معترضان در بغداد خواستار سرنگونی ساختارهای حکومتی کنونی در عراق شدند که بهگفته آنها بر اساس سهمخواهیهای سیاسی و فرقهای پایهگذاری شده و فساد و نفوذ بیگانه بهطور گستردهای در آنها رخنه کرده است.
به گزارش العربیه فارسی؛ در ادامه انسداد سیاسی که ناآرامیهای گستردهای در عراق بهدنبال داشته، مردم معترض این کشور با برگزاری تظاهرات در مرکز بغداد علیه نفوذ و دخالتهای رژیم ایران و گروههای شبهنظامی وابسته به آن شعار داده و خواستار زوال سلطه رژیم ایران بر کشورشان شدند.
تظاهرکنندگان عراقی بعد از ظهر جمعه ۱۱ شهریور با تجمع و راهپیمایی در میدان النسور در مرکز بغداد، پایتخت عراق با محکوم کردن دخالت رژیم ایران در کشورشان، شعارهایی علیه سران تهران سر دادند.
شهروندان عراقی معترض با راهپیمایی به سوی شورای عالی قضایی در منطقه سبز بغداد، خواستار مبارزه با فساد و پایان سهمخواهیهای سیاسی بر مبنای فرقهای در ساختار حکومت عراق و همچنین پایان سلطهجویی و دخالتهای رژیم ایران در امور کشورشان شدند.
راهپیمایان همچنین با سر دادن شعارهای چون «ایران ما تحکم بعد» یعنی (ایران دیگر هرگز بر عراق حکومت نخواهد کرد)، مداخله تهران در امور عراق را به شدت محکوم کردند.
معترضان در بغداد همچنین با سردادن شعارهایی نظیر «الشعب یرید اسقاط النظام» خواستار سرنگونی ساختارهای حکومتی کنونی عراق شدند که بر اساس سهمخواهیهای سیاسی و فرقهای پایهگذاری شده و فساد و نفوذ بیگانه بهطور گستردهای در آنها رخنه کرده است.
تدابیر شدید امنیتی
خبرگزاری رسمی عراق «واع» گزارش داد که این تظاهرات در سایه تدابیر شدید امنیتی و در پاسخ به فراخوانهایی که از سوی نیروهای سیاسی موسوم به «جنبش اکتبر» عراق سازماندهی شده است، برگزار شده و شرکت کنندگان در آن از چندین استان به سوی بغداد آمدهاند.
گفتنی است که پایتخت عراق چند روز پیش شاهد درگیریهای شدیدی میان شبهنظامیان حشد الشعبی طرفدار رژیم ایران با هواداران جریان صدری بود. این درگیریها که روز دوشنبه در منطقه سبز عراق رخ داد، ۳۰ کشته و دستکم ۶۰۰ زخمی برجای گذاشت.
با اعلام موضع مقتدی صدر، روحانی پر نفوذ شیعه عراق و رهبر جریان صدریها در ۷ شهریور جاری مبنی بر کنارهگیری او از سیاست، اختلافات شدید میان این جریان با رقبای خود در «هیئت هماهنگی» متشکل از تشکلها و احزاب وابسته به ایران، وارد فاز جدیدی از تشدید تنشهای علنی و بیپرده در عراق شد.
عراق پس از انتخابات پارلمانی در اکتبر گذشته از ماهها قبل و در نتیجه کارشکنیهای گروههای وابسته به ایران در فرآیند سیاسی و ناکامی در تشکیل دولت جدید، با انسداد سیاسی مواجه شده است.
بصره نیز طی ۴۸ ساعت گذشته عرصه نبرد مسلحانه میان سرایا السلام وابسته به صدر و عصائب اهل الحق به ریاست قیس الخزعلی وابسته به ایران بود.
سپس جنگی لفظی از سوی محمد صالح العراقی، ملقب به «وزیر صدر» علیه شبهنظامیان عصائب اهل الحق و همچنین حشدالشعبی آغاز شد.
تنشها و ناآرامیها در عراق ماهها پس از برگزاری انتخابات پارلمانی در ۱۰ اکتبر ۲۰۲۱ ادامه دارد که طی آن جریان صدری بیشترین کرسیهای پارلمان را به دست آورد اما بهرغم پیروزی ائتلاف صدری در انتخابات، گروههای سیاسی سرسپرده به ایران با رهبری ائتلافی تحت عنوان «هیئت هماهنگی» مانع از تشکیل دولت جدید در عراق بهوسیله صدریها شدند.