سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

جهان هفتهٔ گذشته شاهد نمایش بی‌شرمانهٔ قدرت‌نمایی امپریالیسم آمریکا بود که دونالد ترامپ و گروهی از میلیاردرهای بدنام آمریکایی در کنار رهبران مستبد عربستان سعودی، قطر، و امارات متحدهٔ عربی اجرا کردند. برخورداری از ثروت‌های افسانه‌یی، سابقهٔ خشونت و آدم‌کشی، و اعتقاد به حکومت اقتدارگرایانه تا گرایش‌های فاشیستی از جمله نقاط اشتراک این بازیگران است. ... آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اقتصادی, امارات, امپریالیسم, ایران, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, عراق, عربستان, غرب آسیا, فاشیسم, قطر, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

استدلال این است: چون دلار نداریم ارز ترجیحی گوشت قرمز را قطع می‌کنیم، چون دلار نداریم ارز ترجیحی خوراک دام را قطع می‌کنیم؛ خب این یعنی شریان حیات مردم را به بازی گرفته‌اند؛ باید بدانند طبقه مزدبگیر دیگر نایی ندارد که اشتباهات دولت را بیش از این گردن بگیرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، جدالِ ناکام ... سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معیشت

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

تجهیزات آموزشی ناتو برای نیروهای اوکراینی سر از بازار آنلاین درمی‌آورند

اوکراینی‌ها تجهیزات و وسایل آموزشی ناتو برای نیروهای مسلح کشورشان را در بازار آنلاین به فروش می‌رسانند. به گزارش ایسنا، یافته‌های وبسایت‌های اوکراینی مربوط به فروش مجدد کالاها مشخص کرد که اوکراینی‌ها تجهیزات و وسایلی را که ناتو برای آموزش نیروهای مسلح این کشور به اوکراین فرستادند، در بازار آنلاین می‌فروشند. به نقل از خبرگزاری ... تجهیزات آموزشی ناتو برای نیروهای اوکراینی سر از بازار آنلاین درمی‌آورند

ادامه

آلمان, اقتصادی, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, جهان, خبر, روسیه, سوئد, فرانسه, کانادا, لهستان, ناتو, نروژ

دبیر کل سازمان ملل متحد «طمع لجام‌گسیخته» غول‌های نفتی را به باد انتقاد گرفت

دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه از آنچه وی آن ار «حرص و طمع مضحک و لجام گسیخته» شرکت‌های بزرگ نفت و گاز خواند به شدت انتقاد کرد.

 

به گزارش یورونیوز؛ آنتونیو گوترش غول‌های انرژی را به جهت کسب سودهای بی سابقه از بحران انرژی که تبعات سنگین آن بر گرده فقیرترین مردم جهان سنگینی می‌کند مورد انتقاد قرار داد و گفت آنها در عین حال «خانه ما را هم ویران می‌کنند.»

 

آقای گوترش با اشاره به منافع به دست آمده از آشفته بازار انرژی توسط غول‌های بزرگ نفت و گاز جهان تصریح کرد: این که بزرگترین شرکت‌های انرژی در سه ماهه اول سال مجموعاً نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار سود کسب کرده‌اند، «غیر اخلاقی» است .

 

او از همه دولت‌ها خواست که بیش از حد تعیین شده از این سودها مالیات اخد کنند و بودجه حاصل از آن را به حمایت از آسیب‌پذیرترین افراد در این دوران سخت اختصاص دهند.

 

آنتونیو گوترش از همه مردم جهان خواست تا این پیام را به صنعت سوخت فسیلی، تامین کنندگان مالی آن و بهره‌بردارانش ارسال کنند که حرص و طمع مضحک و لجام‌گسیخته غول‌های نفتی «فقیرترین و آسیب پذیرترین افراد را تحت فشار قرار می‌دهد و همزمان تنها خانه مشترک ما، کره زمین را ویران می کند.»

 

دبیر کل سازمان ملل متحد که در جریان یک کنفرانس خبری سخن می‌گفت به گزارش «گروه واکنش جهانی به بحران» اشاره کرد که وی برای مقابله با بحران‌های سه گانه غذا، انرژی و مالی در شرایط سخت کنونی تشکیل داده بود.

 

به گفته آقای گوترش این بحران‌‌ها به ویژه کشورهایی را آزار می‌دهد که برای جبران خسارت‌های سنگین ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹ مبارزه می‌کنند و یا تحت تأثیر تبعات مخرب جنگ در اوکراین هستند.

 

آنتونیو گوترش به خبرنگاران گفت: ما در زمانی شاهد سودهای بیش از حد و همراه با رسوایی صنعت نفت و گاز هستیم که همگی ( به دلیل تورم ۷ تا ۸ درصدی) در حال زیان دهی و تحت فشار اقتصادی هستیم.

 

وی در این خصوص تصریح کرد: «هیچ چیز پسندیده‌تر از وضع مالیات بر سود بیش از حد … و توزیع آن پول بین آسیب‌پذیرترین خانواده‌ها نخواهد بود.»

 

گروه واکنش جهانی به بحران پیش‌تر توصیه‌هایی در مورد موضوعات مرتبط با مواد غایی و امور مالی ارائه کرده و آقای گوترش نیز با اشاره به آنها گفت که معتقد است «در این خصوص به‌ویژه در زمینه مواد غذایی پیشرفت‌هایی داشته‌ایم.»

 

این گزارش که روز چهارشنبه منتشر شد به طور کلی بر بحران انرژی متمرکز است. دبیر کل سازمان ملل متحد گفت که هدف اولیه وی دستیابی به توافقی شبیه آنچه است که پیش‌تر در زمینه صادرات غلات از اوکراین حاصل شده است.

 

این توافق تحت میانجی‌گری سازمان ملل متحد و کشور ترکیه میان روسیه و اوکراین به امضا رسید و متعاقب آن نخستین کشتی حامل غلات روز چهارشنبه یکی از بنادر اوکراین را ترک کرد و پس از بازرسی سه ساعته از طریق آب‌های ترکیه راهی لبنان شد.

 

آقای گوترش گفت که موانع موجود بر سر راه ارسال غلات و کود به بازارهای جهانی در طول جنگ اوکراین باعث افزایش قیمت مواد غذایی شد.

 

اما به گفته دبیر کل سازمان ملل متحد، از زمانی که مذاکرات در مورد برداشتن موانع بر سر راه صادرات غلات پیش رفت قیمت‌ها با افت قابل توجهی همراه شد و امروز به شرایط قبل از جنگ بازگشته است.

 

دبیر کل سازمان ملل متحد افزود: «اما این بدان معنا نیست که نان در نانوایی‌ها به قیمت قبل از جنگ باشد، زیرا عوامل دیگری از جمله هزینه های حمل و نقل و بیمه و اختلالات در زنجیره تامین در افزایش قیمت کالاها نقش دارند.»

 

ربکا گرینسپان، رئیس بخش بازرگانی سازمان ملل، که وظیفه هماهنگی گروه بحران را برعهده داشته است نیز در این کنفرانس خبری گفت: قیمت گندم تقریباً ۵۰ درصد از زمان اوج خود کاهش یافته، قیمت ذرت و کود در ماه گذشته تقریباً با کاهش ۲۵ درصدی همراه بوده و نفت خام نیز در حال حاضر حدود ۹۳ دلار در هر بشکه در مقایسه با ۱۲۰ دلار برای هر بشکه در ماه ژوئن است.

 

وی که به صورت ویدیو کنفرانس از ژنو با خبرنگاران سخن می‌گفت، یادآور شد: «فقط بهای گاز طبیعی نسبت به روند کاهش قیمت‌ها مقاومت کرده و همچنان نسبت به یک ماه پیش بالاتر است.»

 

رئیس بخش بازرگانی سازمان ملل متحد گفت که کاهش قیمت ها «خبر خوبی» است، اما به جهت آنکه از مدت‌ها قبل به مدت طولانی بالا بوده، پیش‌بینی‌ها برای فقر شدید و ناامنی غذایی از ماه ژوئن به این سو به ترتیب با افزایش ۷۱ و ۴۷ میلیون نفری همراه بوده است.

 

یکی دیگر از توصیه‌های کلیدی گروه بحران به ویژه به کشورهای ثروتمند و توسعه‌یافته‌تر در زمینه صرفه جویی در مصرف انرژی است.

 

گروه واکنش جهانی به بحران از این کشورها می‌خواهد استفاده از دستگاه‌های تهویه مطبوع و گرمایش را تا حد امکان کاهش دهند و تا آنجا که ممکن است برای صرفه‌جویی بیشتر در زمینه انرژی از حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند و « راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت» را در پیش گیرند.

مردم آمریکا برای گذران زندگی به‌قرض گرفتن افتادند/ رکورد بدهی۱۶تریلیون دلاری خانوارهای آمریکایی

در حالی که تورم و بیکاری در آمریکا رو به افزایش دارد، مردم برای تامین نیازهای روزمره خود مجبور شده‌اند بیش از گذشته به استفاده از کارت‌های اعتباری روی بیاورند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر

قول‌های جذاب چین به آفریقا؛ ۱ میلیارد دوز واکسن کرونا و ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها

رئیس جمهوری چین از سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری این کشور در آفریقا و همچنین ارسال صدها میلیون دوز واکسن کرونا به قاره سیاه خبر داد.

ادامه

افریقا, اقتصادی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

اقتصاد انگلیس وارد رکود می‌شود/ تورم به ۱۳.۳ درصد در ماه اکتبر می‌رسد

به گزارش گاردین، اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس در نشستی خبری اعلام کرد اقتصاد انگلیس در شرایط بدتر از پیش بینی‌ها قرار گرفته است و تا پایان امسال کشور وارد رکود اقتصادی می‌شود و دست کم تا ۱۵ ماه ادامه خواهد داشت.

ادامه

اقتصادی, انگلستان, جهان, خبر, غرب اروپا

هدف‌های مشترک جنبش چپ ایران: آزادی، عدالت اجتماعی، صلح، حاکمیت ملی

امروزه مشکلاتی بسیار جدّی در ایران وجود دارد که همهٔ عرصه‌های زندگی مردم و به‌ویژه معیشت اکثریت مردم یعنی زحمتکشان و تهی‌دستان را به تباهی کشانده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, امریکا, اوکراین, ایران, تحریم, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, سیاسی, عدالت اجتماعی, مارکسیسم-لنینیسم, مقاله, نئولیبرالیسم