رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سه‌شنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیت‌های دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, اوکراین, ایتالیا, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شرق آفریقا, فرانسه, ناتو

شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, جنوب, جهان, چین, خبر, فساد, فقر, گرسنگی, گروه ۲۰

تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون می‌روند و از پنجره بازمی‌گردند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جهان, خاورمیانه, عراق, عربستان سعودی

تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جین‌پینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو به‌عنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات

ادامه

آسیا, آسیا پاسیفیک, اقتصادی, تایوان, جهان, چین, خبر, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, صلح

انتقاد شدید پارلمان آلمان به‌دخالت‌های آمریکا در پروژه گازی”نورد استریم۲”

معاون رئیس پارلمان آلمان تحریم‌های آمریکا علیه پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ را دخالت در امور داخلی اروپا و آلمان و عامل تیرگی بیشتر مناسبات طرفین دانست.

 

“توماس اوپرمن”، از سیاستمداران بلند پایه حزب سوسیال دموکرات و معاون رئیس پارلمان آلمان که اخیرا به آمریکا سفر کرده است در گفتگویی با روزنامه “فرانکفورتر روند شای” درباره مناسبات بین آمریکا و آلمان گفت: ما متاسفانه در شرایط پر تنشی قرار داریم. در حال حاضر مسائل مورد مناقشه در اولویت قرار دارند. از جمله این مسائل میزان بودجه دفاعی آلمان، پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ و همچنین اختلافات اساسی درباره ضرورت حفاظت از محیط زیست و سیاست تنش زدایی در منطقه خلیج فارس وجود دارد.

 

وی درباره مناقشات طرفین بر سر اعمال تعرفه‌های گمرکی بر خودروهای اروپایی از طرف آمریکا نیز گفت: در حال حاضر مسئله تعرفه‌های گمرکی بر تولیدات خودروی اروپایی دیگر در دستور کار قرار ندارد. صنعت اتومبیل سازی آمریکا و تولید کنندگان آلمانی در آمریکا در سطح بین‌المللی به طوری در هم تنیده‌اند که چنین تعرفه‌های گمرکی آسیب‌های بالایی را متوجه خود آمریکا هم می‌کند. این واقعیت در اینجا بیشتر و بیشتر خود را نشان می‌دهد. اما در نهایت این مسئله هنوز از روی میز برداشته نشده است.

 

اوپرمن در بخش دیگری از این گفتگو پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ را از موضوعات مسئله ساز بین آمریکا و آلمان دانسته و اظهار داشت: این خط لوله انتقال گاز اضافی از طریق دریای بالتیک بخشی از تحول انرژی آلمان است. ما تنها کشور جهان هستیم که هم زمان انرژی اتمی و زغال سنگ را کنار می‌گذاریم. از آنجایی که ما برای صنعت خود به یک منبع تغذیه ایمن نیاز داریم بنابراین به واردات گاز تکیه داریم. تحریم ها علیه نورد استریم ۲ به طرح تحول انرژی در آلمان آسیب می‌رساند.

 

وی درباره این استدلال دونالد ترامپ مبنی بر اینکه آلمان با پروژه نورد استریم ۲ خود را به روسیه وابسته می‌کند نیز گفت: من در مذاکراتی با نمایندگان کنگره آمریکا این مسئله را آشکار کرده‌ام که این استدلالی مزخرف است. روسیه به شدت به درآمد حاصل از صادرات کالا متکی است. به همین دلیل روسیه به این درآمدها بیش از نیاز آلمان به این گونه واردات وابسته است. اما ما به سختی می‌توانیم سیاستمداران آمریکایی را در این باره متقاعد کنیم.

 

وی علایق و منافع اقتصادی آمریکا را در موضع گیری سر سختانه نسبت به پروژه نورد استریم ۲ دخیل دانسته و گفت: آمریکا گاز مایع زیادی تولید کرده و برای آن به دنبال مشتری در سراسر دنیا است و این منطقی است. اما آمریکا نباید از طریق تحریم‌ها علیه نورد استریم ۲ از امتیازات این بازار بهره ببرد. به نظر من این نقض آشکار بازی منصفانه بین‌المللی است. من این را خودخواهانه می‌دانم که کنگره آمریکا با تحریم‌ها می‌خواهد روابط گازی بین روسیه و آلمان را تنظیم کند. این مسئله باید در اروپا روشن شود و روشن شده است. کنگره ایالات متحده نباید در این مسئله دخالت کند.

 

این مقام آلمانی در ادامه ابراز امیدواری کرد که آلمان در مذاکرات پیش رو بتواند این مسئله را آشکار کند که تحریم‌های آمریکا علیه یکی از تنگاتنگ‌ترین متحدان خود ( آلمان) نه تنها دخالت جدی در امور داخلی اتحادیه اروپا و آلمان است بلکه چنین گامی می‌تواند به تیرگی آشکار مناسبات رو به وخامت آلمان – آمریکا منجر شده و احساسات ضد آمریکایی که از زمان انتخاب دونالد ترامپ در جامعه آلمان تقویت شده است را تشدید کند.

 

وی در عین حال تاکید کرد که ما باید با ابزار دیپلماتیک به این گونه مواضع آمریکا واکنش نشان دهیم.

 

پروژه گازی “نورد استریم “۲ یک پروژه مشترک بین شرکت‌های روسی و اروپایی است که به رهبری شرکت گازپروم روسیه انجام می‌شود. این پروژه مدت طولانی است که به خاری در چشم آمریکا تبدیل شده است چرا که واشنگتن می‌خواهد گاز مایع خود را به اروپا بفروشد و این پروژه مانعی بر سر راه این مبادله تجاری است.

 

“”نورد استریم۲” جریان انتقال گاز روسیه از جنوب سنت پترزبورگ تا سواحل آلمان از مسیر دریای بالتیک است. این پروژه در صورت تکمیل می‌تواند سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز را به اروپا ارسال کند که در مجموع “نورد استریم” و “نورد استریم۲” سالانه ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز را به اروپا صادر می‌کند.

 

جریان نورد استریم از اوکراین عبور نمی‌کند و این از موضوعاتی است که ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی بسیار بر آن تأکید می‌کنند. این کشورها می‌گویند که روسیه تلاش می‌کند تا با تکمیل پروژه نورد استریم، درآمد اوکراین از این بخش را کاهش دهد، چراکه بخش عمده درآمد اوکراین، از خطوط انتقال گاز روسیه به اروپا تأمین می‌شود.

 

طول خط لوله نورد استریم حدود ۱۲۰۰ کیلومتر است که تاکنون بخش قابل توجهی از آن کار گذاشته شده است که در واقع درصد قابل توجهی از پروژه انجام شده است. البته در طراحی نورد استریم ۲ ابزارهای انتقال دیگری وجود دارد که پروژه را تکمیل می‌کند. با این حال ۴۹ درصد سهام این پروژه در اختیار اروپاییان است و آنها منافع مهمی را در این خصوص طراحی کرده‌اند که این بر به‌هم‌پیوستگی منافع روسیه و کشورهای اروپایی درگیر در این پروژه می‌افزاید.

 

در این میان ماه هاست که حملات آمریکا به ساخت این پروژه گازی مناسبات آلمان – آمریکا را خدشه دار کرده است.
تسنیم

ویکی‌لیکس: شرایط آسانژ در زندان بدتر از تروریست‌هاست

سردبیر وب‌سایت ویکی‌لیکس گفت: مقامات انگلیس جولیان آسانژ، موسس این وب‌سایت را در شرایطی بدتر از تروریست‌های متهم نگه می‌دارند و مانع او در آماده کردن پرونده‌اش علیه استرداد به آمریکا شده‌اند.

ادامه

اکوادور, امریکا, انگلستان, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا, ویکی‌لیکس

“آرامکو در یک شب ۵۰۰ میلیارد دلار از دست داد”

حمله به تأسیسات شرکت ملی نفت عربستان لطمات وسیعی بر جا گذاشته است. قرار است که این شرکت تا چند هفته دیگر وارد بازار بورس شود. تحلیل‌گران تخمین می‌زنند که ارزش این شرکت با این حمله “۵۰۰ میلیارد دلار افت کرده باشد”.

ادامه

اقتصادی, امریکا, انگلستان, جهان, خاورمیانه, خبر, عربستان سعودی, یمن