حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا بهشدت دوقطبی شده و انتظار میرود باتوجه به عمیقتر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونتآمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راهیابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آنرا ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمیشود
درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
این روزها اکثر مردم کشور از یک سو با پوست و گوشت و استخوان پیامدهای اقتصاد ویرانشده را احساس میکنند و از سوی دیگر، بهدلیل جنگ روانی دولت جنایتکار اسرائیل علیه ایران و رجزخوانی حکومت ولایی در مورد حملۀ تلافیجویانه کوبنده، نگران زندگی خود و اوضاع ملتهب کشور و منطقهاند. در چنین شرایطی، هفتۀ گذشته ... درماندگی خامنهای و پزشکیان در برابر بحران بنبست اقتصادی و خطر جنگ
جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
چشمهای جهانیان این روزها به خاورمیانه دوخته شده است. شعلههای جنگ ماهها است که در باریکۀ غزه زبانه میکشد. جنایتهای شبانهروزی اسرائیل در منطقه همچنان ادامه دارد. اکنون بیروت و دیگر شهرهای لبنان، بهویژه جنوب آن کشور، و نیز یمن و سوریه هدف بمبارانهای اسرائیل قرار گرفته است. تاکنون بیشتر از دوهزار تن از مردم ... جنگ وحشتناکترین کابوس ملتها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامشاند
نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه بهدنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستانها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو میشد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلسهای روشنفکران مخالف رژیم میشد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت
استعفای مهدی کروبی از ریاست حزب اعتمادملی؛ حزبی در آستانه گسست درونی
با بالا گرفتن اختلافات درونی حزب اعتماد ملی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، مهدی کروبی از دبیر کلی حزب استعفا داد. این استعفا که در ادامه یک سلسله کشمکشهای درونی این حزب اصلاح طلب اتفاق افتاد هنوز از سوی شورای مرکزی پذیرفته نشده است و سخنگوی حزب این استعفا را «غافلگیر» کننده و موجب «ناخرسندی» همه اعضا خواند. پیش از این رسول منتجب نیا، قائم مقام حزب نیز ار سمت خود استعفا داده بود، که بنا به روایتی از سوی مهدی کروبی و بنابه گزارش دیگر از سوی شورای مرکزی پذیرفته شد.
کروبی در متن استعفای خود تاکید کرده است که با توجه به مشخص نبودن زمان پایان حصر غیرقانونیاش « امکان پیگیری امور» و مسائل حزبی را ندارد و بنابراین استعفا میدهد. او اما از اعضای حزب «مصرانه» خواسته است که از هرگونه «تشتت و اختلاف» که منجر به «حذف یا درگیری» اعضای حزب شود اجتناب کنند.
اسماعیل گرامیمقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی نیز بر این استدلال مهدی کروبی صحه گذاشته و میگوید: «اکنون برای آقای کروبی که در حصر هستند کانالهای ارتباطی وجود ندارد از این رو ایشان تشخیص دادند که برای انسجامبخشی به حزب از سمت خود استعفا کند». وی همچنین از جلسهآینده شورای مرکزی حزب در روز جمعه دهم دی ماه با حضور اعضای شورای مرکزی خبر داد تا در آن دبیرکل را با «رای مخفی اعضای شورا» انتخاب کنند.
دلایل استعفای منتجب نیا
یکی از دلایل استعفای رسول منتجبنیا٬ اختلافنظر وی با سایر اعضای شورای مرکزی بر سر نحوه ورود حزب به کارزار انتخابات ریاست جمهوری پیش رو بوده است. منتجبنیا خواستار استقلال حزب از «شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان» در فعالیتهای انتخاباتی بود که این برخلاف نظر اکثریت شورای مرکزی حزب است.
بعد از بروز اختلاف بین منتجبنیا و شورای مرکزی، بیانیهای از سوی روابط عمومی حزب اعتماد ملی منتشر شد و در آن تاکید شد که حزب «هیچ سخنگویی» ندارد. اسماعیل گرامیمقدم، در پاسخ به این بیانیه اعلام کرد که «تغییر یا برکناری» سخنگوی حزب از وظایف شورای مرکزی است و خود را «منتخب» مهدی کروبی خواند.
بعد از استعفای منتجب نیا، شورای مرکزی این حزب نیز در بیانیهای که یکشنبه پنجم دیماه منتشر کرد وجود اختلاف در حزب را نشانه «سرزندگی و پویایی» دانست و تاکید کرد که هنوز هیچ تصمیمی برای شیوه تعامل با شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان اتخاذ نشده است.
مهدی کروبی نیز در متن استعفا به موضوع مورد اختلاف اشاره کرده و تاکید کرد که «این حزب اصلاحطلب ضمن حفظ استقلال حزبیاش لازم است با دیگر گروهها و شخصیتهای اصلاحطلب تعامل و همکاری داشته باشد.» او همچنین بر این نکته نیز تاکید کرد که حزب ضمن تعامل و همکاری، مراقب باشد که در فضاهای تصنعی گروهها گرفتار نشود که «مومن از یک سوراخ دو بار گزیده نمیشود».
تنفس در فضای امنیتی
به غیر از اختلاف بر سر همراهی یا عدمهمراهی با شورای عالی سیاست گذاری در تشریح اختلافات داخلی حزب از چیزی سخن به میان میآید که رضا علیجانی آن را «بلایی که اطلاعاتی ها بر سر حزب اعتماد ملی» آوردند، میخواند. در بیانیه حزب بعد از استعفای منتجبنیا نیز چنین به آن اشاره میشود که قائم مقام در اعتراض به « فشارهای بیرونی و دخالت در معرفی نمایندگان حزب از سوی کانون های خارج از حزب و زیر سوال رفتن هویت حزبی» پس از چند بار تذکر، استعفا داد.
همچنین یکی از اعضای حزب که نام وی ذکر نشد در مصاحبه با کیهان لندن دلیل اختلافات اخیر را «حزبی و امنیتی» عنوان میکند و میگوید یکی از بزرگترین اشتباهات منتجبنیا این بود که بدون اینکه با خانواده کروبی مشورت کند اقدام به انتقال مدیریت «سحام نیوز»، سایت رسمی حزب اعتماد ملی، به داخل کشور کرد و این یکی از خواستههای وزارت اطلاعات در چند سال اخیر بوده تا «سحامنیوز» را منفعل کنند.
انتخاب رحیم ابوالحسنی که گفته میشود رابطه خوبی با وزارت اطلاعات دارد نیز اختلافات را عمیقتر کرد و فضای اعتماد درون حزب را از بین برد. همچنین اعلام عزل سخنگوی حزب نیز از سوی ابوالحسنی انجام شد.
علیجانی با نگاهی به این اختلافات بر این عقیده است که «وقتی قواعد کار جمعی رعایت نشود و بزرگتر موثر و راهگشایی هم نباشد و دستهای مشکوک نیز به میان آید هر تشکلی میتواند رو به تعطیلی و فروپاشی و بیاثری برود.» وی در کانال تلگرام خود به بازخوانی مقالهای پرداخت که دو سال پیش در آن درباره چگونگی نفوذ اطلاعات به درون اپوزوسیون نوشته بود و نسبت به روند تغییرات حزب اعتماد ملی برای جایگرین کردن افرادی مانند مهدی کروبی با کسانی که «هشدارپذیری و کوتاه آمدن» بیشتری نسبت به «ماجراجویان امنیتی» دارند، اعلام خطر کرده بود.
حال در آستانه انتخابات ریاست جمهوری باید دید که شورای سیاست گذاری حزب اعتماد ملی که یکی از احزاب مدعی و تاثیر گذار در فضای اصلاح طلبی به طور خاص و در فضای کشور به طور عام است و نمایندگانی مانند مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان و سید کامل تقوی رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در کابینه تدبیر و امید دارد، برای حفظ انسجام و تاثیرگذاری خود چه چارهای خواهد اندیشید.
مهسا محمدی:
زیتون
نمایش امضای «منشور حقوق شهروندی» در رژیم ضد مردمی و استبدادی ولایت فقیه!
موضوع سرکوب خشن حقوق و آزادی های دموکراتیک در ایران، در سی و هفت سال گذشته همواره یکی از مسایل مهم مبارزۀ مردم ما بر ضد حاکمیت استبداد بوده است. از تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۸، به جز دوران بسیار کوتاهی که حاکمیت استبداد و ارتجاع هنوز نتوانسته بود استقرار کامل بیابد، ... نمایش امضای «منشور حقوق شهروندی» در رژیم ضد مردمی و استبدادی ولایت فقیه!
عدم حمایت بالاترین رده اطلاعاتی آمریکا از گزارش سازمان سیا
بالاترین رده اطلاعاتی آمریکا گزارش سازمان سیا مبنی بر دخالت روسیه در پیروزی «دونالد ترامپ» را بیاساس خواند. به نقل از رویترز، منابع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود اعلام کردند «دفتر مدیریت اطلاعات ملی» آمریکا که بالاترین رده اطلاعاتی در این کشور محسوب میشود، از گزارش سازمان سیا در رابطه با دخالت ... عدم حمایت بالاترین رده اطلاعاتی آمریکا از گزارش سازمان سیا
حراجِ منابع ملی مردم ایران: چارهاندیشیای برای مقابله با چالشها دولت آینده آمریکا نسبت به «برجام»
روزنامه ایران، ۱۸ آذرماه، دربارهٔ قرارداد جدید نفتی [ایران] با “شِل”، مینویسد: “روز گذشته ایران و شرکت انگلیسی – هلندی شِل تفاهمنامهٔ نفتی برای مطالعهٔ سه میدان نفتی و گازی را با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت [ایران] و سفیر انگلیس در تهران امضا کردند. پیامی که این تفاهمنامه به دنیا مخابره کرد بیاعتناییِ سرمایهگذاران ... حراجِ منابع ملی مردم ایران: چارهاندیشیای برای مقابله با چالشها دولت آینده آمریکا نسبت به «برجام»
اعلامیۀ کمیتۀ مرکزی فرقۀ دمکرات آذربایجان به مناسبت هفتاد و یکمین سالگرد پیروزی جنبش ۲۱ آذر و تاسیس حکومت ملی آذربایجان
هموطنان گرامی! بیش از هفت دهه از استقرار حکومت ملی در آذربایجان به رهبری سید جعفر پیشه وری می گذرد. جنبش ۲۱ آذر سال ۱۳۲۴ خلق آذربایجان، سر آغاز نوینی برای آزادیخواهان ایران بود که با بسط و گسترش آن در دیگر نقاط کشور می توانست به تسلط استبدادی و ارتجاعی حاکم بر کشور برای ... اعلامیۀ کمیتۀ مرکزی فرقۀ دمکرات آذربایجان به مناسبت هفتاد و یکمین سالگرد پیروزی جنبش ۲۱ آذر و تاسیس حکومت ملی آذربایجان