گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

افزایش شاخص فلاکت: دستکاریِ رژیم در “آمار”ها واقعیت امر را تغییر نمی‌دهد آغاز سال نو در اوضاع‌واحوال ادامه و تشدید بحران‌های اقتصادی و بدون وجود کورسوی امیدی در چشم‌انداز شرایط کار و زندگی زحمتکشان و بهبود آن، شادی نوروز و طراوت بهار را به‌کام آنها تلخ کرده است. ارزیابی‌های جدید از قرار گرفتن ۳۰ درصد ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, استبداد, اقتصادی, تحریم, حقوق بشر, دانشجویی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قضایی, کارگری, معلمان, معیشت, مقاله

تجمع کارگران رسمی شاغل در شرکت فلات قاره در خارک

اعتراضات کارگران رسمی این مجموعه در اعتراض به تعرضات معیشتی و عدم پاسخگویی به مطالباتشان ادامه دارد. روز پنجم فروردین این کارگران در شرکت فلات قاره تجمع کردند. اهم مطالبات این کارگران عبارتند از: ➖حذف کامل سقف‌حقوق➖حذف تفکیک نادرست مشاغل در مناطق عملیاتی➖حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی➖عودت کسورات مازاد مالیات➖اجرای کامل ماده۱۰ با وجود ظرفیت‌های قانونی و اختیاراتی مانند افزایش ... تجمع کارگران رسمی شاغل در شرکت فلات قاره در خارک

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که رییس جمهور آرژانتین قصد دارد تا ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج کند. به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه تلویزیونی بلومبرگ در گزارشی مدعی شد که خاویر میلی، رییس جمهور آرژانتین در اقدامی دیگر با هدف نمایش رویکرد افراطی‌اش که خود آن را «اره برقی» خوانده است، قصد دارد تا ... بلومبرگ: رییس جمهور افراطی آرژانتین ۷۰ هزار کارمند دولتی را اخراج می‌کند!

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اتحادیه اروپا, جهان, فساد, کارگری, نئولیبرالیسم

شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

در سال گذشته وضع معیشت اکثر مردم کشور، یعنی طبقۀ کارگر و دیگر زحمتکشان شاغل در شهرها و روستاها و بازنشستگان، نه‌تنها بهتر نشد، بلکه بدتر هم شد. شواهد حاکی از آن است که این روند امسال نیز ادامه خواهد داشت. همهٔ وعده‌های دولت رئیسی، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، سراپا پوچ بود و اَبَربحران‌های چندوجهی ... شعار واقعی سال ۱۴۰۳خامنه‌ای: تشدید استثمار نیروی کار در راه «حفظ نظام»

ادامه

آمریکا, استبداد, استثمار, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بانک جهانی, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, معیشت, مقاله, نئولیبرالیسم

«قراردادهای سفیدامضا» نمادی از تحمیل بی‌حقوقی مطلق به کارگران

امضا گرفتن به جبر و برخلاف اراده کارگران، مسیر احقاق حق کارگران را مسدود کرده و آنها را در مسیر مطالبه گری با محدودیت مواجه کرده است. به گزارش خبرنگار ایلنا، «بعد از پایان هر سه ماه، یک قرارداد از پیش نوشته شده مقابل ما کارگران می‌گذارند و از ما می‌خواهند امضا کنیم یعنی به ... «قراردادهای سفیدامضا» نمادی از تحمیل بی‌حقوقی مطلق به کارگران

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

آیا دستفروشی یک حرفه است؟

خبرگزاری‌های رسمی داخل کشور با پوشش دادن نظریات ولی فقیه و رؤسای سه قوه سعی بر القای این دیدگاه دارند که تورم اقتصادی موجود و وخیم‌تر شدن زندگی مردم به‌دلیل تحریم‌های آمریکا و شیوع کووید ۱۹ است. اما آنچه ناگفته می‌ماند پیامد اجرای برنامه‌های اقتصادی- اجتماعی ضد ملی حکومت جمهوری اسلامی است که عامل اصلی فقر و فلاکت مردم‌اند.

 

گسترش و شیوع کووید ۱۹ضعف‌های ساختاری نظام‌هایی که از دستورات صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی پیروی کرده و می‌کنند را نشان داد و همچنان می‌دهد. حقیقت امر این است که سیاست تعدیل ساختاری که خصوصی‌سازی از ارکان مهم آن است، با شدت‌وحدّت در میهن‌‌مان به‌پیش برده ‌شد و همچنان با زور و نیرنگ به‌پیش برده می‌شود. یکی از اثرهای شوم این سیاست‌ها پیدایش و رواج پدیدهٔ دستفروشی در کشور است. دستفروشی محصول بیکاری گستردهٔ زحمتکشان، جوانان، زنان، و فروپاشی بنیهٔ تولیدی است.

 

مطابق برآوردهای رسمی، ۶۵ درصد دستفروشان متأهل و دارای دو فرزند هستند. میانگین درآمد دستفروشان کمتر از یک میلیون تومان در ماه است. همچنین بیش از ۸۰ درصد آنان بیمهٔ تامین اجتماعی ندارند. در شهرهای بزرگ کشور هزاران تن با دستفروشی امرار معاش می‌کنند. دستفروشان همواره با ضرب و شتم و اخاذی از سوی نیروی انتظامی، بسیج، و شهرداری‌ها روبرویند. به‌طورمثال، ده‌ها زن سرپرست خانوار یا زنان کارگر و کارمند اخراج شده از شغل‌شان، در طول سکوهای متروهای تهران بساط پهن کرده و دستفروشی می‌کنند. درآمد این زنان زحمتکش در ماه حتی از یک میلیون تومان نیز کمتر است. در سال‌های اخیر، همراه افزایش نرخ تورم و اجرای برنامهٔ آزادسازی اقتصادی شماری بیشتر از مردان و زنان بیکار، معلمان، پرستاران، کارگران، و حتا کارمندان به دستفروشی برای تأمین معیشت مجبور شده‌اند. فقر و بیکاری حتی باعث روی آوردن هنرمندان و ورزشکاران به “شغل” دستفروشی گردیده‌ است. چندی پیش محسن مدهنی، قهرمان کشتی جهان، با انتشار تصاویری اعتراضش را نسبت به وضعیت بد معیشتی و بیکاری و روی ‌آوردن اجباری‌اش به دستفروشی در فضای مجازی نمایش داد. علاوه بر این، مطابق گزارش ۱۱ آذرماه ۹۹ ایسنا، عده‌ای از هنرمندان هم‌اکنون در خیابان‌ها و مترو دستفروشی می‌کنند.

 

در اقتصادی سالم و مردمی، دستفروشی یک حرفه محسوب نمی‌شود. تا زمانی که نولیبرال‌های وطنی بر تمام شریان‌های اقتصادی کشورمان حاکم‌اند و استبداد ولایی جامعه را به فقر و انحطاط می‌کشاند، داشتن اقتصادی سالم، مولد، توأم با عدالت اجتماعی انتظاری بیهوده است. باوجود این، منافع و معیشت دستفروشان باید از جانب سندیکاها حمایت و پشتیبانی شود. دستفروشان می‌توانند و باید برای دفاع از منافع‌شان در اوضاع کنونی با جنبش کارگری و حرکت‌های سندیکایی همدوش و هم‌سنگر شود و به‌منظور ایجاد تشکل صنفی- سندیکایی کوشش کنند. ریشه‌کن کردن پدیدهٔ فقر و دستفروشی با تأمین شغل و مزد مناسب برای همگان بدون استثناء از خواست‌های جنبش کارگری و سندیکایی میهن ماست.

به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»

ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی چه بر سرِ اقتصاد و معیشت مردم می‌آورد؟!

برخلافِ ایده‌های کلیشه‌ای و ناکارآمدِ نئولیبرال‌ها که تعدیل ساختاری را مقدس می‌دانند و موافق با آزادسازی هرچه بیشتر نرخ ارز و کاهشِ هرچه فزون‌ترِ ارزش پول ملی هستند، اقتصاددانان مدافع کارگران و تولید داخلی، مشروعیت بخشیدن به ارز گران ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی و حذف کامل ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی و ارز ترجیحی ۱۱ ... ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی چه بر سرِ اقتصاد و معیشت مردم می‌آورد؟!

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, سرمایه‌داری, کارگری, گزارش, نئولیبرالیسم

مبارزه برای: افزایش دستمزد، اتحاد عمل فراگیر، احیای جایگاه تشکل سندیکایی

طی هفته‌‌های اخیر درحالی‌که نزاع جناح‌های حکومتی جمهوری اسلامی، به‌ویژه پس از تغییرات مرتبط با انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و دورنمای مذاکره با کاخ‌سفید در دورۀ ریاست جمهوری جو بایدن، شدت گرفته‌ است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امریکا, ایران, حقوق بشر, سیاسی, کارگری, مقاله

سازمان بین‌المللی کار: تعطیلی مدارس تعداد کودکان کار را افزایش داد

تعداد کودکان کار در سراسر جهان نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته اما کرونا می‌تواند وضعیت کودکان کار را بحرانی کند و تعداد آن‌ها را افزایش دهد.

ادامه

جهان, حقوق کودک, سازمان بین‌المللی کار, سازمان ملل, فقر, کارگری, کودکان کار