حذف بیمه میلیون‌ها آمریکایی با امضای ترامپ

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با امضای لایحه موسوم به «قانون یک لایحه بزرگ زیبا» موجب کاهش بودجه برنامه‌های بیمه سلامت دولتی شد و میلیون‌ها آمریکایی را در معرض خطر از دست دادن پوشش بیمه‌ای قرار داد. به گزارش روز شنبه ایرنا، رئیس دولت آمریکا روز گذشته (جمعه) در زمین چمن جنوبی کاخ سفید، لایحه ... حذف بیمه میلیون‌ها آمریکایی با امضای ترامپ

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, استقلال, جهان, خبر, دارو و درمان, کودکان, مهاجران

نخست وزیر سنگال: جهان به سمت یک نظم متوازن‌تر حرکت می‌کند

نخست وزیر سنگال ضمن ابراز نگرانی درباره تضعیف هنجارهای بین‌المللی و گرایش برخی کشورهای قدرتمند جهان برای اعمال یکجانبه اراده خودشان، خاطرنشان کرد که جهان امروز در حال حرکت به سمت یک نظم متوازن‌تر است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «عثمان سونو» در گفت‌وگو با «گروه رسانه‌ای چین» (CMG) در همین ارتباط از افزایش تعرفه‌های ... نخست وزیر سنگال: جهان به سمت یک نظم متوازن‌تر حرکت می‌کند

ادامه

آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, برزیل, بریکس, تحلیل, جهان, چین, ژاپن, سازمان ملل, سنگال, غرب آفریقا, کارائیب, کره جنوبی, کنیا, نیجریه, نیوزلند

محقق کانادایی: برای نجات اقتصاد جهان، آمریکا از سازمان جهانی تجارت اخراج شود

استاد و محقق دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا با اشاره به این که نقض قوانین در دولت دونالد ترامپ کاملا بی‌سابقه است و واکنشی بی سابقه را می طلبد، خواستار اخراج آمریکا از سازمان جهانی تجارت (WTO) با هدف نجات اقتصاد جهان شد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، کریستن هوپول (Kristen Hopewell) استاد و رئیس سیاست ... محقق کانادایی: برای نجات اقتصاد جهان، آمریکا از سازمان جهانی تجارت اخراج شود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, تحلیل, جهان, سازمان تجارت جهانی, کانادا

پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه یکشنبه گفت که جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده و آینده به کشورهای در حال رشد تعلق دارد و این کشورها باید استفاده از ارزهای ملی را افزایش دهند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، پوتین در سخنرانی خود در نشست سران بریکس در ریودوژانیروی برزیل که از طریق تماس ویدیویی ... پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ادامه

آفریقای جنوبی, اتیوپی, اقتصادی, امارات, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, گروه ۷, مصر, هندوستان

مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد که این تحریم‌ها از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی هستند. به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه هرگونه تحریم‌های یکجانبه علیه کشورهای مستقل که ناقض منشور ... مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, گردشگری

بودجۀ سال ۹۹؛ نمودار اقتصاد بیمار و درحال احتضار

در سال های اخیر دخالت نهادهای انگلی و در رأس آن‌‌ها دخالت علی خامنه‌ای در آشفتگی و از هم پاشیدگی امور اقتصادی و برنامه ریزی کشور نقشی مؤثر داشته و بودجه ۹۹ نیز از این قاعده مستثنا نیست.  با توجه به آنچه گفته شد، لایحه بودجه سال ۹۹ بدون تصویب در مجلس شورای اسلامی با حکم حکومتی علی خامنه‌ای، مستقیم به شورای نگهبان ارسال و مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه به‌عنوان مصوبه مجلس به این شورا ارائه شده بود.

 

این اقدام بی‌سابقه درحالی صورت می‌گیرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ۵ اسفندماه، با اکثریت آرا با کلیات لایحه بودجه ۹۹ مخالفت کرده بودند. در این ارتباط، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، چهارشنبه ۲۸ اسفندماه ۱۳۹۸، گفته بود: “این شورا از لایحه بودجه ۸۰ ایراد گرفته است. این ایرادها که عمدتاً به حقوق کارکنان دولت، مالیات خانه‌های خالی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی ربط دارد به مجلس ابلاغ شده و سال آینده اصلاحیه لایحه بودجه در شورای نگهبان بررسی می‌شود.” برای درک آنچه عباسعلی کدخدایی گفته است نیازی به تخصص در رشتۀ اقتصاد نیست. همه ایرادهایی که او مطرح کرده است، نظر ما دربارۀ بیماری مزمن دامن‌گیر اقتصاد کشور را به‌اثبات می‌رساند.

 

هنگامی‌که می‌گوییم اقتصاد بیمار در جامعۀ استبدادزده، انواع و اقسام آفت‌ها و بلایا، مانند شیوع بیماری کرونا، فشار و خفقان، بیکاری، گرانی، دزدی، فساد، شیوع مواد مخدر، امروزی دشوار و فردایی تاریک را باید درنظر آورد و همۀ آن‌ها را با هم آمیخت و تصوری کلی پیدا کرد که ما برای صرفه‌جویی آن را در اصطلاح “استبداد دینی” خلاصه کرده‌ایم. دولت در لایحه بودجه سال آینده پیشنهاد کرده بود در صورتی که منابع دولت از محل صادرات نفت خام،‌ میعانات گازی، و صادرات گاز به سقف تعیین شده نرسد، دولت اجازه دارد این اختلاف را از محل حساب ذخیره ارزی جبران کند که در اختیار خامنه‌ای است.

 

جالب‌توجه است که آقای فرشاد مؤمنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی زیر عنوان “چشم‌انداز ایران در سال ۹۹”، می‌نویسد: “سال ۱۳۹۹ در ایران سال سخت و حساسی است. شرایط کنونی اقتصاد ایران با انبوهی از بحران‌ها و دُورهای باطل روبه‌رو است که ثمره سیاست‌گذاری اقتصادی در سه دهه گذشته است و امروز ما آن چیزی را درو می‌کنیم که در دهه‌های گذشته [کاشته‌ایم. این موارد] بارها توسط کارشناسان به مسئولان گوشزد شده و نادیده گرفته شده بود. لفظ کلی ٬کسری بودجه٬ ابعاد بسیار پیچیده‌ای پیدا کرده [است] که اگر به تمام جزئیات آن توجه نشود و تنها به ریشه‌های آن که در کتاب درسی مطرح است، برای چاره‌جویی بسنده کنیم، قطعاً بحران‌هایمان شدت خواهد گرفت. “از گفته آقای مؤمنی می‌توان نتیجه گرفت که ادامه سیاست‌های مخرب و تاراج منابع اقتصادی کشور در رژیم ولایی امر تازه‌ای نیست. سال‌هاست کلان‌سرمایه‌داران وابسته به حاکمیت با استفاده از همه امکانات “قانونی”، منابع طبیعی و درآمدهای ارزی کشور را به‌غارت می‌برند. اقتصاد کشور درنتیجۀ بی‌کفایتی گردانندگان آن، نداشتن برنامهٔ دقیق و حساب‌شده، سیاست نظامی‌گری و از همه مهم‌تر، عملکرد نظام سرمایه‌داری، خصلت تک کلایی آن و نوسان ارزش بازار جهانی نفت دچار بحران است و  بازی با ارقام و کم ‌و بیش کردن در صد درآمدهای بودجه هیچ تغییری در بحران اقتصادی و مالی نمی‌تواند به‌وجود آورد.

 

در ‌گزارش تسنیم، ۲۴ اسفندماه ۱۳۹۸، آقای مؤمنی می‌گوید: “در لابه‌لای مسئله‌ی کسری بودجه آن چیزی که نادیده گرفته می‌شود یا تظاهر به نادیده گرفتن می‌شود این است که با یک پدیده‌ای به‌نام ٬آینده فروشی٬ مواجه هستیم… دولت برای اداره امور جاری خود به‌صورت فزاینده به وام‌گیری داخلی و خارجی و انتشار اوراق مشارکت متوسل شده است که به‌صورت کلاسیک اسم این روند را کسری بودجه نمی‌گذارند، بلکه آینده فروشی است که بار مالی فزاینده مستهلک کننده… دارد. ”

 

به دلیل ادامه تحریم‌های دامنه دار و گسترده و به‌دنبال آِن کاهش قیمت نفت در روزهای اخیر، درآمد ارزی دولت و به‌دنبال آن امکانات پول ملی، و پایین آمدن ارزش ریالی در کشور، دولت روحانی دچار محدودیت شدید شده است. ارزیابی آقای مؤمنی، از وضعیت اقتصادی کشور و کسری مالی رژیم جمهوری اسلامی در شرایط کنونی بر آنچه ما به آن وابستگی اقتصاد کشور به درآمد نفت و مآلاً به انحصارهای نفت‌خوار می‌گوییم، صحه می‌گذارد. آنچه روشن است این واقعیت است که وضعیت اقتصادی ایران، خصوصاً با کاهش شدید درآمد ارزی از فروش نفت با دشواری‌هایی بسیار روبه‌رو خواهد بود. بر اساس آنچه در سند لایحه بودجه که با حکم علی خامنه‌ای در سال ۱۳۹۹ به‌اجرا گذاشته می‌شود، مسئولیت‌گریزی و کاهش تعهدات حکومت در آموزش، مسکن، بهداشت در شرایط شیوع ویروس کرونا و بی‌مسئولیتی دولت نسبت به مردم میهن ما در بی‌سابقه‌ترین سطح آن است.

 

آقای فرشاد مؤمنی، به مسائل‌ مهمی اشاره کرده می‌نویسد: “کسری مالی در شرایطی ایجاد می‌شود که از یک طرف به هیچ‌وجه از سطح فشارهای مالیاتی به مزد حقوق‌بگیران و تولیدکنندگان نکاسته‌ایم، اما همچنان اراده‌ مشکوک و غیرقابل‌توجیه برای رها کردن صاحبان درآمدهای نجومی بدون زحمت مشاهده می‌شود؛ یعنی الگوی مالیات‌گیری حکومت به‌هیچ‌عنوان متعارف نیست…… چشم‌اندازی که تحت عنوان کسری مالی در گزارش‌های رسمی دولت و ارزیابی تکمیلی کارشناسان وجود دارد، به طرز بی‌سابقه‌ای نگران‌کننده است و طبیعتاً این روند می‌تواند نتایج فاجعه باری برای اقتصاد کشور در سال ۹۹ به‌همراه داشته باشد. … ندانم‌کاری‌ها و فسادهای مالی [موجود] آثار خود را به‌این صورت به رفتارهای مالی گشوده است… متأسفانه جهت‌گیری معطوف به تضعیف ارزش پول ملی، افزایش افراطی نرخ بهره در بازارهای رسمی و غیررسمی پول، تبدیل کردن شرکت‌های دولتی به حیات خلوتی برای خاصه‌خرجی‌ها از مهم‌ترین زمینه‌های بروز بحران کنونی است. … در سال آینده ما با یک نزاع بسیار خطرناک و شکنندگی آور در زمینه رویارویی جهت‌گیری‌های گسترش‌دهنده به رکود اقتصادی از ناحیه دولت مواجه خواهیم شد که به افزایش تورم منجر خواهد شد؛ بر این اساس پیش‌بینی می‌شود در سال آینده نرخ تورم صعودی و [میزان] رکود عمیق‌تر خواهد شد. ”

 

تردیدی نیست که لایحۀ بودجۀ سال ۹۹، فقر و تنگدستی، بیکاری و دربدری را تشدید خواهد کرد.

نامهٔ مردم

واشنگتن اگزمینر؛ کرونا اقتصاد آمریکا را به زیر می‌کشاند

ویروس کرونا با ابتلای بیش از ۳۱۱ هزار آمریکایی، جان‌ نزدیک به هشت هزار و ۵۰۰ نفر از آنها را گرفته و بر همه ارکان آمریکا سایه افکنده است. از نگاه کارشناسان، اقتصاد آمریکا که تاکنون دو رکود دهه‌های ۱۹۳۰و ۲۰۰۷ میلادی را تجربه کرده، این بار کرونا می‌رود تا آن را به زیر بکشد.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان

سقوط شدید قیمت نفت به چه معناست؟

ایران و نفت شل آمریکا به عنوان دو هدف کاهش قیمت‌ها ارزیابی می‌شوند. به گفته هالف، کاهش قیمت‌ها، به همه تولیدکنندگان آسیب می‌زند، اما برای ریاض و مسکو منافع بلندمدتی دارد. آن‌ها هزینه تولید زیادی ندارند و در عین حال، ذخایر مالی زیادی دارند. در نتیجه می‌توانند بهتر از دیگران، خسارت‌های ناشی از کاهش قیمت‌های ... سقوط شدید قیمت نفت به چه معناست؟

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, عراق, عربستان سعودی, مقاله

روسیه بار دیگر خواستار گسترش مکانیزم “اینستکس” شد

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین تأکید کرد که مکانیزم مالی “اینستکس” باید کالاهای تحریم شده بیشتری را برای ارسال به ایران پوشش داده و کشورهای خارج از اتحادیه اروپا هم بتوانند از این مکانیزم استفاده کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امارات, انگلستان, ایران, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, فرانسه, مذاکرات اتمی