شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام می‌شود

شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, مقاله

وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین

روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریت‌های تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونه‌های چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدل‌های چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح می‌دهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

بورسیه جدید دانشگاه استنفورد به نام و یاد “مریم میرزاخانی”

دانشکده ریاضیات دانشگاه استنفورد برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، یک بورسیه ۸۰۰ هزار دلاری به یاد استاد سابق این دانشگاه، پروفسور “مریم میرزاخانی” در نظر گرفته است.

 

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه شریف، دانشگاه استنفورد با اعلام این خبر، بانیان این بورس را روزبه یاسینی فرد و انوشه انصاری معرفی کرده است.

 

مریم میرزاخانی متولد ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۶ ریاضی‌دان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد آمریکا بود. میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر روی دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آنها برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات و معروف به نوبل ریاضیات است.

 

وی تنها زن و تنها ایرانی برنده مدال فیلدز است.

 

زمینه تحقیقاتی او مشتمل بر نظریه تایشمولر، هندسه هذلولی، نظریه ارگودیک و هندسه هم‌تافته بود.

 

مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سال‌های ۱۹۹۴ (هنگ‌کنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) شد و در این سال به عنوان نخستین دانش‌آموز ایرانی نمره کامل را به دست آورد.

 

وی نخستین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت و به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت. وی همچنین نخستین دانش‌آموز ایرانی بود که دو سال مدال طلا را از آن خود کرد.

 

میرزاخانی سپس در سال ۱۹۹۹ مدرک کارشناسی خود را در رشته ریاضی از دانشگاه شریف و دکتری خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی “کورتیس مک‌مولن”، از برندگان مدال فیلدز گرفت.

 

از مریم میرزاخانی به‌عنوان یکی از ۱۰ ذهن جوان برگزیده سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه “پاپیولار ساینس” در آمریکا و ذهن برتر در رشته ریاضیات تجلیل شد.

 

میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه “ستر” (Satter) از انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ و جایزه “کلی” (Clay) بود.

 

وی از یازدهم شهریورماه ۱۳۸۷ (اول سپتامبر ۲۰۰۸) در دانشگاه استنفورد، استاد دانشگاه و پژوهشگر رشته ریاضیات بود. پیش از آن نیز استاد دانشگاه پرینستون بود.

 

در تیرماه امسال اعلام شد میرزاخانی به دلیل ابتلا به سرطان در بیمارستانی در آمریکا بستری شده‌ است. میرزاخانی از چهار سال پیش‌تر به سرطان پستان مبتلا بوده و این سرطان به مغز استخوان وی سرایت کرده بود.

 

پدر و مادر وی برای مراقبت از او به آمریکا رفتند، اما متاسفانه این نابغه دنیای ریاضیات در ۲۳ تیر ۱۳۹۶ در سن ۴۰ سالگی در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت.

ایسنا

رویکردِ مارکسیستی به علم، به ما چه می‌گوید؟

علم و واژهٔ “علمی” می‌توانند دست‌کم دربرگیرندهٔ سه موردِ ناهم‌سان باشند که عبارت‌اند از:   * یک- “مضمونِ شناخت” در رشته‌های دانشی ناهم‌سان (همچون فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی) دربارهٔ جهان هستی.   * دو- فرایندهایی که سبب‌ساز رسیدن به این شناخت هستند (شیوه‌های علمی و طرح موضوع‌هایی گسترده در فلسفهٔ علم) و پیوند علم با جامعه، ... رویکردِ مارکسیستی به علم، به ما چه می‌گوید؟

ادامه

اموزشی, دانش, دیدگاه

احتمال بروز عوارض تتو تا ۱۵ سال بعد!

به نقل از تلگراف،یک زن ۳۰ ساله استرالیایی پس از احساس درد و ایجاد توده در زیر بغل خود و ترس از ابتلا به سرطان به بیمارستان مراجعه کرد.   پزشکان در بیمارستان سلطنتی پرینس آلفرد در سیدنی طی یک عمل جراحی این بافت را برداشتند.   کارشناسان پس از سئوال از بیمار درباره انجام ... احتمال بروز عوارض تتو تا ۱۵ سال بعد!

ادامه

استرالیا, انگلستان, جهان, خبر, دانش

روسیه ماهواره جهت یاب رقیب جی پی اس آمریکا به‌فضا فرستاد

روسیه ماهواره نسل جدید جهت یاب موسوم به «گلوناس» را که رقیب جی پی اس آمریکا شناخته می شود، به فضا پرتاب کرد.   وزارت دفاع روسیه روز جمعه اعلام کرد که ماهواره نسل جدید «گلوناس-ام» با یک فروند موشک سایوز از پایگاه فضایی «پلستسک» در شمال غرب این کشور به فضا پرتاب شد.   ... روسیه ماهواره جهت یاب رقیب جی پی اس آمریکا به‌فضا فرستاد

ادامه

جهان, خبر, دانش, روسیه

با سرعت ۴ هزار کیلومتر بر ساعت؛ چین قطار پرنده می‌سازد

به نقل از کوارتز، چین مشغول بررسی ساخت یک قطار سریع السیر پرنده است که بتواند با سرعت ۴ هزار کیلومتر برساعت حرکت کند.   قطار پرنده که در حقیقت یک وسیله حمل ونقل مسافر است در فضای خلاء یک لوله و با کمک پدیده «شناور شدن مغناطیسی» حرکت می کند. این فناوری مشابه چیزی ... با سرعت ۴ هزار کیلومتر بر ساعت؛ چین قطار پرنده می‌سازد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش