یک مقام وزارت امور خارجه کره جنوبی روز پنجشنبه اعلام کرد که سئول درخواست جدید واشنگتن مبنی بر مشارکت بیشتر سئول در تامین هزینه «استقرار دارایی های استراتژیک آمریکا در شبه جزیره کره» را رد کرده است.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، این مقام وزرات خارجه کره جنوبی به شرط ذکر نشدن نامش اعلام کرد که آمریکا این تقاضا را اوایل هفته جاری از سئول مطرح کرده بود.
قرارداد واشنگتن و سئول در مورد مشارکت در تامین هزینه نیروهای نظامی آمریکا و همچنین استقرار دارایی های استراتژیک این کشور در شبه جزیره کره، پایان سال جاری میلادی به پایان می رسد.
کره جنوبی از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی تاکنون بخش زیادی از بار مالی حضور نیروهای نظامی آمریکا و نگهداری از دارایی های استراتژیک این کشور در شبه جزیره کره را تامین کرده است و اکنون حدود ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی نظامی ایالات متحده در کره جنوبی مستقر هستند.
سهم سئول در تامین این هزینه ها در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۹۶۰ میلیارد وون (۸۶۱ میلیون دلار) افزایش یافته است که نسبت به موافقتنامه پنج ساله گذشته ۱۵۰ میلیارد وون افزایش نشان می دهد.
آخرین مذاکرات دو کشور برای تامین هزینه ها پس از تعلیق رزمایش های مشترک دو کشور در راستای تعهد کره شمالی برای انحلال هسته ای صورت گرفته است.
این مقام وزارت امور خارجه کره جنوبی گفت که ایالات متحده به وضوح اعلام کرده است هیچ برنامه ای برای کاهش نیروهای خود در کره جنوبی ندارد و همچنین بر تعهد پایدار خود برای دفاع از این کشور تاکید کرده است.
وی یادآورشد: با این حال دو کشور تلاش می کنند تا اختلاف در مورد هزینه ها و نحوه تقسیم آن ها را بر طرف کنند اما پیش از رسیدن به توافق، روند سختی در پیش دارند.
یکی از پایگاه های مهم نظامی آمریکا در جهان در کره جنوبی قرار دارد، اردوگاه پیشین نظامی آمریکا در ناحیه «یونگ سان» در پایتخت کره جنوبی نزدیک به ۴۰ مایل از مرز نظامی دو کره فاصله داشت و در تیررس کره شمالی بود به همین دلیل ایالات متحده این پایگاه را تغییر داد و یک پایگاه جدید به نام هامفری با ۱۱ میلیارد دلار هزینه در منطقه ‘پیونگ تاک’ واقع در ۴۰ کیلومتری جنوب سئول احداث کرد.
این اردوگاه نظامی یکی از بزرگترین مراکز و ادارات مرکزی نظامی این کشور بیرون از آمریکا است که حدود ۲۸ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی و صدها تانک و وسایل نقلیه زرهی در ۸۳ پایگاه آن مستقر هستند.
همچنین سامانه دفاع موشکی تاد آمریکا به مرور در حال استقرار در کره جنوبی است.
ایرنا