نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانه‌ها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگران‌کننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امارات, انگلس, اوکراین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سودان, سوریه, صلح, عراق, فرانسه, گرینلند, لبنان, ناتو

شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, عربستان

ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

رشد اقتصادی ایسلند با اجرای طرح هفته کاری کوتاه‌تر، از برخی همتایان اروپایی خود پیشی گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران: بر اساس تحقیقی که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد ایسلند پس از اجرای هفته کاری کوتاه‌تر در سراسر این کشور، بدون کاهش دستمزد، از اکثر کشورهای اروپایی بهتر شد. دو اندیشکده دریافتند که بین سال‌های ... ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایرلند, ایسلند, جهان, شمال اروپا, طبقه کارگر

تانک‌های مصری آماده ورود به لیبی برای مقابله با نیروهای مورد حمایت ترکیه و مزدوران سوری

منابع خبری از حرکت کاروان نظامی ارتش مصر به سمت مرزهای مشترک با لیبی خبر دادند.

 

به گزارش ایسنا، سایت دیفنس بلاگ شامگاه یکشنبه گزارش داد که نیروهای مسلح مصر ۱۸ تانک‌ از نوع “M۱A۲ آبرامز” را در مرزهای مشترک با لیبی مستقر کردند.

 

در همین راستا، یک روزنامه‌نگار و تحلیلگر مسائل نظامی ویدئویی کوتاه در توییتر منتشر کرد که نشان دهنده یک کاروان نظامی مصر متشکل از ۱۸ تانک در نزدیکی مرزهای لیبی است.

 

وی در این توییت نوشت: این ویدئو دقایقی پیش ضبط شد و کاروان مصر آماده ورود به لیبی برای مقابله با نیروهای مورد حمایت ترکیه و مزدوران سوری است.

 

این تحلیلگر نظامی در ادامه تصریح کرد: همچنین دست کم شش بالگرد تهاجمی از نوع “Mi-۲۴” در این منطقه رصد شدند.

 

این درحالی است که عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهوری مصر، عقیله صالح، رئیس پارلمان در شرق لیبی و خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به “ارتش ملی لیبی” شنبه در کنفرانس خبری مشترک پس از نشست خود در قاهره، ابتکارعمل جدیدی را برای پایان دادن به بحران لیبی اعلام کردند.

 

ابتکارعمل جدید قاهره برای بحران لیبی

 

به گزارش روسیاالیوم، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر در نشست خبری مشترک با عقیله صالح، رئیس پارلمان طبرق و نیروهای موسوم به ارتش ملی تحت فرماندهی خلیفه حفتر و خود خلیفه حفتر گفت، ابتکارعمل جدید قاهره این پیام را به جهانیان می‌رساند که باید خواست و اراده ملت لیبی درباره ثبات، حفظ حاکمیت و اتحاد کشور و مقدم قرار گرفتن منافع لیبی اجرایی شود.

 

ابتکارعمل جدید قاهره درباره حل بحران لیبی شامل پیشنهادات برای اعلام آتش‌بس در سراسر لیبی از روز دوشنبه هشتم ژوئن و تجدید فراخوان برای از سرگیری مذاکرات صلح در ژنو تحت نظارت سازمان ملل در قالب ۵+۵ است.

 

براساس این ابتکارعمل باید شورای ریاستی منتخب با حضور نمایندگان همه مناطق لیبی برای حکومت و برگزاری انتخابات شفاف تشکیل و یک بیانیه قانون اساسی برای انجام روند سیاسی در کشور تصویب شود.

 

همچنین طبق ابتکارعمل قاهره همه طرف‌های خارجی ملزم هستند مزدوران خارجی را از لیبی بیرون کرده، شبه‌نظامیان را منحل و تسلیحات آنها را به ارتش ملی تحویل دهند تا ارتش بتواند وظایف امنیتی خود را انجام دهد.

 

رئیس جمهوری مصر در این کنفرانس خبری مخالفت کشورش را با گزینه نظامی برای حل بحران لیبی اعلام کرده و هشدار داد، تنش‌های اخیر در این کشور عواقب ناگواری را برای کل منطقه به همراه دارد و بدون حل و فصل مسالمت‌آمیز این بحران نمی‌تواند ثباتی وجود داشته باشد.

 

وی نگرانی خود را در خصوص اقدامات برخی از طرف‌ها در لیبی و مداخله خارجی ابراز کرده و با اشاره به ترکیه گفت، برخی مصرّانه به دنبال حل نظامی بحران لیبی هستند.

 

فرمانده نیروهای ارتش ملی در این کنفرانس از مصر خواست تمامی تلاش خود را برای ملزم کردن ترکیه جهت توقف انتقال تسلیحات نظامی و مزدوران به لیبی و بازگرداندن این مزدوران به کشورشان به کار گیرد.

 

وی اعلام کرد، مداخله ترکیه در درگیری‌های لیبی وضعیت قطب‌بندی را در این کشور تقویت و ثبات آن را تهدید می‌کند. ترکیه با توافق‌نامه‌ای که اخیرا با دولت توافق ملی لیبی امضا کرده به دنبال محاصره مصر و لیبی است.

 

خلیفه حفتر  ادامه داد، خطر حضور نیروهای مسلح تنها به لیبی محدود نمی‌شود بلکه همه کشورهای همسایه و منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

حفتر با بیان اینکه خواستار تشکیل دولت متحد ملی و اتحاد نهادهای جدا شده در لیبی است، گفت، به نتایج کنفرانس برلین پیرامون لیبی پایبند است.

 

عقیله صالح ، رئیس پارلمان لیبی مستقر در طبرق هم اعلام کرد، دولت شرق لیبی برای بیرون راندن شبه‌نظامیان عزم خود را جزم کرده‌ است.

 

اکنون نیروهای دولت توافق ملی لیبی (دولت فائز السراج – مخالفان وی از انتصاب سیاسی وی به عنوان تحمیل خارجی انتقاد می کنند) با دخالت نظامی ترکیه اخیرا توانستند کنترل منطقه طرابلس را به طور کامل به دست گرفته و به پیش‌روی خود به سمت شهر سرت در غرب این کشور ادامه دهند و نیروهای حفتر نیز در حال عقب‌نشینی به سمت شرق هستند.

 

لیبی از زمان برکناری معمر قذافی، دیکتاتور مخلوع شاهد دودستگی و جنگ و ناآرامی است و دو دولت یکی در غرب و دیگری در شرق بر این کشور سلطه دارند که هر یک تلاش دارد با شکست دیگری، کنترل کل کشور را در دست بگیرد. دولت اول از سوی سازمان ملل و ترکیه به رسمیت شناخته شده و دولت شرق لیبی هم از سوی برخی کشورها از جمله روسیه و مصر حمایت می‌شود.

نقشه آمریکا برای ترکیه در دو حوزه سوریه و لیبی

برخی از تحلیل‌گران٬ صرف نظر از دیدگاه‌های مثبت و ایجابی که تحولات اخیر لیبی را به نفع ترکیه ارزیابی می‌کنند٬ معتقدند که تیم اردوغان باید از چند و چون بازی‌های آمریکا درک واقع‌بینانه‌ای٬ داشته باشد.

ادامه

امریکا, ترکیه, جهان, حضور نظامی, روسیه, سوریه, شمال افریقا, لیبی, ناتو