حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

حسین کمالی؛ سیستم اداریِ کشور ابزار کار سرمایه‌دارها شده است

دولت امروز از پذیرش مسئولیت خود در قانون اساسی طفره می‌رود. دیروز رئیس جمهور گفتند که دولت بنا نیست در توزیع یارانه‌ها نقشی ایفا کند، سوال من این است که پس دولت چه کاره است؟! دولت نسبت به مردم و طبقات ضعیف جامعه مسئول است.

 

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین کمالی در گردهمایی کارگران قراردادی و پیمانی ضمن تبرک روز جهانی کارگر گفت: متاسفانه در سایه سکوت و کم‌توجهی، قانون کاری که شبانه روز روی آن کار کردیم و برای به تصویب رسیدنش زحمت کشیدیم، تفسیر شد و بخش‌هایی از آن تغییر کرد. سیاستهایی که از ابتدای انقلاب در جهت حمایت از محرومین و مسستضعفین وضع کردیم به تدریج تغییر کرد. ما باید بیش از این مراقب دستاوردهای خود می‎بودیم.

 

وی ادامه داد: نوعی حکومت سرمایه‌داریِ بسیار زشت را در کشور حاکم کردیم. شاید کمتر کشور سرمایه‌داری را سراغ داشته‌باشیم که نوع سرمایه‌داری‌اش مشابه کشور ما باشد.

 

کمالی افزود: امروز به جایی رسیدیم که کسانی که پول دارند فرزندان خود را برای تحصیل به کشورهای دیگر می‌فرستند و کسانی که پول ندارند، فرزندانشان از تحصیل باز می‌مانند. کسانی که پول دارند در بهترین بیمارستان‌ها مریض خود را دوا و درمان می‌کنند اما کسانی که پول ندارند بیمارشان را از دست می‌دهند. کسانی که پول دارند حق شکایت در دادگستری را دارند اما کسانی که پول ندارند حق شکایت کردن هم ندارند. کجای دنیا برای شکایت کردن از کسی پول می‌گیرند؟!

 

حسین کمالی تاکید کرد: تفکرات آدام اسمیتی و سرمایه‌داریِ مطلق بر کشور حاکم شده است و کسانی که در این معرکه سوار شدند قدرت را در دست گرفته‌اند. سیستم اداریِ کشور ابزار کار سرمایه‌دارها شده است و همه‌ی ادارات در جهت حفظ منافع سرمایه‌داران عمل می‌کنند و طبقات ضعیف و فقیر روز به روز ضعیفتر می‌شوند.

 

کمالی گفت: شاید جامعه‌ی کارگری می‌بایست در آنچه در جامعه اتفاق افتاده بازنگری کند و با هوشیاریِ بیشتری با مسائل رو به رو شود. باید به راهکارهایی برسیم تا از این وضعیت خارج شویم.

 

وی در مورد افزایش دستمزد سال ۱۴۰۱ گفت: این افزایش دستمزدی که کلی سروصدا کرده و برای عده‌ای ناراحتی ایجاد کرده است چیزِ زیادی نیست و در واقع هیچ افزایش حقوقی صورت نگرفته است. بانک مرکزی و مرکز آمار ۴۰درصد تورم اعلام می‌کنند در صورتیکه این تورمِ اعلام شده مصلحتی است و در واقعیت نرخ تورم بسیار بیشتر است.

 

کمالی تاکید کرد: قدرت خرید نیروی کار بسیار کم شده است اما چون سرمایه‌دارها امکانات و رسانه در دست دارند، در جامعه طوری القاء می‌کنند که حقوق به صورتِ نجومی افزایش پیدا کرده و می‌گویند حالا باید اثرات آن را در جامعه ببینیم. آن‌ها می‌گویند اخراج نیروی کار و افزایش تورم از تبعات افزایش دستمزد است در صورتیکه همه‌ی اینها بهانه است.

 

حسین کمالی افزود: متوسط مزد کارگران در سطح بین‌الملل ۲۰ درصد در کل کالاها و خدمات است و این رقم در ایران بین ۶ تا ۱۲ درصد در مشاغل مختلف است یعنی هرچه اضافه حقوق بگیریم باز نسبت به متوسط بین‌المللی پایین‌تر هستیم.

 

وی با بیان اینکه رسانه در دست سیستم سرمایه‌داری است گفت: رادیو و تلویزیون به جای اینکه به این مسائل توجه کند و صدای کارگران و نمایندگان جامعه کارگری را به گوش همه برساند به مسائلِ کم اهمیت می‌پردازد.

 

کمالی در پایان گفت: اقتصاد ما رقابتی و مزیتی نیست و خودِ دولت پول را بی‌ارزش کرده است. دولت امروز از پذیرش مسئولیت خود در قانون اساسی طفره می‌رود. دیروز رئیس جمهور گفتند که دولت بنا نیست در توزیع یارانه‌ها نقشی ایفا کند، سوال من این است که پس دولت چه کاره است؟! دولت نسبت به مردم و طبقات ضعیف جامعه مسئول است.

فعال صنفی؛ کارگران نه امنیت شغلی دارند و نه امنیت اجتماعی/ اجازه‌ی ایجاد تشکل آزاد و مستقل ندارند

یک فعال مستقل کارگری گفت: موقعیت ضعیف کارگران در شورای عالی کار مانع از این می‌شود که بتوانند تاثیری در تغییر وضعیت معیشتی خود داشته باشند. مزد و معیشت سال‌ها در شرایط بسیار یکجانبه و غیرعادلانه و غیردمکراتیک تعیین شده است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, خصوصی‌سازی, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

ضرورت وجود تشکل‌های مستقل کارگری برای نظارت بر ایمنی کار

تا دل‌تان بخواهد قانون داریم اما اجرا نمی‌کنیم و مسکوت می‌گذاریم؛ شاید یکی از وظایف اصلی وزارت کار، پویاسازیِ همین قوانین مغفول‌ مانده باشد؛ باید قوانین مربوط به ایمنی از روی کاغذ خارج شوند و به کارگاه‌ها تسری یابند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, حقوق بشر, کارگری, گزارش