بهرغم اعتصاب و اعتراضهای گسترده و سراسری نفتگران، اعتراضهای بازنشستگان صندوقهای کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استانهای مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنهای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای بهاصطلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان
سیاست توسعهطلبانه دولت جنایتکار اسرائیل بهویژه برای گسترش جنگ در منطقه اوضاع بسیار دشوار و خطرناکی را رقم زده است. این وضعیت بهویژه برای طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما پیکار برای صلح و علیه جنگ و جنگافروزی را به یکی از اولویتهای مبارزهٔ کنونی جنبش کارگری و حرکتهای سندیکایی در دو عرصهٔ صنفی و ... دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان
فعال کارگری؛ شستا دولتی نیست، نه دولت و نه مدیرانِ دولتنشانده نمیتوانند به نام مولدسازی به کام دولت، بفروشند
براساس ابلاغیه دولت، شستا باید از ۸۰ درصد سهام برخی شرکتها درجهت مولد سازی خارج شود؛ مگر نمیگوییم سازمان تامین اجتماعی به همراه بانک رفاه و شستا متعلق به کارگران است، پس دولتی نیست که ۸۰ درصدش براساس ابلاغیهی دولت واگذارشود! به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای میانه مردادماه خبری بیرون آمد، خبری که هم ... فعال کارگری؛ شستا دولتی نیست، نه دولت و نه مدیرانِ دولتنشانده نمیتوانند به نام مولدسازی به کام دولت، بفروشند
مبارزه معلمان علیه سیاستهای رژیم ولایت فقیه
دولت بهاصطلاح “وفاق ملی” پزشکیان همان یورش دولت رئیسی به دستمزد و امنیت شغلی آموزگاران را دنبال میکند و مجلس دوازدهم نیز همان وعدههای بیپایه دولت پزشکیان را تکرار میکند. با خط فقر حداقلی ۴۰ میلیون تومان درماه و حقوقهای ۱۲ تا ۱۵ میلیونی آموزگاران رسمی و دستمزدهای حتا ۷ میلیونی معلمان غیررسمی با ساعات ... مبارزه معلمان علیه سیاستهای رژیم ولایت فقیه
تأملی بر گسترده شدن اعتصابهای کارگری: وظایف و اولویتها
تحولهای پرشتاب منطقه با جنگافروزی و اقدامهای تروریستی دولت اسرائیل ابعادی بسیار خطرناک یافتهاند. سایه شوم جنگ دامنهدار منطقهای با پیامدهایی فرامنطقهای هر دم افق سیاسی خاورمیانه را بیشتر تیره میسازد. در این میان سیاستهای نابخردانه و مغایر منافع ملی حکومت جمهوری اسلامی میهن ما را در وضعیتی بهشدت شکننده و نگرانکننده قرار داده است. ... تأملی بر گسترده شدن اعتصابهای کارگری: وظایف و اولویتها
جای خالی سهم ۹۹درصدیها در بودجه ۱۴۰۰
یک فعال صنفی بازنشستگان در ارتباط با خواستههای کارگران شاغل و بازنشسته بر ضرورت تخصیص بودجه برای درمان، آموزش و معیشت اشاره کرد.
آیت نیافر، فعال صنفی مستقل بازنشستگان در گفتگو با ایلنا گفت: در مساله بودجههای سالانه، سالهاست که در بر یک پاشنه میچرخد. اختصاص میلیاردها تومان به مؤسسات، نهادها و ارگانهایی که عامالمنفعه نیستند و چندان به حال مردم سودی ندارند، درحالیکه مطالبات کارگران و بازنشستگان محقق نشده باقی مانده است، یک مشکل اساسی است. در واقع بودجه سهم یک درصدیهاست و نود و نه درصدیها سهم ناچیزی دارند.
به گفته او، تاثیر ردیفهای بودجه نه تنها در سفرههای جمعیت ۹۹ درصد جامعه مشاهده نمیشود، بلکه در هزینههای جاری شامل بهداشت و درمان، عمران و آبادانی، آموزش و گسترش زیر ساختها نیز نمود چندانی ندارد.
او تاکید میکند: آنچه باید در بودجه از جایگاه ویژهای برخوردار باشد، هزینه تامین رفاه اجتماعی در جامعه است که متاسفانه سهمی از بودجههای سالیانه به آن اختصاص داده نمیشود. تولیدکنندگان ثروت اجتماعی همان کارگران و دیگر اقشار زحمتکش جامعه هستند اما جمعیت انبوه زحمتکش جامعه روز به روز فقیروفقیرتر میشوند، درحالیکه زندگی یک درصدیها روز به روز غنیتر و انباشت سرمایهشان افزونتر میگردد.
نیافر در ادامه میگوید: طی سالهای اخیر با تعدیل نیروی کار و اخراجهای دسته جمعی و بسته شدن کارخانجات، بر سیل بیکاران افزوده شده است. چنانکه با گرانی سر سامآور، قدرت خرید کاهش یافته و سفره کارگران شاغل، بیکار و بازنشستگان کوچک و خالی شده است. همچنین حداقل دستمزد کارگران به یک چهارم هزینه سبد خانوار کاهش یافته است.
به گفته وی، بودجه سالیان متمادی نه تنها کمکی به بهبود زندگی و معیشت کارگران و دیگر مزد بگیران زحمتکش نکرده، بلکه با افزایش هزینه سوخت و انرژی و همچنین صعود هزینههای خدماتی، بهداشت و درمان، آموزش و حمل و نقل، زندگی به مراتب سختتری را به آنها تحمیل نموده، چنانکه دیگر قادر به زندگی نیستند.
او به مشکلات سازمان و بیمه شدگان آن اشاره میکند: سازمان تامین اجتماعی با طلب ۳۲۰ هزار میلیارد تومانی از دولت در ورطه ورشکستگی و درنتیجه خانه خرابی بیش از نیمی از جمعیت جامعه قرار گرفته است. صندوق این سازمان با ۴ میلیون بازنشسته و مستمری بگیر و با ۱۴ میلیون کارگر بیمهپرداز طرف است. هفتاد درصد این کارگران و بازنشستگان صندوق سازمان تامین اجتماعی، متعلق به دهکهای پایین درآمدی هستند و حداقل دستمزد را دریافت میکنند. با این حال، از بودجه هر سال نه تنها هزینهای به صندوق این سازمان اختصاص نمییابد بلکه باعدم پرداخت بدهی دولت به آن، ظلم مضاعفی بر دوش کارگران و بازنشستگان تحمیل میشود.
خواستههای اصلی چیست؟
او ادامه میدهد: در چنین شرایطی، ما کارگران و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، خود را محق میدانیم که بر افزایش حقوق و دستمزدها به عنوان اصلیترین و مهمترین مطالبه جمعی خود تاکید کنیم.
به گفته نیافر، مهمترین مطالبات کارگران شاغل و بازنشسته در ارتباط با تنظیم بودجه از قرار زیر است:
— خواهان اختصاص بودجه برای تامین معیشت شایسته کارگران و بازنشستگان هستیم.
— خواهان تخصیص بودجه برای مستمری بیمه بیکاری مکفی برای کلیه بیکاران هستیم.
— درخواست برقراری درمان رایگان و آموزش رایگان برای کلیه شهروندان جامعه از طریق اختصاص بودجه را داریم.
— همچنین خواهان اختصاص بودجه برای تامین رفاه اجتماعی همگانی هستیم.
بیانیهی صد تن از فعالان مدنی در حمایت از مطالبات کارگران کشور
چهار دهه پس از وقوع یکی از گستردهترین انقلابهای قرن بیستم با دعوی عدالتخواهی و برغم تکرار شعارهای تبلیغاتی رسمی، کارگران کشور همچنان بهشکل آشکاری در زمرهی بیدفاع ترین اقشار جامعه بهشمار میآیند.
بیانیه مطالباتی بازنشستگان
ما امضا کنندگان این بیانیهی مطالباتی، در این شرایط بحرانی ناشی از ادامهی شیوع بیماری کرونا و برای کنترل این بلای جانسوز، که اصلیترین معضل سلامت روز کشور ما و خصوصا بازنشستگان است از حضور در خیابان اجتناب کرده و تنها بخاطر رعایت پروتکلهای بهداشتی خواستههای خود را از این طریق به گوش دولت و ... بیانیه مطالباتی بازنشستگان
سوئد ناکام در مقابله با شیوع گسترده کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، پادشاه سوئد در انتقادی تند از نحوه مواجهه با همهگیری ویروس کرونا که منجر به نرخ بالای مرگومیر در میان سالمندان شده گفت که کشورش در رسیدگی به بیماری کووید –۱۹ ناکام بوده است.
بیانیه مشترک سندیکاها و تشکلهای کارگری در باره لایحه بودجه ۱۴۰۰
سندیکاهای شرکت واحد و نیشکر هفت تپه و چند تشکل کارگری دیگر با انتشار بیانیه ای مشترک ضمن بررسی لایحه بودجه پیشنهادی دولت یادآور شدند که کارگران، معلمان، پرستاران، سایر مزد بگیران جامعه، بیکاران, دانشجویان و فارغ التحصیلان ابدا هیچ سهمی از این بودجه نمیبرند. بودجهای که هیچ توجهی به جمعیت ۹۹ درصدی جامعه ندارد.