پاتروشف: نیروهای مسلح روسیه قوی‌تر از ارتش آمریکاست

«نیکولای پاتروشف» دستیار رئیس جمهور روسیه گفت که ارتش روس قوی‌ترین نیروی مسلح دنیا و قدرتمندتر از ارتش آمریکاست. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، پاتروشف اظهار کرد: پرسنل نظامی حرفه‌ای به خوبی درک می‌کنند که هم اکنون ما قوی‌تر از هر کشور دیگری هستیم. وی که شنبه با تلویزیون «روسیا-۱» مصاحبه می‌کرد، افزود: ... پاتروشف: نیروهای مسلح روسیه قوی‌تر از ارتش آمریکاست

ادامه

آمریکا, اروپا, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, گزارش

«نشنال اینترست»: ناوهای کلاس فورد از جدیدترین نسل ناوهای هواپیمابر آمریکا، نخستین هدف روسیه در جنگ احتمالی با ناتو

مجله «نشنال اینترست» هشدار داد: در صورت وقوع جنگ احتمالی میان روسیه و ناتو، ناو هواپیمابر آمریکایی «یو‌اس‌اس جرالد آر. فورد» یکی از کلیدی‌ترین تجهیزات نظامی آمریکا است که می‌تواند در تیررس مسکو قرار گیرد و نخستین قربانی احتمالی حملات این کشور باشد. به گزارش ایلنا، نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی به قلم از ... «نشنال اینترست»: ناوهای کلاس فورد از جدیدترین نسل ناوهای هواپیمابر آمریکا، نخستین هدف روسیه در جنگ احتمالی با ناتو

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, گزارش

رئیس جمهور صربستان: اعضای ناتو خود را برای جنگ آماده می‌کنند

رئیس‌جمهور صربستان در اظهاراتی با اشاره به افزایش بودجه دفاعی کشورهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی گفت: اعضای ناتو خود را برای جنگ آماده می‌کنند. به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از پایگاه خبری ریاست جمهوری صربستان، الکساندر ووچیچ در گفت وگو با خبرنگاران افزود: افزایش بودجه دفاعی کشورهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، نشانه‌ای از ... رئیس جمهور صربستان: اعضای ناتو خود را برای جنگ آماده می‌کنند

ادامه

آلمان, اروپا, اقتصادی, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, دانمارک, سوئد, صربستان, صلح, فرانسه, فنلاند, ناتو, نروژ, هلند

لاوروف: روسیه قصد حمله به ناتو و اتحادیه اروپا را ندارد

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با اشاره به اظهارات جنگ‌افروزانه برخی رهبران اروپایی، تأکید کرد که این کشور نه در گذشته و نه اکنون هیچ‌ قصدی برای حمله به ناتو و اتحادیه اروپا نداشته و ندارد، ولی به هرگونه تجاوزی قاطعانه پاسخ خواهد داد. به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرگئی لاوروف، وزیر امور ... لاوروف: روسیه قصد حمله به ناتو و اتحادیه اروپا را ندارد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقیانوس آرام, اورآسیا, تایوان, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, دریای جنوبی چین, دموکراسی, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, غرب, لهستان, ناتو, نازیسم, هژمونیسم, هندو پاسیفیک

گسترش روابط اقتصادی چین-روسیه در مسیر خنثی‌سازی سیاست‌های آمریکا

وزیر اقتصاد چین و همتای روسی خود با هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی و کاهش اثر فشارهای آمریکا، بر گسترش روابط تجاری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک در طرح‌های زیرساختی، انرژی و فناوری تاکید کردند. به گزارش ایرنا، در بیانیه وزارت بازرگانی چین که امروز(دوشنبه) در نشریه گلوبال تایمز منتشر شد، آمده است: وانگ ونتائو در دیدار با ... گسترش روابط اقتصادی چین-روسیه در مسیر خنثی‌سازی سیاست‌های آمریکا

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سازمان تجارت جهانی, شانگ‌های, گروه ۲۰, گزارش

تشکیل بلوک چهارجانبه ضد چین یا “ناتو آسیا”

رئیس جمهور آمریکا در نخستین اجلاس سران کشورهای بلوک “گفت‌وگوی امنیتی چهارجانبه”، این بلوک را به عنوان یک “عرصه حیاتی” برای حفظ یک “اقیانوس آرام-هند آزاد” تحسین کرد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در این نشست مجازی به رهبران ژاپن، استرالیا و هند گفت: یک اقیانوس آرام-هند آزاد، ضروری محسوب می‌شود.

 

این نخستین نشستی بود که به میزبانی بایدن از زمان روی کار آمدنش در آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ برگزار می‌شد و همچنین نخستین بار بود که رهبران این چهار کشور چنین نشست مشترکی را برگزار کردند.

 

بایدن گفت: آمریکا متعهد به همکاری با شما شرکا و همه متحدانش در این منطقه برای رسیدن به ثبات است. این گروهی است که اهمیت خاصی دارد چرا که به راه حل‌های عملی و نتایج ملموس اختصاص یافته است.

 

در این نشست کامالا هریس، معاون رئیس جمهور آمریکا به بایدن پیوست و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز قرار است به زودی با همتای چینی‌اش در آلاسکا دیدار کند. اگرچه این گروه چهارجانبه به دنبال زمین‌لرزه و سونامی ۲۰۰۴ اقیانوس هند تشکیل شد اما در فرمت کنونی‌اش به عنوان یک ائتلاف ضد چین تلقی می‌شود. این گروه به “ناتو آسیا” لقب گرفته اما این بلوک هیچ اطلاعیه رسمی مشابهی درخصوص دفاع جمعی متقابل ندارد.

 

نارندرا مودی، نخست وزیر هند نیز همانند بایدن این گروه چهارجانبه را به عنوان “رکن ثبات در منطقه” تحسین کرد و گفت: این نشست نشان می‌دهد که این ائتلاف بالغ شده است.

 

اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا گفت: به عنوان رهبران چهار دموکراسی بزرگ و آزاد در منطقه اقیانوس آرام-هند، اجازه دهید شراکتمان مسبب صلح، ثبات و رفاه باشد. ما باید چشم‌انداز منطقه‌ای را همان طور که در نشست انجمن جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) مطرح شد، در نظر بگیریم.

 

وی افزود: دوستان بدانند که اگرچه استرالیا در تمامی این وظایف دنبال‌رو دوستانش است اما هرگز کل فشار را بر شانه دوستانمان محول نخواهیم کرد. ما سهم خود را انجام خواهیم داد تا فشار حاکم بر خودمان را کم کنیم.

 

با این حال، رهبران این گروه چهارجانبه همچنین متعهد شدند تا در زمینه‌های دیگر از جمله احیای دموکراسی در میانمار به دنبال کودتای ارتش در ماه گذشته، تولید و توزیع منصفانه واکسن‌های کووید ۱۹ در سراسر منطقه اقیانوس-هند-آرام و ایجاد یک کارگروه فن‌آوری نوظهور و مهم با یکدیگر همکاری کنند. آنها همچنین امیدوارند تا پیش از پایان سال ۲۰۲۱ بتوانند نشست حضوری برگزار کنند.

 

این نشست چند روز پس از آن برگزار شد که شورای امنیت ملی کاخ سفید یک راهنمای استراتژیک موقت امنیت ملی منتشر کرد و در آن دولت بایدن به عنوان از بین برنده انزوای چهارساله دونالد ترامپ خودنمایی می‌کرد.

 

در این مدرک آمده است: آمریکا تحت دولت بایدن-هریس برمی‌گردد. دیپلماسی برمی‌گردد. ائتلاف‌ها برمی‌گردند.

هشدار مسکو به واشنگتن؛ «استقرار موشک در آسیا را تلافی می‌کنیم»

وزارت خارجه روسیه با هشدار به دولت جدید آمریکا درباره هر نوع استقرار سامانه موشکی در منطقه آسیا-اقیانوس آرام، گفت مسکو این اقدام را تلافی خواهد کرد.

ادامه

اسراییل, امریکا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, سوئیس, شرق اروپا, ناتو

جهت گیری‌های اصلی در راهکار جدید امنیت ملی آمریکا

دولت جو بایدن در راهکار جدید امنیت ملی مورد نظر خود، توجه اصلی را به روی چین- بعنوان “رقیب اصلی” آمریکا قرار داده، نقش متفاوتی برای روسیه تعریف کرده و برخی نقش آفرینان منطقه‌ای را هم از یاد نبرده است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, مقاله, میلیتاریسم

نیروی دریایی آمریکا، ناوگانی که دیگر قدرت اول جهان نیست

شمار رزمناوهای نیروی دریایی ارتش چین (PLAN) طی چند سال گذشته رو به افزایش گذاشته بطوری که اکنون تحلیلگران و ناظران بین‌المللی قدرت و توان نیروی دریایی چین را از نیروی دریایی آمریکا بالاتر و برتر می‌بینند.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش