گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

خلق آذربایجان قرن‌های متمادی در جنبش رهایی‌بخش خلق‌های ما علیه ستمگران داخلی و خارجی برای دست ‌یافتن به استقلال، آزادی، و حق حاکمیت ملّی همواره نقشی برجسته داشته است. از مبارزهٔ خلق آذربایجان در پیش‌بُردِ جنبش مشروطیت (۱۲۸۵-۱۲۹۰خورشیدی) گرفته تا برپایی جنبش دموکراتیک آذربایجان به‌رهبری شیخ محمد خیابانی علیه استعمار و ارتجاع فئودالی در ایران ... گامِ تاریخی و امیدبخشِ «جنبش ۲۱ آذر»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استعمار, استقلال, امپریالیسم, ایران, تاریخ, درمان, زنان, صلح, طبقه کارگر, فاشیسم, یادنامه

گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

شانزده آذر روز دانشجو، نمادِ اتحاد دانشجویان و مبارزه با دیکتاتوری، استبداد، وامپریالیسم! جنبش دانشجوئی در ایران در زمرهٔ حرکت‌های اجتماعی‌ای است که از جایگاهی پیشتاز در مبارزه با استبداد برخوردار بوده و از فرازونشیب‌هایی زیاد دربُرهه‌های زمانی‌ای مختلف عبور کرده است. اکثر دانشجویان در ایران در همهٔ دوران‌ها از تبار طبقه‌های زحمتکش یا لایه‌های ... گرامی‌باد ۱۶ آذر، روز دانشجو، روزِ تولد شعار «اتحاد، مبارزه، پیروزی»

ادامه

آزادی, اجتماعی, استبداد, استقلال, امپریالیسم, ایران, دانشجویی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کمونیسم, یادنامه

گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت

[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه به‌دنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستان‌ها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو می‌شد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلس‌های روشنفکران مخالف رژیم می‌شد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت

ادامه

آلمان, ایران, نویسندگان, یادنامه

مادران خاوران، پیشتازان جنبش دادخواهی در ایران

تابستان امسال ۳۶ سال از کشتار هولناک، بی‌سابقه، و برنامه‌ریزی شدهٔ رژیم جمهوری اسلامی در زندان‌های کشور می‌گذرد. در مرداد و شهریورماه سال ۱۳۶۷ هزاران مخالف سیاسی و دگراندیش به‌دستور خمینی و با حمایت دیگر سران حکومت ولایی پس از بیدادگاه‌هایی چنددقیقه‌ای توسط هیئت مرگ که پاکسازی خونین زندان‌های سراسر ایران را در دستور کار ... مادران خاوران، پیشتازان جنبش دادخواهی در ایران

ادامه

استبداد, اسلام سیاسی, اوکراین, ایران, ترکیه, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, یادنامه

حوزه ال گالیگو فرناندز یکی از رهبران انقلاب کوبا در گذشت

خوزه ال گالیگو فرناندز (El Gallego’ Fernandez) ، از قهرمان انقلاب کوبا، و از جمله بنیانگذاران حزب کمونیست کوبا بودند.

 

رفیق فرناندز ، ارتش کوبا را در جریان پیروزی تاریخی آن کشور در حمله امریکا به خلیج خوک‌ها در سال ۱۹۶۱، که از طریق ضد انقلاب مسلح، برای بر انداختن حاکمیت دولت بسیار جوان سوسیالیستی کوبا براه انداخته شد، تحت رهبری فیدل کاستروی فقید فرماندهی، و دفع این تجاوز امپریالیستی بود.

 

جوزف فرناندز الوارز  قهرمان ملی جمهوری کوبا در ساعات اولیه روز یکشنبه  ۶ ژانویه  ۲۰۱۹ در ۹۵ سالگی در گذشت.

 

رفیق فرناندز در ۴ نوامبر ۱۹۲۳ در شهر سانتیا دی کوبا متولد گردید. او از نوجوانی در جنبش‌های مختلف با گروه‌های نظامی در مبارزه بر علیه دیکتاتوری (با تیستا) تحت حمایت امپریالیسم امریکا شرکت داشته و مبارزه نمود. و از این رو به دلیل فعالیت‌های انقلابی‌اش سال‌‌ها در زندان گذرانید.

 

بعد از پیروزی انقلاب در کوبا، به نیروهای مسلح کوبا پیوست. این رفیق در سال‌های بعد از انقلاب در کوبا در جنگ‌های متعدد و مشهور بر علیه گروه های باندیت ضد انقلاب کوبا ( اشرار )، و در کشورهای متعدد، از جمله افغانستان که همه از جانب ایالات متحده امریکا و سازمان سیاه رهبری میشد، فعالانه شرکت داشته و از انقلاب کوبا دفاع نمود.

 

فر ناندز مسئولیت‌‌های مختلف را در ارتش انقلابی کوبا بر عهده داشت، از جمله رییس دانشگاه نظامی تربیت کماندویی، رییس مدرسه شبه نظامیان، و رهبری تعدادی از دانشگاه نظامی کوبا را بعهده داشت.

 

رفیق فرناندز در پست‌های وزارتی و معاونت، از جمله وزیر تعلیم و تربیت، معاون شورای وزیران؛ مشاور شوراهای دولتی، نیز ایفای وظیه نمود.

 

فرناندز، یکی از بنیانگذاران حزب کمونیست کوبا، عضو کمیته مرکزی حزب از اولین کنگره حزب در سال ۱۹۷۵ و از سال ۱۹۸۰ الی ۱۹۹۱ عضو علی‌البدل دفتر سیاسی حزب کمونیست کوبا ایفای وظیفه نمود.

 

او همچنین معاون شورای ملی قدرت مردم، قانونگذاری در سال ۱۹۷۶، و عضو شورای دولتی بین سال‌های ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۳ بود.

 

رفیق فرناندز ، لیسانس علوم اجتماعی، و دو مدارک دکترا از دانشگاه‌های هاوانا، و خوزه وارونا، داشت.

 

فرناندز مفتخر به داشتن مدال‌های متعدد گردید از جمله در سال ۲۰۰۱، لقب قهرمان جمهوری کوبا به وی اعطا گردید.

 

رفیق انقلابی خوزه ال گالیگو فرناندز (El Gallego’ Fernandez) از زمره کمونیست‌هایی بود که سرسختانه از آرمان‌های شریف انقلاب کوبا دفاع نمود و تا پایان عمر به تعهدش به سوسیالیسم وفادار باقی ماند. و این افتخار جاودانه اوست که میراث نسل انقلابیون کوبا را، برای نسل‌های بعدی بجا میگذارد

 

یاد رفیق فرناندز همیشه در افکار انقلابیون، و کمونیست‌های جهان جاودانه باقی خواهند ماند.

منابع ؛ گرانما و تله سور