کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هستهای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر میرسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هستهای ... آمریکا بازنده رقابت قدرتهای هستهای خواهد شد؟
سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم
برنی سندرز نماینده مجلس سنای آمریکا از ایالت ورمونت در بیانیهای با اشاره به صدور حکم بازداشت نخستوزیر و وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت: با تصمیم دادگاه بینالمللی کیفری در مورد بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت موافق هستم. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در بیانیه سناتور ایالت ورمونت آمده است: موافقتنامههای ژنو پس از ... سناتور آمریکایی: با تصمیم دادگاه برای بازداشت نتانیاهو و گالانت موافق هستم
تولسی گابارد؛ آزمایشگاههای آمریکا در اوکراین باید «فوراً بسته شوند»
مدیر پیشنهادی ترامپ برای منصب ریاست اطلاعات ملی ایالات متحده ضمن انتقاد از دولت بایدن خواستار بسته شدن آزمایشگاههای بیولوژیکی در اوکراین شد. سرهنگ تولسی گابارد، مدیر پیشنهادی دونالد ترامپ برای منصب ریاست اطلاعات ملی ایالات متحده گفت که دولت بایدن از ۲۵ تا ۳۰ آزمایشگاه بیولوژیکی با پاتوژنهای خطرناک در اوکراین و بیش از ... تولسی گابارد؛ آزمایشگاههای آمریکا در اوکراین باید «فوراً بسته شوند»
سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینیها ببندد
برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی گفت که ایالات متحده نباید چشم خود را به روی نقض حقوق فلسطینیها توسط اسرائیل ببندد. به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، این سناتور ایالت ورمونت چهارشنبه در صحن سنای آمریکا اظهار کرد: بسیاری از افراد به صحن میآیند درباره حقوق بشر صحبت میکنند. نمیتوان نقض حقوق بشر در ... سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینیها ببندد
فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است
اندیشمند آمریکایی میگوید ایالات متحده پشت آرمانهای انسانی دروغین پنهان شده و رنجی که به دیگر ملتهای جهان تحمیل کرده را توجیه میکند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقالهای به بررسی کتاب جدید «نوآم چامسکی» اندیشمند برجسته آمریکایی و منتقد سفت و سخت سیاست خارجه ایالات متحده پرداخته است. به گزارش فارن پالسی، بیش ... فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است
دو سوم امریکاییها ؛ امریکا در سراشیبی انحطاط اخلاقی
ارزشهای اخلاقی در جامعه امریکا رو به انحطاط دارد.» این جملهای است که ۷۸ درصد امریکاییها در جدیدترین نظرسنجی «گالوپ» گفتهاند و به آن اذعان داشتهاند.
ایران؛ به گزارش سایت مؤسسه نظرسنجی «گالوپ»، جدیدترین نظرسنجی این مؤسسه نشان میدهد، ۵۰ درصد امریکاییها معتقدند ارزشهای اخلاقی در امریکا پایین آمده و در حدی ضعیف قرار گرفته است. ۳۷ درصد آنها نیز هرچند قبول دارند که جامعه کشورشان به لحاظ اخلاقی رو به انحطاط دارد اما در حال حاضر آن را در حدی متوسط میدانند. ۱۲ درصد نیز آن را خوب توصیف کرده و تنها یک درصد وضعیت ارزشهای اخلاقی در امریکا را عالی تلقی کردهاند.
این گزارش تأکید کرده است که هرچند در تمام نظرسنجیهای ۲۰ سال اخیر این مؤسسه از مردم امریکا درباره وضعیت ارزشهای اخلاقی کشورشان نگاهی منفی به این مسأله وجود داشته است، اما این اولین بار از سال ۲۰۰۲ به این سو است که نیمی از مردم امریکا ارزشهای اخلاقی در کشور خود را ضعیف میدانند. این در حالی است که برای اولین بار در این ۲۰ سال است که ۷۸ درصد آنان با قاطعیت تمام میگویند، ارزشهای اخلاقی امریکا که این کشور زمانی به آن میبالید، رو به انحطاط گذاشته است و چشمانداز روشنی برای آن دیده نمیشود. ۱۸ درصد نیز خلاف این نظر را داشتهاند و گفتهاند به اینکه این مسأله در جهتی مثبت گام برداشته و شرایط بهتر شود، امید دارند.
شرکت کنندگان در این نظرسنجی مهمترین دلیل اعتقاد خود به ضعیف بودن ارزشهای اخلاقی در امریکا را نژادپرستی و حملات مربوط به آن عنوان کردهاند. نگاهی به جامعه آماری رأیدهندگان و نظر آنها نیز در نظرسنجیهای امسال و ۲۰ سال گذشته گالوپ معنادار است. در نظرسنجی امسال ۷۲ درصد جمهوریخواهان تأکید کردهاند که اخلاقیات در جامعه این کشور رعایت نمیشود. این در حالی است که ۳۶ درصد دموکراتها چنین اعتقادی دارند. نکته جالبتری که آمارهای ۲۰ ساله گالوپ دراین زمینه نشان میدهد، این است که جمهوریخواهان همواره معتقد به ضعیف بودن وضعیت ارزشهای اخلاقی در کشور خود بودهاند اما دموکراتها وضعیت اخلاقی کشور خود را بهتر دیدهاند. البته جمهوریخواهان در برخی زمانها از موضع خود کوتاه آمده و وضعیت ارزشهای اخلاقی در این کشور را مثبت قلمداد کردهاند. این زمانها درست زمانهایی بوده است که «جورج بوش» و «دونالد ترامپ» جمهوریخواه رأس کار بودهاند. در نقطه مقابل در نظرسنجی سال ۲۰۲۱ گالوپ که همزمان با روی کار آمدن «جو بایدن» انجام شده است، ۹۳ درصد جمهوریخواهان اعلام کردهاند، ارزشهای اخلاقی در امریکا در بدترین وضعیت خود است.
عوامل اصلی انحطاط اخلاقی در امریکا
پرسش بزرگ این است: چرا امریکا در حال طی مسیری است که رو به انحطاط اخلاقی دارد؟ سال ۱۹۹۴ «جیم نلسون بلک»، محقق امریکایی در کتاب «وقتی ملتها میمیرند»، فهرستی تهیه کرد و نوشت اینها مسئول انحطاط اخلاقی جامعه هستند: افزایش بداخلاقیهای فردی، بی توجهی به قوانین و از دست رفتن باورهای مذهبی. اغلب تحلیلگران اجتماعی امروز امریکا با تکیه بر این این فهرست و تأکید بر اینکه این عوامل امروزه و در عصر سکولاریستی امریکا به وفور دیده میشوند، اذعان داشتهاند شاهد زوال ارزشهای اخلاقی در جامعه خود هستند.
در همین ارتباط «چارلز استفن» تحلیلگر مسائل اجتماعی امریکا نیز مشکلات امروز جامعه این کشور را بررسی کرده و در تحلیلی نوشته است: نخستین عامل انحطاط اخلاقی در جامعه امروز امریکا نقص در قوانین است. در امریکا قوانین این کشور که قانونگذاران به رأی گذاشته و تصویب کردهاند، بر اساس استانداردهایی مشخص میشوند که دولت این کشور به آنها باور داشته و در جامعه جاری میکند. این در حالی است که از روزی که نخستین قوانین امریکا ارائه شدند تا امروز همواره محققان و پژوهشگران انتقادهای زیادی را نسبت به این قوانین داشتهاند و همین انتقادها باعث شده است، ۲۷ متمم بر قانون اساسی امریکا افزوده شود. اما این اصلاحات زمانی اعمال شد که قوانین ناقص قبلی تأثیر خود را بر جامعه گذاشته بودند. ضمن اینکه گفته میشود هر سال صدها درخواست جدید برای تغییر قوانین و اصلاح آنان ارائه میشود اما شانس به تصویب رسیدن ندارند و همین نواقص باعث شده است تا مردمی که به قوانین پر ایراد اعتقادی ندارند، اندک اندک اخلاقیات را کنار گذاشته و به سبک خود وارد عمل شوند. سبکی که منطبق با قوانین نیست و میتواند به آشوب بیشتر در جامعه منجر شود.
برگزیدگان سرمایهداری جهانی در داووس وانمود میکنند به نابرابری اهمیت میدهند
مجمع جهانی اقتصاد (WEF) که امسال از ۲۲ تا ۲۶ ماه مه [اول تا پنجم خرداد ۱۴۰۱] در داووس سوئیس برگزار شد، مقامهای منتخب دولتی و مدیران شرکتها را از سراسر جهان گرد هم آورد تا ظاهراً با مسائل جهانی مقابله کنند. این نشست سالانه، ابتدا دو سال به دلیل همهگیری کووید-۱۹و سپس پنج ماه ... برگزیدگان سرمایهداری جهانی در داووس وانمود میکنند به نابرابری اهمیت میدهند
چرخش آفریقا بسوی شرق؛ چین گوی سبقت را از آمریکا ربود
نتایج یک نظرسنجی که به تازگی انجام شده، حاکی است چین به عنوان «یک نقش آفرین خارجی برتر» در قاره آفریقا، توانسته جای آمریکا را در اذهان جوانان آفریقایی بگیرد.
آلمان موشک انداز و امریکا بسته نظامی یک میلیارد دلاری جدیدی در اختیار اوکراین قرار میدهند
کریستین لامبرشت وزیر دفاع آلمان اعلام کرد، این کشور سه موشکانداز چندگانه موسوم به “مارس ۲” را به اوکراین خواهد داد.
پکن، واشنگتن را به فعالیتهای خطرناک در مرزهای چین متهم کرد
دولت چین با انتشار بیانیهای آمریکا را به فعالیتهای خطرناک در مرزهای این کشور متهم کرد.