رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
بلومبرگ؛ چین متعهد به تولید واکسن کرونا برای تمام مردم جهان؛ آمریکا به فکر استفاده انحصاری!
شی جین پینگ رئیس جمهور چین در مراسم افتتاح هفتاد و سومین مجمع بهداشت جهانی که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، اعلام کرد واکسن کرونایی که چین تولید خواهد کرد به عنوان یک کالای عمومی به سراسر جهان عرضه خواهد شد.
وی همچنین در سخنانش متعهد شد ظرف دو سال آینده ۲ میلیارد دلار کمک برای مقابله با کرونا و احیای نظم اقتصادی و اجتماعی در کشورها، مخصوصا کشورهای در حال توسعه اختصاص میدهد.
به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ خبرگزاری بلومبرگ این سخنان رهبر چین را برای تبلیغ چهره مسئولیت پذیر چین در حفظ نظم جهانی مفید و با چهره دولت ترامپ که پرداخت مالی به سازمان بهداشت جهانی را متوقف کرده است، در تضاد ارزیابی کرد.
رهبر چین در حالی به عمومی بودن واکسن کرونایی که قرار است توسط چین تولید شود وعده داد که نگرانی مردم جهان از اولویت دادن برخی کشورها به منافع خود در جریان توسعه واکسن کرونا، رو به افزایش است.
اتحادیه اروپا نیز پیشنهاد مشابهی به مجمع بهداشت جهانی ارائه کرد. طبق پیشنهاد اتحادیه اروپا ضروری است همه کشورها بدون هیچ مانعی و به موقع به واکسن، دارو، راههای درمان و دیگر فناوری های مورد نیاز برای مهار ویس کرونا دسترسی داشته باشند.
در آستانه برگزاری هفتاد و سومین مجمع بهداشت جهانی، بیش از ۱۴۰ سیاستمدار و متخصص با صدور نامهای سرگشاده مشترکی، خواستار آن شدند که واکسن کرونا در مالکیت انحصاری هیچ کشوری نباشد و استفاده از آن برای همه جهانیان آزاد باشد و کشورهای فقیرتر در این بین نادیده گرفته نشوند.
از طرف دیگر، در کنفرانسی که اخیرا به ابتکار اتحادیه اروپا و با محور مقابله با کرونا برگزار شد و تمام کشورهای شرکت کننده در آن روی هم رفته مبلغی معادل ۷.۴ میلیارد یورو به روند توسعه و تولید واکسن کرونا و تولید و توزیع عادلانه آن اختصاص دادند، دولت آمریکا هیچ پولی پرداخت نکرد.
این نوع انزواطلبی و کناره گیری غیرعادی آمریکا افکار عمومی را به این فکر انداخته است که آیا آمریکا بر فناوری واکسن و داروی کرونا مسلط شده و به دنبال تسلط انحصاری است و تمایلی ندارد آن را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارد؟
اما ترامپ ناخودآگاه این واقعیت را بر ملا کرد. وی جمعه گذشته گفت آمریکا از یازدهم ژانویه یعنی یازدهمین روز سال ۲۰۲۰ میلادی، توسعه واکسن کرونا را آغاز کرده و انتظار می رود این واکسن تا پایان سال جاری میلادی آماده استفاده شود.
این اظهارات ترامپ به سرعت در کانون توجه جامعه جهانی قرار گرفت، زیرا این تاریخ، دو ماه قبل از اواسط ماه مارس و زمانی بود که سران آمریکا وضعیت فوق العاده ملی به دلیل شیوع کرونا اعلام کردند.
با کنار هم گذاشتن رفتار اخیر ایالات متحده و سخنان اخیر ترامپ می توان اینگونه نتیجه گیر کرد که در واقع آمریکا خیلی زود برای تسلط انحصاری بر واکسن کرونا دست به کار شده است.
دولت آمریکا اوایل ماه مارس سال جاری میلادی به دلیل تلاش برای خرید فناوری تولید واکسن از یک شرکت زیست فناوری فرانسه به ارزش ۱ میلیارد دلار، مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.
کاخ سفید به دنبال این بود که از این فناوری به طور انحصاری در آمریکا استفاده کند اما به محض انتشار این اخبار بود که دولت ترامپ در جهان مورد سرزنش قرار گرفت و سیاستمداران آلمانی نیز این اقدام کاخ سفید را نشان دهنده چهره زشت واشنگتن در پیشگاه افکار عمومی جهان توصیف کردند.
چین در توسعه واکسن و درمان کرونا پیشتاز جهان است. از میان ده ها پروژه تولید واکسن کرونا در سطح جهان، ۵ پروژه چینی به مرحله آزمایش روی انسان یعنی تست بالینی رسیده و در آینده نیز پروژه های بیشتری به این مرحله خواهد رسید.
با توجه به این نتایج، اینکه چین عمومی بودن واکسن های آینده خود برای جهانیان را اعلام کرده، نویدی به همه کشورها در مقابله با کرونا به شمار میآید.
ضربالاجل ۳۰ روزه ترامپ به سازمان بهداشت جهانی
ترامپ تهدید کرده در صورتی که سازمان بهداشت جهانی تغییرات اساسی در ساختار مدیریتی خود ندهد، آمریکا پرداخت سهم خود از بودجه این سازمان را به طور کامل قطع خواهد کرد.
یونهاپ؛ آمریکا به سازوکار کره جنوبی برای تجارت بشردوستانه با ایران نظر مثبتی دارد
یک رسانه کره جنوبی به نقل از منبعی مطلع نوشت که آمریکا دیدگاه مثبتی به سازوکار پیشنهادی سئول برای تجارت بشردوستانه با ایران دارد.
پژوهشگران چینی آنتیبادی مونوکلونال انسانی را که ویروس کووید۱۹ را خنثی میکند، کشف کردند
یک گروه پژوهشگر چینی اخیراً با انتشار رسالهای در مجله علمی «ساینس» اعلام کردند، انواع آنتی بادی مونوکلونال انسانی مانع آلایندگی ویروس کووید-۱۹ (کروناویروس) را که احتمالا میتواند برای توسعه دارو و واکسن بیماری کووید-۱۹ مورد استفاده قرار گیرد، کشف کردهاند.
دیلی میل: پنتاگون هشدار داد، ارتش آمریکا در جنگ احتمالی با چین مغلوب میشود
مقامات پنتاگون به تازگی هشدار دادهاند در هرگونه نبرد محتمل بین نیروهای ایالات متحده و چین در اقیانوس آرام، ارتش آمریکا بازنده است.