نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

روزنامه آمریکایی تحلیل کرد ایالات متحده در حملات تجاوزگرانه خود به یمن نخواهد توانست این کشور را شکست دهد. به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» ارزیابی کرد عملیات نظامی ایالات متحده علیه «حوثی‌ها» یمن قادر به از بین بردن این جنبش و شکست یمنی‌ها و رفع تهدید از کشتی‌های مرتبط با اسراییل در دریای ... نیویورک تایمز: آمریکا قادر به شکست یمن نخواهد بود

ادامه

آمریکا, اسراییل, افریقا, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج عدن, دریای سرخ, شمال افریقا, غرب آسیا, فلسطین, یمن

برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخست‌وزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»

ادامه

تونس, جهان, خبر, شمال افریقا, فساد

لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت نشانه‌ها درباره اینکه آمریکا خواستار توافق جدید درباره برنامه هسته‌ای ایران همراه با شروط سیاسی است، نگران‌کننده است. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای گفت: «روسیه و شرکایش در مورد برنامه اقدام جامع مشترک درباره موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما طرفدار بازگرداندن برنامه اولیه‌ای ... لاوروف: سیاسی کردن مساله هسته‌ای ایران نگران‌کننده است

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امارات, انگلس, اوکراین, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خلیج فارس, روسیه, سودان, سوریه, صلح, عراق, فرانسه, گرینلند, لبنان, ناتو

شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

گروه حقوق بشری آمریکایی در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بایدن به دلیل کمک به جنایات جنگی اسرائیل اقدام حقوقی کرد. به گزارش ایسنا، سازمان حقوق بشری «داون» خواستار تحقیق درباره «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و سایر مقامات آمریکایی به دلیل کمک و مشارکت در جنایات جنگی صهیونیست‌ها شده است. در اقدامی بی‌سابقه، یک گروه ... شکایت گروه حقوق بشری آمریکایی از دولت بایدن به دیوان کیفری بین‌المللی

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, شمال افریقا, عربستان

ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

رشد اقتصادی ایسلند با اجرای طرح هفته کاری کوتاه‌تر، از برخی همتایان اروپایی خود پیشی گرفت. به گزارش باشگاه خبرنگاران: بر اساس تحقیقی که روز جمعه منتشر شد، اقتصاد ایسلند پس از اجرای هفته کاری کوتاه‌تر در سراسر این کشور، بدون کاهش دستمزد، از اکثر کشورهای اروپایی بهتر شد. دو اندیشکده دریافتند که بین سال‌های ... ایسلندی‌ها هفته‌ای ۴ روز کار می‌کنند

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, ایرلند, ایسلند, جهان, شمال اروپا, طبقه کارگر

بالاگرفتن تنش میان دولت وفاق ملی لیبی و مصر

دولت وفاق ملی لیبی امروز (دوشنبه) با صدور بیانیه ای خواستار پایان حمایت‌های مصر از ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر» شد؛ این مساله بار دیگر تنش میان دو طرف را بالا برده است.

 

دولت وفاق ملی با انتشار این بیانیه ای اعلام کرد که طرابلس حق قاهره برای حفظ امنیت ملی مصر را درک می‌کند اما در عین حال هیچ گونه تهدیدی علیه حاکمیت ملی لیبی را نیز نخواهد پذیرفت.

 

در این بیانیه همچنین آمده است که از مصر انتظار می‌رود با ایفای نقش راهبردی به جای حمایت از تشکیلات مسلح غیرقانونی که به رهبری ژنرال حفتر حمله به طرابلس را ترتیب داده‌اند از ثبات و امنیت در لیبی پشتیبانی کند.

 

«عبدالفتاح السیسی» ریس جمهوری مصر پیشتر در حاشیه «نشست جوانان جهان» در شرم الشیخ گفته بود که دولت وفاق ملی تحت کنترل شبه نظامیان مسلح است.

 

السیسی همچنین امنیت مصر را تحت تاثیر اتفاقات لیبی دانسته و تاکید کرده بود که قاهره توانایی دخالت مستقیم در قضیه لیبی را دارد اما به دلیل روابط حسنه با ملت این کشور تاکنون اقدامی انجام نداده است.

 

از دیگر نگرانی های مصر در خصوص بحران لیبی به عنوان همسایه غربی این کشور، نزدیکی ترکیه به دولت وفاق ملی (مستقر در طرابلس) و افزایش گمانه‌ها برای حضور نیروهای ترکیه در منطقه شمال آفریقا و دریای مدیترانه است.

 

در همین حال «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه سه شنبه گذشته اعلام بود که چنانچه دولت وفاق ملی لیبی درخواست کند، ترکیه این آمادگی را دارد تا نیروهای نظامی‌ اش را به لیبی اعزام کند.

 

ترکیه و لیبی همچنین ششم آذر ماه و در جریان سفر «فایز السراج»  رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه، دو قرارداد مهم امضا کردند.

 

توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاری‌های امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.

 

اوضاع در لیبی از (۱۵ فروردین ماه) همزمان با دستور ژنرال حفتر از نزدیکان «معمر قذافی» به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، متشنج شد.

 

لیبی از زمان سرنگونی قذافی در سال ۲۰۱۱ به دو بخش تحت تسلط دولت های موازی در شرق و غرب تقسیم شده است. نظامیان طرفدار حفتر  بر شرق این کشور مسلط هستند و دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج کنترل امور غرب لیبی را در دست دارد.

حمله ارتش “ملی” لیبی به مقرهای نیروهای دولت طرابلس در مصراته / سرنگونی پهپاد ترکیه

ارتش “ملی” لیبی به رهبری خلیفه حفتر پایگاه‌های نیروهای وابسته به دولت توافق ملی لیبی در شهر مصراته را هدف قرار داد و یک پهپاد ترکیه‌ای را در آسمان طرابلس سرنگون کرد.

ادامه

ترکیه, جهان, خبر, شمال افریقا, لیبی