سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

همزمان با اینکه وکلای مدافع مهاجران ونزوئلایی اخراج و بازداشت‌شده از سوی دولت «دونالد ترامپ» اعلام کردند این افراد تحت شکنجه‌های جسمی و روحی قرار دارند، دادگاه عالی آمریکا با صدور حکمی، اخراج مهاجران ونزوئلایی با استناد به «قانون دشمنان بیگانه» را ممنوع و متوقف کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، اخراج دسته‌جمعی مهاجران ونزوئلایی ... اخراج و «شکنجه» مهاجران؛ تنش جدید کاراکاس-واشنگتن

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, السالوادور, انگلیس, تروریسم, جهان, خبر, کانادا, مهاجرت, ونزوئلا

کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

دولت کلمبیا همزمان با ارائه درخواست عضویت در «بانک توسعه جدید» بریکس و تاکید بر اهمیت این موسسه به‌عنوان ابزاری کلیدی برای تامین پروژه‌ها در این کشور آمریکای جنوبی، از اَبَرپروژه‌ای مبنی بر ایجاد یک کانال ارتباطی میان اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس رونمایی کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، ... کلمبیا در مسیر پیوستن به بانک «بریکس»

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, آمریکای لاتین, اقیانوس اطلس, اقیانوسیه, برزیل, بریکس, پاناما, چین, روسیه, کلمبیا, هندوستان

بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

رئیس بانک توسعه جدید بریکس بر نقش این نهاد در پیشبرد توسعه در جهان جنوب تاکید کرد و از جذب ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه در ۱۰ سال خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، دیلما روسف، رئیس بانک توسعه جدید بریکس (NDB)، در سخنرانی خود در آیین گشایش چهارمین نشست وزرای ... بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, جهان, چین, کارائیب, گزارش, مشارکت راهبردی

آینده متزلزل سیاسی بولسونارو با تداوم اعتراض‌ها در برزیل

اعتراض‌ها در برزیل علیه رئیس‌جمهوری این کشور در حالی همچنان ادامه دارد که محبوبیت ژائیر بولسونارو نیز همچنان رو به کاهش است و این شرایط، آینده سیاسی وی را در مخاطره جدی قرار می‌دهد.

 

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، مردم برزیل در حالی روز گذشته در ۱۶ شهر این کشور علیه نحوه مدیریت اوضاع کرونایی کشورشان توسط دولت بولسونارو دست به تظاهرات زدند که در جدیدترین نظرسنجی انجام شده مشخص شد که ۵۷ درصد از برزیلی‌ها خواهان استیضاح رئیس‌جمهوری این کشور هستند.

 

مخالفان بولسونارو دلیل اصلی اعتراض ها را نحوه مدیریت کرونا در برزیل اعلام کرده‌اند.

 

محبوبیت بولسونارو نیز طی بحران کرونا در برزیل که منجر به مرگ بیش از ۴۵۰ هزار نفر شده، به شدت کاهش یافته است. رئیس‌جمهوری تندرو برزیل پیشتر با کوچک شمردن بحران شیوع کرونا، مخالفت با ماسک‌زدن و همچنین تردید در مورد اهمیت واکسن زدن واکنش‌های منفی گسترده داخلی و خارجی را ایجاد کرده بود.

 

اعتراض‌های گسترده روز گذشته احزاب سیاسی، اتحادیه‌ها و انجمن‌های دانشجویی در چند شهر این کشور نشان داد که مخالفت‌ها علیه بولسونارو همچنان رو به افزایش بوده و این شرایط آینده سیاسی وی را که احتمالا به دنبال نامزدی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نیز است، در خطر جدی قرار می‌دهد.

 

آینده سیاسی بولسونارو در حالی متزلزل شده که گمانه‌زنی‌ها در مورد احتمال حضور لولا داسیلوا رئیس‌جمهوری چپ‌گرای سابق این کشور در انتخابات سال آینده مطرح می‌شود.

 

محبوبیت بولسونارو در حالی همچنان رو به کاهش است(در آخرین نظرسنجی فقط ۲۴ درصد از مردم برزیل عملکرد وی را تایید کرده‌اند) که این کشور در سال آینده انتخابات ریاست جمهوری پیش رو دارد و در این وضعیت، احتمال دارد معادلات سیاسی برزیل دستخوش تغییرات جدیدی شود.

 

سیاست‌های بولسونارو در حالی با انتقادهای گسترده‌ای در داخل روبرو بوده که برزیل دومین کشور از لحاظ آمار مرگ و میر کرونا را در جهان داشته است.

 

همزمان با بحران بهداشتی بی سابقه، اوضاع نابسامان اقتصادی، ابطال پرونده‌های فساد علیه لولا داسیلوا رئیس جمهوری سابق و تا حدی هم سرنوشت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در انتخابات ۲۰۲۰، سبب شده تا شانس پیروزی ژائیر بولسونارو در انتخابات سال آینده برزیل کمرنگ شود.

 

در نظرسنجی اخیر انجام شده مشخص شد که اگر انتخابات ریاست جمهوری امروز در برزیل برگزار شود، لولا داسیلوا می‌تواند بر بولسونارو غلبه کند.

 

پیش از این نمایندگان ۹ حزب مخالف در برزیل خواستار نشست مجازی فوری به منظور یکپارچه‌سازی درخواست‌ها و طرح آن در مجلس نمایندگان برای استیضاح «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری این کشور شدند. در حال حاضر ۱۰۵ درخواست استیضاح علیه بولسونارو در جریان است.

 

برزیل از جمله کشورهایی است که از آغاز شیوع همه‌گیری کووید-۱۹، رکوردهای حیرت‌انگیز موارد ابتلا و جانباختگانش، یکی از تیترهای اصلی اخبار کرونایی رسانه‌های جهان بوده اما وجود نام «ژائیر بولسونارو» رئیس‌جمهوری این کشور در صدر فهرست ناقضان دستورالعمل‌های بهداشتی و انکارکنندگان وخامت این بیماری سبب شده تا تنور انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ برزیل از هم اکنون داغ شود. به بیان دقیق تر باید دید آیا پس از دونالد ترامپ، بولسونارو دومین رئیس‌جمهوری پوپولیست قاره آمریکا خواهد بود که هم‌پای وجود شماری دلایل دیگر، کرونا طومار ریاست جمهوری تک دوره ای آن را در هم می‌پیچد یا خیر.

اعتراضات سراسری در برزیل علیه عملکرد کرونایی بولسونارو

 

 

 

رئیس‌جمهوری کوبا: هاوانا در برابر تحریم‌های آمریکا تسلیم نمی‌شود

«میگل دیاز کانِل» رئیس‌جمهوری کوبا، اصرار واشنگتن برای حفظ نام کشورش در فهرست کشورهای حامی تروریسم را «بدبینی» واشنگتن ارزیابی و تاکید کرد که هاوانا در برابر تحریم های ظالمان آمریکا تسلیم نمی‌شود.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, کوبا

سازمان ملل: فقر شدید در آمریکای لاتین به بالاترین حد خود رسیده است

براساس تازه‌ترین تحقیقات سازمان ملل، شدت فقر در منطقه آمریکای لاتین، با افزایش ۱۲.۵ درصدی به بیشترین حد خود در دو دهه اخیر رسیده که یک شکست تاریخی برای منطقه محسوب می‌شود.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ارژانتین, اکوادور, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, فقر, کاستاریکا, کلمبیا, گزارش, مکزیک, هندوراس

تظاهرات اتحادیه، سندیکاها، گروه‌های دانشجویی و اقشار مختلف مردم در کلمبیا در اعتراض به افزایش اختلاف طبقاتی

تداوم اعتراضات در کلمبیا از ساعات اولیه صبح امروز آغاز شد به نحوی که در برخی مناطق معترضان و پلیس با یکدیگر درگیر شدند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, کلمبیا

هفته چهارم اعتراضات کلمبیا با بیش از ۴۰ کشته‌/ مذاکرات متناوب بین دولت و کمیته ملی اعتصاب

موج اعتراضات ضددولتی کلمبیا روز چهارشنبه در حالی وارد چهارمین هفته خود شد که اتحادیه‌ها، گروه‌های دانش‌آموزی و دیگران نیز در راهپیمایی‌ها به منظور درخواست تغییرات اجتماعی در بحبوحه مذاکرات متناوب بین دولت و برگزارکنندگان اعتصاب، حضور یافتند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, کلمبیا