نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانه‌ها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگران‌کننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امارات, انگلس, اوکراین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سودان, سوریه, صلح, عراق, فرانسه, گرینلند, لبنان, ناتو

شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, عربستان

ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

رشد اقتصادی ایسلند با اجرای طرح هفته کاری کوتاه‌تر، از برخی همتایان اروپایی خود پیشی گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران: بر اساس تحقیقی که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد ایسلند پس از اجرای هفته کاری کوتاه‌تر در سراسر این کشور، بدون کاهش دستمزد، از اکثر کشورهای اروپایی بهتر شد. دو اندیشکده دریافتند که بین سال‌های ... ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایرلند, ایسلند, جهان, شمال اروپا, طبقه کارگر

با وجود حمایت کوبا از جبهه پولیساریو، مغرب روابط دیپلماتیک خود را با این کشور از سر گرفت

«بوغالب العطار » سفیر جدید مغرب در کوبا روز جمعه، استوار نامه خود را تقدیم «میگل دیاز کانل»رئیس جمهوری کوبا کرد و این گونه دو کشور پس از ۳۸ سال، روابط رسمی را از سر گرفتند.

 

به نقل از تارنمای مغربی «الایام ۲۴»، علت اصلی قطع رابطه مغرب با کوبا در سال ۱۹۸۰، حمایت این کشور از جبهه پولیساریو بود و آن زمان «فیدل کاسترو» رئیس جمهوری وقت کوبا این جبهه را به رسمیت شناخت .

 

مغرب سال ۱۹۸۰ با متهم کردن کوبا به حمایت از جبهه پولیساریو و به رسمیت شناختن جمهوری صحرای غربی که سال ۱۹۷۶ اعلام وجود کرد، روابط دیپلماتیک خود را با کوبا قطع کرد .

 

کوبا اکنون نیز از جمله کشورهایی است که جمهوری صحرای غربی را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت می شناسد .

 

دو کشور کوبا و مغرب حدود دو ماه پیش اعلام کرده بودند روابط دیپلماتیک را از سر می گیرند اما سفیر مغرب با تاخیری دو ماه به این کشور رفت.

 

روزنامه القدس العربی در این خصوص نوشت، حزب حاکم در کوبا پیام هایی اطمینان بخش به جبهه چولیساریو فرستاده و اعلام کرده است روابط کوبا با پولیساریو با از سرگیری روابط کوبا با مغرب دچار مشکل نمی شود بلکه کوبا این اقدام را در جهت پیشبرد روند صلح انجام داده است .

 

جبهه پولیساریو سازمان سیاسی نظامی در صحرای غربی است.

 

صحرای غربی منطقه‌ای است در شمال غرب آفریقا و جنوب کشور مغرب که جبهه آزادی ‌بخش پولیساریو و پادشاهی مغرب بر سر کنترل آن مناقشه دارند.

 

اسپانیا در سال ۱۸۸۳ میلادی صحرای غربی را به قلمرو خود ملحق کرد و این روند ادامه داشت تا این که در سال ۱۹۷۳ جبهه پولیساریو تشکیل و این گروه نبرد با دولت مادرید را آغاز کرد.

 

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۵ میلادی از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست درباره وضعیت صحرا رای صادر کند. این دادگاه وجود روابط تاریخی بین صحرا با مغرب و موریتانی را تائید، اما وجود رابطه حاکمیت و سیطره قانونی میان آن‌ها را رد کرد. در همین حال، توافق سه گانه مغرب، اسپانیا و موریتانی منجر به خروج اسپانیا شد.

 

پس از خروج اسپانیا از صحرای غربی در سال ۱۹۷۵ میلادی، صحرای غربی به مغرب الحاق شد. این امر با مخالفت شدید نیروهای جبهه پولیساریو روبه رو شد و درگیری های شدیدی میان طرفین در گرفت که در سال ۱۹۹۱ میلادی با میانجی گری سازمان ملل، متوقف شد.

 

جبهه پولیسارو در سال ۱۹۷۶ از تشکیل کشوری به نام جمهوری صحرا به مرکزیت العیون خبر داد که این خود با درگیری هایی در منطقه همراه بود . مغرب نوعی خودمختاری به صحرای غربی پیشنهاد داده، اما جبهه پولیساریو خواستار برگزاری همه پرسی با نظارت سازمان ملل برای استقلال جمهوری دموکراتیک عربی صحرا است.

 

صحرای غربی واقع در ساحل اقیانوس اطلس، تنها منطقه در قاره آفریقا است که پس از پایان یافتن دوران استعمار، هنوز وضعیت سیاسی آن نامشخص است.

ایرنا

مخالفت کشورهای شمال آفریقا با پذیرش پناهجویان آفریقایی

پنج کشور واقع در شمال آفریقا( مصر، تونس ، لیبی، الجزایر و مغرب) با پیشنهاد مقام های اروپایی برای ایجاد اردوگاه در داخل اراضی خود برای استقبال از پناهجویان آفریقایی مخالفت کردند.

ادامه

اتحادیه اروپا, الجزایر, تونس, جهان, حقوق بشر, خبر, شمال افریقا, لیبی, مراکش, مصر

توافق اتحادیه اروپا بر سر سیاست پناهندگی

به گزارش خبرگزاری آلمان، رؤسا و رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست بروکسل توافق کردند که در اتحادیه اروپا مراکز محصوری برای پذیرش اولیه پناهجویان نجات‌یافته از قایق‌های دریای مدیترانه بنا شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, جهان, حقوق بشر, خبر, شمال افریقا