کارگران شهرداری را دریابیم!

یکی از چالش‌هایی که طبقهٔ کارگر میهن ما با آن روبرو است، کاهش ایمنی در کار و رشد حوادث کاری است که سالانه جان هزاران کارگر را تهدید و در معرض خطر قرار داده است. کاهش ایمنی در محیط‌های گوناگون کار بازتابی است از خصوصی‌سازی‌های گسترده، واگذاری مدیریت و اجرای طرح‌ها در اختیار پیمانکاران سودجو ... کارگران شهرداری را دریابیم!

ادامه

ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, دستمزد, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما، برای دفع فشارهای آمریکا، ماه گذشته موافقت کرد که پرسنل نظامی ایالات متحده اجازه یابند تا در پایگاه‌ تحت کنترل پاناما در کانال مستقر شوند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، تعداد قابل توجهی از کارگران و دانشجویان پانامایی به توافق مسئولان کشورشان با آمریکا ... اعتراض کارگران پانامایی به توافق اقتصادی-نظامی با آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای مرکزی, استقلال, اقتصادی, پاناما, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویی, کارگری

درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

با گران شدن قیمت سوخت معترضان در اکوادور جاده‌ها را بستند/ ده‌ها تن بازداشت شدند

هزاران تظاهرات‌کننده اکوادوری در اعتراض به سیاست‌های اقتصادی ریاست‌جمهوری این کشور، جاده‌های اکوادور را مسدود کردند. این اعتراضات پس از آن اتفاق می‌افتد که چندی قبل “گیرمو لاسو” قیمت بنزین را افزایش داد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، گیرمو لاسو، بانک‌دار سابق و ریاست جمهوری اکوادور که در ماه مه سال جاری بر مسند قدرت نشست، هفته گذشته در پی فشار شرکت‌های بومی و دیگر شرکت‌ها، با هدف یکسان‌سازی قیمت سوخت اکوادور با بازارهای جهانی، برنامه افزایش تدریجی قیمت بنزین را کنار گذاشت.

 

لاسو، در عوض، تصمیم به گران کردن بنزین معمولی و سوپر که پرمصرف‌ترین سوخت اکوادور است، گرفته و قیمت ثابت ۲.۵۵ دلار برای هر گالون بنزین و ۱.۹۰ برای هر گالون گازوئیل را تعیین کرد.

 

این در حالی است که اتحادیه‌ها و دیگر گروه‌ها از لاسو می‌خواهند قیمت ثابت پایین‌تری تعیین کرده و بخش‌هایی (از کشور) که از همه‌گیری کرونا آسیب شدید دیده‌اند را (از این افزایش قیمت‌ها) معاف کند.

 

لوییس هزناندز، وزیر دفاع اکوادور به خبرنگاران گفت در جریان این اعتراضات پنج مامور پلیس زخمی و دو تن از نیروهای مسلح توسط جمعی در شمال کیتو، پایتخت این کشور نگهداری می‌شوند.

 

وی همچنین افزود ۳۷ نفر به دلیل مسدود کردن جاده‌ها بازداشت شده‌اند.

 

“کنفدراسیون ملل بومی اکوادور” (CONAIE) اعلام کرد تظاهرات‌کنندگان مجروح شده‌اند اما درباره تعداد آن‌ها اطلاعاتی نداد.

 

الکساندرا ولا، وزیر کشور اکوادور نیز گفت به جز اندک مواردی، تظاهرات مسالمت‌آمیز بوده و دولت برای گفت‌وگو آماده است.

 

با طرح افزایش ماهانه قیمت بنزین که توسط لنین مورنو، رییس‌جمهور قبلی اکوادور در ماه مه ۲۰۲۰ آغاز شد، قیمت بنزین در این کشور افزایش چشم‌گیری داشته است.

 

یک استاد دانشگاه ۵۵ ساله که به همراه ۱۰۰۰ تن دیگر در مرکز “کیتو” در تظاهرات حاضر شده بود، گفت: ما معتقدیم که اقدامات اتخاذ شده در مقابله با بحران (اقتصادی) نباید بر کارگران و طبقه متوسط تحمیل شود.

 

پلیس در برخوردهای کوچک خود با تظاهرکنندگان، از گاز اشک‌آور استفاده کرده و ماموران پلیس سوار بر اسب، ورودی “میدان استقلال” کیتو را که مقصد نهایی تضاهرات‌کنندگان بود، بستند.

 

شهرهای “کوانکا” و “گوایاکیل” اکوادور نیز شاهد تظاهرات معترضان بود.

 

گروه‌های بومی، جاده‌های متصل‌کننده کیتو به شمال کشور را با خاک و درخت مسدود کردند؛ همچنین شهرهایی دیگر در مجاورت کوه‌های “آند” نیز شاهد انسداد جاده‌ها بودند.

 

سازمان بومی “کنفدراسیون ملیت‌های بومی آمازون اکوادور” (CONFENIAE)، نماینده بخش‌ آمازون اکوادور در CONAIE گفت جاده‌های مناطق آمازون از اوایل صبح بسته شده است.

 

لئونیداس ایزا، رئیس CONAIE به تظاهرکنندگان در پانزالو گفت: ما برای ایجاد بی‌ثباتی نیامده‌ایم، ما آمده‌ایم تا از دولت خواسته‌های اقتصادی کنیم.

اجرای برنامهٔ تعدیل ساختاری زندگی بازنشستگان را به زیر خط فقر کشانده است

با هزینه‌های لگام‌گسیخته درمان بعد از اجرای دو دور به‌اصطلاح همسان‌سازی حقوق، مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی به حدود ۴ میلیون تومان یعنی یک‌سوم خط فقر حداقلی ۱۲ میلیون تومان در ماه رسیده بود. بار دیگر برای دستیابی به مستمری بالاتر از خط فقر و درمان رایگان، روز ۱۱ مهرماه بازنشستگان کارگری در مقابل مجلس در ... اجرای برنامهٔ تعدیل ساختاری زندگی بازنشستگان را به زیر خط فقر کشانده است

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, مقاله

دزدی دولت ولایی از جیب بازنشسته‌ها و اعتراض آنان به سفره خالی

جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد صبح امروز دوشنبه (۳آبان ماه) با سفر به تهران به صورت نمادین با پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد خواستار بر آورده شدن مطالبات بازنشستگی خود شدند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فساد, کارگری