آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

اعتراض لاوروف به تلاش غربی‌ها برای تغییر دستورکار نشست گروه ۲۰

وزیر امور خارجه روسیه به تغییر دستورکار نشست گروه ۲۰ به سمت انتقاد از روسیه گفت، تا زمانی که غرب درپی پیروزی اوکراین باشد چیزی برای مذاکره وجود ندارد.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه از تلاش غربی‌ها برای تغییر دستورکار نشست گروه ۲۰ و تمرکز بر روی جنگ اوکراین اعتراض کرد.

 

به نوشته خبرگزاری «تاس»، پس از برگزاری نشست وزرای امور خارجه اعضای گروه ۲۰، لاوروف در جمع خبرنگاران گفت: «در طول گفت‌وگوها، طرف‌های غربی از دنبال کردن دستورکار گروه ۲۰ و رسیدگی به مسائل اقتصاد جهانی و رسیدن به توافق در زمینه رسیدن به راهکارهای مربوط به توسعه پایدار خودداری کردند و شروع به انتقاد از روسیه بابت وضعیت اوکراین پرداختند».

 

وزیر امور خارجه روسیه همچنین به عدم دریافت پاسخ درست به سوالاتش از طرف‌های غربی انتقاد کرده و گفت: «آن‌ها برای این سوال‌ها جوابی ارائه نکردند. این‌ها فقط روس‌هراسی آشکار است که جایگزین ضرورت مذاکره بر سر مشکلات کلیدی اقتصاد جهانی شده‌اند».

 

لاوروف گفت: «برخلاف رفتارهای همتایان غربی، شرکت‌کنندگان از کشورهای در حال توسعه از این جوسازی‌ها حمایت نکردند و بحث‌های مفید و مطرح کردن سوالات کوبنده از طرف‌های غربی پرداختند».

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، این دیپلمات ارشد روس در نشست گروه ۲۰ متذکر شد: «اگر غربی‌ها به دنبال مذاکره نبوده و به‌دنبال پیروزی اوکراین بر روسیه در میدان جنگ هستند، احتمالاً تا زمانی که این رویکرد مانع از حرکت اوکراین به سمت روند صلح شود، چیزی برای مذاکره با غرب وجود نخواهد داشت».

 

خبرگزاری روسی «تاس» نیز به نقل از لاوروف نوشت: «روسیه در این نشست به دلایل وقوع بحران اقتصادی پیش از ماه فوریه (شروع جنگ اوکراین) و حتی در سال گذشته اشاره کرد».

 

وزیر امور خارجه روسیه سیاست‌های «ماجراجویانه، نسنجیده و اشتباه» کشورهای غربی در اقتصاد جهانی را از جمله این دلایل دانسته و گفت روند گذار اجباری به «دگرگونی سبز» در حوزه انرژی موجب مداخله در بازارهایی شد که سال‌ها مورد تمجید بودند.

 

لاوروف همچنین با تأکید بر اینکه تلاش غرب برای منزوی کردن روسیه از طریق تحریم‌ها مصداق اعلام «جنگ اقتصادی» است گفت، مسکو به سمت تقویت روابط با چین و هند و دیگر کشورهای خارج از حلقه غرب حرکت خواهد کرد.

 

به نوشته خبرگزاری فرانسه، حین سخنرانی وزیر امور خارجه اوکراین در نشست بعد از ظهر، لاوروف جلسه را به نشانه اعتراض ترک کرد. وزیر امور خارجه روسیه، حین سخنرانی «آنالنا بائربوک» همتای آلمانی نیز نشست صبح امروز را ترک کرده بود. بائربوک در جمع خبرنگاران، از ترک جلسه گروه بیست از سوی لاوروف انتقاد کرد.

 

در این میان، طبق بیانیه روز جمعه وزارت امور خارجه چین، روز پنجشنبه «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین پس از دیدار با لاوروف در حاشیه این نشست گفت، دو کشور به تعاملات عادی خود ادامه خواهند داد و با «مداخلات» مقابله خواهند کرد.

 

وزیر امور خارجه چین تأکید کرد کشورش از هرگونه تلاش سازنده برای یافتن راه‌حل مسالمت‌آمیز برای بحران اوکراین استقبال می‌کند.

 

به نوشته «خبرگزاری فرانسه» با این وجود، «آنتونی بلینکن» صبح جمعه به وقت تهران و در بدو ورود به اندونزی برای شرکت در نشست گروه ۲۰ ادعاها به حمله لفظی علیه روسیه پرداخت.

 

بلینکن در جمع خبرنگاران گفت، «ندای محکمی» از سرتاسر جهان برای درخواست از روسیه جهت خاتمه دادن به جنگ در اوکراین وجود دارد.

 

خبرگزاری رویترز نیز درباره اظهارات بلینکن در جلسه عمومی نشست نوشت: «او روسیه را مستقیم خطاب قرار داد و گفت، به طرف روسی می‌گویم، اوکراین کشور شما نیست و غلات آن نیز غلات شما نیست. چرا بنادر آن‌ها را مسدود کرده‌اید؟ باید اجازه دهید این غلات خارج شوند».

 

با این حال لاوروف پس از برگزاری نشست در جمع خبرنگاران ادعاهای بلینکن در این زمینه که روسیه و جنگ اوکراین عامل بحران مواد خوراکی در جهان است رد کرده و گفت، اوکراین فقط یک درصد از غلات جهان را تأمین می‌کند.

 

بلینکن بعد از ظهر جمعه اعلام کرد از حضور در عکس دسته‌جمعی وزرای خارجه گروه بیست که لاوروف نیز در آن حضور دارد خودداری می‌کند. چند مقام غربی دیگر از جمله بائربوک نیز از این اقدام پیروی کردند.

 

لاوروف در واکنش به این تصمیم گفت: «در مورد اینکه آن‌ها اعلام کردند با من عکس نمی‌گیرند باید بگویم که هرگز از کسی درخواست نکرده‌ام با من عکس بگیرد».

 

از سوی دیگر «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد، لاوروف پس از چند دیدار دوجانبه و شرکت در نشست اصلی، اندونزی را ترک می‌کند و در مراسم‌ بعدی و شام رسمی شرکت نخواهد کرد.

 

روز گذشته رسانه‌های مختلف اعلام کردند بلینکن قصد دارد با وانگ یی در حاشیه نشست وزرای خارجه گروه بیست دیدار کند اما برنامه‌ای برای دیدار بلینکن و لاوروف وجود ندارد.

 

پنجشنبه شب «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، غرب به‌دنبال طولانی کردن درگیری در اوکراین و نبرد با روسیه تا ریخته شدن خون آخرین اوکراینی است.

 

وی با تمجید از دولت بابت به حداقل رساندن اثر تحریم‌های غرب علیه روسیه گفت، کشورهای غربی در تفرقه افکنی و ایجاد درگیری داخلی در روسیه شکست خورد.

کانادا و آلمان عقب کشیدند/ توربین به روسیه تحویل می‌شود

طبق اعلام رویترز توربین مورد نیاز برای خط لوله «نورد استریم ۱» ابتدا از کانادا به آلمان ارسال خواهد شد و سپس برلین آن را به گازپروم روسیه تحویل می‌دهد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اتریش, اقتصادی, المان, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چک, خبر, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, کانادا

شخصیت اماراتی خطاب به بایدن: حرف‌های خسته‌کننده درباره حقوق‌بشر را رها کن

«عبدالخالق عبدالله» شخصیت مشهور اماراتی، پیش از سفر برنامه‌ریزی شده «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به منطقه در اواسط ماه جاری، پیامی را از طریق پایگاه اینترنتی شبکه آمریکایی «سی ان ان» عربی برای وی ارسال کرد.

ادامه

اسراییل, امارات, امریکا, امریکای شمالی, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, خاورمیانه, شورای همکاری خلیج فارس, عربستان سعودی, فلسطین

توطئه توکیو – واشنگتن برای استقرار موشک‌های میان‌برد در جزایر ژاپن

یک منبع آگاه گفت، نیروهای دفاعی ژاپن و ارتش آمریکا مدت‌هاست از ۲۰۲۱ برای کمک به واشنگتن به منظور استقرار موشک‌های بالستیک میان‌برد در جزایر جنوب‌ غربی ژاپن به منظور دستیابی به “بازدارندگی یکپارچه” علیه چین با تقویت ساخت و ساز “اولین زنجیره جزیره” توطئه کرده‌اند.

ادامه

اقیانوسیه, امریکا, امریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, چین, حضور نظامی, حقوق بشر, ژاپن, شرق آسیا, گزارش