ایالات متحده قصد دارد لهستان را به مشارکت مستقیم در درگیری در اوکراین تبدیل کند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ تارنمای هیل مینویسد که نمایندگان کنگره آمریکا از هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه از بایدن خواسته اند به لهستان اجازه دهد موشکهای روسیه را بر فراز اوکراین ساقط کند. این ایده قبلاً توسط لهستان ... تلاش آمریکا برای دخالت دادن لهستان در جنگ اوکراین
فرمان وزیر دفاع روسیه: مجال پرواز به پهپادهای آمریکایی بر فراز دریای سیاه را ندهید
وزیر دفاع روسیه دستور مهمی درباره مقابله با پهپادهای آمریکایی بر فراز دریای سیاه صادر کرد و درباره درگیری مستقیم با ناتو هشدار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، آندری بلوسف وزیر دفاع روسیه دستورات مهمی را به نیروهای مسلح این کشور برای مقابله با پروازهای تحریک آمیز پهپادهای آمریکایی بر فراز ... فرمان وزیر دفاع روسیه: مجال پرواز به پهپادهای آمریکایی بر فراز دریای سیاه را ندهید
ناتوانی ایتالیا برای تامین هزینههای ناتو تا سال ۲۰۲۸
ایتالیا گفت که تا سال ۲۰۲۸ نمیتواند به آستانه ۲ درصد تولید ناخالص داخلی برای هزینههای نظامی ناتو برسد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایتالیا تا سال ۲۰۲۸ نمیتواند به آستانه ۲ درصدی هزینههای دفاعی تعیین شده توسط ناتو برسد. این را گیدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا در مصاحبه با روزنامه «آونیر» Avvenire اعلام کرد. وزیر ... ناتوانی ایتالیا برای تامین هزینههای ناتو تا سال ۲۰۲۸
کارگران یونانی بندر پایرئوس مانع از انتقال وسایل تولید تسلیحات نظامی به کشتی اسرائیلی شدند
اقدام کارگران لنگرگاه بندر پایرئوس در یونان، مانع آن شد که کشتی متعلق به اسرائیل وسایل تولید تسلیحات و مهمات آماده را بارگیری کند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری «WFTU»، کارگران بندر پایرئوس یونان در لنگرگاه کشتیهای باری و تجاری این بندر، مانع بار زدن تسلیحات به کشتی باربری ... کارگران یونانی بندر پایرئوس مانع از انتقال وسایل تولید تسلیحات نظامی به کشتی اسرائیلی شدند
هشدار درباره تلاش آمریکا برای راهاندازی انقلاب رنگی در گرجستان
نخست وزیر گرجستان از تلاش سازمانهای غیردولتی تحت حمایت آمریکا برای راه اندازی انقلاب رنگی در این کشور خبر داده و گفت: روابط تفلیس و واشنگتن پس از آسیب جدی در طول سالهای گذشته نیاز به بازنگری اساسی دارد. به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ایراکلی کوباخیدزه، نخست وزیر گرجستان شب گذشته، جمعه، ... هشدار درباره تلاش آمریکا برای راهاندازی انقلاب رنگی در گرجستان
بازی بزرگ ژئوپلیتیک آذربایجان در منطقه قفقاز
یک پژوهشگر ارشد مسائل استراتژیک با تاکید بر این که باید استراتژی مدون و مشخصی را در قفقاز اتخاذ کنیم که کشورهای منطقه بدانند ایران چه خطوط قرمزی را ترسیم کرده، اظهار داشت: آنچه مشخص است این تحولات مربوط به آذربایجان، بازی خطرناکی است که هیچ کشوری سود نمیبرد و تلاش برای راه حل دیپلماتیک و خطوط قرمز ایران را به عنوان گزینههای معتبر حفظ کنیم.
دیاکو حسینی در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود نسبت به تحولات اخیر آذربایجان در ارتباط با ایران گفت: همیشه در ارتباط با تنشهایی که پراکنده بین ایران و آذربایجان بوده، نگاهی وجود داشته مبنی بر این که این مسائل تصادفی و ناشی از سوء تفاهم یا نقص در روند دیپلماتیک است.
وی تصریح کرد: باید دید که این تنش در ادامه به عنوان یک بازی هویتی از سوی جمهوری آذربایجان دنبال می شود که سالها روی آن سرمایهگذاری شده و یک بازی بزرگ ژئوپلیتیک و مربوط به تحولات و تغییرات یک یا دو دهه اخیر است، خصوصا در ارتباط با خطوط انتقال انرژی و یا جاه طلبی ژئوپلیتیکی که نه تنها آذربایجان بلکه ترکیه هم آن را دنبال میکند، در واقع به دنبال متصل کردن خزر به اروپا به عنوان یک نوع هاب ژئوپلیتیک جدید است.
این کارشناس مسائل بینالملل همچنین بیان کرد: ما سالها تلاش کردیم این واقعیت را نادیده بگیریم که جمهوری آذربایجان درصدد بوده تا برای خود هویتسازی کند، حتی در کتابهای درسی علاوه بر تبلیغ به دانش آموزان آموزش میدهند که ایران به همراه روسیه طی قرنها آذربایجان را اشغال کردند و بعد از فروپاشی شوروی بخش شمالی به استقلال رسید ولی بخش جنوبی تحت اشغال ایران درآمد، با این اقدامات تاریخ را تحریف میکنند.
حسینی با بیان اینکه این سرمایهگذاریها خلاف واقعیت و هدفمند است، گفت: امروز جمهوری آذربایجان با توجه به این که از قدرت اقتصادی بیشتری استفاده میکند، به لحاظ نظامی نیز به نوعی قدرتمند شده و پس از جنگ قره باغ هم که به موفقیت نسبی رسید، الهام علی اف اعتماد به نفس کاذب پیدا کرد و با حمایت از ترکیه و البته اسرائیل در وجهی پایینتر گمان میکند میتواند به جاه طلبیهای خودش ادامه دهد.
وی ادامه داد: هویت سازی جمهوری آذربایجان در حال نزدیک شدن به مرحله خطرناکی است که صلح و امنیت در این منطقه را تهدید میکند.
این پژوهشگر مسائل استراتژیک همچنین اظهار کرد: از سوی دیگر دولت اردوغان به این نتیجه رسیده که میتواند در قفقاز بازیگر کلیدی در حمایت از آذربایجان باشد و با متحد کردن جهان ترک از آناتولی تا سین کیانگ چین از طریق جهان ترک جایگاهی در اوراسیا دست و پا کند و نقشی در ترتیبات امنیتی داشته باشد. اهمیت انتقال انرژی از خزر به اروپا ایده جذابی است که ترکیه با وسوسه جدید ژئوپلیتیکی دنبال میکند و همه اینها زیر بنای اتفاقات قفقاز را تشکیل میدهد.
حسینی معتقد است: از نظر ترکیه ایران متحد نیست، یک رقیب است و فکر نمیکنم که این رویکردها مقطعی و ناشی از سوء تفاهم باشد. همچنین موضوع رانندگان تنها نمود و نشانه از بحران و چالش عمیق تری است که میتواند به بحران تبدیل شود. در پاسخ به این وضعیت باید استراتژی مدون و مشخصی را در قفقاز اتخاذ کنیم، چیزی که طی دو سه دهه اخیر مشخصا نداشتیم و این خلاء باعث شده تا بازیگری ایران کمرنگ شود.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین باید استراتژی روشن را در عالیترین سطوح تدوین کنیم که تمامی مؤلفهها را در بر بگیرد و این استراتژی به اطلاع دیگر کشورهای منطقه برسد تا بدانند ایران چه خطوط قرمزی را ترسیم میکند و به طور کلی دیپلماسی روشنتری را در کشورهای این منطقه داشته باشیم. آنچه مشخص است اینکه این تحولات بازی خطرناکی میباشد که هیچ کشوری سود نمیبرد و تلاش برای راه حل دیپلماتیک و خطوط قرمز ایران را به عنوان گزینههای معتبر حفظ کنیم.
این کارشناس مسائل بینالملل در ادامه با اعتقاد بر این که در صورت تداوم سیاستهایی که ماهیت خصمانه دارد که در رأس آنها همکاری جمهوری آذربایجان و اسرائیل است، باید گزینه همکاری نظامی با ارمنستان به طور جدیتر مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: نه به جهت انتقام بلکه برای حفظ توازن قدرت و اگر بنا باشد منطقه قفقاز شاهد ائتلافهای ژئوپلیتیک جدید باشد ایران اثبات میکند که انتهای این مساله نمیتواند به نفع آذربایجان و صلح و امنیت در منطقه باشد.
حسینی تاکید کرد: این انتخابی است که پیش روی جمهوری آذربایجان و کسانی که باکو را تحریک میکنند، وجود دارد که قطعا هزینههایی برای جمهوری آذربایجان، ترکیه و اسرائیل خواهد داشت و می تواند صلح و امنیت را به مخاطره اندازد.
پاشینیان اتهامات علی اف درباره تبانی ارمنستان و ایران برای قاچاق مواد مخدر به اروپا را رد کرد
نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، سخنان الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان را که در جلسه شورای سران کشورهای مستقل مشترک المنافع در قالب کنفرانس ویدئویی ادعا کرد”ارمنستان در تبانی با ایران” از مناطق تحت کنترل خود در مرزهای ایران برای قاچاق مواد مخدر استفاده نموده، تکذیب کرد.
تأمین امنیت قفقاز، مهمترین موضوع مذاکرات پوتین و پاشینیان در مسکو
نخست وزیر ارمنستان دیدار خود با رئیس جمهوری روسیه که در جریان آن روابط دوجانبه و مسائل مربوط به تأمین امنیت منطقه قفقاز و روند اوضاع در قره باغ کوهستانی مورد بررسی قرار گرفت را بسیار سازنده ارزیابی کرد.
علی اف؛ باکو سیاست خارجی مستقلی را دنبال میکند/ بههیچکس اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمیدهیم
رئیسجمهور جمهوری آذربایجان با بیان این ادعا که کشورش سیاست خارجی مستقلی را دنبال میکند حضور اسرائیل در نزدیکی مرز با ایران را رد کرد.
بیداری دیرهنگام ایران در برابر پیامدهای ژئوپلیتیکی جنگ قره باغ
در همان زمانی که نیروهای آگاه سیاسی از پیامدهای ژئوپلیتیکی جنگ قره باغ برای ایران سخن می گفتند برخی برای شهدای باکو در جنگ قره باغ مراسم گرامیداشت برپا ساختند.