گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا به ... گاردین: آتش جنگ تعرفه‌ای ترامپ به جان برندهای آمریکایی هم افتاد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اندونزی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, سازمان تجارت جهانی, شرق آسیا, ویتنام

اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

در واکنش متقابل و قاطعانه به اقدام دوم آوریل ۲۰۲۵ دولت آمریکا مبنی بر اعلام “تعرفه های متقابل” بر کالاهای وارداتی از چین، شورای دولتی چین روز جمعه چهارم آوریل تصویب کرد که از ساعت ۱۲ و ۰۱ دقیقه دهم آوریل، تعرفه های اضافی را بر کالاهای وارداتی از مبدأ ایالات متحده اعمال خواهد کرد. ... اقدام متقابل چین در برابر آمریکا: پکن تعرفه ۳۴ درصدی بر تمام کالاهای آمریکا اعمال می کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, جنگ تجاری, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

وانگ یی: چین و روسیه باید دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

«وانگ یی» وزیر خارجه چین سه‌شنبه در سفری به روسیه تاکید کرد که پکن و مسکو باید مشترکا دنیای چندقطبی را اشاعه دهند و برای دموکراتیزه کردن روابط بین‌الملل همکاری کنند. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، وانگ یی در کنفرانسی خبری در مسکو تاکید کرد: ما ۸۰ سال پس از پایان جنگ جهانی ... وانگ یی: چین و روسیه باید دنیای چندقطبی را اشاعه دهند

ادامه

آلمان, جنگ میهنی, جهان, چین, حزب کمونیست, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, گزارش, نازیسم

چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) در بیانیه‌ای از پرتاب موفقیت‌آمیز یک ماهواره آزمایشی در حوزه فناوری اینترنت ماهواره‌ای از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوانگ واقع در شمال غربی این کشور خبر داد. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا چین، این ماهواره آزمایشی در ساعت ۱۲ امروز به وقت پکن با استفاده از ... چین از پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره به فضا خبر داد

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا

دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

وقتی بانک خلق چین اعلام کرد که RMB دیجیتال به ۱۰ کشور آسه‌آن و ۶ کشور خاورمیانه متصل می‌شود، فقط یک خبر ساده نبود؛ این صدای طبل جنگ بود، نبردی که “اکونومیست” آن را «برتون وودز ۲.۰» نامیده است. برتون وودز اصلی چیست؟ در سال ۱۹۴۴، در اواخر جنگ جهانی دوم، نمایندگان ۴۴ کشور در ... دلار برای اولین بار در موقعیت کیش قرار گرفت

ادامه

آسه آن, آمریکا, اروپا, امارات, اندونزی, ایران, تحلیل, جهان, چین, خاورمیانه, گزارش, لائوس, هنگ کنگ

بلومبرگ؛ چین متعهد به تولید واکسن کرونا برای تمام مردم جهان؛ آمریکا به فکر استفاده انحصاری!

شی جین پینگ رئیس جمهور چین در مراسم افتتاح هفتاد و سومین مجمع بهداشت جهانی که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، اعلام کرد واکسن کرونایی که چین تولید خواهد کرد به عنوان یک کالای عمومی به سراسر جهان عرضه خواهد شد.

وی همچنین در سخنانش متعهد شد ظرف دو سال آینده ۲ میلیارد دلار کمک برای مقابله با کرونا و احیای نظم اقتصادی و اجتماعی در کشورها، مخصوصا کشورهای در حال توسعه اختصاص می‌دهد.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ خبرگزاری بلومبرگ این سخنان رهبر چین را برای تبلیغ چهره مسئولیت پذیر چین در حفظ نظم جهانی مفید و با چهره دولت ترامپ که پرداخت مالی به سازمان بهداشت جهانی را متوقف کرده است، در تضاد ارزیابی کرد.

 

رهبر چین در حالی به عمومی بودن واکسن کرونایی که قرار است توسط چین تولید شود وعده داد که نگرانی مردم جهان از اولویت دادن برخی کشورها به منافع خود در جریان توسعه واکسن کرونا، رو به افزایش است.

 

اتحادیه اروپا نیز پیشنهاد مشابهی به مجمع بهداشت جهانی ارائه کرد. طبق پیشنهاد اتحادیه اروپا ضروری است همه کشورها بدون هیچ مانعی و به موقع به واکسن، دارو، راههای درمان و دیگر فناوری های مورد نیاز برای مهار ویس کرونا دسترسی داشته باشند.

 

در آستانه برگزاری هفتاد و سومین مجمع بهداشت جهانی، بیش از ۱۴۰ سیاستمدار و متخصص با صدور نامه‌ای سرگشاده مشترکی، خواستار آن شدند که واکسن کرونا در مالکیت انحصاری هیچ کشوری نباشد و استفاده از آن برای همه جهانیان آزاد باشد و کشورهای فقیرتر در این بین نادیده گرفته نشوند.

 

از طرف دیگر، در کنفرانسی که اخیرا به ابتکار اتحادیه اروپا و با محور مقابله با کرونا برگزار شد و تمام کشورهای شرکت کننده در آن روی هم رفته مبلغی معادل ۷.۴ میلیارد یورو به روند توسعه و تولید واکسن کرونا و تولید و توزیع عادلانه آن اختصاص دادند، دولت آمریکا هیچ پولی پرداخت نکرد.

 

این نوع انزواطلبی و کناره گیری غیرعادی آمریکا افکار عمومی را به این فکر انداخته است که آیا آمریکا بر فناوری واکسن و داروی کرونا مسلط شده و به دنبال تسلط انحصاری است و تمایلی ندارد آن را با دیگر کشورها به اشتراک بگذارد؟

 

اما ترامپ ناخودآگاه این واقعیت را بر ملا کرد. وی جمعه گذشته گفت آمریکا از یازدهم ژانویه یعنی یازدهمین روز سال ۲۰۲۰ میلادی، توسعه واکسن کرونا را آغاز کرده و انتظار می رود این واکسن تا پایان سال جاری میلادی آماده استفاده شود.

 

این اظهارات ترامپ به سرعت در کانون توجه جامعه جهانی قرار گرفت، زیرا این تاریخ، دو ماه قبل از اواسط ماه مارس و زمانی بود که سران آمریکا وضعیت فوق العاده ملی به دلیل شیوع کرونا اعلام کردند.

 

با کنار هم گذاشتن رفتار اخیر ایالات متحده و سخنان اخیر ترامپ می توان اینگونه نتیجه گیر کرد که در واقع آمریکا خیلی زود برای تسلط انحصاری بر واکسن کرونا دست به کار شده است.

 

دولت آمریکا اوایل ماه مارس سال جاری میلادی به دلیل تلاش برای خرید فناوری تولید واکسن از یک شرکت زیست فناوری فرانسه به ارزش ۱ میلیارد دلار، مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.

 

کاخ سفید به دنبال این بود که از این فناوری به طور انحصاری در آمریکا استفاده کند اما به محض انتشار این اخبار بود که دولت ترامپ در جهان مورد سرزنش قرار گرفت و سیاستمداران آلمانی نیز این اقدام کاخ سفید را نشان دهنده چهره زشت واشنگتن در پیشگاه افکار عمومی جهان توصیف کردند.

 

چین در توسعه واکسن و درمان کرونا پیشتاز جهان است. از میان ده ها پروژه تولید واکسن کرونا در سطح جهان، ۵ پروژه چینی به مرحله آزمایش روی انسان یعنی تست بالینی رسیده و در آینده نیز پروژه های بیشتری به این مرحله خواهد رسید.

 

با توجه به این نتایج، اینکه چین عمومی بودن واکسن های آینده خود برای جهانیان را اعلام کرده، نویدی به همه کشورها در مقابله با کرونا به شمار می‌آید.

ضرب‌الاجل ۳۰ روزه ترامپ به سازمان بهداشت جهانی

ترامپ تهدید کرده در صورتی که سازمان بهداشت جهانی تغییرات اساسی در ساختار مدیریتی خود ندهد، آمریکا پرداخت سهم خود از بودجه این سازمان را به طور کامل قطع خواهد کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, سازمان ملل, سیاسی, شرق آسیا

یونهاپ؛ آمریکا به سازوکار کره جنوبی برای تجارت بشردوستانه با ایران نظر مثبتی دارد

یک رسانه کره جنوبی به نقل از منبعی مطلع نوشت که آمریکا دیدگاه مثبتی به سازوکار پیشنهادی سئول برای تجارت بشردوستانه با ایران دارد.

ادامه

امریکا, ایران, تحریم, جهان, چین, خبر, سوئیس, شرق آسیا

پژوهشگران چینی آنتی‌بادی مونوکلونال انسانی را که ویروس کووید۱۹ را خنثی می‌کند، کشف کردند

یک گروه پژوهشگر چینی اخیراً با انتشار رساله‌ای در مجله علمی «ساینس» اعلام کردند، انواع آنتی بادی مونوکلونال انسانی مانع آلایندگی ویروس کووید-۱۹ (کروناویروس) را که احتمالا می‌تواند برای توسعه دارو و واکسن بیماری کووید-۱۹ مورد استفاده قرار گیرد، کشف کرده‌اند.

ادامه

جهان, چین, خبر, دانش, شرق آسیا