نخست وزیر مالزی، «سیاست آینده مشترک» را مهمترین مشوق کشورش برای عضویت در بریکس دانست و گفت: اصل سیاست آینده مشترک مورد استقبال کشورهای آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و جنوب جهانی قرار گرفته است. به گزارش روز سهشنبه ایرنا از خبرگزاری برناما، انور ابراهیم در آیین افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین (CIIE) اظهار داشت: ... کوالالامپور: «سیاست آینده مشترک» مهمترین مشوق مالزی برای عضویت در بریکس است
آمریکا دیگر قادر نیست اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل کند
به گفته «گراهام آلیسون» استاد و کارشناس روابط بینالملل در دانشگاه «هاروارد»، جهان پس از فروپاشی شوروی تحت سلطه ایالات متحده قرار گرفت. دنیا مجبور شد با قوانین واشنگتن بازی کند یا هزینهای سنگین از تحریمهای فلج کننده گرفته تا تغییر رژیم را بپردازد. به گزارش رادیو بینالمللی چین: با این حال جهان تغییر کرده ... آمریکا دیگر قادر نیست اراده خود را بر سایر کشورها تحمیل کند
واکنش تحلیلگر چینی به احتمال برگزاری رزمایش مشترک تهران-ریاض؛ نفوذ آمریکا رو به افول است
یک کارشناس چینی با اشاره به احتمال برگزاری رزمایش مشترک میان ایران و عربستان سعودی، این اقدام را نشانهای از کاهش سلطه و نفوذ آمریکا در منطقه خلیج فارس ارزیابی کرد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از نشریه گلوبال تایمز، عربستان سعودی پیشنهاد یک رزمایش دریایی مشترک با ایران را مطرح کرده است؛ حرکتی نادر ... واکنش تحلیلگر چینی به احتمال برگزاری رزمایش مشترک تهران-ریاض؛ نفوذ آمریکا رو به افول است
جنگ تجاری اتحادیه اروپا و چین؛ مجوز بروکسل برای اعمال تعرفه علیه خودروهای برقی چین
تصمیم اتحادیه اروپا برای افزایش تعرفه خودروهای برقی چین با انتقاد شدید پکن مواجه شد و وزارت بازرگانی چین وعده داد برای حمایت از منافع شرکتهای چینی، «اقدامات تلافی جویانه را بکار خواهد بست». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای یورونیوز نوشت: کمیسیون اروپا چراغ سبز نهایی را برای اعمال تعرفه علیه خودروهای برقی ساخت ... جنگ تجاری اتحادیه اروپا و چین؛ مجوز بروکسل برای اعمال تعرفه علیه خودروهای برقی چین
واکنش تحلیلگر چینی به احتمال برگزاری رزمایش مشترک تهران – ریاض؛ نفوذ آمریکا رو به افول است
یک کارشناس چینی با اشاره به احتمال برگزاری رزمایش مشترک میان ایران و عربستان سعودی، این اقدام را نشانهای از کاهش سلطه و نفوذ آمریکا در منطقه خلیج فارس ارزیابی کرد. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از نشریه گلوبال تایمز، عربستان سعودی پیشنهاد یک رزمایش دریایی مشترک با ایران را مطرح کرده است؛ حرکتی نادر ... واکنش تحلیلگر چینی به احتمال برگزاری رزمایش مشترک تهران – ریاض؛ نفوذ آمریکا رو به افول است
امضا اسناد همکاری ۱۴۹ کشور و ۳۲ سازمان بینالمللی با چین برای ساخت مشترک کمربند و جاده
ناظران سیاسی بر این باورند که سفر آتی رئیس جمهوری چین شی جین پینگ به آسیای مرکزی برای شرکت در نشست سران سازمان همکاری شانگهای سبب تقویت پیوندهای این کشور با همسایگانش خواهد شد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از «چاینا میلیتری»، این سفر سبب میشود چین همکاری دو جانبه و عمل گرایانه خود را افزایش دهد و موجبات اتحاد و کارایی کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای را ارتقا دهد.
هوآ چونینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که شی جینپینگ علاوه بر حضور در نشست رهبران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای در سمرقند ازبکستان، به قزاقستان هم سفر خواهد کرد.
هوآ چونینگ اعلام کرد که شی جینپینگ طی روزهای چهاردهم تا شانزدهم سپتامبر به ازبکستان و قزاقستان سفر کرده و در ازبکستان در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای حضور خواهد داشت.
تور آسیای مرکزی اولین سفر خارجی شی در بیش از دو سال گذشته خواهد بود و به گفته کارشناسان، زمان بازدید از این دو مقصد اهمیت زیادی دارد.
تاکنون ۱۴۹ کشور و ۳۲ سازمان بین المللی اسناد همکاری با چین را برای ساخت مشترک کمربند و جاده امضا کردهاند.
ژانگ شیائو سفیر چین در قزاقستان گفت: از آنجایی که قزاقستان در اولین ایستگاه مسیرهای طرح یک کمربند-یک جاده قرار دارد. توسعه روابط میان دو طرف میتواند موجبات توسعه اقتصادی، تجارت و فرهنگ را به دنبال داشته باشد.
ژانگ به چین گفت: تجارت سالانه دوجانبه در سال گذشته به ۲۵میلیارد دلار رسید که تقریباً ۷۰ برابر سال ۱۹۹۲میلادی بود، سالی که دو کشور در آن روابط دیپلماتیک برقرار کردند و این کشور را به “منطقه پیشتاز در ساخت طرح کمربند و جاده” تبدیل کنند.
بر اساس آمار اداره کل گمرک چین، حجم تجارت دو کشور در هفت ماهه نخست سال جاری میلادی به ۱۷.۶۹ میلیارد دلار رسیده است.
به گفته جیانگ یان، سفیر چین در ازبکستان، هر دو کشور برای رسیدن به هدف دستیابی به ۱۰ میلیارد دلار تجارت دوجانبه سالانه تلاش میکنند.
بر اساس داده های گمرک، حجم تجارت بین دو کشور در هفت ماه اول سال ۲۰۲۲میلادی، ۵.۵۳ میلیارد دلار بوده است.
سو شیائوهوی، معاون بخش مطالعات آمریکایی مؤسسه مطالعات بینالمللی چین، گفت سفر رئیس جمهوری چین به آسیای مرکزی میتواند زمینه را برای توسعه همکاری در سالهای آینده فراهم کند.
همچنین، انتظار می رود در این سفر، چین و سایر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای برای مقابله با چالشهای اقتصادی و سیاسی بیسابقه دنیای کنونی با توجه به اثرات سرریز رکود اقتصادی جهانی، درگیریهای ژئوپلیتیکی و تاثیرات ناشی از شیوع ویروس کرونا آماده شوند.
رییس جمهور چین بنا به دعوت رسمی شوکت میرزایف رییس جمهور ازبکستان و قاسم جومارت توکایف رییس جمهور قزاقستان به این دو کشور سفر خواهد کرد.
اجلاس سران کشورهای عضو این سازمان قرار است طی روزهای پانزدهم و شانزدهم سپتامبر در شهر سمرقند ازبکستان برگزار شود. سیدابراهیم رییسی رییس جمهوری ایران نیز در این نشست حضور خواهد داشت.
در نشست سمرقند قرار است سند مربوط به تعهدات ایران برای الحاق کامل به سازمان همکاریهای شانگهای به امضای رهبران کشورهای عضو برسد.
در حال حاضر کشورهای روسیه، هند، قزاقستان، قرقیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان اعضای اصلی این سازمان هستند. افغانستان، بلاروس، ایران و مغولستان عضو ناظر و شمار دیگری از کشورها مانند ازمنستان، جمهوری آذربایجان، کامبوج، نپال، سری لانکا و ترکیه هم عضو شریک این سازمان محسوب میشوند.
در اجلاس سال گذشته که با حضور سیدابراهیم رییسی در شهر دوشنبه برگزار شد، اعضا بعد از چندین سال با درخواست عضویت کامل ایران موافقت کردند و بعد از امضای سند تعهدات در اجلاس آتی، ایران به طور کامل عضو این سازمان خواهد شد.
به گزارش ایرنا، سازمان همکاری شانگهای (SCO) در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ در شانگهای (PRC) توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شد.
هشت کشور هند، جمهوری قزاقستان، جمهوری خلق چین، قرقیزستان، پاکستان، فدراسیون روسیه، تاجیکستان و ازبکستان عضو سازمان همکاری شانگهای هستند.
چهار کشور افغانستان، بلاروس، جمهوری اسلامی ایران و مغولستان در سازمان همکاری شانگهای دارای وضعیت ناظر و شش کشور شامل جمهوری آذربایجان، جمهوری ارمنستان، پادشاهی کامبوج، جمهوری دموکراتیک فدرال نپال، جمهوری ترکیه و جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا شرکای گفت و گوی سازمان همکاری شانگهای هستند.
دیپلمات چینی: پکن و روسیه نظم جهانی «عادلانهتری» میسازند
یک دیپلمات ارشد چین با تاکید بر عمق روابط پکن و مسکو گفت، چین مایل است تا برای قراردادن نظم جهانی در یک مسیر عادلانهتر و منطقیتر، با روسیه همکاری کند.
سهم ارزهای ملی در تجارت کشورهای اوراسیا به ۷۴ درصد رسید
کمیسیون اقتصادی اوراسیا اعلام کرد: سهم ارزهای ملی مورد استفاده در تجارت متقابل بین کشورهای اتحادیه اوراسیا در سال ۲۰۲۲میلادی به ۷۴ درصد رسید.
نشست سران همکاری شانگهای در سمرقند در انتطار یک رویداد بزرگ بینالمللی
روزنامه روسی «نیزاویسیمایا گازیه تا» نوشت: اجلاس آتی سران سازمان همکاری شانگهای در ماه جاری میلادی در ازبکستان که با حضور احتمالی رئیسان جمهوری روسیه، چین، هند، پاکستان، ایران و ترکیه برگزار خواهد شد، می تواند یک رویداد بین المللی بزرگ را رقم زند.
جایگزین سوئیفت برای ایران و روسیه چیست؟/ نصف شدن سهم آمریکا از کیک اقتصاد دنیا
کارشناس اقتصاد بینالملل با بیان اینکه روسیه و چین جایگزین سوئیفت از چند سال پیش ایجاد کردهاند، گفت: حذف روسیه از سوئیفت پیامدهای اقتصادی منفی برای اروپا و آمریکا خواهد داشت و ایران میتواند با اتصال به سوئیفت روسی در جهت خنثیسازی تحریمها گام بردارد.