خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

تداوم دخالت‌های سفیر آمریکا در بغداد، عراقی‌ها را به ستوه آورده است. به نقل از المعلومه، ادامه دخالت‌های «النا رومانوسکی» سفیر آمریکا در امور امنیتی و مسائل اجتماعی عراق، واکنش محافل عراقی را به همراه داشته است. در این راستا «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از کشورش به خاطر ... خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

ادامه

آمریکا, اروپا, جهان, خاورمیانه, عراق, غرب, گزارش

اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

منابع رسانه‌ای امروز چهارشنبه، از مخالفت دادگاه اسراییل با درخواست تسهیل شرایط «مروان البرغوثی» از رهبران جنبش فتح در زندان خبر دادند. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری‌زبان «یسرائیل هیوم» در این باره نوشت: دادگاه اسرائیل درخواست مروان البرغوثی، اسیر فلسطینی را برای تسهیل شرایطش در زندان را قاطعانه رد کرد. البرغوثی در سال ۲۰۰۲ و ... مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

ادامه

اسراییل, اشغالگری, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین

تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اختیارات دولت شامل تمام سرزمین‌های فلسطینی از جمله نوار غزه می‌شود. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «محمد مصطفی»، نخست وزیر فلسطین تشکیلات خودگردان فلسطین امروز -سه‌شنبه- تاکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین با مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی بیت‌المقدس شرقی محور راهکار دو کشوری قرار دارد. مصطفی از ... تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

ادامه

تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

چین با اشاره به حضور نمایندگان گروه‌های حماس و فتح در پکن، اعلام کرد که آنها برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی به توافق رسیدند. به گزارش ایرنا از رویترز، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، نمایندگان جنبش‌های فلسطینی فتح و حماس در پکن رایزنی کردند و بر قصد خود برای ادامه گفت وگو ... چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

ادامه

اسراییل, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا, فلسطین, همبستگی

سقوط شدید قیمت نفت به چه معناست؟

ایران و نفت شل آمریکا به عنوان دو هدف کاهش قیمت‌ها ارزیابی می‌شوند. به گفته هالف، کاهش قیمت‌ها، به همه تولیدکنندگان آسیب می‌زند، اما برای ریاض و مسکو منافع بلندمدتی دارد. آن‌ها هزینه تولید زیادی ندارند و در عین حال، ذخایر مالی زیادی دارند. در نتیجه می‌توانند بهتر از دیگران، خسارت‌های ناشی از کاهش قیمت‌های نفت را تحمل کنند.

 

در پی سقوط شدید قیمت ها، بازار‌های جهانی نفت به شدت آشفته شده‌اند. قیمت‌های انواع نفت‌های جهانی به کانال ۲۰ دلار سقوط کرده و حتی ممکن است از این هم کمتر شود. ناظران دلایل مختلفی را برای تغییرات اخیر بازار‌های نفت برمی‌شمارند.

 

به گزارش فرارو، روز دوشنبه یازدهم فروردین (۳۰ مارس) نفت خام برنت با کاهش تقریبا یک و نیم دلاری به ۲۳ دلار برای هر بشکه رسید که این پایین‌ترین قیمت خام برنت از نوامبر ۲۰۰۲ به این سو است. همچنین نفت متوسط غرب تگزاس به ۱۹.۹۲ دلار سقوط کرد که این کمترین قمیت این نفت در ۱۷ سال گذشته است.

 

قیمت انواع نفت اوپک نیز حال و روز خوبی ندارد. هم اکنون، انواع نفت خام سبک و سنگین اوپک در کانال ۲۰ دلار قرار دارد. در این میان، قیمت نفت سنگین ایران قابل توجه است. به گفته وبگاه تخصصی نفت، اویل پرایس، در حال حاضر قیمت نفت سنگین ایران به ۱۴.۹۳ دلار سقوط کرده است. چنین قیمت‌هایی هم برای ایران و هم برای سایر کشور‌های عضو اوپک بسیار کم سابقه است.

 

دو دلیل سقوط قیمت‌ها

 

اما در رابطه با اینکه چرا قیمت‌ها به این شکل تاریخی سقوط کرده اند، کارشناسان به دو دلیل عمده اشاره می‌کنند. دلیل نخست، عدم توافق روسیه و عربستان بر سر تمدید توافق کاهش تولید نفت گروه اوپک پلاس است که با برداشتن محدودیت تولید کشورها، موجب فروپاشی تاریخی قیمت‌های نفت شد. تقریبا یک ماه پیش در آستانه انقضای توافق کاهش تولید، گروه اوپک پلاس برای تمدید آن جلسه گرفتند. سعودی ها، پیشنهاد کردند که ۱.۵ میلیون بشکه در روز به توافق قبلی کاهش تولید اضافه شود تا از این طریق، قیمت‌ها افزایش یابد. سعودی‌ها مایل بودند که در توافق جدید، ۳.۶ میلیون بشکه در روز از تولید کشور‌ها حذف شود. اما روس‌ها با پیشنهاد سعودی‌ها مخالفت کردند و بدین ترتیب کل توافق کاهش تولید از بین رفت. بعد از نابودی گروه اوپک پلاس، سعودی‌ها در اقدامی انتقام جویانه، اعلام کردند که تولید نفت خود را از ماه آوریل به نحو چشمگیری افزایش خواهند داد. شرکت نفتی عربستان، آرامکو، اعلام کرد که از ماه آوریل، حجم تولید خود را از ۱۲ میلیون بشکه در روز به ۱۳ میلیون افزایش خواهد داد. ماه آوریل از راه رسید و بازار‌ها به شوک نفتی عربستان واکنش نشان می‌دهند. برخی کارشناسان معتقدند که سعودی‌ها مایل اند از طریق افزایش تولید، خسارت‌های ناشی از کاهش قیمت‌ها را جبران کنند. آن‌ها با هدف تصاحب سهم بیشتری در بازار، به مشتریان تخفیف‌های قابل توجهی داده‌اند.

 

همه این‌ها در حالی رخ داد که شیوع ویروس جدید کرونا، معروف به کووید-۱۹، به اقتصاد جهانی ضربه می‌زند. تعداد بیماران کرونا در جهان از ۷۰۰ هزار نفر فراتر رفته و تلفات این بیماری نیز از ۳۳ هزار نفر عبور کرده است. کشور‌ها برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری، تدابیر محدودکننده‌ای به کار گرفته اند که شامل تعطیلی بخش‌هایی از اقتصاد می‌شود. در نتیجه این تدابیر، فعالیت‌های اقتصادی در کشور‌های بزرگ دچار افت شده و به تبع آن، مصرف نفت و تقاضای جهانی آن نیز کاهش یافته است.

 

کسری‌های بزرگ در بودجه‌های نفتی

 

هم کرونا و هم اختلاف نفتی عربستان و روسیه فعلا پابرجا هستند. هنوز هیچ درمان قطعی و جامعی برای بیماری کرونا پیدا نشده و هر روز تعداد بیشتری به مبتلایان اضافه می‌شود. امری که به معنای تداوم رکود اقتصادی در جهان است. در رابطه با عربستان و روسیه نیز هر دو طرف اعلام می‌کنند که قصدی برای گفتگو بر سر ایجاد تعادل در بازار ندارند. در نتیجه، سقوط قیمت‌ها ادامه خواهد داشت. برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که قیمت‌ها ممکن است به زیر ۲۰ دلار هم سقوط کند. امری که برای بسیاری از طرف‌ها، از تولیدکنندگان نفت شل در آمریکا گرفته تا کشور‌های متکی به نفت، فاجعه‌بار خواهد بود.

 

به عنوان نمونه، کشوری مثل عراق که به گفته کارشناسان اتکای ۹۰ درصدی به درآمد‌های نفتی دارد، مشکلات اقتصادی زیادی خواهد داشت. عراق با صادرات روزانه ۳.۵ میلیون بشکه، دومین کشور بزرگ تولیدکننده نفت اوپک است. در پیش نویس بودجه ۲۰۲۰ این کشور، قیمت نفت ۵۶ دلار تعیین شده بود، اما حالا قیمت‌ها به نصف رسیده است. کاهش قیمت‌های نفت، باعث کاهش ۶۵ درصدی درآمد خالص عراق در سال جاری خواهد شد و این به معنای کسری بودجه چند میلیارد دلاری در هر ماه است. آیا عراق می‌تواند از پس چنین کسری‌های بزرگی بربیاید؟ هنوز معلوم نیست.

 

فعلا سیاستمداران این کشور درگیر تشکیل دولت جدید هستند و توجه چندانی به مباحث اقتصادی نشان نمی‌دهند. اما در بلندمدت، ممکن است با مشکلات اقتصادی متعددی روبرو خواهند شد. سایر کشور‌های نفتی، از حیث کسری بودجه، مشکلات مشابهی خواهند داشت. برخی از این کشورها، تلاش می‌کنند هر چه زودتر غول‌های نفتی مثل عربستان و روسیه را آشتی دهند، اما هنوز موفق نشده اند. الجزایر که ریاست دوره‌ای اوپک را در اختیار دارد، از دبیرکلی اوپک درخواست کرده که جلسه‌ای برای بررسی مشکلات برگزار کند. اما عربستان و دیگران مخالفت کرده‌اند.

 

فراتر از جنگ نفتی

 

برخی کارشناسان این مخالفت عربستان و ناتوانی آن در توافق با روسیه، را خودکشی جمعی و اشتباه فاحش توصیف کردند. اما، مدل جدیدی که توسط آنتونی هالف، پژوهشگر مرکز سیاست انرژی جهانی در دانشگاه کلمبیا، طی یادداشتی در روزنامه فایننشال تایمز، معرفی شده، نشان می‌دهد که جنگ نفتی عربستان و روسیه، یک امر حساب شده برای خارج کردن سایر تولیدکنندگان از بازار است. بر اساس این مدل، تولیدکنندگان بزرگ نفت مانند عربستان، که تولیدشان هزینه کمی دارد، برای استفاده بهینه از درآمد‌های نفتی باید تناقض میان قیمت و سهم بازار را متعادل کنند. وقتی قیمت‌های نفت بالا می‌رود، عربستان منتفع می‌شود، اما در عین حال، بخشی از سهمش در بازار را به نفع سایر تولیدکنندگانی که تولیدشان هزینه بالایی دارد، از دست می‌دهد. بنابراین، پاسخ عربستان این است که با کاهش قیمت ها، هزینه تولید سایر تولیدکنندگان را بیشتر می‌کند.

 

از این منظر، ایران و نفت شل آمریکا به عنوان دو هدف کاهش قیمت‌ها ارزیابی می‌شوند. به گفته هالف، کاهش قیمت‌ها، به همه تولیدکنندگان آسیب می‌زند، اما برای ریاض و مسکو منافع بلندمدتی دارد. آن‌ها هزینه تولید زیادی ندارند و در عین حال، ذخایر مالی زیادی دارند. در نتیجه می‌توانند بهتر از دیگران، خسارت‌های ناشی از کاهش قیمت‌های نفت را تحمل کنند. اما دیگر تولیدکنندگان مشکلاتی دارند. از دیدگاه هالف، ایران یکی از این تولیدکنندگان است. اما جایزه اصلی، ایران نیست، بلکه نفت شل آمریکاست.

 

هزینه تولید نفت شل در آمریکا بیشتر از نفت اوپک است. وقتی قیمت‌ها بالا می‌رود، تولید نفت شل بیشتر می‌شود. چون صرفه اقتصادی دارد. اما وقتی قیمت‌ها پایین برود، تولیدکنندگان نفت شل تحت فشار قرار می‌گیرند. شاید به همین دلیل است که آمریکا به عربستان فشار آورده که تولیدش را افزایش ندهد.

لوموند؛ اولین مبادلۀ تجاری با ایران از طریق اینستکس نمادین و نمایش سیاسی است

سه شنبه سی و یکم مارس گذشته، وزارت امور خارجۀ آلمان خبر داد که برای اولین بار اتحادیۀ اروپا توانست با استفاده از سازوکار “اینستکس” (“ابزار پشتیبانی از مبادلات تجاری با ایران”) محمولۀ پزشکی را به ارزش پانصد هزار یورو به ایران صادر کند.

ادامه

اروپا, امریکا, انگلستان, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه, فرانسه, مذاکرات اتمی

دکتر هاشمیان: تحریم ما داخلی است / این تحریم‌ها را برای بیمارستان ما (مسیح دانشوری) اعمال کرده‌‌اند

مبارزه با ویروس جدید کرونا در ایران، جدا از انتقادات چهره‌های سیاسی و اجتماعی، با انتقادات فعالان حوزه پزشکی هم مواجه بوده است.

ادامه

اجتماعی, امریکا, ایران, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, ژاپن, مصاحبه و گفتگو

آلمان جنگنده‌های خود را از ائتلاف به اصطلاح ضد داعش خارج کرد

هواپیماهای شناسایی ارتش آلمان که با ائتلاف بین‌المللی ضد داعش همکاری می‌کرده و عملیات‌هایی را بر فراز سوریه و عراق انجام می‌دادند به آلمان بازگشتند.

ادامه

المان, امریکا, ایتالیا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق

اینترسپت: ترامپ به دنبال بهره‌برداری از کرونا به عنوان پوششی برای جنگ با ایران است

یک پایگاه تحلیلی در گزارشی تأکید کرد ترامپ و مشاوران وی به دنبال آن هستند که از شیوع بیماری مرگبار «کرونا» بعنوان پوششی برای جنگ با ایران بهره‌برداری کنند.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, عراق