از فرار تا بازگشت مغزها؛ چرا دانشمندان چینی آمریکا را ترک می‌کنند؟

سرمایه‌گذاری کلان چین در حوزه‌های علمی و فناوری نوین زمینه‌ بازگشت دانشمندان و نخبگان چینی را رقم زده است؛ روندی که از «فرار مغزها» به «بازگشت مغزها» تغییر مسیر داده و می‌تواند توازن علمی میان واشنگتن و پکن را دگرگون کند. به گزارش روز شنبه ایرنا، پس از سخت‌گیری‌های جدید آمریکا در صدور روادید (H-۱B) ... از فرار تا بازگشت مغزها؛ چرا دانشمندان چینی آمریکا را ترک می‌کنند؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, چین, خبر, دانشجویان, شرق آسیا

مشاور اسبق پنتاگون: کی‌یف از تاماهاوک استفاده کند، آمریکا وارد جنگ می‌شود

مشاور اسبق پنتاگون، هشدار داد که استفاده اوکراین از موشک‌های تاماهاوک آمریکایی می‌تواند به رویارویی نظامی مستقیم بین روسیه و ایالات متحده منجر شود. به گزارش ایسنا،«داگلاس مک‌گرگور»، مشاور سابق پنتاگون، هشدار داد که اگر اوکراین موشک‌های تاماهاوک ساخت آمریکا را شلیک کند، جنگ بین روسیه و آمریکا می‌تواند ظرف چند ساعت آغاز شود. مک‌گرگور ... مشاور اسبق پنتاگون: کی‌یف از تاماهاوک استفاده کند، آمریکا وارد جنگ می‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, گزارش, ناتو

بهانه تازه ترامپ برای تعویق ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین

ترامپ می‌خواهد قبل از اعلام موافقت با تأمین موشک‌های تاماهاوک، اوکراین چه برنامه‌ای برای آنها دارد، زیرا نمی‌خواهد جنگ روسیه علیه اوکراین را تشدید کند. به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا می‌گوید که در مورد تأمین موشک‌های دوربرد «تا حدودی تصمیم گرفته است»؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، گفته است که می‌خواهد بداند ... بهانه تازه ترامپ برای تعویق ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, گزارش

واکنش دفتر نتانیاهو به پاسخ حماس به طرح آتش‌بس در غزه

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که در پی پاسخ رسمی جنبش حماس به طرح آتش‌بس دونالد ترامپ، اسرائیل آماده اجرای فوری مرحله اول این طرح برای آزادی گروگان‌ها (اسیران اسرائیلی در غزه) است. به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، دفتر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در بیانه ای افزود: اسرائیل در حال ... واکنش دفتر نتانیاهو به پاسخ حماس به طرح آتش‌بس در غزه

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, صلح, غرب, فلسطین

«نشنال اینترست»: ناوهای کلاس فورد از جدیدترین نسل ناوهای هواپیمابر آمریکا، نخستین هدف روسیه در جنگ احتمالی با ناتو

مجله «نشنال اینترست» هشدار داد: در صورت وقوع جنگ احتمالی میان روسیه و ناتو، ناو هواپیمابر آمریکایی «یو‌اس‌اس جرالد آر. فورد» یکی از کلیدی‌ترین تجهیزات نظامی آمریکا است که می‌تواند در تیررس مسکو قرار گیرد و نخستین قربانی احتمالی حملات این کشور باشد. به گزارش ایلنا، نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی به قلم از ... «نشنال اینترست»: ناوهای کلاس فورد از جدیدترین نسل ناوهای هواپیمابر آمریکا، نخستین هدف روسیه در جنگ احتمالی با ناتو

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

دو سوم امریکایی‌ها ؛ امریکا در سراشیبی انحطاط اخلاقی

ارزش‌های اخلاقی در جامعه امریکا رو به انحطاط دارد.» این جمله‌ای است که ۷۸ درصد امریکایی‌ها در جدیدترین نظرسنجی «گالوپ» گفته‌اند و به آن اذعان داشته‌اند.

 

ایران؛  به گزارش سایت مؤسسه نظرسنجی «گالوپ»، جدیدترین نظرسنجی این مؤسسه نشان می‌‌دهد، ۵۰ درصد امریکایی‌ها معتقدند ارزش‌های اخلاقی در امریکا پایین آمده و در حدی ضعیف قرار گرفته است. ۳۷ درصد آنها نیز هرچند قبول دارند که جامعه کشورشان به لحاظ اخلاقی رو به انحطاط دارد اما در حال حاضر آن را در حدی متوسط می‌‌دانند. ۱۲ درصد نیز آن را خوب توصیف کرده و تنها یک درصد وضعیت ارزش‌های اخلاقی در امریکا را عالی تلقی کرده‌اند.

 

این گزارش تأکید کرده است که هرچند در تمام نظرسنجی‌های ۲۰ سال اخیر این مؤسسه از مردم امریکا درباره وضعیت ارزش‌های اخلاقی کشورشان نگاهی منفی به این مسأله وجود داشته است، اما این اولین بار از سال ۲۰۰۲ به این سو است که نیمی از مردم امریکا ارزش‌های اخلاقی در کشور خود را ضعیف می‌‌دانند. این در حالی است که برای اولین بار در این ۲۰ سال است که ۷۸ درصد آنان با قاطعیت تمام می‌‌گویند، ارزش‌های اخلاقی امریکا که این کشور زمانی به آن می‌‌بالید، رو به انحطاط گذاشته است و چشم‌انداز روشنی برای آن دیده نمی‌شود. ۱۸ درصد نیز خلاف این نظر را داشته‌اند و گفته‌اند به اینکه این مسأله در جهتی مثبت گام برداشته و شرایط بهتر شود، امید دارند.

 

شرکت کنندگان در این نظرسنجی مهم‌ترین دلیل اعتقاد خود به ضعیف بودن ارزش‌های اخلاقی در امریکا را نژادپرستی و حملات مربوط به آن عنوان کرده‌اند. نگاهی به جامعه آماری رأی‌دهندگان و نظر آنها نیز در نظرسنجی‌های امسال و ۲۰ سال گذشته گالوپ معنادار است. در نظرسنجی امسال ۷۲ درصد جمهوری‌خواهان تأکید کرده‌اند که اخلاقیات در جامعه این کشور رعایت نمی‌شود. این در حالی است که ۳۶ درصد دموکرات‌ها چنین اعتقادی دارند. نکته جالب‌تری که آمارهای ۲۰ ساله گالوپ دراین زمینه نشان می‌‌دهد، این است که جمهوری‌خواهان همواره معتقد به ضعیف بودن وضعیت ارزش‌های اخلاقی در کشور خود بوده‌اند اما دموکرات‌ها وضعیت اخلاقی کشور خود را بهتر دیده‌اند. البته جمهوری‌خواهان در برخی زمان‌ها از موضع خود کوتاه آمده و وضعیت ارزش‌های اخلاقی در این کشور را مثبت قلمداد کرده‌اند. این زمان‌ها درست زمان‌هایی بوده است که «جورج بوش» و «دونالد ترامپ» جمهوری‌خواه رأس کار بوده‌اند. در نقطه مقابل در نظرسنجی سال ۲۰۲۱ گالوپ که همزمان با روی کار آمدن «جو بایدن» انجام شده است، ۹۳ درصد جمهوری‌خواهان اعلام کرده‌اند، ارزش‌های اخلاقی در امریکا در بدترین وضعیت خود است.

 

عوامل اصلی انحطاط اخلاقی در امریکا

 

پرسش بزرگ این است: چرا امریکا در حال طی مسیری است که رو به انحطاط اخلاقی دارد؟ سال ۱۹۹۴ «جیم نلسون بلک»، محقق امریکایی در کتاب «وقتی ملت‌ها می‌‌میرند»، فهرستی تهیه کرد و نوشت اینها مسئول انحطاط اخلاقی جامعه هستند: افزایش بداخلاقی‌های فردی، بی توجهی به قوانین و از دست رفتن باورهای مذهبی. اغلب تحلیلگران اجتماعی امروز امریکا با تکیه بر این این فهرست و تأکید بر اینکه این عوامل امروزه و در عصر سکولاریستی امریکا به وفور دیده می‌‌شوند، اذعان داشته‌اند شاهد زوال ارزش‌های اخلاقی در جامعه خود هستند.

 

در همین ارتباط «چارلز استفن» تحلیلگر مسائل اجتماعی امریکا نیز مشکلات امروز جامعه این کشور را بررسی کرده و در تحلیلی نوشته است: نخستین عامل انحطاط اخلاقی در جامعه امروز امریکا نقص در قوانین است. در امریکا قوانین این کشور که قانونگذاران به رأی گذاشته و تصویب کرده‌اند، بر اساس استانداردهایی مشخص می‌‌شوند که دولت این کشور به آنها باور داشته و در جامعه جاری می‌‌کند. این در حالی است که از روزی که نخستین قوانین امریکا ارائه شدند تا امروز همواره محققان و پژوهشگران انتقادهای زیادی را نسبت به این قوانین داشته‌اند و همین انتقادها باعث شده است، ۲۷ متمم بر قانون اساسی امریکا افزوده شود. اما این اصلاحات زمانی اعمال شد که قوانین ناقص قبلی تأثیر خود را بر جامعه گذاشته بودند. ضمن اینکه گفته می‌‌شود هر سال صدها درخواست جدید برای تغییر قوانین و اصلاح آنان ارائه می‌‌شود اما شانس به تصویب رسیدن ندارند و همین نواقص باعث شده است تا مردمی که به قوانین پر ایراد اعتقادی ندارند، اندک اندک اخلاقیات را کنار گذاشته و به سبک خود وارد عمل شوند. سبکی که منطبق با قوانین نیست و می‌‌تواند به آشوب بیشتر در جامعه منجر شود.

برگزیدگان سرمایه‌داری جهانی در داووس وانمود می‌کنند به نابرابری اهمیت می‌دهند

مجمع جهانی اقتصاد (WEF) که امسال از ۲۲ تا ۲۶ ماه مه [اول تا پنجم خرداد ۱۴۰۱] در داووس سوئیس برگزار شد، مقام‌های منتخب دولتی و مدیران شرکت‌ها را از سراسر جهان گرد هم آورد تا ظاهراً با مسائل جهانی مقابله کنند. این نشست سالانه، ابتدا دو سال به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹و سپس پنج ماه ... برگزیدگان سرمایه‌داری جهانی در داووس وانمود می‌کنند به نابرابری اهمیت می‌دهند

ادامه

اقتصادی, امریکا, جهان, سرمایه‌داری, مقاله

چرخش آفریقا بسوی شرق؛ چین گوی سبقت را از آمریکا ربود

نتایج یک نظرسنجی که به تازگی انجام شده، حاکی است چین به عنوان «یک نقش آفرین خارجی برتر» در قاره آفریقا، توانسته جای آمریکا را در اذهان جوانان آفریقایی بگیرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, افریقا, افریقای جنوبی, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, جهان, چین, شرق آسیا

آلمان موشک انداز و امریکا بسته نظامی یک میلیارد دلاری جدیدی در اختیار اوکراین قرار می‌دهند

کریستین لامبرشت وزیر دفاع آلمان اعلام کرد، این کشور سه موشک‌انداز چندگانه موسوم به “مارس ۲” را به اوکراین خواهد داد.

ادامه

المان, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, حضور نظامی, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, کانادا