درحالی که تصمیم دولت بوریس جانسون برای اعمال مالیات بر شرکتهای دیجیتالی آمریکا در انگلیس با تهدید واشنگتن برای اعمال تعرفه بر خودروهای وارداتی ساخت انگلیس مواجه و این مساله به موضوع مناقشه جدی دو کشور در آستانه برگزیت تبدیل شده است، وزیر تجارت بینالملل انگلیس تصریح کرد که سیاستهای داخلی این کشور به هیچ کس ارتباط ندارد.
به گزارش ایرنا؛ «لیز تراس» روز پنجشنبه در نشست فوقالعاده مجلس عوام افزود: واضح و روشن اعلام میکنم. موضوع مالیاتها در انگلیس به وزیر دارایی ارتباط دارد. این موضوع ارتباطی به آمریکا، اتحادیه اروپا و هیچ کس دیگری ندارد.
وی تصریح کرد؛ دولت لندن تصمیمی را اتخاذ خواهد کرد که به سود منافع کشور خواهد بود.
دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرده است که از آوریل آینده (فروردین) دو درصد بر درآمدهای ناشی از فروش شرکتهای دیجیتالی آمریکا در انگلیس مانند فیسبوک و گوگل مالیات اعمال خواهد شد.
استیو منوچین وزیر خزانه داری آمریکا دیروز هشدار داد که واشنگتن با اعمال مالیات بر خودروهای وارداتی ساخت انگلیس به این تصمیم واکنش نشان خواهد داد. دفتر نخست وزیری انگلیس هم پاسخ داد که این اقدام به شرکتهای تجاری در دو سوی آتلانتیک آسیب میزند.
انگلیس ۸ روز دیگر از اتحادیه اروپا خارج شده و از اول فوریه (۱۲ بهمن)، دوره گذار شروع میشود.
در این دوره که تا ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ میتواند ادامه پیدا کند، انگلیس همچنان عضو بازار مشترک اتحادیه اروپا باقی خواهد ماند. قرار است که در این فاصله معاهدات تجاری جدید با اتحادیه اروپا امضا شود.
وزیر دارایی انگلیس دیروز در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد معروف به نشست داووس در سوئیس تصریح کرد که توافق تجاری با اتحادیه اروپا از اولویت بالاتری نسبت به آمریکا برخوردار است.
گفت: مذاکرات برای توافق در زمینه تجارت آزاد میان انگلیس و آمریکا آغاز شده اما تمرکز اصلی دولت انگلیس برای دستیابی به توافق تجاری با اتحادیه اروپاست.
هم زمان « استیو منوچین » وزیر خزانهداری آمریکا که برای شرکت در همین اجلاس به داووس سفر کرده، از اظهارنظر همتای انگلیسی خود ابراز ناخرسندی کرد و به کنایه گفت: از اینکه اتحادیه اروپا در اولویت تجاری انگلیس قرار دارد کمی ناخرسندیم. تصور میکردیم که ما اول صف بودیم، چون توافق با اتحادیه اروپا نسبت به ما دشوارتر است.
با این حال وزیر دارایی انگلیس خاطرنشان کرد؛ مذاکرات سازندهای را درباره همکاریهای تجاری با طرفهای اروپایی داشته و دو طرف معتقدند که «رسیدن به توافق با توجه به زمان کوتاهی که باقیمانده قابل انجام است».
اختلافات تجاری میان انگلیس و آمریکا در آستانه برگزیت بالا گرفته است. در حالی که گزارشها از چراغ سبز انگلیس به مشارکت شرکت چینی هوآوی در پروژه راه اندازی اینترنت پرسرعت نسل پنجم در این کشور حکایت دارد، آمریکا هشدار داده است که با این تصمیم تبادل اطلاعات میان دو کشور متوقف خواهد شد.
رئیس جمهوری آمریکا پیشتر گفته بود که انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا در اول صف معاملات تجاری با این کشور قرار دارد.
احتمال مشارکت محدود هوآوی در انگلیس

همزمان با تشدید اختلاف نظرها میان انگلیس و آمریکا درباره مناسبات تجاری پسابرگزیت دولت لندن، منابع خبری انگلیس روز پنجشنبه از موافقت مقامات رسمی دولت این کشور با کلیات طرح فعالیت شرکت چینی هوآوی برای مشارکت محدود در پروژه راه اندازی اینترنت پرسرعت نسل پنجم در این کشور خبر دادند.
مقامهای انگلیس تاکنون بصورت رسمی این مطلب را تائید نکردهاند اما یک رسانه انگلیسی به نقل از دو منبع موثق عنوان کرد که در جلسه دیروز (چهارشنبه) با حضور مقامهای بلند پایه و امنیتی انگلیس بحث همکاری محدود با هوآوی مطرح و به اجماع رسیده است.
خبرگزاری رویترز گزارش داد که تصمیم گیری نهایی در این رابطه هفته آینده در نشست شورای امنیت ملی انگلیس اتخاذ خواهد شد.
پیش از این هم مشاور امنیت ملی نخست وزیر پیشین انگلیس به هفتهنامه آبزرور گفته بود که لندن به رغم مخالفت واشنگتن با فعالیت شرکت هوآوی موافقت خواهد کرد.
«مارک لیال گرانت» توضیح داد آژانسهای امنیتی این کشور از سالها پیش به این نتیجه رسیدهاند که تهدیدهای ناشی از فناوریهای شرکت هوآوی قابل کنترل هستند.
وی با بیان اینکه این موضوع از سوی سه دولت پیشین انگلیس تائید شده است افزود: به نظرم نتیجهگیری دولت جانسون هم مشابه خواهد بود. آژانسهای امنیتی اطمینان دارند که هرگونه تهدید امنیتی از سوی هوآوی قابل کنترل است تا این شرکت به کار احداث هسته غیر مرکزی زیرساختهای اینترنت نسل پنجم ادامه دهد.
وی افزود؛ با توجه به اینکه هوآوی در قیاس با سایر شرکتهای حوزه فناوری از تجهیزات پیشرفته تری برخوردار است، به احتمال زیاد جانسون با ادامه کار این شرکت موافقت خواهد کرد.
این در حالی است که آمریکا رسما به انگلیس هشدار داده که اگر به هوآوی چنین اجازهای داده شود، واشنگتن تبادل اطلاعات با لندن را مورد تجدید نظر قرار خواهد داد.
وزیر دفاع انگلیس میگوید؛ مقامهای آمریکایی لندن را تهدید کردهاند که در صورت مشارکت هوآوی در پروژه اینترنت نسل پنجم انگلیس، همکاریهای اطلاعاتی میان دو کشور متوقف خواهد شد.
وی افزود: وزیر دفاع [آمریکا] این موضوع را در اجلاس ناتو به من اعلام کرد. این مساله محرمانه نیست و آنها به طور پیوسته بر این امر اصرار دارند.
مقامهای انگلیس میگویند که این کشور در گذشته از فناوریهای این شرکت بهره برده و با مشکل امنیتی رو به رو نبوده است. دولت انگلیس اواخر ماه جاری در این باره تصمیم گیری خواهد کرد.
بنابراین گزارش، دو شرکت بزرگ مخابراتی انگلیس «بیتی» و «وودافون» در نامهای به نخست وزیر حمایت خود را از شرکت هوآوی برای مشارکت در پروژه راه اندازی نسل پنجم اینترنت اعلام کردهاند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در یکسال اخیر، تقابل تجاری بزرگی علیه چین به راه انداخته که دامنه آن همچنان درحال گسترش است.
وی پس از اعمال چند باره تعرفههای مختلف بر میلیاردها دلار کالاهای وارداتی از چین آن هم با توجیه سود یکطرفه پکن از صادرات به آمریکا و زیان تولیدکنندگان ایالات متحده، به سراغ غول اینترنتی و مخابراتی چین یعنی هوآوی رفت تا از گسترش حضور آن در عرصه فناوری جهان جلوگیری کند.
رئیس جمهوری آمریکا به بهانه جاسوسی شرکت مخابراتی هواوی از کاربرانش، ضمن بستن بازارهای آمریکا روی محصولات و خدمات این شرکت چینی، از متحدان خود بویژه اروپا خواست واشنگتن را در این تحریم هوآوی همراهی کنند.