ایران پس از تجاوز نظامی امپریالیسم آمریکا و اسرائیل: محاصرهٔ اقتصادی، بحران معیشتی، و تشدید سرکوب در سایهٔ آینده‌ای نامطمئن

پس از گذشت بیش از ۶۰ روز از آغاز حمله‌های نظامی گستردهٔ امپریالیسم آمریکا و رژیم جنایت‌کار اسرائیل، میهن ما با یکی از عمیق‌ترین و چندلایه‌ترین بحران‌های تاریخ معاصرش مواجه شده است. این بحران فقط محدود به ادامهٔ وضع «نه جنگ، نه صلح» نیست، بلکه در تار و پود اقتصاد، جامعه، و ساختار سیاسی کشور ... ایران پس از تجاوز نظامی امپریالیسم آمریکا و اسرائیل: محاصرهٔ اقتصادی، بحران معیشتی، و تشدید سرکوب در سایهٔ آینده‌ای نامطمئن

ادامه

آمریکا, ارتجاع, استبداد, امپریالیسم, ایران, پاکستان, جنگ, جهان, حزب توده ایران, حقوق بشر, دیکتاتوری, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, قضایی, لبنان, معیشت

تهران همواره از روابط دوستانه و شراکت راهبردی همه جانبه خود با پکن و مسکو، بهره می برد

عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سفرها، رایزنی ها و تماس دیپلماتیک پرشمار و فشرده با هدف دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ ایران و آمریکا، بعد از سفرهای دوره ای هفته گذشته خود به پاکستان، عمان و روسیه، حالا به عنوان یکی از مهم ترین ایستگاه‌های خود برای ... تهران همواره از روابط دوستانه و شراکت راهبردی همه جانبه خود با پکن و مسکو، بهره می برد

ادامه

آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, انرژی, ایران, پاکستان, تنگه هرمز, جهان, چین, حزب کمونیست, خاورمیانه, خلیج فارس, دیپلماسی, روسیه, شراکت راهبردی, شرق آسیا, شرق اروپا, شورای امنیت, عمان, ناتو

الجزیره: قیمت بنزین در آمریکا ۵۰ درصد بالاتر از آغاز جنگ ایران است

گزارش انجمن خودروی آمریکا (AAA) حاکی از آن است که قیمت هر گالن بنزین در این کشور طی هفته گذشته ۳۱ سنت افزایش یافت و هر گالن به‌طور متوسط به ۴.۴۸ دلار رسید؛ قیمتی که از زمان آغاز جنگ آمریکا-اسرائیل علیه ایران، ۵۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. به گزارش عصر چهارشنبه ایرنا از الجزیره، ... الجزیره: قیمت بنزین در آمریکا ۵۰ درصد بالاتر از آغاز جنگ ایران است

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اقتصادی, ایران, تنگه هرمز, جنگ, جهان, خاورمیانه, خبر

بازتعریف تجارت جهانی با تکیه بر ارزهای ملی و کریدورهای جدید

گروه بریکس با عبور حجم تجارت داخلی خود از مرز یک تریلیون دلار، به یکی از بازیگران اصلی در بازآرایی تجارت جهانی تبدیل شده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، حجم مبادلات تجاری کشورهای عضو بریکس در سال ۲۰۲۵ از یک تریلیون دلار فراتر رفت؛ روندی که نشان‌دهنده تقویت جایگاه این ... بازتعریف تجارت جهانی با تکیه بر ارزهای ملی و کریدورهای جدید

ادامه

آسیا, آفریقا, اروپا, اسپانیا, اقتصادی, اندونزی, برزیل, بریکس, جنوب جنوب, جهان, چین, گزارش, هندوستان

شی جین‌پینگ: چین تحریم‌های یکجانبه آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد

پیام چین به دونالد ترامپ واضح است: پکن تاکتیک‌های فشار واشنگتن یا تحریم‌های یکجانبه را نمی‌پذیرد. از نظر چین، ایالات متحده نمی‌تواند دیکته کند که با کدام کشورها تجارت کند و همچنین نمی‌تواند تصمیم بگیرد که چه کسی مجاز به خرید نفت ایران است. چین با ادامه خرید نفت از ایران، یک سیگنال سیاسی قوی ... شی جین‌پینگ: چین تحریم‌های یکجانبه آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, انرژی, تحریم, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, گزارش, ویدیو

تشدید بحران مسکن / اجاره‌نشینان در انگلیس در آستانه بی‌خانمانی

نتایج تازه‌ترین پایش صورت گرفته در انگلیس نشان می‌دهد که جهش قابل توجه نرخ بهره‌بین بانکی در این کشور باعث بروز بحران در بازار مسکن و افزایش خطر بی‌خانمانی میلیون‌ها شهروند انگلیسی شده است.

به گزارش ایرنا، یافته‌های موسسه خیریه شلتر انگلیس حاکی است که افزون‌بر نیمی از اجاره‌نشینان، فقط یک ماه تا بی‌خانمانی فاصله دارند. طبق داده‌های این موسسه انگلیسی ۵۱ درصد اجاره‌نشینان در میان افزایش سرسام‌آور هزینه‌های زندگی، قادر به پرداخت کامل اجاره بهای خود نیستند. این درحالی است که بر اساس آمارها اجاره‌بهای ۵۵ درصد از اجاره‌نشینان طی یک سال گذشته افزایش یافته است.

داده‌های مرکز آمار ملی انگلیس نشان می‌دهد که اجاره‌بها در این کشور طی ۱۲ ماه منتهی به ماه ژوئیه گذشته، به طور میانگین ۵.۳ درصد رشد کرده است. با این حال و بر اساس گزارش موسسه شلتر، ۳۹ درصد از انگلیسی‌ها در شرایطی هستند که اگر بیکار شوند، ذخیره مالی کافی برای پرداخت اجاره بهای خود ندارند.

دولت انگلیس در ماه «مه» گذشته اصلاحاتی را در قوانین اجاره‌نشینی و اختیارات موجر و مستاجر وضع کرد که طبق آن روند تخلیه مستاجر را دشوار می‌کند. حزب حاکم محافظه‌کار در جریان انتخابات سال ۲۰۱۹ وعده اصلاح این قانون را مطرح کرده، اما نسبت به تحقق آن، ترتیب اثری نداده بود. منتقدان می‌گویند که این طرح سازوکار مشخصی برای جلوگیری از افزایش اجاره بها توسط صاحبان ملک و تخلیه اجاره‌نشینان ندارد و ضمن آنکه در اجرای آن نیز تعلل می‌شود.

«پولی نیت» مدیر اجرایی خیریه شلتر در این باره گفت که فقدان حمایت دولت باعث تشدید بی‌ثباتی در بازار مسکن و بروز مشکلات زندگی برای اقشار آسیب‌پذیر شده است. به گفته او، میلیون‌ها مستاجر ساکن انگلیس در بحبوحه افزایش هزینه‌های زندگی تنها یک ماه تا بی‌خانمانی فاصله دارند.

وی با بیان اینکه «زمان اجرای سیاست های مقطعی و نیم‌بند به پایان رسیده است»، تصریح کرد: برای جلوگیری از بروز شرایط اضطراری، ما به یک جایگزین مقرون به صرفه در حوزه مسکن نیاز داریم. دولت باید به جای وعده‌های توخالی و کلمات پوچ، اقدام به مسکن‌سازی کند.

«لیزا نندی» وزیر دارایی حزب اصلی مخالف دولت (کارگر) هم وضع موجود را به سوء مدیریت حزب حاکم محافظه‌کار نسبت داد. وی هشدار داد که «افزایش قبوض زندگی و مالیات‌های بیشتر، وضعیت اجاره‌نشین ها را بدتر کرده‌ است.» او طرح دولت کارگر را جایگزین بهتری در برابر سیاست‌های حزب حاکم محافظه‌کار دانست.

گفتنی است که انتخابات پارلمانی انگلیس طبق برنامه اعلام شده، سال آینده برگزار می‌شود و چند ماهی است که جدال لفظی و رقابت‌های تبلیغاتی بین احزاب سیاسی آغاز شده است.

اما معضل مسکن در انگلیس از سال گذشته میلادی که بانک مرکزی این کشور، نرخ بهره پایه را برای مهار تورم افزایش داد، تشدید شده است. نرخ بهره بین بانکی از ۰.۱ درصد در اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی، به ۵.۲۵ درصد رسیده و هزینه سنگینی را به اقساط وام مسکن میلیون‌ها خانوار انگلیسی تحمیل کرده است. این وضع سبب شده تا صاحبان خانه، اختلاف هزینه اقساط وام مسکن را از محل اجاره‌بها تامین کنند.

نشریه استاندارد انگلیس چندی پیش در گزارشی، از «جهش سرسام‌آور اجاره‌بهای ملک» در پایتخت این کشور خبر داد و اعلام کرد که اجاره فقط یک اتاق در بیش از یک‌سوم مناطق لندن، به یک هزار پوند در ماه رسیده است.

به گزارش ایرنا از این نشریه انگلیسی، شمار مناطقی که قیمت اجاره یک اتاق از مبلغ هزار پوند در ماه تجاوز کرده طی یک سال گذشته، چهار برابر شده است.

طبق آمار تارنمای «فلت‌شر اسپر روم» هزینه مسکن در ۳۳ منطقه لندن طی سه ماهه نخست سال جاری، از چهار رقم فراتر رفته است؛ درحالی که سال گذشته میلادی، اجاره بهای فقط هفت منطقه پایتخت در این محدوده قیمتی سیر می‌کرد.

استاندارد نوشت که این سطح از اجاره بها افزون بر نیمی از درآمد یک شهروند عادی ساکن لندن را که به طور میانگین ۳۰ هزار پوند درسال حقوق دارد، جذب می‌کند.

این درحالی است که جهش بی‌سابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است. نرخ تورم از محدوده ۲ به ۱۰ درصد رسیده و این کشور از اکتبر سال گذشته میلادی وارد دوره رکود اقتصادی شده است.

ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی گفته است مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آن‌ها باشد و چالش‌های اقتصادی، به‌زودی از بین نخواهد رفت.

دو سال پس از برگماری رئیسی، در بر همان پاشنه می‌چرخد: خدعه‌گری دینی، تقدیس «اقتصاد آزاد»، سرکوب

به‌رغم تبلیغات و گفته‌های ابراهیم رئیسی و انتشار انواع آمار اقتصادی دستکاری شده، به‌ویژه دروغگویی مکرر در مورد روند نزولی قیمت‌ها و نرخ تورّم و دلار، واقعیت آن است که نرخ واقعی تورّم قیمت مواد غذایی از۷۰ درصد کمتر نشده است. قیمت دلار نیز، که اثری تعیین‌کننده بر اقتصاد واردات‌محور کنونی دارد، در حدود ۵۰ ... دو سال پس از برگماری رئیسی، در بر همان پاشنه می‌چرخد: خدعه‌گری دینی، تقدیس «اقتصاد آزاد»، سرکوب

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, بانک جهانی, سرمایه‌داری, سیاسی, صندوق بین‌المللی پول, طبقه کارگر, غرب, مقاله, نئولیبرالیسم

پارلمان آمریکای مرکزی چین را جایگزین تایوان کرد

پارلمان آمریکای مرکزی در میانه تنش‌های تایپه و پکن، تایوان را از عضویت در این سازمان اخراج کرد. پارلمان آمریکای مرکزی رای به اخراج تایوان پس از بیش از دو دهه به عنوان ناظر دائمی را صادر کرده و چین با نفوذ اقتصادی فزاینده آن در آمریکای لاتین را جایگزین آن کرد. براساس گزارش رویترز، ... پارلمان آمریکای مرکزی چین را جایگزین تایوان کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, السالوادور, پاناما, تایوان, چین, خبر, دومینیکن, گواتمالا, نیکاراگوئه

بانک بریکس اولین اوراق قرضه خود با «راند» را منتشر کرد

بانک جدید توسعه بریکس (BRICS) در تلاش برای افزایش حضور در بازارهای مالی محلی کشورهای عضو، اوراق قرضه با واحد پول محلی آفریقای جنوبی «راند» را برای اولین بار در این کشور در ماه اوت منتشر کرد. به گزارش ایرنا، شبکه المیادین امروز دوشنبه اعلام کرد: بانک جدید توسعه گروه بریکس متشکل از برزیل، روسیه، ... بانک بریکس اولین اوراق قرضه خود با «راند» را منتشر کرد

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, امارات, اندونزی, ایران, برزیل, بنگلادش, ترکیه, جهان, چین, روسیه, عربستان سعودی, گروه ۷, مصر, هندوستان

ما موج تازهٔ دستگیری فعالان زن و گستردن دامنهٔ اختناق در آستانهٔ سالروز جنبش زن زندگی آزادی را به‌شدت محکوم می‌کنیم!

بیانیهٔ تشکیلات دموکراتیک زنان ایران: ما موج تازهٔ دستگیری فعالان زن و گستردن دامنهٔ اختناق در آستانهٔ سالروز جنبش زن زندگی آزادی را به‌شدت محکوم می‌کنیم! در آستانهٔ سالروز جنبش زن زندگی آزادی که زنان آزادهٔ ایران از پیشگامان آن بودند، رژیم دیکتاتوری و زن‌ستیز جمهوری اسلامی در هراس از درگرفتن دوبارهٔ آتش این جنبش ... ما موج تازهٔ دستگیری فعالان زن و گستردن دامنهٔ اختناق در آستانهٔ سالروز جنبش زن زندگی آزادی را به‌شدت محکوم می‌کنیم!

ادامه

آزادی, اقتصادی, امنیتی, ایران, بازنشستگان, بیانیه, تبعیض جنسیتی, دانشجویی, زنان, صلح, عدالت اجتماعی, محیط زیست