سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

سناتور مستقل آمریکایی با انتقاد از قدرت گرفت میلیاردرها در دولت و افزایش اختلاف طبقاتی در این کشور هشدار داد ایالات متحده اکنون با سطح بی‌سابقه‌ای از خطر مواجه است. به گزارش ایسنا، «برنی سندرز» سناتور ۸۳ ساله ایالت ورمونت، ایالات متحده را یک «شبه‌دموکراسی» خواند و دلیل آن را نحوه حکومت «دونالد ترامپ» و ... سندرز: آمریکا اکنون یک «شبه دموکراسی» است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اختلاف طبقاتی, الیگارشی, جهان, دموکراتیک, دیدگاه, سخنرانی, طبقه کارگر, کودکان

بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

در پی حادثه صبح روز گذشته (۱۷ فروردین ماه) ریزش «معدن باریت» مهابادکه منجر به مرگ یک کارگر و زخمی شدن دو معدنچی دیگر شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن پیگیری‌های کارشناسی اولیه، توضیحاتی را ارائه کرد. به گزارش ایلنا، متن توضیحات روابط عمومی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی به شرح زیر است: ... بازهم فراهم نشدن ایمنی در محیط کار به حادثه برای ۳ معدنچی منجر شد + فیلم

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, طبقه کارگر, فیلم

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی

آکسفام: دارایی‌۱۰ثروتمند برتر دنیا ازابتدای همه‌گیری کرونا ۲برابر شده است

ثروت ۱۰ مرد ثروتمند دنیا در طی ۲ سال همه‌گیری کرونا ۲ برابر شده‌است. طبق نتایج تحقیقات موسسه آکسفام که روز دوشنبه ۱۷ ژانویه ۲۰۲۲ منتشر شده مجموع دارایی‌هایی ۱۰ ثروتمند دنیا به رقم ۱.۵ تریلیون دلار رسیده است.

 

به گزارش یورونیوز: به زبان دیگر این افراد روزانه به‌طور میانگین ۱.۳ میلیارد دلار درآمد داشته‌اند. این درحالیست که ویروس کرونا و همه‌گیری کووید ۱۹ موجب شده تا جهان با بی‌سابقه ترین رکود اقتصادی از سال ۱۹۲۹ به‌این‌سو مواجه باشد.

 

در حالیکه «به‌لطف» پاندمی و کمک‌های مالی دولت‌ها و بانک‌‌‌های مرکزی هر ۲۶ ساعت یک میلیاردر جدید در دنیا ظهور می‌کند، عدم دسترسی افراد به خدمات بهداشت و سلامت، گرسنگی و تغییرات‌ آب و هوایی در کنار خشونت‌های مبتنی بر جنسیت موجب مرگ روزانه دست‌کم ۲۱ هزار نفر شده است و بر این «نابرابری» که موسسه‌ آکسفام در گزارش خود از آن با تعبیر «خشونت اقتصادی» یاد کرده، افزوده است.

 

همه‌گیری کرونا بیش از ۱۶۰ میلیون نفر را به فقر فرو برده و در میان سهم اقلیت‌های غیرسفید پوست و زنان بیش از سایرین بوده است.

 

در دسامبر ۲۰۲۱ هم گزارشی با همین مضمون و نتایج مشابه از سوی آکسفام تهیه و منتشر شده بود. اصلاح نظام مالیاتی و سهم‌خواهی بیشتر از ثروتمندان در کنار تامین بودجه واکسن و خدمات پزشکی و بهداشتی برای همه مردم دنیا و تلاش برای کاهش خشونت‌‌های مبتنی بر جنسیت و سازگار شدن با تغییرات اقلیمی از جمله پیشنهادهای این گزارش برای مقابله با این نابرابری‌هاست که در آستانه نشست مجازی مجمع جهانی اقتصاد در اختیار رهبران دنیا قرار گرفته‌است.

 

آکسفام می‌گوید در تهیه این گزارش از آخرین داده‌های مربوط به دارایی‌های مندرج در مجله فوربس و منابع موثق استفاده کرده است. طبق فهرست فوربس ۱۰ ثروتمند فعلی دنیا عبارتند از: ایلان ماسک، مالک تسلا و اسپیس‌ایکس؛ جف بزوس، بنیانگذار آمازون؛ لری پیج و سرگئی برین، بنیانگذاران گوگل؛ مارک زاکربرگ، مدیر فیسبوک؛ بیل گیتس و استیو بالمر، مدیرعاملان سابق مایکروسافت؛ لری الیسون، مدیرعامل سابق اوراکل؛ وارن بوفت، سرمایه‌گذار آمریکایی و برنار آرنو، رئیس گروه فرانسوی «ال و ام اش» هستند.

هشدار؛ کرمان قرمز شد/ مفقودی ۲ کودک، انسداد ۴۵ راه و قطع برق ۳۰ روستای ریگان+ویدئو

فرماندار ریگان در شرق استان کرمان می گوید که به دنبال بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب در مناطق کوهستانی این شهرستان ۲ کودک مفقود شدند و تلاش امدادگران برای یافتن آنان جریان دارد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, حوادث, عدالت اجتماعی, گزارش, محیط زیست

ماه سردِ تلخ برای کولبران؛ طی ۱۰ روز گذشته، ۹ کولبر کشته، مجروح و مفقود شدند

۱۰ روز اخیر، روزهایی تلخ و پرحادثه برای کولبران نواحی شمال غرب و غرب کشور بود. طبق بررسی‌های «اعتماد» طی ۱۰ روز اخیر، ۹ کولبر که از معابر غیررسمی در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه تردد کرده‌اند، به دلیل انفجار مین، شلیک مرزبانی و وقوع کولاک و بهمن در نوار مرزی، دچار حادثه شده‌اند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, کولبری, گزارش

یک مدیر دولت؛ مردم اعتماد خود را نسبت به قانون مالیات بر خانه‌های خالی از دست داده‌اند

مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الکترونیک گفت: «یکی از مهم‌ترین وعده‌های دولت یعنی ساخت ۴ میلیون مسکن برای کم درآمدها برعهده افرادی است که نتوانستند سامانه ملی املاک و اسکان را با موفقیت اجرایی کنند و اعتماد و امید مردم را تخریب کردند.»

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, کارگری

رژیم ولایی و فساد کلانِ صاحبانِ قدرت و متنفذها

یک استاد دانشگاه گفت: اقداماتی از قبیل مالیات بر خانه‌های خالی و خودروهای لوکس خیلی نمی‌تواند ضعف کشور در زمینه‌ی درآمدهای مالیاتی را رفع کند. باید جلوی فرار مالیاتی را که عمدتا در بخش فعالیتهای دلالی است، گرفت.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, فساد, کارگری, گزارش