اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

منابع رسانه‌ای امروز چهارشنبه، از مخالفت دادگاه اسراییل با درخواست تسهیل شرایط «مروان البرغوثی» از رهبران جنبش فتح در زندان خبر دادند. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری‌زبان «یسرائیل هیوم» در این باره نوشت: دادگاه اسرائیل درخواست مروان البرغوثی، اسیر فلسطینی را برای تسهیل شرایطش در زندان را قاطعانه رد کرد. البرغوثی در سال ۲۰۰۲ و ... مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

ادامه

اسراییل, اشغالگری, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین

تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اختیارات دولت شامل تمام سرزمین‌های فلسطینی از جمله نوار غزه می‌شود. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «محمد مصطفی»، نخست وزیر فلسطین تشکیلات خودگردان فلسطین امروز -سه‌شنبه- تاکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین با مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی بیت‌المقدس شرقی محور راهکار دو کشوری قرار دارد. مصطفی از ... تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

ادامه

تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

چین با اشاره به حضور نمایندگان گروه‌های حماس و فتح در پکن، اعلام کرد که آنها برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی به توافق رسیدند. به گزارش ایرنا از رویترز، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، نمایندگان جنبش‌های فلسطینی فتح و حماس در پکن رایزنی کردند و بر قصد خود برای ادامه گفت وگو ... چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

ادامه

اسراییل, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا, فلسطین, همبستگی

به‌مناسبت روز جهانی کارگر: رشد و گسترش مبارزهٔ طبقه کارگر و وظایف بی‌درنگ در مرحلهٔ کنونی

کارگران و زحمتکشان برضد جنگ، سرکوب و برای صلح مبارزه می‌کنند! کارگران و زحمتکشان میهن ما درحالی به‌پیشواز ۱۱ اردیبهشت ماه روز جهانی کارگر می‌روند که سالی پر از رزم و پیکار را پشت‌سر گذاشتند. زحمتکشان در مقایسه با دیگر انتخابات در اسفندماه سال گذشته در کارزار نه قاطع به انتخابات فرمایشی و شکست آن ... به‌مناسبت روز جهانی کارگر: رشد و گسترش مبارزهٔ طبقه کارگر و وظایف بی‌درنگ در مرحلهٔ کنونی

ادامه

آزادی, ارتجاع, استبداد, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, بازنشستگان, پرستاری, تجاوز نظامی, جهان, خصوصی‌سازی, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فرهنگیان, فلسطین, معیشت, مقاله, ناتو, نسل‌کشی, همبستگی

تظاهرات ده‌ها هزار دروزی در تل‌آویو علیه قانون “کشور یهود”

رسانه‌های عبری زبان از تظاهرات اعتراض آمیز ده‌ها هزار دروزی، فعال حقوقی و مسئولان سابق نظامی و امنیتی و چهره‌های سیاسی در تل‌آویو علیه قانون جنجالی “دولت یهود” خبر دادند.

 

به نوشته روزنامه مستقل رای الیوم، کمیته عالی پیگیری مسایل عربی ضد اسرائیل خواستار فعالیت‌هایی علیه قانون “دولت یهود” از جمله تظاهرات، تحصن‌ها و بستن خیابان‌ها در این هفته و در نهایت تظاهرات اصلی شنبه آتی در تل‌آویو شد.

 

این فعالیت‌ها شامل بستن خیابان‌ها با خودرو در صبح چهارشنبه آتی از روستای کفر قرع به سمت ساختمان کنست (پارلمان اسرائیل ) در بیت‌المقدس همزمان با جلسه فوق ‌العاده کنست درباره بررسی پیامدهای قانون مذکور بنا بر طرح ارائه شده از سوی لیست مشترک بودند.

 

در همین راستا روز شنبه تحصنی در مقابل منزل موشه کحلون، وزیر دارایی این رژیم در حیفا برگزار شد.

 

در راهپیمایی‌هایی که علیه این قانون برگزار شد، چهره‌های سیاسی احزاب مختلف عربی از جمله نمایندگان کنست و مسئولانی از کمیته عالی پیگیری مسایل اعراب، فعال حقوقی و مسئولان سابق نظامی و امنیتی و چهره‌های سیاسی شرکت کردند.

 

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند: نزدیک به ۸۰ هزار معترض روز شنبه در میدان رابین شهر تل‌آویو تظاهراتی به رهبری دروزی‌ها علیه قانون “دولت یهود” به راه انداختند.

 

این رسانه‌ها افزودند: صدها تظاهرکننده نیز در روستاهایی مانند ام الفحم، عرعره، ‌الطیره، سخنین،‌ کفر کنا، رهط، ‌باقه الغربیه، حیفا، الجلیل، جلجلولیه و مجد الکروم علیه این قانون تظاهرات و تهدید کردند در صورت عدم لغو این قانون اقدامات دیگری را در پیش خواهند گرفت.

 

تظاهرکنندگان در تل‌آویو با تاکید بر اینکه با تصویب این قانون، آنها در اراضی اشغالی شهروند درجه دوم محسوب می‌شوند، خواستار برابری شدند.

 

انجمن وکلای مدافع دروزی‌ها نیز به نمایندگی از ۱۳۰ شخصیت دروزی از جمله برخی از اعضای دروزی کنست و افسران عالی رتبه ارتش اسرائیل از دادگاه عالی این رژیم خواست، در این قانون تجدید نظر کند.

 

اعتراضات دروزی‌ها در تل‌آویو میزان نارضایتی آنها از این قانون را که با انتقاداتی در سطح بین‌المللی و نیز از سوی کشورهای عربی روبه‌رو شده بود، منعکس کرد.

 

در حالی که خدمت در ارتش و پلیس اسرائیل برای دروزی‌ها اجباری است اما این امر برای سایر ساکنان عرب اراضی اشغالی اختیاری است.

 

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل پیشتر دیدارهای متعددی با رهبران دروزی‌های ساکن اراضی اشغالی داشته و تلاش کرد آنها را درمورد نگرانی‌هایی که داشتند آرام کرده و به آنها اطمینان دهد، هیچ موردی در این قانون وجود ندارد که مخالف با حقوق این شهروندان باشد و آنها از حقوق برابری در این اراضی برخوردار هستند.

 

با این حال این دیدارها مانع از استعفای تعدادی از سربازان و افسران دروزی از ارتش در اعتراض به این قانون نشد.

 

با تصویب این قانون جنجالی در ماه گذشته میلادی، اسرائیل “کشور ملی یهودی‌ها” شناخته می‌شود.

 

در این قانون اشاره‌ای به اصل برابری و دموکراسی نشده و به صورت ضمنی اولویت به یهودی‌ها داده شده است، در متن این قانون آمده است، اسرائیل میهن تاریخی یهودی‌ها بوده و حق انحصاری تعیین سرنوشت آن برای یهودی‌هاست.

 

شهروندان عرب اراضی اشغالی و دروزی‌ها که تعدادشان به ۱۳۰ هزار تن می‌رسد، به شدت این قانون را محکوم کرده‌اند

 

 

آغاز تحقیقات سازمان ملل درباره قانون “کشور یهود”

 

به گزارش شبکه خبری المیادین، فرناند وارنس، مخبر سازمان ملل در امور حقوق بشر از آغاز تحقیقات درباره شکایات ارائه شده از سوی کمیته عربی پیگیر مخالف اسرائیل در پی تصویب قانون جنجالی “کشور یهود” خبر داد.

 

شبکه عبری زبان “کان” روز شنبه اعلام کرد، کمیته پیگیری شکایتی را علیه قانون جنجالی “دولت یهود” به سازمان ملل ارائه کرد که در شکایت مطرح شده از سوی این کمیته ابعاد نژادپرستانه این قانون شرح داده شده است.

 

کمیته پیگیری عربی ضد اسرائیل یک تشکل سیاسی و نه حزبی است که در سال ۱۹۸۲ با هدف تمرکز بر فعالیت سیاسی فلسطینی‌ها در اراضی اشغالی تاسیس شد.

 

این کمیته در بیانیه‌ای اعلام کرد که وارنس از آغاز تحقیقاتی درباره قانون “دولت یهود” خبر داد.

 

محمد برکه، رئیس این کمیته با اشاره به ادامه رایزنی‌ها با سازمان ملل و اتحادیه اروپا برای لغو قانون “کشور یهود”، تاکید کرد: این شکایت‌ها آغاز کار در سطح بین‌المللی علیه قانون “کشور یهود” و علیه تل‌آویو است.

 

شبکه عبری زبان کان و روزنامه اورشلیم پست اعلام کردند، یوسف جبارین، عضو کنست از لیست مشترک (ائتلاف احزاب عربی و اسرائیلی) که ریاست کمیته روابط خارجه این لیست را بر عهده دارد، این شکایت را مطرح کرد.

 

این شکایت شامل شرح مفصلی از بندهایی بود که به معنای تبعیضی نژادپرستانه بودند، از جمله: نقض حق فلسطینی‌ها در تعیین سرنوشت و ضربه زدن به جایگاه زبان عربی و حقوق برابر برای اعراب به عنوان یک اقلیت ملی که حقوق اجتماعی، فرهنگی، زبانی و مذهبی خود را دارند.

 

این شبکه عبری‌زبان به نقل از احمد الطیبی، نماینده عرب کنست گزارش داد، در دیدار با دانشجویان آمریکایی گفتیم که اکنون زمانی برای وحدت یهودیان و اعراب جهت پیروزی بر نژادپرستی و حذف لیست مشترک بر اساس قانون دولت یهود است.

ایسنا

رهبر حزب اپوزیسیون”مرتز” اسرائیل؛ جای قانون”کشور یهود” در زباله‌دان تاریخ است

حزب مرتز اسرائیل در واکنش به تصویب قانون “کشور یهود” از دادگاه عالی این رژیم درباره این قانون درخواست تجدیدنظر کرد. رهبر این حزب تاکید کرد که این قانون را باید به زباله دان تاریخ انداخت.

ادامه

اسراییل, جهان, خبر, فلسطین

السیسی به بحث و جدل‌ها درباره معامله قرن پایان داد

نماینده پارلمان مصر اعلام کرد: مواضع روز گذشته السیسی درباره معامله قرن به بحث و جدل‌ها در این باره پایان داد. السیسی به بحث و جدل‌ها درباره معامله قرن پایان داد   به گزارش افکارنیوز، محمود اسماعیل نماینده پارلمان مصر اعلام کرد: مواضع روز گذشته السیسی درباره معامله قرن به بحث و جدل‌ها در این ... السیسی به بحث و جدل‌ها درباره معامله قرن پایان داد

ادامه

اسراییل, جهان, شمال افریقا, فلسطین, مصر

سیسی؛ قاهره از تشکیل کشور فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ میلادی و پایتختی بیت‌المقدس شرقی حمایت می‌کند

به گزارش شبکه خبری الجزیره، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر در ششمین کنفرانس ملی جوانان در دانشگاه قاهره که از تلویزیون این کشور نیز پخش شد، به سوالات حاضران پاسخ داد.   رئیس جمهور مصر در این اظهارات درباره وقایع سوم ژوئیه ۲۰۱۳ اظهار داشت: ارتش مصر علیه دولت مرسی توطئه نکرد، قسم می‌خورم که ... سیسی؛ قاهره از تشکیل کشور فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ میلادی و پایتختی بیت‌المقدس شرقی حمایت می‌کند

ادامه

اسراییل, جهان, خبر, سوریه, شمال افریقا, فلسطین, مصر