روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

روزنامه لبنانی «البناء» سخنان اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا درباره روسیه و چین را اعتراف به قدرت اجلاس اخیر سازمان همکاری شانگهای در چین دانست. به گزارش ایرنا، روزنامه البناء روز شنبه در گزارشی درباره اجلاس اخیر شانگهای در شهر تیانجین چین و دستاوردهای آن نوشت: بسیاری از کارشناسان امور بین الملل و مسائل ... روزنامه لبنانی: سخنان ترامپ اعتراف به موازنه قدرت جدیدی است که شانگهای در جهان ایجاد کرده است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سیاسی, شانگ‌های, شرق آسیا, هندوستان

دعوت قانونگذاران آمریکایی از همتایان روس برای سفر به واشنگتن

عضو جمهوری‌خواه کنگره آمریکا گفت قانونگذران مایلند میزبان اعضای پارلمان روسیه در واشنگتن باشند. به گزارش ایسنا، «آنا لونا» قانونگذار جمهوری‌خواه آمریکایی گفت: «ما به دنبال میزبانی از قانونگذاران روسی در واشنگتن دی.سی هستیم. آمریکا می‌تواند شریک و متحد تجاری بسیار بهتری برای روسیه نسبت به چین باشد و ما مشتاقیم که این رویه را ... دعوت قانونگذاران آمریکایی از همتایان روس برای سفر به واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا

هشدار مسکو به ژاپن درباره همکاری با ناتو علیه روسیه و چین

دستیار رئیس‌جمهور روسیه با ابراز نگرانی از احتمال استفاده ناتو از ناوگان خود در نبرد، گفت: امیدوار است ژاپن از پیگیری سیاست نظامی‌گری در قبال روسیه و چین دست بردارد. به گزارش ایسنا، «نیکولای پاتروشف» دستیار «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز سه‌شنبه گفت که ناتو قصد دارد از ناوگان ژاپن برای انجام عملیات جنگی در ... هشدار مسکو به ژاپن درباره همکاری با ناتو علیه روسیه و چین

ادامه

آسیا, اروپا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, غرب, ناتو

روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی درباره نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تیانجین چین نوشت: این اجلاس تاکیدی دیگر برای نزدیکی بیشتر چین و روسیه بود و رهبران آنها شانه به شانه هم در آن حضور یافتند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی درباره نشست رسمی سران سازمان همکاری شانگهای ... روایت سی‌ان‌ان از اجلاس سران شانگهای؛ شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

ادامه

آسیا, آمریکا, اقتصادی, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شانگ‌های, شرق آسیا, غرب, کره شمالی, گزارش

رویترز: ناوگان شهپادی آمریکا برای مقابله با چین، معیوب از کار درآمد

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی اعلام کرد: ناوگان شهپادی آمریکا برای مقابله با چین، حین انجام آزمایش ها با مشکلات عملکردی مواجه شد. به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی اعلام کرد: ماه گذشته در جریان انجام یک آزمایش از سوی نیروی دریایی آمریکا در سواحل کالیفرنیا که برای نمایش برترین قایق‌های بدون ... رویترز: ناوگان شهپادی آمریکا برای مقابله با چین، معیوب از کار درآمد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اوکراین, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, دانش

دبیرکل سابق ناتو به بهانه ثبات اروپا خواستار پیمان امنیتی با اوکراین شد

«اندرس فوگ راسموسن» دبیرکل سابق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مدعی است که آمریکا برای حل مشکل روسیه و کمک به ثبات اروپا به اعطای ضمانت های امنیتی به کی یف نیاز دارد.

 

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، فارین پالیسی نوشت: دولت اوکراین در همکاری با دبیر کل سابق ناتو به دنبال پیمان امنیتی جدید بین دولت‌های غربی و اوکراین است که تا حدی از روابط دولت آمریکا با اسرائیل الگوبرداری می‌کند.

 

راسموسن هفته گذشته به واشنگتن سفر کرد تا زمینه را برای ارائه این طرح به آمریکا و دیگر متحدان غربی این کشور فراهم کند.

 

راسموسن به فارین پالیسی گفت: آنها [اوکراینی‌ها] بهای زیادی در این جنگ می‌پردازند. حداقل کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم این است که به آنها در همه زمینه‌ها کمک کنیم.»

 

این طرح که پیمان امنیتی کی‌یف نامیده می‌شود، به دنبال تضمین‌های امنیتی الزام‌آور قانونی برای اوکراین از سوی ائتلاف کشورهای غربی است تا توانایی این کشور را در دفع حملات روسیه  از طریق آموزش‌های مشترک گسترده، ارائه سامانه‌های تسلیحات دفاعی پیشرفته و پشتیبانی برای توسعه پایگاه صنعتی دفاعی تقویت کند.

 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، متعهد شده است که درخواست کشورش برای عضویت در ناتو را تسریع کند، اما مقامات و کارشناسان غربی تردید دارند که با ادامه جنگ، این پیشنهاد در کوتاه مدت مورد توجه قرار گیرد. اما این پیمان امنیتی پیشنهادی در واقع نوعی حفاظت موقت غرب از  اوکراین است، زیرا این کشور به دنبال تبدیل شدن به یک عضو تمام عیار در ائتلاف ناتو است.

 

به گفته راسموسن، این پیمان حمایت رسمی غربی از اوکراین را نشان می‌دهد. طرحی که راسموسن با همکاری «اندری یرماک» رئیس دفتر ریاست جمهوری آمریکا از ماه مه تدوین می‌کند در برخی از کشورهای عضو ناتو ارائه شده است.

 

مقامات سابق آمریکایی و دیپلمات‌های اروپایی که این توافقنامه را بررسی کرده‌اند، اذعان داشتند که باید به مساله حفظ حمایت غرب از اوکراین برای مدت طولانی پرداخته شود، اما در مورد اینکه آیا این پیمان می‌تواند با موفقیت این خلا را پر کند یا خیر، اختلاف نظر وجود دارد.

 

راسموسن این پیمان امنیتی پیشنهادی را بخشی از پاسخ بلندمدت به‌چالش غرب با روسیه توصیف کرد تا واشنگتن منابع بیشتری را به رقابت ژئوپلیتیکی با چین اختصاص دهد.

 

وی گفت اگر این موضوع را درست انجام دهیم، تضمین‌های امنیتی به اوکراین می‌تواند مشکل روسیه را حل کند، زیرا به نفع ایالات متحده است که یک شریک اروپایی شرقی قوی و باثبات به عنوان سنگری در برابر حملات روسیه داشته باشد.

 

راسموسن گفت: «گر در اروپا ثبات داشته باشیم، ایالات متحده می‌تواند منابع بیشتری را به چالش واقعی بلندمدت جهانی یعنی چین اختصاص دهد».

 

پیمان پیشنهادی اذعان می‌کند که تفاهم‌نامه سال ۱۹۹۴ بوداپست بی‌ارزش شده است. طبق این تفاهم نامه واشنگتن، لندن و مسکو به کی‌یف در ازای واگذاری زرادخانه هسته‌ای دوران شوروی خود، تضمین‌های امنیتی دادند. این پیمان به دنبال تبدیل حمایت غرب از اوکراین به قانون است.

 

مقامات فعلی و سابق آگاه از این پیمان جدید اذعان می‌کنند در حالی که ناتو درها را برای عضویت نهایی اوکراین باز نگه داشته، احتمالاً در کوتاه‌مدت این اتفاق نخواهد افتاد.

 

مقامات ارشد آمریکا و ناتو بارها مدعی‌اند می‌خواهند از تبدیل این درگیری به یک رویارویی مستقیم نظامی ناتو و روسیه جلوگیری کنند، اما به تحویل سلاح به اوکراین ادامه دهند.

“اعراب در مسیر تصحیح اشتباه استراتژیک در روابط با آمریکا”

اینگونه به نظر می‌رسد که اعراب حوزه خلیج فارس و در رأس آنها عربستان، امارات، کویت و عمان تصحیح یک اشتباه استراتژیک در برقراری روابط قوی اما یک طرفه با آمریکا را در دستور کار خود قرار داده‌اند و به همین منظور درصدد ملحق شدن به نظم جهانی جدید به رهبری روسیه و چین هستند.

ادامه

اقتصادی, امارات, امریکا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, شرق, شرق آسیا, شرق اروپا, عربستان سعودی, عمان, کویت

هشدار فرانسه نسبت به‌سلطه اقتصادی آمریکا

برونو لومر وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه هشدار داد که درگیری روسیه و اوکراین و بحران انرژی ناشی از آن می‌تواند به سلطه اقتصادی آمریکا (بر دیگر کشورها)‌ منجر شود.

ادامه

اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, نروژ

لاوروف: جنگ اوکراین را آنگلوساکسون‌ها اداره می‌کنند

وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد دولت آمریکا از مدت‌ها قبل در جنگ اوکراین حضوری فعال دارد و اینکه واشنگتن دروغ می‌گوید که به مسکو پیشنهاد گفت‌وگو داده است.  

ادامه

امریکا, انگلستان, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا

آسوشیتدپرس: آمریکا در روابط بین‌المللی تخاصمی‌تر شده است

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که روابط بین‌المللی آمریکا در سالهای اخیر دستخوش تغییراتی اساسی شده به طوری که از دیدگاه مردم این کشور روابط واشنگتن با کشورهایی مانند روسیه و کره شمالی تخاصمی‌تر شده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تایوان, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

تلخکامی آمریکا از همکاری فضایی «صلح‌آمیز» مکزیک و روسیه

رئیس‌جمهوری مکزیک با تاکید بر اینکه اهداف صلح‌آمیز، مبنای همکاری فضایی مکزیک و روسیه است، انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا را ریشه طرح اتهام‌ها علیه این دور تازه همکاری‌ها میان دو کشور دانست.

ادامه

اتحاد شوروی, ارژانتین, اروپا, امریکا, امریکای لاتین, امنیتی, اوکراین, برزیل, پاراگوئه, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, خبر رسانی, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, غرب, کوبا, مکزیک, نیکاراگوئه, ونزوئلا