خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
اروپاییها مخفیانه از روسیه نفت میخرند
یک پایگاه غربی نوشته کشورهای اروپایی علیرغم تهدید روسیه به تحریم همچنان در حال خرید نفت از این کشور به صورت مخفیانه هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس، منابع خبری میگویند نفت روسیه طی هفتههای گذشته راهش را به بازار اروپا باز کرده. با آنکه تهدیدها و لفاظیها برای تحریم روسیه همچنان ادامه دارند اما محمولههای نفت این کشور تحویل نفتکشها میشوند و در حالی که مقصدشان «نامعلوم» اعلام میشود سر از بازارهای نفت اروپا در آورده و در آنجا به صورت مخفیانه خرید و فروش میشوند.
پایگاه فورچون به نقل از تانکر ترکرز که حرکت نفتکشها را رصد میکند نوشته تنها در ماه آوریل به طور متوسط روزانه ۱.۶ میلیون بشکه نفت، روسیه را ترک کرده و روانه مقصدهای نامعلوم شده است.
گزارشی جدید از والاستریتژورنال نشان میدهد این رویه به تازگی افزایش پیدا کرده و در ماه آوریل بیش از ۱۱.۱ میلیون بشکه نفت تحویل تانکرهایی بدون مقصد معلوم شدهاند. این در حالی است که تا قبل از آغاز جنگ اوکراین آمار ارسال چنین محمولههایی تقریباً صفر بوده است.
با آنکه اتحادیه اروپا هنوز به صورت رسمی واردات نفت از روسیه را تحریم نکرده، تاجران نفتی در اروپا خودشان به پیشواز تحریمهای احتمالی رفتهاند. پایگاه فورچون نوشته این تاجران نگران هستند که خرید نفت از روسیه به عنوان تأمین مالی دولتی دیده شود که به ارتکاب «جرائم جنگی» متهم شده است.
اما اکنون که ۶ هفته از حمله روسیه به اوکراین میگذرد، نفت ارزانقیمت روسیه برای تاجران نفتی اروپایی وسوسهانگیزتر از آن است که بتوانند از آن بگذرند.
پایگاه فورچون در پاسخ به این سوال که عنوان «مقصد نامعلوم» چه معنایی میدهد نوشته نفت در دریا به کشتیهای بزرگتری منتقل شده و با نفتی که از مبدأهای دیگر آمده مخلوط میشود تا به این شکل، نقطه مبدأ آن نامعلوم شود.
تاجران به روزنامه والاستریتژورنال گفتهاند نفتی که به عنوان نفت مخلوط لتونی یا نفت مخلوط ترکمنستان در بازار عرضه میشود حاوی مقادیر زیادی نفت روسیه است.
اما نامعلوم اعلام کردن مقصد کشتیها تنها روش روسیه برای دور زدن تحریمها نیست. روش دیگر این است که کشتیها ترانسپوندر خودشان را روشن کنند. فورچون نوشته انجام این اقدام از زمان آغاز جنگ اوکراین ۶۰۰ درصد افزایش داشته است.
آمریکا، کانادا، انگلیس و استرالیا کشورهایی هستند که نفت روسیه را تحریم کردهاند اما اتحادیه اروپا که وابستگی بیشتری به انرژی روسیه دارند هنوز بر سر تحریمها تصمیمی نگرفتهاند. روسیه در حال حاضر تأمینکننده ۲۷ درصد از نفت کشورهای اروپایی است.
روسیه از روز ۵ اسفند (۲۴ فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوریهای «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازیزدایی» از این کشور اعلام کرد.
روسیه همچنین اعلام کرده اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشههای موجود میان جداییخواهان و کییف حاصل شده بود عمل نکرده است.
پولیانسکی: واشنگتن به دنبال وابسته کردن اروپا به گاز مایع خود است
دیپلمات روس اعلام کرد آمریکا در صدد وابسته کردن اروپا به گاز مایع خود است.
روزنامه جمهوریت: قدرت آمریکا برای حفظ «جهان تک قطبی» کافی نیست
روزنامه جمهوریت در گزارشی به بررسی پیامدهای اقتصادی جنگ اوکراین بر جهان پرداخته و اعلام کرد شاخص اقتصادی چین برخلاف آمریکا درحال اوج گیری است.
مخالفت فعالان کارگری و صنعت در آلمان با تحریمهای روسیه
اتحادیهها و روسای شرکتها در آلمان با تحریم واردات گاز روسیه توسط اتحادیه اروپا مخالفت کرده و اعلام کردند چنین اقدامی منجر به تعطیلی کارخانهها و نابودی مشاغل در آلمان خواهد شد.
هشدار روسیه درباره خطر درگیری ناخواسته با ناتو در قطب شمال
رئیس کمیته ارشد شورای قطب شمال روسیه گفت که افزایش فعالیت اخیر ناتو در قطب شمال و برگزاری مانورهای نظامی در شمال نروژ، مایه نگرانی است و کمکی به تامین امنیت در این منطقه نمیکند.