پذیرش دختران در دانشکده‌های پزشکی افغانستان از سر گرفته شد

وزارت بهداشت حکومت سرپرست طالبان اعلام کرد که روند پذیرش دختران فارغ التحصیل پایه دوازدهم افغان در دانشکده‌های پزشکی دولتی برخی شهرهای این کشور آغاز شده است. به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آوا، وزارت بهداشت حکومت سرپرست طالبان روند پذیرش دختران فارغ التحصیل پایه دوازدهم در دانشکده‌های پزشکی دولتی شهرهای ... پذیرش دختران در دانشکده‌های پزشکی افغانستان از سر گرفته شد

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, زنان

رئیس‌جمهور قرقیزستان خطاب به آمریکا: در امور کشورمان دخالت نکنید

به دنبال واکنش ایالات متحده به تصویب یک قانون در قرقیزستان که طبق ادعای آمریکا برگرفته از یک قانون سرکوبگر در روسیه است، بیشکک به شدت از واشنگتن انتقاد کرد و عدم مداخله آمریکا در امور داخلی این کشور را خواستار شد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، صدیر جباروف رئیس جمهور قرقیزستان امروز دوشنبه ... رئیس‌جمهور قرقیزستان خطاب به آمریکا: در امور کشورمان دخالت نکنید

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, اتحادیه اروپا, حقوق بشر, روسیه, قزاقستان, گزارش

سین کیانگ؛ جدیدترین منطقه آزاد تجاری چین/ تولید موتورسیکلت برای آسیای مرکزی

شورای دولتی چین شهر ارومچی، کاشغر و هورگوس در سین کیانگ را به طور آزمایشی به عنوان منطقه آزاد تجاری معرفی کرد که به توسعه طرح کمربند – جاده این کشور و ارتباط با آسیای میانه کمک کند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شین هوا، دولت چین در منطقه سین کیانگ به طور آزمایشی ... سین کیانگ؛ جدیدترین منطقه آزاد تجاری چین/ تولید موتورسیکلت برای آسیای مرکزی

ادامه

آسیا, آسیای میانه, اروپا, اقتصادی, چین, شرق آسیا, غرب, کارگران, گزارش

تلاش برای کودتا در قرقیزستان ناکام ماند

ماموران امنیتی قرقیزستان چند تن از افراد مشهور و یک تاجر را به اتهام تلاش برای کودتا و به دست گرفتن قدرت بازداشت کردند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ کمیته دولتی امنیت ملی قرقیزستان از دستگیری حامیان امام الدین تاشوف تاجر و یک فعال با نام تیلیخمت کورنوف که به تلاش برای کودتا و به دست ... تلاش برای کودتا در قرقیزستان ناکام ماند

ادامه

آسیای میانه, آمریکا, امنیتی, جهان, خبر, قرقیزستان

چین خواستار تعدیل تحریم‌ها علیه افغانستان شد

چین از شورای امنیت سازمان ملل خواست که با توجه به شرایط فعلی در افغانستان تحریم‌ها علیه این کشور را تعدیل کند. به گزارش ایرنا به نقل از شینهوا، گنگ شوانگ معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل پنجشنبه گفت: افغانستان در مرحله حساسی از بازسازی و احیای آرام است. جامعه بین‌المللی باید تعامل سازنده ... چین خواستار تعدیل تحریم‌ها علیه افغانستان شد

ادامه

آسیای میانه, افغانستان, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, شرق آسیا

افشاگری یک رسانه آمریکایی از رونق کسب و کار پیمانکاران در جنگ افغانستان

یک رسانه آمریکایی در گزارشی آورده است که جنگ آمریکا در افغانستان با تخصیص میلیاردها دلار به پیمانکاران نظامی به یک کسب و کار (تجاری و اقتصادی) در این کشور تبدیل شد.

 

به گزارش خبر آنلاین به نقل از پایگاه خبری آسیا نیوز اینترنشنال ANI ، پول دولت آمریکا برای جنگ افغانستان ارائه میلیاردها دلار برای پیمانکاران نظامی را تضمین کرد و این مساله با تبدیل مناقشه به یک کسب و کار (بیزنس) نیروی لازم برای شکست آمریکا در افغانستان را فراهم ساخت.

 

بنا به گزارش وال استریت جورنال، مونوپولی شرکت‌های کوچکتر نیز از طریق تلاش‌هایی شامل آموزش ماموران پلیس افغانستان، راه سازی ، تاسیس مدارس و تامین امنیت برای دیپلماتهای غربی، میلیاردها دلار درآمد کسب کرده اند.

 

این روزنامه آمریکایی گزارش داد، برون سپاری امور نظامی به این معنا است که وزارت دفاع آمریکا ۱۴ تریلیون دلار برای جنگ‌های افغانستان و عراق بعد از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ هزینه کرده است.

 

این گزارش می‌افزاید؛ در همین حال مبالغ بالای پول هزینه شده برای اقدامات جنگی و برای بازسازی افغانستان بعد از سال‌ها مناقشه موجب کاهش توانایی دولت آمریکا برای نظارت و بررسی پیمانکاران و تضمین هزینه شدن درست بودجه‌های تخصیصی مطابق برنامه‌های مورد نظر شد.

 

گزارش وال استریت جورنال همچنین به نقل از برخی مقام های نظامی آمریکا تاکید کرده است که برون‌سپاری اقدامات به پیمانکارها برای عملیات، ضروری بوده است.

 

این روزنامه به نقل از “کریستوفر میلر” کفیل وزیر دفاع در دولت ترامپ نوشت: زمانی که با یک ارتش تمام داوطلب کوچکتر از مناقشه‌های گذشته می‌جنگید لازم است که بخش زیادی از کار را به پیمانکارها واگذار کنید تا عملیات‌ شما را اجرا کنند.

 

“راب لودویک” یک سخنگوی پنتاگون نیز به وال استریت جورنال گفت: حمایت هزاران پیمانکار از ماموریت‌های نظامی آمریکا در افغانستان در خدمت‌ نقش‌های مهمی بود تا بتوانیم نیروهای رسمی (با یونیفورم) ارتش را برای تلاشهای جنگی حیاتی در خدمت داشته باشیم.

 

طالبان به این گزارش واکنش نشان داده و گفته است که با وجود تزریق مقادیر زیادی پول به افغانستان اما این کشور بازسازی نشده است.

 

انعام‌الله سمنگانی معاون سخنگوی طالبان گفت: پول زیادی به افغانستان تزریق شد اما این پول برای توسعه مورد استفاده قرار نگرفت . دولت پیشین بسیار ضعیف بود.

 

به گفته بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان، تنها ۱۵ درصد از ۷.۸ میلیارد دلار تخصیص یافته برای پروژه‌های توسعه‌ای، هزینه شده است. در نهایت یک سوم از ۱۴ تریلیون دلار هزینه جنگ در افغانستان و عراق عاید پیمانکاران شد.

 

سابقه استفاده آمریکایی‌ها از پیمانکاران نظامی به زمان “جنگ انقلابی” باز می‌گردد زمانی که “ارتش قاره‌ای” Continental Army به شرکت‌های خصوصی اتکا کرد. در زمان جنگ جهانی دوم نیز در ازای هر هفت عضو نظامی ارتش ، یک پیمانکار در خدمت تلاشهای جنگی بود.

 

به گزارش وال استریت جورنال ، در سال ۲۰۰۸ آمریکا ۱۸۷ هزار و ۹۰۰ نیرو در افغانستان و عراق داشت که زمان اوج اعزام نیرو بود و در همان زمان ۲۰۳ هزار و ۶۶۰ پیمانکار حضور داشتند.

ادامه درگیری‌ها در آلماتی؛ رئیس جمهوری قزاقستان: پایتخت را ترک نمی‌کنم

صدها معترض و نیروهای پلیس، در سومین روز شروع اعتراضات در قزاقستان وارد میدان اصلی «آلماتی» بزرگترین شهر این کشور شده و با یکدیگر درگیر شده اند و درحالی که صدای شلیک گلوله از هر طرف شنیده می شود، رئیس جمهوری قزاقستان اعلام کرده که پایتخت را به هیچ عنوان ترک نخواهد کرد.

ادامه

اسیای مرکزی, اعتراضات اجتماعی, جهان, روسیه, قزاقستان, گزارش