اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

اعتصاب سراسری کامیون‌داران که از روز ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شده، در سومین هفته اعتصاب به یکی از گسترده‌ترین حرکت‌های اعتراضی در بیش از ۱۶۰ شهر در تمام استان‌های کشور تبدیل شده است. کامیون‌داران و رانندگان کامیون به سیاست‌‌های ویرانگر، ضد مردمی، و بحران‌زای رژیم ولی فقیه که شرایط کار و زندگی را برای آنان ... اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

ادامه

استبداد, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, رانندگان, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگیان, کودکان, معیشت, همبستگی

بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

جنبش عدم تعهد (NAM) با صدور بیانیه‌ای رسمی، حمله وحشیانه، تحریک‌نشده و از پیش طراحی‌شده اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را که در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) صورت گرفت، به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرد. به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است که حمله وسیع و هماهنگ اسرائیل شامل سلسله‌ای از ... بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

ادامه

اسراییل, ایران, بیانیه, تجاوز نظامی, جنبش غیر متعهدها, جهان, زنان, سازمان ملل, صلح, کودکان, محیط زیست

میدل ایست آی: آمریکا به طور محرمانه موشک‌های هلفایر به اسرائیل داده است

نشریه میدل ایست آی فاش کرد ایالات متحده پیش از حملات جنایتکارانه بامداد جمعه اسرائیل به ایران به شکل بی سر و صدا صدها موشک «هلفایر» را تحویل این رژیم داده بود. به گزارش ایسنا، رژیم غاصب و متجاوز اسرائیل بامداد روز جمعه ۲۳ خرداد حملات گسترده‌ای را به کشورمان انجام داد که در پی ... میدل ایست آی: آمریکا به طور محرمانه موشک‌های هلفایر به اسرائیل داده است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, زنان, صهیونیسم, کودکان, گزارش

پدافند هوایی دو جنگنده اسرائیلی را ساقط کرد/ اسارت خلبان زن

پدافند هوایی کشورمان دو جنگنده اسرائیلی را ساقط کرد یک خلبان که زن است اسیر شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، پدافند هوایی کشور موفق شد دو جنگنده اسرائیلی را ساقط کند. بنا بر این گزارش خلبان یکی از این جنگده‌ها که زن است، به اسارت در آمده است. ارتش نیز اعلام کرد: نیروی پدافند هوایی ... پدافند هوایی دو جنگنده اسرائیلی را ساقط کرد/ اسارت خلبان زن

ادامه

اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, زنان

هاآرتص: اسرائیل درصدد تکرار کشتارهای غزه در کرانه باختری است

در سایه جنایات فزاینده ارتش اسرائیل در کرانه باختری اشغالی، یک رسانه اسرائیلی با اشاره به اعدام یک جوان فلسطینی، از تصمیم این رژیم برای تکرار سناریو نوار غزه در کرانه باختری پرده برداشت. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری‌ هاآرتص فاش کرد که ارتش اسرائیل مشابه آنچه که ارتش این رژیم طی ماه‌های اخیر در ... هاآرتص: اسرائیل درصدد تکرار کشتارهای غزه در کرانه باختری است

ادامه

اسراییل, اشغالگری, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, زنان, فلسطین, کودکان, گرسنگی

بزرگترین گردهمایی جهانی حقوق زنان در سال ۲۰۲۱

شصت و پنجمین اجلاس کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد، فراخوان جهانی توسعه مشارکت زنان در مدیریت معضلات جهانی است که از ۱۵ مارس آغاز شده است. تدوین نقشه راه برای ارتقای برابری زن و مرد؛ توسعه مشارکت زنان در روند تصمیم گیری جهانی و محو خشونت علیه زنان و دختران مهمترین محورهای این نشست است.

 

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای رسمی کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد ، بزرگترین اجلاس جهانی پیرامون حقوق زنان به ابتکار کمیسیون مقام زن (UNCSW) از ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) آغاز شده و تا ۲۵ مارس (۵ فروردین) ادامه دارد. موضوع این نشست جهانی که در سایه بحران کرونا به صورت مجازی در حال برگزاری است، «مشارکت کامل و موثر زنان در تصمیم‌گیری‌های عمومی، محو خشونت، تحقق برابری زن و مرد و استقلال همه زنان و دختران است».

 

گزارش این تارنمای خبری حاکیست : بر اساس تحقیقات انجام شده، محدودیت‌ها همچنان مشارکت زنان در جامعه را تهدید می‌کند؛ چراکه تنها در ۲۲ کشور جهان زنان توانسته‌اند به مناصبی چون رئیس دولت دست یابند؛ زنان تنها ۲۵ درصد کرسی‌های مجلس را به خود اختصاص داده و ۱۲ کشور نیز از داشتن وزرای زن محروم هستند.

 

در ادامه این گزارش آمده است که همه گیری کووید-۱۹ در جهان به تشدید خشونت‌ها علیه زنان انجامیده و نابرابری های موجود را افزایش داده است.

 

«پومزیله ملامبو–نوکا»،  مدیر اجرایی نهاد ملل متحد برای برابری جنسیتی و خودمختاری زنان (UN Women) در این زمینه بیان کرد: «این همه گیری، تبعیض آمیزترین بحرانی است که جهان تاکنون نظیر آن را به خود ندیده است. اقشار محروم و زنان بیشترین قربانیان آن بوده‌اند که البته با اراده سیاسی قوی و تقسیم هرچه سریع‌تر قدرت میان زنان و مردان، می‌توان بر این بحران و سایر بحران‌های عصر حاضر همچون تغییرات اقلیمی و جنگ‌ها فائق آمد».

 

چندی پیش «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز بیان کرده بود که قرنطینه خانگی و ماندن در محل زندگی روش مهمی برای مقابله با شیوع کرونا است، اما «این نباید سبب زندانی شدن زنان با کسانی شود که شریک زندگیشان هستند و به آن‌ها ستم می‌کنند».

 

این ابراز نگرانی ها در حالی است که خشونت علیه زنان کم و بیش در همه جای جهان وجود داشته اما خطرناکتر از وضعیت کشورهای توسعه نیافته که بیشتر در مظان اتهام قرار دارند، اوضاع کشورهای غربی است که خشونت و تبعیض علیه زنان، زیر پوششی از اقدامات حقوق بشری و تبلیغات رسانه‌ای پنهان مانده و آمار و ارقام کمتری در این زمینه ارائه می‌شود.

 

کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد (UNCSW)

 

کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد، اصلی‌ترین ارگان بین دولتی جهانی است که منحصراً به ارتقای برابری جنسیتی و خودمختاری زنان اختصاص یافته است.

 

این کمیسیون یکی از ارکان اجرایی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) است که به موجب قطعنامه شماره ۱۱ مورخ ۲۱ ژوئن سال ۱۹۴۶ میلادی از سوی این شورا تاسیس شده است.

 

این کمیسیون،  نقش مهمی در ارتقای حقوق زنان ایفا کرده و تلاش می کند واقعیت زندگی زنان را در جهان بازتاب داده و هنجارهای بین‌المللی لازم را در این زمینه وضع کند.

 

کمیسیون مقام زن در جریان اجلاس های دو هفته‌ای خود در سال با حضور نمایندگان دولت‌های عضو، سازمان‌ها و جوامع مدنی و سایر نهادهای ملل متحد، موضوع پیشرفت‌های انجام شده در مورد حقوق زنان و اجرای تعهدات کشورها در رابطه با اعلامیه و برنامه عملی پکن، ۱۹۹۵ میلادی را به عنوان مهترین سند بین‌المللی پیرامون مبارزه برای ایجاد برابری میان زن و مرد، مورد بررسی قرار داده و چالش‌های پیش روی زنان را به بحث می‌گذارد.

 

حمایت حقوق بین‌الملل از زنان؛ کنوانسیون منع هرگونه تبعیض علیه زنان،  ۱۹۷۹

 

حمایت از حقوق زنان در حقوق بین‌الملل محدود به تلاش های کمیسیون مقام زن نیست بلکه اسناد بین‌المللی وسیع تری در این زمینه وجود دارد. کنوانسیون منع هرگونه تبعیض علیه زنان،  ۱۹۷۹  که از آن تحت عنوان منشور حقوق زنان نیز یاد می‌شود، در مقدمه خود با اشاره به تاکید منشور ملل‌ متحد بر پایبندی‌ به‌ حقوق‌ اساسی‌ بشر، کرامت‌ و ارزش‌ هر فرد انسانی‌ و برابری‌ حقوق‌ زن‌ و مرد؛ تعهد دول‌ عضو میثاق‌های‌ بین‌المللی‌ حقوق‌ بشر مبنی بر تضمین‌ حقوق‌ برابر زنان‌ و مردان‌ در بهره‌مندی‌ از کلیه‌ حقوق‌ اساسی، اجتماعی، فرهنگی، مدنی‌ و سیاسی؛ […]  با یادآوری‌ سهم‌ عمده‌ زنان‌ در تحقق‌ رفاه‌ خانواده‌ و پیشرفت‌ جامعه، که‌ تا کنون‌ کاملاً شناسایی‌ نشده‌ است؛ اهمیت‌ اجتماعی‌ مادری‌ و نقش‌ والدین‌ در خانواده‌ و در تربیت‌ کودکان،  با آگاهی‌ از اینکه‌ نقش‌ زنان‌ در تولید مثل‌ نباید اساس‌ تبعیض‌ قرار گیرد […] با اطلاع‌ از اینکه‌ تغییر در نقش‌ سنتی‌ مردان‌ و زنان‌ در جامعه‌ و خانواده‌ برای‌ دستیابی‌ به‌ مساوات‌ کامل‌ میان‌ زنان‌ و مردان‌ ضروری‌ است، در ۱۸ دسامبر ۱۹۷۹ میلادی تصویب شد. اهم محورهای کنوانسیون در موارد ذیل آمده است:

 

تساوی درزندگی سیاسی و عمومی در سطح ملی (ماده۷)؛ (حق رای دادن و انتخاب شدن)؛ (حق شرکت در تعیین سیاست دولت و اجرای آن‌ها)؛ (حق شرکت در سازمان‌ها و انجمن های غیردولتی)؛ تساوی در زندگی سیاسی و عمومی در سطح بین‌المللی (ماده۸ )؛ تساوی حق زن و مرد در خصوص کسب و کار، تغییر و یا حفظ تابعیت (ماده ۹ کنوانسیون)؛ تساوی زن و مرد درآموزش (ماده۱۰)؛ تساوی زن و مرد در اشتغال و حقوق کار (ماده۱۱)؛ تساوی زن و مرد در دست یابی به تسهیلات بهداشتی (ماده۱۲)؛ امنیت اقتصادی و اجتماعی (ماده ۱۳)؛ تساوی زن و مرد در مسائل قانونی و مدنی (ماده۱۵)؛ تساوی زن و مرد درحقوق خانواده (ماده۱۶) و …

 

اعلامیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد راجع به محو خشونت علیه زنان مصوب ۱۹۹۳

 

در ماده (۱) اعلامیه مذکور با تعریف گسترده ­ای که از «خشونت علیه زنان» ارائه شده، حمایت درخور توجهی نسبت به آسیب پذیری زنان به عمل آمده است.

 

«خشونت علیه زنان مطابق این ماده یعنی هر عمل خشونت آمیز یا تهدید آمیز متکی بر جنسیت که منجر به آسیب جسمی، جنسی، روانی یا رنج و مشقت برای زنان گردد و سبب محروم ساختن خودسرانه­ فرد از آزادی، خواه در ملاء عام یا در زندگی خصوصی شده یا حتی احتمال چنین محرومیت‌هایی وجود داشته باشد».

 

ارتقای حقوق زنان؛ ضرورت مشارکت جهانی

 

مهمترین گام جامعه بین‌المللی در ارتقای حقوق زنان در وهله نخست نشان دادن حسن نیت و انتشار واقعیت های زندگی زنان است. جایگاه زنان در کشورهای جهان سوم همواره زیر ذره بین دول غربی قرار داشته و باب ورود جهانی در این مسیر همواره باز است اما حقیقت تلخی که باید بدان اعتراف کرد آن است که واقعیت های آماری از جایگاه اسفناک زنان در غرب نیز سخن می‌گویند که اگر بیشتر از سایر نقاط جهان نباشد، کمتر هم نیست. جامعه بین‌المللی باید با حساسیت بیشتری این نقض‌های حقوق زنان در همه جای جهان از جمله در غرب و افزایش آمار خشونت علیه زنان به ویژه در شرایط بحرانی شیوع کرونا و قرنطینه‌های خانگی را دنبال کرده و در جهت کمک به آنان اقدامی جهانی نماید.

ثبت ۱۰۸ مورد خودکشی زنان در کُردستان از مارس ۲۰۲۰ تا مارس ۲۰۲۱

هر ساله و در آستانه هشت مارس روز جهانی زنان، سازمان حقوق بشری هه‌نگاو درباره خودکشی زنان کُرد در سال گذشته گزارشی آماری را آماده و منتشر می‌کند که این آمار نشان می‌دهد آمار خودکشی نسبت به سال گذشته با افزایش روبرو بوده است.

ادامه

اجتماعی, ایران, برابری اجتماعی, حقوق بشر, زنان, فقر, گزارش

نباید سهم زنان از اینهمه ثروت ملی، کولبری و جستجو در سطل‌ زباله باشد!

فقدان فرصت‌های شغلی شایسته به خصوص در مناطق محروم و تورم افسارگسیخته‌ی همه اقلام ضروری خانوار، موجب گسترش مشاغل غیررسمی و کاذب حتی در میان زنان شده است.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, زنان, فقر, گزارش