«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسیها شده است، وخیمتر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، فعالان محیط زیست و گروههای اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
بهرغم اعتصاب و اعتراضهای گسترده و سراسری نفتگران، اعتراضهای بازنشستگان صندوقهای کارگری، کشوری، لشگری، و فولاد، و تجمع اعتراضی گستردۀ بازنشستگان مخابرات در استانهای مختلف در ۷ آبان، و وعده دادن پزشکیان به خامنهای به اجرا کردن “برنامه هفتم توسعه”، دولت پزشکیان به اجرای بهاصطلاح متناسبسازی حقوق بازنشستگان بر اساس برنامه ضدمردمی هفتم توسعهٔ رژیم ... یورش به قوانین کار و صندوقهای بازنشستگی
«تخریب سیستماتیک غزه» توسط صهیونیستها
تارنمای «پولیتیکو» با اشاره به تحقیقات سازمان ملل مبنی بر وقوع جنایات جنگی در غزه از سوی اسرائیل به نقل از کارکنان بینالمللی حوزه درمان و بهداشت در این غزه تاکید کرد: اسرائیل غزه را به صورت کاملا سیستماتیک و روشمند تخریب کرده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از این رسانه آمریکایی، کارکنان بهداشت ... «تخریب سیستماتیک غزه» توسط صهیونیستها
دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان
سیاست توسعهطلبانه دولت جنایتکار اسرائیل بهویژه برای گسترش جنگ در منطقه اوضاع بسیار دشوار و خطرناکی را رقم زده است. این وضعیت بهویژه برای طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما پیکار برای صلح و علیه جنگ و جنگافروزی را به یکی از اولویتهای مبارزهٔ کنونی جنبش کارگری و حرکتهای سندیکایی در دو عرصهٔ صنفی و ... دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان
اوضاع دردناک ۱۹ روستای فراموش شده و محروم از آب، برق، مدرسه و مرکز بهداشتی
فراموش شدگان به روایت خدامراد جعفری
بله؛ آنها فراموش شدهاند. انقدر فراموش شدهاند که مثلا نمیدانند امروز چند شنبه است یا اینکه الان در کدام ماه سال هستیم؟ از روزهای زندگی فقط موسم سرما یا موسم گرما را حس کردهاند و همه زخمهای زندگی را سپردهاند به روزگار تا روزی دستی نامرئی بیاید و این همه درد را ترمیم کند. فقط یک امید دارند؛ «خدامراد»!
«خدامراد جعفری» بهورز است؛ بهورز ۱۹ روستای محروم از توابع شهرستان الیگودرز استان لرستان. او در این ۱۹ روستا میچرخد و به بچهها واکسن میزند و داروهای ضروری را به دست مردم میرساند. مردم او را دوست دارند. چون همیشه در میان وسایلش چیزی برای مردم روستا پیدا میشود؛ قرصی،شربتی، دوایی، چیزی …
خدامراد میگوید: «خودم یک ماشین سایپای خسته دارم که سوارش میشوم و میروم در مجموعه روستاهای «زلقی» شرقی و غربی به نوبت میچرخم و واکسنهای ضروری بچههای روستا را در اختیارشان قرار میدهم. باید خیلی حواسم باشد و پیگیر شوم چون باید به هر بچهای از زمان نوزادی تا حدود ۷ سالگی واکسن بزنم. خود مردم روستا اصلا حواسشان به این موضوع نیست.»
او میگوید: «توی دفترچهام نوشتهام که مثلا در تاریخ ۱۰ بهمن باید به «رضا» واکسن بزنم. مردم روستا این چیزها را نمیدانند. آنها تاریخ را بلد نیستند. نمیدانند فرق اردیبهشت با فروردین چیست. نمیدانند امروز چندشنبه است و در کدام ماه سال قرار دارند. برای همین باید خیلی حواسم را جمع کنم. در این روستاها نه برق هست، نه چیزی. ۱۵ سال است که پیگیر بچههای این روستا هستم.»
مردم روستاهای محروم همیشه از دیدن آقای جعفری خوشحال میشوند و برای بیماریهای مختلفی که درگیرش میشوند، سراغ او میروند: «اغلب مردم من را دوست دارند. یکوقتهایی یکجوری ذوق میکنند که انگار رئیسجمهور را دیدهاند. به هر حال من ۱۵ سال است که در این روستاها فعالیت دارم و من را میشناسند. خیلی وقتها برای سرماخوردگیهای فصلیشان هم سراغ من میآیند چون آنها به هیچ مرکز بهداشتی نزدیک نیستند.»
او که خودش ساکن روستای «پز علیا» است و تنها بهورز منطقه است، توضیح میدهد: «مردم این روستاها اصلا آب ندارند. برای به دست آوردن آب باید تا رودخانه بروند. بعضی از خانوادهها هیچ امکاناتی ندارند و بچههایشان با نان و پیاز سر میکنند. معمولا چیز خاصی برای خوردن ندارند. مسئله آب باعث شده که بیماری پوستی میان مردم شیوع پیدا کند. به هر حال آنجا آب آشامیدنی وجود ندارد.»
آقای جعفری درباره وضعیت دارویی این روستاها میگوید: «امکانات دارویی خوب نیست. من خودم برای حمل واکسن به یخ احتیاج دارم که در این زمینه به مشکل میخورم. مردمی که روستایشان در مسیرهای صعبالعبور است از من دارو میخواهند اما من دارویی ندارم که در اختیارشان قرار دهم. بسیاری از این مسیرها مالرو هستند و من باید با پای پیاده به آنجا بروم و دوست ندارم دستخالی باشم اما نه خودم توانایی مالی دارم، نه اینکه امکاناتی که در اختیارم قرار میگیرد، زیاد است.»
او ادامه میدهد: «دارو کم است. یکسری داروها مثل پروفن و مفینامیکاسید را اصلا در اختیارم قرار نمیدهند. من فقط آسپرین، استامینوفن ساده، شربت پنیسیلین، آموکسیسیلین و چند پماد دارم. بیشتر از این دارو ندارم. مردم فشار خون دارند اما من داروی فشار خون ندارم. بندگان خدا جایی را هم ندارند که برای تهیه دارو به آن مراجعه کنند. مواد غذایی هم در زمستان سخت پیدا میشود چون مسیر برای عبور بسیار سخت است. یخچال هم وجود ندارد و اگر مواد غذایی به آنجا برسد هم خیلی زود فاسد میشود.»
روستاهایی که آقای جعفری به آنها سر میزند از داشتن مدرسه هم محروم هستند و معمولا خوشحالی در این مناطق محروم رنگ نمیپاشد.
سهیلا صدیقی
ایسنا
روزگارغریب معتادان در پاتوق «هرندی»؛ اینجا کسی جواب مثبت نمیخواهد!
جوانک لاغر اندام را همراهشان میآورند؛ به او دلداری میدهند… نترس. برو آزمایش بده؛ جوانکی با پوست گندمگون، دستهای سیاه و کمی مشوش. جلو میآید، معتاد تزریقیست، آزمایش میدهد؛ پاسخ مثبت است؛ او مبتلاست به “HIV”.
تصویر تلخ فقر در خوزستان/ ۱۲۰۰۰ کودکی که به مدرسه نمیروند
کارشناس مسئول امور آسیبدیدگان اجتماعی ادارهکل بهزیستی خوزستان میگوید «بسیاری از کودکانی که به مدرسه نرفتهاند، به دلیل مسائل جزئی از تحصیل بازماندهاند؛ برخی از کودکان تنها به دلیل نداشتن یک جفت کفش به مدرسه نمیروند».
۱۵ هزار کارتن خواب در شهر تهران
آخرین آماری که از بی خانمانهای تهرانی ارائه شده از سوی شهردار اسبق تهران در یک برنامه تلویزیونی بود که از حضور ۱۵ هزار کارتن خواب در شهر تهران خبر داد.
یکپنجم آلمانیها در معرض خطر فقر قرار دارند
نتایج جدیدترین بررسی اداره آمار فدرال آلمان نشان میدهد حدود یکپنجم مردم این کشور در معرض خطر فقر و محدودیت اجتماعی قرار دارند.