور آن هم بدون موافقت طرف مصری موانعی بر سر راه مأمور جدید تشکیل کابینه در این کشور ایجاد کرده است.

 

به گفته منابع یادشده،‌ محمد بن سلمان ولی‌عهد سعودی در سفر اخیر السیسی به ریاض امکان برگزاری یک نشست سه‌‌جانبه در عربستان را مطرح کرده چراکه قرار است «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در آینده به این کشور سفر کند. طبق این گزارش، ولی‌عهد سعودی به دنبال سنگین کردن کفته ترازوی به نفع خود از طریق حضور مصر و تأکید بر هماهنگی با این کشور است به‌ویژه پس از آنکه ابوظبی خواست تا یک دیدار سه‌جانبه میان مصر، ترکیه و امارات ترتیب دهد.

 

این منابع می‌گویند که طرف مصری اعتراضی به خواسته ولی‌عهد سعودی نداشته و ریاض نیز در عین حال همراهی خود را با خواسته‌های قاهره در ارتباط با حمایت‌‌های نفتی و ارائه کمک‌های اقتصادی اعلام کرده است؛ کمک‌هایی که می‌تواند وضعیت بحران اقتصادی شدیدی دولت مصر را بهبود ببخشد.

 

دیپلمات‌های مصری اضافه کردند که حمایت‌های اقتصادی عربستان سعودی از مصر می‌تواند تغییرات زیادی در برخی مسائل منطقه ایجاد کند. با این حال، این منابع دور از ذهن ندانستند که در آینده هماهنگی‌هایی میان مصر و عربستان در بحران یمن صورت گیرد.

 

یک دیپلمات سابق مصری در گفت‌و‌گو با العربی الجدید در این خصوص اظهار داشت: علت «سفر رئیس‌جمهور عبدالفتاح السیسی به عربستان سعودی می‌تواند از چند زاویه فهمیده شود که اولین آن وضعیت اقتصادی دشوار این کشور است؛ وضعیتی که مصر در سایه شرایط بد جهانی مانند تورم در سراسر جهان و افزایش بی‌سابقه قیمت نفت به علت جنگ روسیه و اوکراین با آن دست پنجه نرم می‌کند. جنگ روسیه و اوکراین باعث کمبود شدید منابع گندم مصر به عنوان بزرگترین واردکننده گندم در جهان شده است. این کشور غالب گندم خود را از روسیه و اوکراین وارد می‌کند».

 

این منبع می‌گوید: «بخش بزرگی از پرداختی‌های دولت بابت منابع نفتی و گندم است و این احتمال وجود دارد که عربستان سعودی در آن سهیم شود. این کشور همچنین می‌تواند کمک‌های مالی بیشتری به مصر بکند تا این کشور بحران مواد غذایی به‌ویژه بحران کمبود گندم را پشت سر بگذارد».

 

یمن و ایران از جمله دیگر محورهای گفت‌وگو

 

این دیپلمات سابق می‌افزاید: «به ازای آن، قاهره حمایت آشکار و قوی خود از ریاض را در ارتباط با جنگ این کشور با حوثی‌های یمن اعلام کرده است و این همان موضعی است که ریاض از مدت‌ها پیش از قاهره می‌خواست با اقداماتی علمی و نه فقط با بیانیه‌ها آن را آن را ابراز کند».

 

طبق گفته این منبع، در بیانیه مشترکی که در پایان سفر یک روز‌ه السیسی به عربستان صادر شد، بسیار حساسیت به خرج داده شد تا این بیانیه این گونه بیان شود: «دو طرف تأکید کرده‌اند که امنیت عربی یک کُلِ لاینفک است و اقدام مشترک کشورهای عربی و همبستگی کامل آن‌ها برای حفظ امنیت ملی عرب با تمام قدرت و امکانات» از اهمیت برخوردار است.

 

این منبع که اشاره‌ای نیز به نام او نشده، اضافه کرد که این امر «مطابق با بیانیه، مسئولیت استفاده از توانمندی‌ها برای دفاع از امنیت عربی را برعهده مصر قرار می‌دهد». وی در ادامه خاطرنشان کرد در این بیانیه «که ظاهرا به قلم سعودی‌ها نوشته شده، پافشاری شده است که در پنج بخش مختلف حوثی‌ها شبه‌نظامیانی تروریست خوانده شوند؛ شبه‌نظامیانی که دریانوردی در دریای سرخ را تهدید می‌کنند، نمی‌توان از برخورداری این شبه‌نظامیان تروریست از توانمندی‌های نظامی به عنوان یک منشأ تهدید مستقیم برای امنیت عربستان و کشورهای منطقه چشم پوشی کرد. ضمن تأکید بر پافشاری دو طرف بر تقویت همکاری‌ها به‌ویژه در زمینه نظامی و تقویت روابط و شراکت‌های راهبردی».

 

این دیپلمات سابق مصری در ادامه بیان کرد: «اشاره‌ مهم دیگری نیز وجود دارد که می‌توان آن را از بیانیه مشترک مصر و عربستان سعودی دریافت که آن، توافق بر هم‌رده نشان دادن ایران و ترکیه و تأکید بر مردود بودن هر گونه تلاش طرف‌های منطقه برای مداخله در امور داخلی کشورهای عربی یا تهدید ثبات منطقه و تضعیف منافع ملت‌های آن بود؛ چه این اقدام با استفاده از ابزارهایی نظیر تحریک نژادی و مذهبی صورت گیرد یا از راه ابزار تروریسم و گروه‌های تروریستی یا از راه اندیشه‌های توسعه‌طلبانه‌ای که به حاکمیت کشورها و اصل حسن‌همجواری احترام نمی‌گذارد».

 

این منبع مصری بر این باور است: «منظور بخش اول که مربوط به تحریک نژادی و مذهبی بود، ایران و بخش دیگر که این طور از آن برداشت می‌شود منظور ترکیه و مداخله این کشور در امور لیبی و عدم احترام به نظام رئیس‌جمهور عبدالفتاح السیسی است».

 

منع یادشده همچنین اعتقاد دارد: «از جمله نتایج آشکار سفر رئیس‌جمهور السیسی به عربستان سعودی و دیدار با محمد بن سلمان ولی‌عهد سعودی، تصمیم دیرهنگام السیسی برای بیان موضع در قبال بحران روسیه و اوکراین و برقراری تماس با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه بوده است؛ تماسی که در جریان آن السیسی بر لزوم ارجحیت دادن گفت‌و‌گو و همچنین حمایت مصر از تمام تلاش‌های دیپلماتیک» تأکید کرد.

تظاهرات مردم یمن علیه ائتلاف سعودی و آمریکا

مردم یمن با برگزاری تظاهرات گسترده در استان «صعده» ضمن محکومیت تداوم تجاوز نظامی سعودی به این کشور، شعارهایی را علیه ایالات متحده آمریکا سر دادند.

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, عربستان سعودی, یمن

وال استریت ژورنال: عربستان و امارات درخواست بایدن برای گفتگوی تلفنی را رد کردند

یک روزنامه آمریکایی فاش کرد عربستان و امارات درخواست رئیس جمهور آمریکا برای گفتگو درباره بحران اوکراین را رد کردند.

ادامه

اقتصادی, امارات, امریکا, اوکراین, تحریم, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, عربستان سعودی, یمن

ورود ۴۵۰ تروریست از ادلب سوریه به اوکراین

یک خبرگزاری روسی از ورود ۴۵۰ تروریست و شبه‌نظامی عربی و خارجی از استان ادلب سوریه به اوکراین برای مقابله با ارتش روسیه خبر داد.

ادامه

اروپا, امریکا, امنیتی, انگلستان, اوکراین, ترکیه, تروریسم, تونس, جهان, چین, حقوق بشر, سوریه, فرانسه, گزارش, لهستان, مراکش

اعتراف دیرهنگام بلر: حمله به افغانستان و عراق، کار اشتباه بود

دو دهه بعد از حمله ویرانگر و مرگبار آمریکا، انگلیس و دیگر هم پیمانان آنها به افغانستان و عراق و تحمیل آوارگی و رنج بی پایان علیه میلیونها انسان بی گناه، نخست وزیر وقت انگلیس در اعترافی دیرهنگام می گوید که حمله به عراق و افغانستان اقدامی اشتباه بوده است.

ادامه

افغانستان, امریکا, انگلستان, تاریخ, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دخالت نظامی, عراق