سقوط جنگنده اف/۱۸ آمریکایی + فیلم

نیروی هوایی سلطنتی مالزی اعلام کرد که یک فروند جنگنده آمریکایی مک‌دانل داگلاس اف/ای۱۸ دی هورنت متعلق به این نیرو، هنگام برخاستن از باند فرودگاه سلطان احمد شاه در شهر کوانتان دچار آتش‌سوزی شد و سقوط کرد. به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از تارنمای خبری تایمز ناو، در بیانیه نیروی هوایی سلطنتی مالزی ... سقوط جنگنده اف/۱۸ آمریکایی + فیلم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنوب شرق آسیا, جهان, حوادث, خبر, فیلم, مالزی

قرارداد دفاعی ژاپن و استرالیا؛ آغاز تقابل تازه تسلیحاتی با چین در اقیانوس آرام

روزنامه صبح جنوب چین در گزارشی نوشت: قرارداد ۶.۵ میلیارد دلاری استرالیا برای خرید ناو از ژاپن، علاوه بر تحول راهبردی در جایگاه دفاعی توکیو در معادلات جهانی، پیامی روشن برای مقابله نفوذ چین در منطقه اقیانوس هند و آرام در بر دارد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای روزنامه صبح جنوب چین، قرارداد ... قرارداد دفاعی ژاپن و استرالیا؛ آغاز تقابل تازه تسلیحاتی با چین در اقیانوس آرام

ادامه

آمریکا, استرالیا, امنیتی, انگلیس, ایتالیا, تایوان, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, ژاپن, فیلیپین, کره جنوبی, گزارش, هندوستان

رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

افزایش نفوذ چین در جنوب شرق آسیا همزمان با کاهش کمک‌های مالی آمریکا و اروپا

همزمان با عقب‌نشینی آمریکا و کشورهای اروپایی از صحنه تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای در جنوب شرق آسیا، چین با تمرکز بر سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی و ارائه وام‌های جدید، جایگاه خود را به‌عنوان اصلی‌ترین شریک مالی این منطقه تقویت کرده است؛ موضوعی که به گفته اندیشکده لویی استرالیا می‌تواند توازن قدرت اقتصادی و سیاسی در این منطقه ... افزایش نفوذ چین در جنوب شرق آسیا همزمان با کاهش کمک‌های مالی آمریکا و اروپا

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اتریش, اروپا, استرالیا, اندونزی, ایتالیا, تایلند, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, سوریه, شرق آسیا, غرب, فرانسه, فنلاند, فیلیپین, کره جنوبی, گزارش, هلند, ویتنام

دیدار وزرای خارجه چین و آمریکا برای مدیریت اختلافات

وزرای خارجه کشورهای چین و آمریکا امروز جمعه برای بحث درباره مدیریت اختلافات دو کشور، در حاشیه نشست «آسه‌آن» در مالزی با هم دیدار کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز جمعه در حاشیه نشست وزرای خارجه آسه‌آن در مالزی طی دیدار با «مارکو روبیو» همتای ... دیدار وزرای خارجه چین و آمریکا برای مدیریت اختلافات

ادامه

آ. سه. آن, آمریکا, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, همزیستی مسالمت آمیز

استقبال جنوب شرق آسیا از نوع روسی واکسن کرونا

دو کشور روسیه و چین به ترتیب در فاصله زمانی کمتر از یک هفته از واکسن کرونای ساخت خود رونمایی کردند، اقدامی که افکار عمومی جهان را که به دنبال نوشداروی حیات بشریت هستند، دستخوش امیدواری کرد. اما این داروی استراتژیک هنوز به بازارهای داخلی این کشورها راه نیافته بود که برخی کشورهای جهان و از جمله جنوب شرق آسیا درخواست خود را برای خرید واکسن عمدتا روسی اعلام کردند.

 

** واکسن های کرونا

 

این دو کشور در ماه جاری میلادی (اوت) بالاخره ناامیدی و بلاتکلیفی جهان در مورد ساخت واکسن کرونا از آینده را پس زده و با پیشدستی نخستین خبرها در مورد ساخت داروی استراتژیک کرونا را درجهان به خود اختصاص دادند.

 

خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از میخائیل موراشکو، وزیر بهداشت روسیه اواسط ماه جاری میلادی پس از ماه ها همه گیری کرونا در جهان با اعلام اینکه کشورش موفق به تولید واکسن کرونا شده، پیشتازی این کشور در رقابت برای دستیابی به این داروی مهم را ثبت کرد.

 

به گفته وی اولین محموله از واکسن روسی ظرف دو هفته برای مصرف آماده است. این واکسن آزمایش‌های کنترل کیفیت را تقریبا سپری کرده و نخستین محموله از دارو برای واکسیناسیون گروه های پرخطر به پزشکان تحویل داده می شود.

 

درحالیکه سازمان بهداشت جهانی هنوز در مورد داروهای به ثبت رسیده داخلی اظهار نظر قطعی نکرده اما اظهارات کریل دمیتریف رئیس صندوق سرمایه‌گذاری روسیه مبنی بر اینکه در  بدن همه داوطلبانی که واکسن را دریافت کردند، مصونیت علیه کرونا ایجاد شده است، اشتیاق کشورهای خارجی مانند کشورهای جنوب شرق آسیا برای خرید از این دارو را دو چندان ساخت.

 

الکسی رپیک رئیس شرکت داروسازی ار. فارم روسیه نیز قیمت واکسن کرونای روسی برای صادرات به کشورهای دیگر را در شرایط کنونی حداقل ۱۰ دلار برای هر دو دوز دانست که این رقم به گفته وی درصورت لزوم قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را نیز دارد.

 

مقام های چینی نیز صرفا به فاصله چند روز پس از روسیه، از ثبت نخستین واکسن کرونای ساخت این کشور خبر دادند. طبق این گزارش ها واکسن «Ad۵-nCoV» ساخت شرکت داروسازی «کان سینو» چین و با سرپرستی «چن وی» متخصص بیماری های عفونی این کشور روی خط تولید قرار گرفته است.

 

شرکت داروسازی کان سینو گزارش داد: اعطا حق ثبت اختراع، اثربخشی و ایمنی واکسن را تایید کرده و حقوق مالکیت معنوی آن را نشان می دهد. درخواست ثبت این واکسن در ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ یعنی سه روز پس از شروع آزمایشات بالینی مرحله اول ارایه شده و سرانجام در ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ به تایید رسیده است.

 

چین از روسیه کمی پیشی گرفته و اعلام کرد که ۵ واکسن ساخت چین با همکاری کشورهای دیگر در حال طی مراحل سوم آزمایش بالینی است.

 

** وضعیت کرونا در جنوب شرق آسیا  

 

طبق گزارش های رسانه ای از مقام های بهداشتی منطقه جنوب شرق آسیا، تعداد کل مبتلایان به کرونا در کشورهای دهگانه این بخش از جهان تا پایان هفته سوم ماه اوت به حدود ۳۹۰ هزار نفر (۳۸۹ هزار و ۱۷۳ نفر) رسید که شامل ۹۳۸۵ نفر تلفات و بیش از ۲۷۸ هزار نفر بهبود یافته است.

 

شرایط اپیدمی این بیماری در این منطقه وسیع به شرح ذیل اعلام شده است:

 

– در فیلیپین، کشوری که بیشترین آسیب را در منطقه داشته است، تعداد کل مبتلایان ۱۷۳ هزار و ۷۷۴ مورد بوده که ۱۱۱  نفر فوت کرده و بیش از ۱۱۳ هزار نفر بهبود یافته اند.
–  در اندونزی تعداد مبتلایان ۱۴۴ هزار و ۹۴۵ نفر، تلفات ۶ هزار و ۳۴۶ نفر و بهبود یافتگان ۹۸ هزار و ۶۵۷ نفر بوده است.

– در سنگاپور آمار مبتلایان به بیش از ۵۶ هزار نفر رکورد زد که تعداد تلفات ۲۷ نفر بوده است.

– تعداد بیماران کووید-۱۹ درمالزی ۹ هزا و ۳۵۵ نفر ثبت شده که از این رقم ۱۲۵ نفر جان باخته و بیش از ۸ هزار و۹۰۰ نفر بهبود یافته اند.

-در تایلند هم با ثبت موارد جدید، آمار مبتلایان به حدود ۳ هزار و ۴۰۰ نفر رسیده است.

– در ویتنام هم با ثبت ۶ مورد جدید آمار بیماران به ۹۸۹ نفر افزایش یافت. دراین کشور تعداد فوت شدگان ناشی از بیماری ۲۵ نفر ثبت شده است.

– میانمار آمار مبتلایان را ۳۷۹ مورد اعلام کرده است.

– تعداد مبتلایان در برونئی دارالسلام به ۱۴۳ نفر رسیده است.
– تاکنون گزارشی از آلودگی یا تلفات جدید در کامبوج و لائوس گزارش نشده است.

 

** میزان استقبال از واکسن های روسی و چینی

 

تاکنون برخی از کشورهای جنوب شرق آسیا به طور رسمی درخواست استفاده از یکی از واکسن های ساخته شده روسیه و یا چین را داشته اند.

 

تلویزیون ملی ویتنام به نقل از وزارت بهداشت این کشور جنوب شرق آسیا در روزهای اخیر گزارش داد: ویتنام برای خرید واکسن COVID-۱۹ روسی، ثبت نام کرده و درخواست داده است.

 

طبق گزارش های رسانه ای تعداد مبتلایان و فوت شدگان در این کشور به یک هزار نفر نفر هم نمی رسد و در چند هفته اخیر هم هیچ مورد فوت ناشی از این بیماری نداشته اما در زمره نخستین کشورهای دهگانه عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آسه آن) بوده که درخواست خرید واکسن روسی را داشته است.

 

این کشور که یکی از مدیریت های موفق در مقابله با همه گیری کرونا را در منطقه به نام خود ثبت کرده ابراز امیدواری کرده است بتواند شیوع بیماری را ریشه کن کند.

 

مقام های بهداشتی ویتنام که شعار” امنیت با ویروس” را مطرح کرده اند می گویند همگان باید بدانند که چگونه خود را در یک شرایط اجتماعی فعال از ابتلا به بیماری مصون نگه دارند، اما تمام تلاش ها برای یافتن واکسن بیماری همچنان ادامه خواهد داشت.

 

اندونزی و فیلیپین پس از ویتنام از جمله کشورهای جنوب شرق آسیا هستند که از روسیه خواستند تا واکسن ساخت این کشور را خریداری کنند.

 

طبق گزارش های رسانه ای، فیلیپین قصد دارد آزمایشات واکسن را در ماه اکتبر آتی با حضور رئیس جمهور رودریگو دوترته انجام دهد. رودریگو دوترته که پیشتر برای مشارکت درآزمایشات بالینی واکسن کرونا ابراز تمایل کرده بود از سوی مشاورانش برای حضور در این آزمایشات منع شده است.

 

رئیس جمهوری فیلیپین که کشورش وخیم ترین وضعیت همه گیری کرونا در شرایط کنونی را دارد، ابراز امیدواری کرده است که روسیه واکسن را به صورت رایگان در اختیار این کشور جنوب شرق آسیا با جمعیتی افزون بر ۱۰۰ میلیون نفر قرار دهد.

 

وی اعلام کرده است که کشورش در پی دستیابی به واکسن چینی کرونا نیز خواهد بود.

 

خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی به نقل از دولت روسیه اعلام کرده است که اندونزی یکی از ۲۰ کشوری است که برای خرید واکسن روسیه ابراز تمایل کرده است.

 

وزارت بهداشت ویتنام هم اعلام کرده که در شرایط کنونی به ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون دوز واکسن نیاز دارد که برخی از این میزان خریداری و برخی دیگر اهدا شده، اما نیاز این کشور بیش از این میزان است.

 

درمجموع می توان گفت که جنوب شرق آسیا با جمعیتی افزون بر ۶۵۰ میلیون نفر در حاشیه اقیانوس آرام با توجه به اینکه قریب به ۳۹۰ هزار نفر مبتلای به بیماری کووید-۱۹ را ثبت کرده اند، به منظور جلوگیری از روند احتمالی موج های دوم و سوم همه گیری کرونا، نیاز گسترده ای به واکسن این بیماری دارد و به نظر می رسد بسته به نوع دیپلماسی واکسنی که روسیه یا چین در این منطقه داشته باشند، این کشورها از این داروی استراتژیک بهره مند خواهند شد.

ویتنام و امضای قراردادهای تجارت آزاد و سرمایه‌گذاری با اروپا

مجلس ویتنام به تازگی با طرحی اقتصادی برای امضای موافقتنامه تجارت آزاد این کشور با اتحادیه اروپا موسوم به EVFTA موافقت کرد که در واقع چهاردهمین موافقت نامه تجارت آزادی است که این کشور حوزه اقتصاد بلوک شرق سیاسی و اقتصادی طی سالیان اخیر امضا کرده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, ویتنام

ضربه سنگین کرونا به هزاران کارگر پاکستانی در خاورمیانه

شیوع ویروس همه گیر کرونا در منطقه به ویژه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس جایی که نزدیک به ۵ میلیون نفر کارگر پاکستانی امرار معاش می‌کنند، سبب شد تا هزاران نفر از آنها، بیکار شده و در بلاتکلیفی برای بازگشت به پاکستان به سر برند و همچنین دولت عمران خان نیز با مساله کاهش شدید ... ضربه سنگین کرونا به هزاران کارگر پاکستانی در خاورمیانه

ادامه

امارات, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, کارگری

چرا ویتنام یکی از موفق‌ترین کشورها در کنترل ویروس کرونا بود؟

واقعیت آن است که سیستم بهداشتی ویتنام از یک سیستم مردمی عمومی تبعیت می‌کند و بخش خصوصی تنها برای گردشگران و مسافرانی است که خواهان خدمات خصوصی هستند و بر طبق گفته‌های وزیر بهداشت و یتنام در بخش خصوصی دکتر و پرستارانی درگیر هستند که به زبان‌های انگلیسی و فرانسوی مسلط اند و زبان رسمی ... چرا ویتنام یکی از موفق‌ترین کشورها در کنترل ویروس کرونا بود؟

ادامه

امریکا, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, مجارستان, ونزوئلا, ویتنام