فدراسیون بینالمللی خبرنگاران در گزارشی از بازداشت ۱۷ خبرنگار از آغاز اعتراضات سراسری در ایران خبر داد.
سازمان حقوق بشر ایران در گزارشی تعداد کشتهشدگان اعتراضات سراسری جاری در ایران را ۸۳ نفر اعلام کرد و خواستار «محکومیت سرکوب معترضان» و «ایفای نقش جامعه بینالملل برای جلوگیری از کشتار مردم بهدست حکومت» شد.
این سازمان، شامگاه پنجشنبه، ۷ مهر با بیان این که «شهروندان در ۱۶ استان مختلف ایران به دست ماموران جمهوری اسلامی کشته شدند»، تعداد کشتهشدگان در استانهای کشور را بدین گونه اعلام کرد: «مازندران ۲۶ نفر، گیلان ۱۱ نفر، آذربایجان غربی ۱۱ نفر، کرمانشاه ۶ نفر، کردستان ۶ نفر، البرز ۵ نفر، تهران ۴ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۲ نفر، اصفهان ۲ نفر، خراسان رضوی ۲ نفر، زنجان ۲ نفر، قزوین ۲ نفر، آذربایجان شرقی ۱ نفر، سمنان ۱ نفر، ایلام ۱ نفر و بوشهر ۱ نفر.»
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران در این رابطه گفت: «استفاده از سلاح جنگی علیه معترضان یک جنایت بینالملی است و جامعه جهانی موظف است که از بروز و ادامه این جنایت جلوگیری کند.»
این گزارش همچنین از بازداشت «هزاران معترض و فعال مدنی» ابراز نگرانی کرده و افزوده که «روند بازداشتها همچنان ادامه دارد.»
از زمان آغاز اعتراضات به کشتهشدن مهسا امینی، دختر ۲۲ کرد توسط گشت ارشاد در تهران، و گسترش آن به سراسر ایران، مقامات جمهوری اسلامی به بازداشت بسیاری از شهروندان، شخصیتهای هنری و ورزشی، روزنامهنگاران و وکلا اقدام کردند.
ارتباطات اینترنتی هم از یک هفته پیش یا کاملا قطع شده یا با اختلال شدید روبرو شده است.
دسترسی کاربران به وایبر، واتسآپ، سیگنال، اینستاگرام، اسکایپ، لینکدین، گوگلپلی و اپاستور و بسیاری دیگر از وبسایتهای خارجی نیز مسدود شده است.
سازمان عفو بینالملل هم با اشاره به دستور «سرکوب بیرحمانه» اعتراضات سراسری توسط مقامات نظامی ایران، خواستار اقدام جامعه بینالمللی در این رابطه شد.
این سازمان به سندی افشاشده اشاره کرده که طی آن ستاد کل نیروهای مسلح ایران به فرماندهی نیروهای مسلح در استانها دستور داده با معترضان بهشدت مقابله کنند.
این نهاد مدافع حقوق بشر تاکید کرده که سند مذکور «دلایل استفاده گسترده نیروهای امنیتی ایران از گلوله جنگی علیه معترضان در سراسر کشور را توضیح میدهد.»
از سویی، اگنس کالامارد، دبیرکل عفو بینالملل گفت که «بدون یک اقدام جمعی مصمم از سوی جامعه بینالمللی، افراد بیشمار دیگری با خطر مرگ، قطع عضو، شکنجه، تعرض جنسی یا زندانیشدن تنها به خاطر شرکت در تظاهرات روبرو خواهند شد.»
فدراسیون بینالمللی خبرنگاران هم در گزارشی از بازداشت ۱۷ خبرنگار از آغاز اعتراضات سراسری در ایران خبر داد.
انجمن روزنامهنگاران ایران وابسته به فدراسیون مذکور، نام اعضای بازداشتشده خود را این چنین عنوان کرده است: احمد حلبیساز، ایمان بهپسند، ویدا ربانی، فاطمه رجبی، الهه محمدی، مجتبی رحیمی، علیرضا خوشبخت، روحاله نخعی، نیلوفر حامدی، یلدا معیری، مسعود کردپور، خسرو کردپور، مرضیه طلایی، علی خطیبزاده، بتول بلالی، سمیرا علینژاد، مهرنوش طافیان.
در همین رابطه، شروین حاجیپور، خواننده ترانه «برای …» بازداشت شد. ویدئوی ترانه او که آن را بر اساس توییتهای اعتراضی با موضوع «برای…» ساخته شده بود هم پس از نزدیک به ۴۰ میلیون بازدید، از صفحه اینستاگرام او حذف شده است.
حسین ماهینی، بازیکن پیشین تیم ملی ایران نیز روز گذشته هنگام بازگشت به منزل، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ماموران اطلاعاتی به منزل ماهینی هجوم برده و هنگامی که او در خانه نبود، لپتاپ، گوشیهای همراه و تبلت او، همسر و فرزندش را توقیف کردند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی پنجشنبه اعلام کرد، در پی اعلام جرم علیه برخی از سلبریتیها به جهت تشویق به اغتشاش، حسین ماهینی با صدور دستور قضایی بازداشت شده است.
این در حالی است که اعتراضات سراسری شب گذشته نیز در بسیاری از شهرهای ایران ادامه یافت و بهرغم محدودیت حاصل از قطع اینترنت و شبکههای اجتماعی، ویدیوهای ارسال شده از داخل ایران نشان از حضور معترضان در خیابانها و سر دادن شعار علیه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی داشته است.