حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

شماری از بازنشستگان صندوق فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر با حضور در یک تجمع صنفی، خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی خود شدند. به گزارش خبرنگار ایلنا، امروز یکشنبه (دوم اردیبهشت ماه) جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در تهران ، اصفهان و قائمشهر با حضور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به ... تجمع بازنشستگان فولاد در تهران، اصفهان و قائمشهر

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

صبح امروز شماری از کارکنان کارخانه کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌ خود اعتراض کرده و مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. یکی از کارگران معترض در مورد علت تجمع صبح امروز کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز به خبرنگار ایلنا گفت: مدیران کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی و ... تجمع کارگران کاغذسازی پارس و طبیعت سلولز در اعتراض به اخراج ۱۰۰ نفر از همکاران‌شان + فیلم

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, فیلم, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

افزایش قرارداد‌های موقت و مشکل دریافت سنوات سالانه کارگران

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی می‌گوید: باید سنوات پرداختی سالانه را علی‌الحساب محسوب کرد، نه اینکه عنوان شود که دیگر کارگر طلبی ندارد. بر این اساس کارگرانی که اکنون به صورت سالانه سنوات می‌گیرند در زمان بازنشستگی یا قطع همکاری می‌توانند مابه‌التفاوت سنوات خود را مطالبه کنند.

 

به گزارش ایلنا، با نزدیک شدن به پایان سال مباحث مختلف درباره دستمزد و دیگر حقوق کارگران مطرح می‌شود. همزمان با گمانه‌زنی‌های مختلف درباره درصد افزایش دستمزد کارگران برای سال آینده و همچنین میزان و زمان پرداخت عیدی، بحث سنوات کارگران نیز مطرح است.

 

به موازات افزایش قرارداد‌های موقت در بازار کار، پرداخت سالانه سنوات نیز افزایش یافته است، به این معنا که بسیاری از کارفرمایان ترجیح می‌دهند به جای اینکه بعد از بازنشستگی نیروی کار یا انفصال او از خدمت سنوات بپردازند، هر سال، همراه با عیدی سنوات را پرداخت کنند.

 

بسیاری از کارگران در بنگاه‌های مختلف مجبور می‌شوند سالانه سنوات خود را دریافت کنند و اگر از تسویه سر باز بزنند ممکن است گرفتار تعدیل نیرو شوند، چراکه کارفرما مجددا با آنها قرارداد نمی‌بندد. مشکلی که در این بین پیش می‌آید این است که سنوات باید معادل آخرین دریافتی کارگر پرداخت شود. در واقع کارگر اگر امسال سنوات دریافت کند ممکن است چیزی بین یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا دو میلیون تومان بگیرد، حال آنکه دو، سه یا ۱۰ سال بعد رقم دریافتی متفاوت خواهد بود. سوال اساسی این است که مابه‌التفاوت سنوات پرداختی چطور تسویه می‌شود؟

 

فتح‌الله بیات رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی به ایلنا می‌گوید: به دلیل وجود مقدار زیادی قرارداد موقت در بازار کار، کارگران در بسیاری موارد مجبور به دریافت سنوات می‌شوند. بسیاری از کارفرمایان برای اینکه بدهی‌شان انباشته نشود و در پایان همکاری با نیروی کار مجبور به پرداخت مبلغ بالایی به عنوان سنوات نشوند، سالانه سنوات کارگران را می‌دهند؛ این کار گاهی با اجبار همراه است، یعنی کارفرما کارگر را مجبور به دریافت سنوات کرده و اگر او مقاومت کند ممکن است قراردادش تمدید نشود.

 

او ادامه می‌دهد: می‌دانیم که این شیوه پرداخت سنوات به ضرر کارگران است. از طرفی برای کارگر بهتر است که در زمان بازنشستگی یا زمان ترک دائمی کار سنوات بگیرد و از طرف دیگر، پرداخت سالانه سنوات باعث می‌شود دریافتی کارگر کمتر باشد.

 

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان اینکه اخیرا دیوان عدالت تصریح کرده که پرداخت سنوات به صورت سالانه باید علی‌الحساب باشد، توضیح می‌دهد: بر اساس قانون، سنوات معادل با آخرین حقوق دریافتی کارگر است و به همین دلیل سنواتی که اکنون پرداخت می‌شود متفاوت با سنواتی است که ۱۰ سال بعد باید پرداخت شود. باید سنوات پرداختی سالانه را علی‌الحساب محسوب کرد، نه اینکه عنوان شود که دیگر کارگر طلبی ندارد. بر این اساس کارگرانی که اکنون به صورت سالانه سنوات می‌گیرند در زمان بازنشستگی یا قطع همکاری می‌توانند مابه‌التفاوت سنوات خود را مطالبه کنند.

 

او در جواب اینکه اساسا اجبار به دریافت سنوات قانونی است یا نه، می‌گوید: واقعیت این است که اجبار به دریافت سالانه سنوات در نتیجه رواج قرارداد‌های موقت کار رایج شده است. باید عنوان کرد که ریشه مشکلات روابط کار در ایران همین قرارداد‌های موقت است که به نوعی سوءتفسیر از قانون است. وقتی کارگری قرارداد موقت دارد می‌ترسد در برابر خواسته‌های کارفرما مقاومت کند، چون به راحتی کارش را از دست می‌دهد. به همین دلیل دریافت سالانه سنوات را نیز می‌پذیرد.

 

بیات با بیان اینکه تشکل‌های کارگری خواستار ساماندهی قرارداد‌های موقت کار هستند، تصریح می‌کند: قرارداد موقت هم به ضرر کارگر و هم به ضرر کارفرماست. برخی کارفرمایان فکر می‌کنند با بستن قرارداد موقت سود می‌برند، حال آنکه تاثیر منفی قرارداد موقت باعث می‌شود کیفیت و بهره‌وری کار کاهش یابد.

در آستانه انتخابات؛ نمایندگان مجلس به یاد کارگران افتادند/ نمایندگان مجلس، نماینده واقعی کارگران نیستند

در شرایطی که کارگر، دستمزدش یک‌چهارم خط فقر است و نمی‌داند که آیا همین فردا شاغل خواهد ماند یا خیر، نمی‌تواند به هیچ کدام از پروپاگانداهای بی‌پشتوانه و بعضاً غیرکارشناسانه در رابطه با یارانه و مزد و همسان‌سازی اعتماد کند؛ با این حال، سوال اساسی یعنی مطالبه‌ی اساسی همچنان پابرجاست: چرا در طول چندین دوره ... در آستانه انتخابات؛ نمایندگان مجلس به یاد کارگران افتادند/ نمایندگان مجلس، نماینده واقعی کارگران نیستند

ادامه

ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

کارگران بندرامام خواستار تشکیل سندیکا و اتحادیه کارگری شدند

کارگران پتروشیمی بندر امام خواستار تشکیل اتحادیه کارگری طبق ماده ۵۱ قانون اشتغال مناطق آزاد و تجاری و یکسان‌سازی پایه‌های حقوقی شدند.   کارگرن پتروشیمی بندرامام که طی روزهای اول بهمن و ۳۰ دی ماه دست به اعتراض زده بودند، در تماس با خبرنگار ایلنا، خواستار یکسان‌سازی پایه‌های حقوق کل نیروهای شاغل در بندر امام ... کارگران بندرامام خواستار تشکیل سندیکا و اتحادیه کارگری شدند

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

از مزد تا معیشت ۷۰ درصد فاصله است

براساس گزارش اخیر سازمان بین‌المللی کار، حداقل مزد سالانه در ایران ۲۱۰۰ دلار آمریکا و در پایین‌ترین سطوح قرار دارد؛ اما آیا مذاکرات مزدی امسال می‌تواند فاصله‌ی این دستمزد بسیار پایین با هزینه‌های حداقلی زندگی را ترمیم نماید؟!

ادامه

اتریش, انگلستان, ایران, ترکیه, حقوق بشر, عربستان سعودی, عمان, فرانسه, کارگری, گزارش, لیبی, ونزوئلا