تروریست‌های «جماعت آلبانیایی» راهی اوکراین شدند

یک منبع در گروه تروریستی موسوم به “هیات تحریر الشام” (جبهه النصره سابق) در استان ادلب سوریه فاش کرد که شماری از تروریست های گروه موسوم به «جماعت آلبانیایی» مستقر در شمال سوریه برای جنگیدن علیه روسیه راهی اوکراین شدند.

به گزارش ایرنا، این منبع در گروه تروریستی هیات تحریرالشام به روزنامه «القدس العربی» به تعداد عناصر تروریست «جماعت آلبانیایی» که ادلب را به مقصد اوکراین ترک کردند، اشاره نکرد اما گفت که مشخص نیست خروج آنها از ادلب همیشگی است یا احتمال بازگشت دوباره آنها وجود دارد.

در دو روز گذشته، برخی پایگاه های خبری از عزیمت دسته هایی از عناصر تروریست “جماعت آلبانیایی” پس از جدایی از گروه تروریست تحت سرکردگی “عبد الجشاری” ملقب به “ابوقطاده آلبانی” از استان ادلب سوریه به مقصد اوکراین خبر دادند تا در کنار نیروهای اوکراینی با روسیه بجنگند.

به نوشته وب سایت محلی “عناب بلدی”، “جماعت آلبانیایی» سال ۲۰۱۲ در استان ادلب سوریه از گروهی از تروریست های تبعه آلبانی، کوزوو، مقدونیه و دره پرسیوو در جنوب صربستان تأسیس شد. این گروه علیه نیروهای دولتی سوریه در منطقه فرودگاه ابوالظهور و شهر جسر الشغور در حومه حلب جنگیده است. گروه تروریست یاد شده همچنین در سال ۲۰۲۰ هم در منطقه الکبینه در ارتفاعات لاذقیه و همچنین غرب حلب به فعالیت پرداخت و سرکردگی آن را عبدالجشاری متولد اسکوپیه پایتخت مقدونیه شمالی بر عهده دارد.

یک منبع دیگر در گروههای مسلح مستقر در ادلب به روزنامه القدس العربی گفت که “هیات تحریرالشام” برای خروج عناصر تروریست خارجی از شمال سوریه و رفتن به اوکراین آنها را تحت فشار گذاشته است.

این منبع افزود: گروه هیات تحریر الشام اگر نگران واکنش و مخالفت های داخلی نبود، همه عناصر (تروریست) خارجی را از شمال سوریه بیرون می کرد چرا که بیم آن دارد که آنها با فعالیت های بی انضباط خود برای این گروه مشکلاتی را ایجاد کنند، بویژه آنکه اخباری از نزدیکی روابط ترکیه با سوریه شنیده می شود.

به گفته منابع سوری، هیات تحریر الشام از جمله گروههای مسلحی است که زیر نظر ترکیه در شمال سوریه فعالیت می کند و اکنون از نزدیک شدن روابط آنکارا با دمشق نگران شده است. ترکیه در طول ماههای اخیر تلاش کرده است که گروههای مسلح مستقر در شمال سوریه را به نوعی زیر چتر هیات تحریر الشام برده و یکپارچه کند.

روزنمامه القدس العربی به نقل از »خلیل المقداد» که وی را پژوهشگر در امور گروه های مسلح خواند، نوشت: خروج پی در پی افراد مسلح از ادلب، به هیات تحریر الشام کمک می کند تا این گروه ها را از بین ببرد.

المقداد افزود که ترکیه بر انحلال این گروه ها نظارت می کند و این روند در حال انجام است و تحریر الشام فرماندهان خارجی این گروههای مسلح را بازداشت کرده و آنها را مجبور به انحلال تشکیلات خود کرده است و بقیه گروهها را نیز مجبور کرده که زیر علم خودش بجنگند و اگر گروهی نپذیرد، مجبور به خلع سلاح است و می‌تواند به اوکراین برود.

وی تصریح کرد که اوکراین با پیوستن این گروههای مسلح برای کمک در جنگ با روسیه مخالفتی ندارد، به ویژه آنهایی که در سالهای جنگ سوریه، توانمندی های بالایی در نبرد کسب کرده‌اند.

برپایه این گزارش، سرکرده گروه مسلح تروریست موسوم به “احناد القوقاز” (سربازان قفقاز) اکتبر گذشته، به همراه تعدادی از عناصر خود برای جنگ با نیروهای روسیه به اوکراین رفت.

سایت آمریکایی «المانیتور» به نقل از منابعی از داخل گروه های مسلح تروریست در سوریه تایید کرد که گروهی از افراد مسلحی که در حومه استان لاذقیه با نیروهای دولت سوریه می‌جنگیدند، اخیرا وارد اوکراین شده اند.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله