کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که ممکن است غرب پس از انتخابات پارلمانی اقدامات تحریک آمیز جدی در گرجستان ترتیب دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایراکلی گوگاوا، کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که غرب ممکن است پس از انتخابات پارلمانی که در ۲۶ اکتبر برگزار ... کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

ادامه

آذربایجان, آسیای میانه, ارمنستان, اروپا, اورآسیا, تحلیل, روسیه, غرب, قفقاز, گرجستان, نئولیبرالیسم

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در اتخاذ تصمیمات مهم و سرنوشت‌ساز ابراز تاسف کرد و اصلاحات اساسی را در ساختار این نهاد بین‌المللی خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کازینفروم، بریک والی سخنگوی ریاست جمهوری قزاقستان اظهار داشت که قاسم‌ژومارت توقایف رئیس‌جمهوری این کشور با ابراز تاسف نسبت ... رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

ادامه

آسیای میانه, بریکس, تحلیل, جهان, چین, سازمان ملل, قزاقستان

رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

رئیس جمهور قزاقستان امروز در دیدار با صدراعظم آلمان اعلام کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، «قاسم جومرت توکایف»، رئیس جمهور قزاقستان امروز دوشنبه در دیدار با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در شهر آستانه در سخنانی تصریح کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر ... رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

ادامه

آسیای میانه, آلمان, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ نیابتی, چین, روسیه, شرق اروپا, صلح, قزاقستان

پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

رئیس جمهوری روسیه پس از گفت‌وگو با همتای مغول خود گفت: مسکو آماده کمک به مغولستان در زمینه تامین سوخت و همچنین آماده اجرای پروژه‌های هسته‌ای مشترک است. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین گفت: کشور ما مدت‌هاست که منابع انرژی مورد نیاز خود را به اقتصاد مغولستان ارائه کرده است ... پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

ادامه

آسیای میانه, اقتصادی, جهان, روسیه, گزارش, مشارکت راهبردی, مغولستان

برگماری رئیس‌جمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، کارزار پرهیاهوی نمایش انتخاباتی برای به پیروزی رساندن مسعود پزشکیان در مقام رئیس‌جمهور “اصلاح طلب و مستقل” حتی در ظاهر و کوتاه‌مدت هم نتوانست “وحدت” مورد نظر خامنه‌ای برای “حفظ نظام” را ایجاد کند. برخلاف ظاهر امر و اخبار تبلیغاتی و نظریه‌پردازی‌های طیف وسیع تحلیلگران دل‌بسته به جمهوری اسلامی، کل “نظام” ... برگماری رئیس‌جمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده

ادامه

آزادی, آسیای میانه, آمریکا, اروپا, استبداد, اقتصاد سیاسی, اقتصادی, ایران, تحریم, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, فاشیسم, نئولیبرالیسم

«جباراف»: چین نقش کلیدی در برقراری امنیت آسیای مرکزی دارد

رئیس جمهور قرقیزستان گفت: چین برای تقویت امنیت آسیای مرکزی تلاش زیادی می‌کند و تاکنون به کشورهای منطقه در جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی نیز کمک‌های زیادی ارائه کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، « سادیر جباراف» رئیس جمهور قرقیزستان در نشست سران کشورهای آسیای مرکزی و چین که به صورت مجازی برگزار شد، شرکت و سخنرانی کرد.

 

وی طی سخنانی در این نشست گفت: امروز در سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک با چین می‌توانیم با اطمینان سطح بالای روابط بین کشورهای منطقه را بر اساس مشارکت استراتژیک اعلام کنیم.

 

رئیس جمهور قرقیزستان در سخنان خود اظهار داشت: نظم جهانی مدرن دوره‌ای از دگرگونی عمیق را سپری می‌کند و نیاز به هماهنگ کردن فعالیت‌ها در مسائل امنیت و ثبات منطقه‌ای، تقویت همکاری‌ها در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری و سایر حوزه‌های مهم زندگی دارد.

 

جباراف تاکید کرد: چین برای تقویت امنیت منطقه‌ای تلاش زیادی می‌کند و برای توسعه اقتصادی-اجتماعی کشورهای آسیای مرکزی کمک‌های بسیاری ارائه می‌دهد و ابتکاراتی برای هم‌زیستی هماهنگ و باثبات مطرح می‌کند.

 

وی یادآور شد که ۳۰ سال گذشته، در ژانویه ۱۹۹۲، یک بیانیه مشترک در مورد برقراری روابط دیپلماتیک بین قرقیزستان و چین به امضا رسید که اصول احترام متقابل به حاکمیت و تمامیت ارضی، عدم تجاوز، عدم مداخله در امور داخلی، برابری و منفعت، همزیستی مسالمت آمیز در آن مندرج شده و اساس روابط قرقیزستان و چین را تا به امروز تشکیل می‌دهد.

 

رئیس جمهور قرقیزستان تاکید کرد که یکی از دستاوردهای بزرگ در این زمینه حل و فصل کامل مسائل مرزی بین دو کشور و رسمی شدن آنها با توافقات سال‌های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۹ بود.

 

وی اذعان داشت که امروز مرز بین ایالتی، خط جداکننده قرقیزستان و چین نیست، بلکه پلی برای حسن همجواری و دوستی بین دو ملت است که به لطف تلاش‌های متقابل، یک پایه محکم برای همکاری ایجاد شده است.

 

جباراف افزود: معاهده حسن همجواری، دوستی و همکاری قرقیزستان و چین که در سال ۲۰۰۲ امضا شد، به حق سند اساسی روابط دوجانبه است. این معاهده انگیزه‌ای قدرتمند به تشدید روابط در سطوح دولتی و بشردوستانه داد و با توسعه و تقویت روابط در سال ۲۰۱۳ میلادی دو کشور را وارد سطح جدیدی کرد.

 

وی ادامه داد: بیانیه مشترک در مورد تعمیق بیشتر مشارکت راهبردی جامع که در سال ۲۰۱۹ امضا شد، گواهی بر عدم وجود هرگونه موضوعی بین قرقیزستان و چین است.

 

جباراف گفت: از زمان استقلال قرقیزستان، دولت چین از کشور ما حمایت کرده است. وی پروژه‌های زیربنایی بزرگی را در حوزه حمل و نقل، انرژی، بهداشت و درمان، آبیاری، آموزش انجام داده است و ساخت تسهیلات اجتماعی که با مشارکت سرمایه چینی در کشور اجرا شده است، قابل توجه است. این پروژه‌ها برای دستیابی به رفاه از اهمیت اجتماعی و اقتصادی بالایی برخوردار هستند.

 

رئیس جمهور قرقیزستان در عین حال از طرف چینی و سران کشورهای آسیای مرکزی به دلیل حمایت مشترک از قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد اعلام سال ۲۰۲۲ به عنوان «سال بین‌المللی توسعه پایدار کوهستانی» و «تقویت نظارت یونسکو» قدردانی کرد.

 

جباراف ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های کشورهای آسیای مرکزی و چین در آینده با هدف تعمیق و گسترش همکاری‌های اقتصادی، مالی، سرمایه‌گذاری، نوآوری، فرهنگی و بشردوستانه در چارچوب ابتکار راهبردی یک کمربند، یک جاده خواهد بود.

پس از شکست غرب در افغانستان، رویکرد بلندپایگان نظامی و سیاسی بریتانیا با طالبان چگونه است؟

سرلشکر جیمز کوان که عملیات ارتش بریتانیا در افغانستان را زیر عنوان سرپرست گروه ویژه هلمند در سال‌های ۲۰۰۹- ۲۰۱۱ رهبری می‌کرد می‌گوید بریتانیا برای جلوگیری از یک “مصیبت، فاجعه انسانی، و جنگ داخلی باید از غرور خود دست بکشد و از جناح میانه‌رو طالبان حمایت کند.”

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, انگلستان, تجاوز نظامی, تروریسم, جهان, غرب

“افغان‌ها در آستانه مرگ”؛ درخواست گوترش برای آزادسازی پول‌های افغانستان

دبیر کل سازمان ملل متحد با هشدار به بحران انسانی گسترده و بی‌سابقه در افغانستان از آمریکا و بانک جهانی خواست تا اموال مسدود شده دولت افغانستان را برای نجات جان میلیون‌ها شهروند در آستانه مرگ این کشور، آزاد کنند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بانک جهانی, جهان, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, فقر

مسایل روی میز ایران و چین هم زمان با سفر وزیر خارجه به این کشور

یک کارشناس ارشد مسائل چین با اشاره به سفر وزیر خارجه در روزهای آتی به این کشور جنوب شرق آسیا گفت: امیدوارم در این سفر گامی رو به جلو از سوی ایران برای اجرایی شدن برنامه جامع راهبردی ۲۵ ساله بین تهران و پکن برداشته شود و وزیر خارجه با دست پر در این زمینه ... مسایل روی میز ایران و چین هم زمان با سفر وزیر خارجه به این کشور

ادامه

اسیای مرکزی, اقتصادی, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان تجارت جهانی, سازمان ملل, شانگ‌های, عربستان سعودی

آغاز خروج نیروهای تحت رهبری روسیه از قزاقستان

با وجود فضاسازی تبلیغاتی آمریکا درباره حضور نیروهای صلح بانی تحت رهبری روسیه در قزاقستان، خروج این نیروها از قزاقستان آغاز شد.

ادامه

ارمنستان, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بلاروس, تاجیکستان, تروریسم, جهان, روسیه, سازمان پیمان امنیت جمعی, صربستان, قرقیزستان, قزاقستان

چین با کمک روسیه “نیروهای خارجی” را از آسیای میانه بیرون می‌کند

در پی مطرح شدن اتهام‌هایی درباره دست داشتن نیروهای خارجی در ناآرامی‌های اخیر قزاقستان، وزیر خارجه چین گفت، مسکو و پکن باید برای مقاومت در برابر مداخله خارجی در آسیای میانه با یکدیگر همکاری کنند.

ادامه

اسیای مرکزی, اقتصادی, تروریسم, جهان, چین, روسیه, گزارش