انتقاد مکزیک از تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای خریدار نفت از ونزوئلا

رئیس‌جمهوری مکزیک در اعتراض به اقدامات یکجانبه آمریکا، اعمال تعرفه ۲۵ درصدی علیه کشورهایی که از ونزوئلا نفت یا گاز می‌خرند را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای خبرگزاری افه، «کلائودیا شینباوم» در نشست مطبوعاتی صبحگاهی خود گفت: ما موافق این نیستیم که تحریم‌های اقتصادی علیه کشورها اعمال شود، ... انتقاد مکزیک از تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای خریدار نفت از ونزوئلا

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسپانیا, تحریم, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, سنگاپور, مکزیک, هندوستان, ونزوئلا, ویتنام

کوبا: مهاجرت برای آمریکا به تجارت تبدیل شده است

وزیر امور خارجه کوبا در اعتراض به کارت طلایی اقامت پنج میلیون دلاری آمریکا، دولت «ترامپ» را متهم کرد که از مهاجرت به عنوان تجارتی با فروش مسکن و اخراج مهاجران غیرقانونی استفاده می‌کند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای تله‌سور، «برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا با انتشار پیامی از طریق حساب ... کوبا: مهاجرت برای آمریکا به تجارت تبدیل شده است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, تحلیل, جهان, سازمان ملل, کوبا, مهاجران

کشته شدن فرد مظنون به توطئه برای ترور رئیس‌جمهور کلمبیا

مقام‌های کلمبیا اعلام کردند فردی که قصد داشت رئیس‌جمهور این کشور آمریکای لاتین را ترور کند، از پای درآمد. به گزارش ایسنا، مقام‌های کلمبیا اعلام کردند مردی که به توطئه برای ترور «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهور کلمبیا متهم شده بود، در یک عملیات امنیتی کشته شد. خبرگزاری آناتولی در این باره گزارش داد: «پدرو سانچر»، وزیر ... کشته شدن فرد مظنون به توطئه برای ترور رئیس‌جمهور کلمبیا

ادامه

آمریکای لاتین, تروریسم, جهان, خبر, کلمبیا

سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله!

پلیس آرژانتین با بازنشستگان معترض به سیاست‌های اقتصادی رئیس جمهور این کشور که خارج از ساختمان کنگره دست به تظاهرات زده بودند، درگیر شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، اعتراضات مسالمت‌آمیز بازنشستگان آرژانتینی به سیاست‌های اقتصادی خاویر میلی، رئیس جمهور این کشور، با ورود نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد. به گقته ... سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله!

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بازنشستگان, جهان, خبر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

گوستاوو پترو: زلنسکی باید مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ با ولادیمیر پوتین برای یک توافق صلح صحبت کند

رئیس جمهور کلمبیا در سخنانی اعلام کرد: «زلنسکی» جنگی را با سلاح‌های غربی آغاز کرد و اکنون به او خیانت شده است؛ وی توسط روسیه که از سلاح‌های خود استفاده می‌کند، خلع سلاح شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا در شبکه اجتماعی ایکس پیامی منتشر و ... گوستاوو پترو: زلنسکی باید مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ با ولادیمیر پوتین برای یک توافق صلح صحبت کند

ادامه

آمریکای لاتین, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح

تداوم نبرد ۲۰۰ ساله آمریکای لاتین علیه «دکترین مونرو»

کارشناسان معتقدند با گذشت ۲ قرن از «دکترین مونرو» و تداوم حضور غیر قابل انکار سیاسی، نظامی و فرهنگی آمریکا در آمریکای لاتین، روند رو به رشد جهان چندقطبی، فرصت‌های بیشتری برای مقاومت و قدرت مذاکره بیشتر برای جنوب جهانی برابر هژمونی آمریکا فراهم کرده و برزیل گزینه مهمی برای اعمال رهبری منطقه‌ای است.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، آمریکا از سال ۱۸۲۳ و از زمان ریاست جمهوری جیمز مونرو، دستورالعمل سیاست خارجی موسوم به دکترین مونرو را با هدف جلوگیری از نفوذ قدرت‌های اروپایی در قاره آمریکا راه‌اندازی کرد. به موجب این دکترین، آمریکا در طول قرن نوزدهم و بیستم، تلاش مستمری برای تضمین هژمونی خود در چارچوب اقدامات مداخله‌گرایانه در سایر کشورهای این منطقه انجام داد. پرسشی که اکنون مطرح است، این است که با گذشت دو قرن از دکترین مونرو و تعریف منطقه آمریکای لاتین به عنوان حوزه نفوذ سیاسی و اقتصادی آمریکا، آیا می‌توان گفت که جهانِ به طورفزاینده چندقطبی حاضر، بر این سناریو غلبه کرده است؟

به گفته تحلیلگرانی که اسپوتنیک با آن‌ها مشورت کرده است، آمریکای لاتین برای استراتژی قدرت واشنگتن ضروری بوده است؛ به ویژه پس از جنگ جهانی دوم، زمانی که این کشور، تلاش کرد تا خود را در جایگاه کشوری که سرنوشت سایر کره زمین را دیکته می کند، قرار دهد.

ویلیام گونسالوِس (Williams Gonsalves) استاد روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی ریودوژانیرو تاکید کرد آمریکا در حال حاضر نیز برای حفظ قدرت هژمونیک خود، به اعمال تسلط بر آمریکای لاتین نیاز دارد.

وی با اشاره به رویکرد استراتژیست‌های آمریکایی به ویژه جان اسپایکمن (John Spykman/ ۱۸۹۳- ۱۹۴۳) گفت: آن‌ها بر این باورند که در این بخش از آمریکای توسعه‌نیافته، هیچ قدرت بزرگی نمی‌تواند ظهور کند. به همین دلیل، ایالات متحده همیشه در همه فرایندهای توسعه و به ویژه همگرایی منطقه‌ای سنگ‌اندازی کرده است.

مارکوس کوردِیرو پیرِس (Marcos Cordeiro Pires) استاد روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی پائولیستای برزیل تصریح کرد منطقه آمریکای لاتین نه تنها برای امنیت آمریکا مهم است بلکه منطقه‌ای است که ارزش‌ها و ساختار سیاسی و فرهنگی آمریکای شمالی عمیق‌ترین ریشه در آن را دارد.

به عقیده این کارشناس، در حالی که جان کری وزیر امور خارجه سابق آمریکا در سال ۲۰۱۳ تاکید کرد که دکترین مونرو منسوخ شده است، اما این سیاست در آمریکای لاتین همچنان فعال است؛ حضور چین اگر چه نقطه مقابل این دکترین است اما از منظر سیاسی، نظامی و فرهنگی، حضور آمریکا غیر قابل انکار است.

با این حال، در دنیای امروز که به طور فزاینده‌ای چندقطبی است، فرصت‌های بیشتری برای مقاومت و قدرت مذاکره بیشتر برای جنوب جهانی برابر هژمونی آمریکا وجود دارد.

پیرِس با اشاره به اهمیت ائتلاف بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) گفت: بریکس، صدای کشورهای در حال توسعه را تقویت و جنبش را به سمت دلارزدایی از بازارها هدایت می‌کند. تجارت بر اساس ارزهای محلی، نخستین مرحله از فرآیند بلندمدتی است که به آینده‌ای با نقش‌آفرینی فزاینده کشورهای جنوب جهانی نوید می‌دهد.

به گفته کارشناسان، کشورهایی همچون کوبا، نیکاراگوئه، ونزوئلا و بولیوی با سنت دیرینه ضدآمریکایی، برای دهه‌ها با نفوذ آمریکا مخالفت کرده‌اند و رای آن‌ها بر تصمیمات سازمان ملل موثر است.

گونسالوِس خاطرنشان کرد: وقتی در مورد دنیای چندقطبی صحبت می‌کنیم، باید قطب قدرت در آمریکای جنوبی نیز وجود داشته باشد و در این چارچوب، برزیل گزینه مهمی است که همه عناصر اساسی برای اعمال این رهبری را در اختیار دارد.

با این حال، به گفته این کارشناس، آمریکا برای حفظ قدرت خود بر آمریکای لاتین همواره به اتحاد با نخبگان محلی که نسبت به این کشور احساس «شیفتگی» دارند، متکی بوده و برای این روند باید چاره‌ای اندیشیده شود.

گونسالوس هشدار داد برزیل یکی از کشورهایی است که نخبگان آن بیشتر به مواضع آمریکای شمالی پایبند هستند و واضح‌ترین مورد تبعیت برزیل از ایالات متحده در موضوع نیروهای مسلح است.

به عقیده این کارشناس، باوجود تلاش‌های لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری برزیل در راستای تقویت چندجانبه‌گرایی، ارتش کشورش همچنان با واشنگتن و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) همسو است.

وی گفت: در حالی که رئیس‌جمهوری داسیلوا در سراسر جهان سفر می‌کند و در مهم‌ترین مجامع بین‌المللی سخنرانی می‌کند و مواضع بسیار جالبی اتخاذ می‌کند، ارتش برزیل همچنان به خرید از ایالات متحده و انجام رزمایش‌های نظامی در آن کشور ادامه می‌دهد.

به عقیده گونسالوس، این مانع اصلی بر سر راه نقش رهبری منطقه‌ای برزیل است.

وی گفت: ما نمی‌توانیم با نیروهای مسلحی که خود را خودمختار نمی‌داند و فقط می‌تواند خود را تابع ایالات متحده قرار دهد، قطب قدرت باشیم. دستیابی به جایگاه قطب قدرت مستلزم استقلال نظامی است.

اعتراض اتحادیه‌های آرژانتین به اصلاحات جنجالی رئیس‌جمهوری

اتحادیه‌های اصلی کارگری آرژانتین در حالی در اعتراض به اصلاحات بحث‌برانگیز دولت به خیابان‌ها آمدند که رئیس‌جمهوری این کشور از برگزاری یک همه‌پرسی در صورت رد طرح مورد نظر خود در کنگره خبر داد. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس، هزاران نفر از مردم آرژانتین در پاسخ به فراخوان ... اعتراض اتحادیه‌های آرژانتین به اصلاحات جنجالی رئیس‌جمهوری

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اعتراضات اجتماعی, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, کارگری

کوبا: نسل‌کشی دولت تروریستی اسرائیل در غزه یک ننگ برای تمام بشریت است

رئیس جمهور کوبا با تاکید بر لزوم توقف حملات اسرائیل علیه نوار غزه، آن را «نسل‌کشی دولت تروریستی اسرائیل علیه فلسطینیان» توصیف کرد که یک «ننگ برای تمام بشریت» به شمار می‌آید. به گزارش ایسنا، میگل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس خواستار توقف فوری حملات اسرائیل علیه نوار ... کوبا: نسل‌کشی دولت تروریستی اسرائیل در غزه یک ننگ برای تمام بشریت است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, اسراییل, تروریسم, جهان, حقوق بشر, زنان, سازمان ملل, صهیونیسم, فلسطین, کوبا, کودکان, گزارش, همبستگی

رئیس‌جمهوری مکزیک قانون ضد مهاجرتی تگزاس آمریکا را «غیرانسانی» خواند

رئیس‌جمهوری مکزیک قانون جدید وضع شده از سوی فرماندار تگزاس که بازداشت مهاجران غیر قانونی را جرم‌انگاری می‌کند، محکوم کرد و این دست اقدامات را «غیر انسانی و سیاسی» توصیف کرد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس، بسته اقداماتی که هفته جاری توسط گرگ ابوت (Greg Abbott) فرماندار جمهوری‌خواه ایالت ... رئیس‌جمهوری مکزیک قانون ضد مهاجرتی تگزاس آمریکا را «غیرانسانی» خواند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, پناهجویی, تحلیل, حقوق بشر, مکزیک

کوبا فهرستی از ۸۱ فرد و نهاد متهم به اقدامات تروریستی را منتشر کرد

کوبا فهرستی از ۸۱ فرد و نهاد را که متهم به «اقدامات تروریستی» و دامن زدن به ناآرامی هستند، منتشر کرد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، این فهرست که شامل ۶۱ فرد و ۲۰ نهاد است، شماری از معارضان دولت کوبا در آمریکا و یک نامزد شهرداری منطقه «میامی-دید» در ایالت فلوریدا را ... کوبا فهرستی از ۸۱ فرد و نهاد متهم به اقدامات تروریستی را منتشر کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خبر, کوبا