نشریه نشنال اینترست در مطلبی با اشاره به رشد چشمگیر هزینههای دفاعی کشورهای اروپایی عضو ائتلاف نظامی ناتو، این امر را نشانگر تقویت حمایت از کییف مقابل روسیه دانست. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این نشریه خبری- تحلیلی آمریکایی، آمارهای موجود حاکی از افزایش ۱۸ درصدی هزینههای دفاعی متحدان اروپایی ناتو و رسیدن به ... رشد چشمگیر حمایت ناتو از اوکراین در برابر روسیه
کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است
پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشکهای «اورشنیک»، پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشکهای اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای ... کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است
ترس اروپا از قدرت نظامی روسیه؛ هدفگیری لندن در ۲۰ دقیقه
رسانه انگلیسی با اشاره به قدرت نظامی روسیه گزارش داد موشک بالستیک میانبردی که روسیه اخیرا طی عملیاتی علیه اوکراین از آن استفاده کرد، میتواند کمتر از ۲۰ دقیقه هر شهری در اروپا را هدف قرار دهد. به گزارش ایسنا، نیروهای مسلح اوکراین اوایل روز پنجشنبه ادعا کردند که روسیه با یک «یک موشک بالستیک ... ترس اروپا از قدرت نظامی روسیه؛ هدفگیری لندن در ۲۰ دقیقه
مجارستان: دولت بایدن و لیبرالهای اروپا میخواهند صلح اوکراین پس از تحلیف ترامپ را غیرممکن کنند
وزیر امور خارجه مجارستان گفت که دولت «دموکرات» آمریکا و دوستان لیبرال آنها در اروپا هر کاری میکنند تا صلح اوکراین پس از تحلیف «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا ناممکن شود. به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان گفت که دولت آمریکا و اتحادیه اروپا تمام تلاش خود را به کار بستهاند تا ... مجارستان: دولت بایدن و لیبرالهای اروپا میخواهند صلح اوکراین پس از تحلیف ترامپ را غیرممکن کنند
اولین نشست اسپانیا با فلسطین
کشور اسپانیا برای اولین بار پس از به رسمیت شناختن فلسطین یک اجلاس با حضور دو طرف برگزار و در آن توافقنامههای همکاری امضا کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اسپانیا برای اولین بار از زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط مادرید در ۲۸ مه، یک نشست دولتی با فلسطین در پایتخت خود برگزار کرد. ... اولین نشست اسپانیا با فلسطین
جوزف بورل از یکجانبه گرایی آمریکا انتقاد کرد
سازمان ملل روز ۲۴ آوریل (۵ اردیبهشت) را روز جهانی “چندجانبه گرایی و دمکراسی برای صلح” نامیده است. به همین مناسبت، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی ویدئویی، با انتقاد از یکجانبه گرایی برخی کشورها، جهان را به همکاری و هم افزایی بینالمللی در مقابل ویروس کرونا فراخواند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پیامی ویدئویی به مناسبت “روز جهانی چندجانبه گرایی”، با بیان اینکه همهگیری کرونا بزرگترین بحران حوزه سلامت برای نسل فعلی بشر است، بر لزوم همکاریهای بینالمللی و نظم جهانی قانون – محور با مرکزیت سازمان ملل متحد برای مبارزه با این ویروس جهانگیر تاکید کرده است.
جوزپ بورل افزود: “بحران کرونا نشان داد که چندجانبه گرایی چه قدر برای ما حیاتی است. مبارزه علیه کرونا مرزی نمیشناسد. هیچ گزینه دیگری نیست مگر ادغام و هم افزایی تلاشها برای یافتن یک راه حل جهانی.”
این دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، با انتقاد غیرمستقیم از سیاستهای یکجانبه گرایانه و خود محورانه ایالات متحده آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ، تصریح کرد: “چندجانبه گرایی تنها راه موثر برای روبرو شدن با یک چنین تهدیدی است که در مقابل آن هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی عمل کند”.
بورل در این خصوص افزود: :هیچ کسی در هیچ کشوری نمیتواند از ایمنی خود اطمینان خاطر داشته باشد در حالیکه ویروس کرونا بخشهای دیگر جهان را تهدید میکند. روشن است که جهانی که پس از دوران کرونا، ظهور خواهد کرد، دنیایی متفاوت از آنچه ما میشناسیم خواهد بود و قطعا وضعیت جهان در آینده پسا-کرونا به عمل و کنش ما در وضعیت فعلی بستگی خواهد داشت. بنابراین، اجازه دهید از این فرصت استفاده کنیم تا یک تصویر بهتری از جهان در آینده بسازیم. در دنیایی که چندجانبه گرایی را تقویت میکنیم و نه انزوا را.”
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۸، ۲۴ آوریل را روز جهانی “چند جانبه گرایی و دمکراسی برای صلح” نامیده است.
سازمان جهانی بهداشت در پاسخ به آمریکا، از مناسبات این نهاد سازمان ملل با چین دفاع کرد
سازمان جهانی بهداشت که مقر آن در ژنو است، اتهامزنیهای آمریکا به این نهاد مبنی بر برخورداری از رویکرد «چینمحوری» را رد کرد.
برآورد اشتباه، اوضاع اروپا را وخیم تر کرده است
متن مذاکرات کمیسیون اروپا نشان میدهد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا با برآورد نادرست از میزان توانایی در مقابله با ویروس کرونا، اوضاع کنونی را وخیم تر کردهاند.
آمار کلی مبتلایان به کرونا در جهان به ۸۰۰ هزار نفر رسید
آمارهای ثبت شده از افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۸۰۰ هزار نفر حکایت دارند.
شایعات خطرناک برای مقابله با ویروس کرونا
درحالی که محققان بهسرعت در پی یافتن واکسن و درمانی برای بیماری کوید-۱۹ هستند، سیلاب شایعات بیاساس، درمانهای خانگی و دستورالعملهای خودساخته برای مقابله با کرونا روی اینترنت بیداد میکند و بر میزان سردرگمی افراد افزوده است.