خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

تداوم دخالت‌های سفیر آمریکا در بغداد، عراقی‌ها را به ستوه آورده است. به نقل از المعلومه، ادامه دخالت‌های «النا رومانوسکی» سفیر آمریکا در امور امنیتی و مسائل اجتماعی عراق، واکنش محافل عراقی را به همراه داشته است. در این راستا «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از کشورش به خاطر ... خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

ادامه

آمریکا, اروپا, جهان, خاورمیانه, عراق, غرب, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

منابع رسانه‌ای امروز چهارشنبه، از مخالفت دادگاه اسراییل با درخواست تسهیل شرایط «مروان البرغوثی» از رهبران جنبش فتح در زندان خبر دادند. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری‌زبان «یسرائیل هیوم» در این باره نوشت: دادگاه اسرائیل درخواست مروان البرغوثی، اسیر فلسطینی را برای تسهیل شرایطش در زندان را قاطعانه رد کرد. البرغوثی در سال ۲۰۰۲ و ... مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

ادامه

اسراییل, اشغالگری, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین

تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اختیارات دولت شامل تمام سرزمین‌های فلسطینی از جمله نوار غزه می‌شود. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «محمد مصطفی»، نخست وزیر فلسطین تشکیلات خودگردان فلسطین امروز -سه‌شنبه- تاکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین با مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی بیت‌المقدس شرقی محور راهکار دو کشوری قرار دارد. مصطفی از ... تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

ادامه

تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

چین با اشاره به حضور نمایندگان گروه‌های حماس و فتح در پکن، اعلام کرد که آنها برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی به توافق رسیدند. به گزارش ایرنا از رویترز، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، نمایندگان جنبش‌های فلسطینی فتح و حماس در پکن رایزنی کردند و بر قصد خود برای ادامه گفت وگو ... چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

ادامه

اسراییل, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا, فلسطین, همبستگی

ترکان: دشمنی آمریکا نمی‌گذارد با دنیا روابط عادی داشته باشیم

مشاور پیشین روحانی می‌گوید تصویب لوایح مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم روابط بانکی ایران با جهان را بهبود نخواهد بخشید اما از تشدید تحریم‌ها و پیوستن دیگر کشورها به آن جلوگیری خواهد کرد.

 

اکبر ترکان، مشاور پیشین حسن روحانی، در گفت‌وگو با سایت جماران در مورد عدم تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی گفت اگر این لوایح به تصویب برسند هم روابط بانکی ایران با جهان عادی نخواهد شد.

 

او با اشاره به اینکه محدودیت‌های بانکی به دلیل عدم تصویب این لوایح نیست‌، افزود: «دشمنی ایالات متحده نمی‌گذارد که ما روابط عادی با بازار جهانی داشته باشیم.»

 

به گفته ترکان نپیوستن ایران به این کنوانسیون‌ها بهانه جدیدی به آمریکا خواهد داد تا درهای بانک‌ها و بازارهای دنیا را به روی ایران ببندند.

 

این فعال سیاسی افزود: «اگرچه در وضعیت فعلی پیوستن به FATF مسائل مربوط به تحریم‌های یک‌جانبه ایالات متحده علیه کشور را حل نمی‌کند، ولی بی‌تردید نپیوستن به آن تحریم‌ها را تشدید خواهد کرد.»

 

تاثیر اظهارات پمپئو بر مجمع تشخیص مصلحت

 

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده مجلس ایران نیز گفت “بیانیه تند” گروه مالی اقدام ویژه (FATF) و اظهارات وزیر خارجه آمریکا موجب شد تا مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد تصویب لوایح مرتبط با پولشویی و تامین مالی تروریسم “دچار شرایط انفعالی” شود.

 

او روز شنبه ۱۸ آبان (نهم نوامبر) به وب‌سایت عصر ایران گفت: «تصمیم‌گیری در مورد این دو لایحه و به ویژه پالرمو به طول انجامید. عملا نقش عامل خارجی باعث پیچیده‌تر شدن تحولات شده است.»

 

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، چندین بار از عدم تصویب کنوانسیون پالرمو انتقاد کرده است.

 

او در اواسط مهر ماه گفت: «اگر ایران واقعا بدنبال مبارزه با تروریسم و رعایت استانداردهای جهانی ضد پولشویی و تامین مالی تروریسم بود، کنوانسیون پالرمو و کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را خیلی فوری تصویب می‌کرد.»

 

او در آبان ماه نیز تصریح کرد: «اگر ایران به کنوانسیون پالرمو و کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم نپیوندد، با عواقب آن روبرو خواهد شد.»

 

به گفته فلاحت‌پیشه این اظهارات پمپئو موجب شده برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت تصمیم‌گیری در مورد این لایحه را به تاخیر بیندازند.

 

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی یک سال پیش در مجلس تصویب شدند، افزود: «در واقع کسانی که در کشور برای تصویب این لوایح وقت گذرانی کردند‌، باید پاسخگو باشند.»

 

مخالفان و موافقان لوایح مرتبط با FATF

 

بخش‌هایی از اصولگرایان تندرو از مخالفان سرسخت تصویب لوایح مرتبط با گروه مالی اقدام ویژه (FATF) در ایران هستند. آن‌ها می‌گویند با توجه به بی‌نتیجه بودن “برجام” تصویب این لوایح “حمایت ایران از گروه‌های مقاومت” را ناممکن می‌کند.

 

دولت و اکثریت مجلس می‌گویند تصویب این لوایح، تداوم روابط اقتصادی میان ایران و دیگر کشورهای جهان را ممکن می‌کند و به شفافیت اقتصادی و مبارزه با فساد مالی کمک خواهد کرد.

 

گروه ویژه اقدام مالی که مقر آن در پاریس است، مهرماه گذشته مهلت جمهوری اسلامی برای تصویب کامل لوایح مربوط به مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را برای چهار ماه دیگر تمدید کرد.

 

این سازمان میان‌دولتی هم‌زمان با تمدید مهلت ایران تا اواسط فوریه آینده (اواخر بهمن)، از تمامی کشورهای عضو خود خواست تا نظارتی ویژه را بر مبادلات مالی و پولی با جمهوری اسلامی و سرمایه‌گذاری در شرکت‌های فعال در ایران اعمال کنند.

 

مخالفان سوریه می‌خواهند فقه اسلامی منبع اصلی قانونگذاری نباشد

یک منبع نزدیک به هیئت دولت سوریه در ژنو گفت که هیئت مخالفان حاضر در جلسات بررسی پیش نویس قانون اساسی سوریه، مخالف این هستند که فقه اسلامی منبع اصلی قانونگذاری در سوریه باشد.

ادامه

جهان, خاورمیانه, خبر, سوئیس, سوریه