اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دی‌ماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش می‌دهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاه‌های رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهره‌ای از آلمان جدید استبدادی را به‌نمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جوانان, روسیه, رومانی, سوسیالیسم, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, کمونیسم, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی

تلاش‌های رژیم برای گرم کردن تنور «انتخابات» ریاست جمهوری

نارضایتی عمومی از سیاست ها و عملکرد ایران برباد دِه رژیم روز به‌روز گسترده‌تر می‌شود. خودداری بخش قابل‌ملاحظه‌ای از مردم از شرکت در شعبده‌بازی‌ای تحت عنوان انتخابات، نشانگر نارضایتی عمیق توده‌های زحمتکش از سیاست ضد مردمی سردمداران رژیم کنونی است. در پیام نشست وسیع کمیتهٔ مرکزی حزب تودهٔ ایران به مردم ایران در اسفند ماه ۱۳۹۸، گفته می‌شود: “فاجعهٔ فقر و محرومیت بی‌سابقه، ناهنجاری‌های بی‌شمار اجتماعی، و در کنار این‌ها، غالب شدن جوّ خفقان بر فضای کشور و زورگویی روزمره به مردم در همهٔ عرصه‌های زندگی، نتیجهٔ مستقیم حاکمیت مُشتی مرتجع دروغ‌گو و حاکمان نابخرد، چپاولگر، و نالایق است که در طلیعهٔ پیروزی انقلاب، وعده‌های دروغین استقرار آزادی و عدالت و مردم‌سالاری به مردم و نیروهای آزادی‌خواه و مترقی دادند ولی خیلی زود، همچون فاجعه‌ای هولناک و مستمرّ بر میهن ما چنگ انداختند و چیره گردیدند.”

 

مصطفی معین، کاندیدای اصلاح‌طلبان در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در مقاله‌ای در ۲۳ مهرماه ۱۳۹۹، گوشه‌ای از پرده نمایش‌های مزورانه اصحاب قدرت رژیم ولایی در انتخابات و بحران مدیریت را کنار زده و می‌نویسد: “جامعه تا کنون اعتنائی به تحرکات سیاسی انتخاباتی نداشته و انگیزه‌ای برای مشارکت سیاسی و کنشگری فعال ندارد.” او با اشاره به بسته شدن فضای سیاسی کشور، به برخی دیگر از واقعیت‌های این مَضحَکهٔ تکراری تأکید کرده و می‌گوید: “در کشورهایی که دچار نابرابری، فقر سیاسی-اجتماعی و اقتصادی و ضعف فرهنگ عمومی و اخلاقیات اجتماعی هستند و ساختارهای ایدئولوژیک [فرسوده فقه سنتی]، استبدادی و تحمیلی بر آن‌ها حاکم است، ممکن است شرایط پیچیده و پیامدهای وخیم این همه‌گیری مصیبت‌بار به دیکتاتوری، اختناق و بسته شدن بیشتر فضای سیاسی اجتماعی بیانجامد. این شرایط و دورهٔ گذاری است که خارج شدن از آن با دشواری‌ها و هزینه‌های بیشتری همراه می‌شود. طبیعی است که به‌سامان شدن اوضاع یک جامعه به‌طور خود به‌خودی رخ نخواهد داد و مستلزم تلاش، آگاهی، همبستگی، تغییر نگاه انسان‌ها، اصلاح فرهنگ و احساس مسئولیت و عمل اجتماعی روشنفکران متعهد و نهادهای مردمی آن جامعه است.” در همین راستا، آقای ابوالفضل قدیانی، در مقاله‌ای در سایت کلمه، ۱۹ آذرماه ۱۳۹۸، نوشته است: “برخلاف آنچه که برخی می‌گویند، تحریم انتخابات انفعال نیست، شرکت در انتخابات مجلسی نمایشی- فرمایشی که چنین عقیم و افلیج شده انفعال کامل است.” می‌توان با برخی از اظهارنظرهای اعلام شده موافقت کرد و بر این نکته مهم نیز تأکید ورزید که ستون فقرات هر تغییر بنیادی را حمایت‌های مردمی می‌سازند.

 

رژیم “ولایی” در سال های اخیر سازوکاری ازپیش مهندسی‌شده زیر نام انتخابات ریاست‌‌جمهوری جهت نمایش دموکراسی “اسلام سیاسی”‌اش برگزار می‌کند. در نظام اسلام “فقاهتی” رئیس جمهوری که از هیاهوی بسیار این نمایش تکیه بر مسند قدرت می‌زند حتی در چهارچوب قوانین مصوب خود نظام هم اختیارات مرسوم در دیگر کشورهای جهان را ندارد. تازه ولی فقیه اجرای برخی تصمیم‌ها از سوی رئیس‌جمهور بر پایه همین اختیارات محدود و بر اثر فشار مردم و نیروهای مترقی را نیز (مانند لایحه معروف مطبوعات) می‌تواند با “حکم حکومتی”‌اش ممنوع و غیرقابل‌اجرا کند و بدین ترتیب آن اختیارات محدود محدودتر هم بشود، تا آنجا که به‌گفته محمد خاتمی، رئیس قوه مجریه اصلاحات، رئیس‌جمهور به یک ” تدارکاتچی” بدل گردد! این دیگر یکی از شناسه‌های هویتی رژیم شده است که هربار بکوشد بالماسکه انتخابات را با صورتک‌های مختلف و مهره‌های از پیش گزین شده از افراد گوش به‌فرمان و حریص- درعین‌حال عبور داده شده از صافی‌های گوناگون دستگاه استبداد- به شمایل انتخاباتی “دموکراتیک” از نوع مرسوم دنیای سرمایه‌داری نزدیک کند. رژیم از میان کاندیداها نیز با مهندسی رأی دهندگان و آماردهی تقلبی آرا، فرد مشخصی را که می‌بایست نقش “تدارکاتچی” داشته باشد، بر مسند ریاست می‌نشاند.

 

در رژیم “فقاهتی” ریاست‌جمهوری مقامی است در خدمت اجرایی کردن سیاست ها و تصمیم های کلان ولایت فقیه که با اصول “جمهوریت” که متکی بر آراء مردم است، هیچ سنخیتی ندارد. وقتی محمد خاتمی با وعده‌هایی مبنی بر تحقق بخشی از حقوق سلب شده مردم در خردادماه ۱۳۷۶ رئیس جمهور شد ولی پس از ۸ سال نتوانست در راستای وعده‌هایش کاری از پیش ببرد، آشکار گفت: رئیس جمهور در رژیم “ولایت فقیه” صرفاً یک “تدارکاتچی” است. از آن زمان تا کنون نیز تحولات کشور ازجمله بر اثر دخالت‌های جنایتکارانه امپریالیسم جهانی در سمت و سوی محدودتر کردن آزادی‌های مردم، فقر بیشتر مردم، و گسترش عملی اختیارات ولایت فقیه جریان یافته است، به گزارش روزنامه انتخاب، ۲۲ مهرماه ۱۳۹۹، جلال جلالی‌زاده، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، در سخنانی دربارهٔ عملکرد حسن روحانی گفته است: “ما امروز شاهد آن هستیم که روحانی حتی نتوانست یک آبدارچی خوبی باشد.”

 

رژیم نه‌تنها اعتقادی به حقوق آحاد ملت ندارد، بلکه همهٔ اقدام‌های فریبکارانهٔ انتخاباتی‌اش نمایشی عوام‌فریبانه بیش نبوده و نیست. مردم امروز خود را گر فتار فشار خردکننده تحریم های ضد انسانی اقتصادی امپریالیسم و ستم همه‌جانبهٔ ارتجاع داخلی و استبداد دینی از سوی دیگر می بینند. هنوز هشت ماه تا انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم باقی مانده است، اما انتظار برگزاری انتخاباتی واقعی، سالم، و شفاف در نظامی چنین سراپا فساد، دروغ‌گو، غارتگر، و جنایتکار در بهترین حالت ساده‌انگاری و درک نکردن نظام سیاسی حاکم بر کشور است.

 

تجربه‌های تاریخی مردم در میهن ما، از جمله تجربهٔ اعتراض‌های میلیونی مردم پس از کودتای ولی فقیه در انتخابات ریاست‌جمهوری خردادماه ۱۳۸۸، و اعتراض‌های گستردهٔ سه سال اخیر در شهرهای کشور، همگی نشانگر آن‌اند که برای آنکه جنبش‌های اعتراضی بتوانند ارتجاع و دیکتاتوری حاکم را به‌عقب نشینی وادارند، همکاری و اتحاد عمل همهٔ نیروهای اجتماعی- به‌ویژه کارگران و زحمتکشان- ضرورتی تعیین کننده است. برای پدید آوردن پیوند و ایجاد همکاری و اتحاد عمل بین نیروهای ملی و دموکراتیک میهن، باید تدبیرها و تلاش‌هایی بیشتر اندیشیده و انجام شود.

نامۀ مردم

آمادگی کوبا برای همکاری با ایران در زمینه تولید واکسن کرونا

به گزارش اداره کل اطلاع رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدار با مقامات کوبایی به شکل ویدئو کنفرانسی با آقای میگل دیاز کانل رییس جمهور کوبا گفت وگو و تبادل نظر کرد.

ادامه

اقتصادی, امریکای لاتین, ایران, جهان, خبر, سیاسی, کوبا

تفکر واپسگرا و قرون وسطایی نه‌ حقوق انسانی می‌شناسد و نه‌ کرامت انسانی!

یوسف طباطبایی‌نژاد، امام جمعه و نماینده علی خامنه‌ای در اصفهان، در ملاقات با فرمانده انتظامی استان و جانشین اطلاعات و امنیت ستاد کل، “ناامن” کردن فضای جامعه برای عاملان “کشف حجاب” [معادل “بدحجابی” در اصطلاح رژیم ولایی] را خواستار شده و به نیروی انتظامی توصیه کرده است در این امر جدیت به‌خرج دهد.

ادامه

اجتماعی, ایران, برابری اجتماعی, حقوق بشر, زنان, سیاسی

ابعاد ناعادلانه و فاجعه‌بار گرسنگی؛ در قاره آسیا و آفریقا ۹ کودک از هر ۱۰ کودک اختلال رشد در وزن و قد دارند

بحران، جنگ و تغییرات آب و هوایی باعث افزایش شمار گرسنگان جهان در پنج سال اخیر شده‌ و اکنون مشکل همه‌گیری کرونا نیز به این عوامل اضافه شده و این فاجعه انسانی را تشدید کرده است.

ادامه

اجتماعی, استعمار, اسیا, افریقا, اقتصادی, جهان, حقوق بشر, حقوق کودک, فقر, گزارش, محیط زیست

دیکتاتوری دینی کنونی و «پیمان نوین» سلطنتی هر دو سدّ راه گذر از دیکتاتوری‌اند

برخلاف دروغ‌گویی‌های حسن روحانی در مورد وضعیت اقتصادی ایران که اخیراً آن را بهتر از وضعیت آلمان ارزیابی کرد، واقعیت آن است که شرایط اقتصادی و اجتماعی در کشور هر روز بدتر می‌شود.

ادامه

اروپا, امریکا, انگلستان, ایران, سیاسی, مقاله, نئولیبرالیسم