نیروی دریایی آمریکا در راستای تقویت حضور نظامی این کشور در نقاط مختلف جهان، از اعزام دومین رزمناو خود به سمت آبهای دریای سیاه در دو روز اخیر خبر داد؛ اقدامی که می تواند آرامش و امنیت این پنهه آبی نزدیک به روسیه را تحت الشعاع قرار دهد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، ناوگان ششم نیروی دریایی آمریکا در منطقه اروپا – آفریقا ساعتی پیش در حساب توئیتر خود در این باره نوشت: رزمناو «یو.اس.اس ماونت ویتنی» (USSMountWhitney) برای انجام عملیات با متحدان ناتو و شرکای خود درمنطقه به سمت شمال و دریای سیاه حرکت خود را آغاز کرد.
بنابراین گزارش یو.اس.اس ماونت ویتنی یک ناو ویژه فرماندهی در عملیات آبی خاکی در ناوگان دریایی آمریکا از مدل (LCC) محسوب میشود.
پیشتر نیروی دریایی آمریکا در روز ۸ آبان ماه از اعزام ناوشکن « یواساس پورتر» (USSPorter (DDG ۷۸)) خبر داده بود، این رزمناو از نوع « آرلی برک» (Arleigh Burke) بوده و ساخت اوایل دهه ۹۰ میلادی است که با برخورداری از رادار « آرایه فازی» ( AN/SPY-۱D) قابلیت کشف، رهگیری و هدایت موشک به سمت هدف را داشته، این رزمناو در درگیری های دفاع هوایی و موشکی، ضد سطح، ضد زیردریایی و حمله زمینی کارایی دارد.
این اقدام نیروی دریایی آمریکا می تواند به معنی تقویت حضور نظامی این کشور در قلمرو نظامی روسیه باشد و بدون تردید مسکو این تحرکات را به دقت زیر نظر دارد.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکال ناتو هتفه گذشته گفته بود که متحدان ناتو حضور خود در دریای سیاه را به علت اهمیت راهبردی این منطقه، افزایش داده اند.
اسپوتنیک نیز دراین باره گزارش داد: «سرگئی لاوروف» وزیر امورخارجه روسیه روز یکشنبه (روز گذشته) در واکنش به این اقدام آمریکا گفته بود، با اعزام ناوهای جنگی به آب های دریای سیاه، آمریکا موجب ایجاد امنیت در این منطقه نمیشود، بلکه کشورهای ساحلی این دریا را در راستای سیاست های درگیری و تقابل قرار می دهد.
به گزارش خبرگزاری «تاس» «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز یکشنبه در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در شهر «رم» در ایتالیا در مورد اطلاع مسکو از این تحرکات گفت: «این موضوع مربوط به اطلاع رسانی قبلی نیست، این مربوط به رعایت هنجارهای حقوق بینالملل برای ورود کشتیهای کشورهای غیرساحلی به دریای سیاه است. این مسائل توسط “کنوانسیون مونترو” تنظیم شده است، که بر اساس آن کشورهای دارای پرچم یک کشتی جنگی خاص باید به مقامهای ترکیه اطلاع دهند. تا آنجا که من میدانم، این قوانین رعایت میشود. دستکم ما این قوانین را به دقت زیر نظر داریم و باید رعایت شود.»
وزیر خارجه روسیه گفت ایالات متحده در چندین نوبت مستقیماً اعلام کرد که نیاز به ورود کشتیهای جنگی این کشور به این آبها به دلیل وظایف بازدارندگی روسیه و جلوگیری از ایجاد خطرات ادعایی از سوی روسیه در دریای سیاه برای متحدان آمریکا بوده است.
لاوروف گفت: «آمریکاییها فعالانه در تلاش هستند تا کشورهای ساحلی دریای سیاه را که عضو ناتو هستند به سمت دنبال کردن چنین سیاست کاملاً تقابلی سوق دهند و در مورد ایجاد پایگاههای دریایی جدید در سواحل دریای سیاه رومانی یا بلغارستان صحبت میکنند.»
لاوروف گفت: «روسیه آماده دفع هرگونه تهدیدی است و میتواند قاطعانه امنیت خود را در دریای سیاه تضمین کند. ما برای هر تهدیدی آماده هستیم، اما ما همیشه به جای پروژههای مبتنی بر تقابل، از ترویج پروژههای همکاری حمایت میکنیم.»
این دیپلمات ارشد روس گفت: «ما طرفدار همکاری هستیم ومبنایی برای روابط بین دولتها در منطقه تا تشدید تنش هستیم.»