طبقه کارگر نقشی حیاتی در اقتصاد ایران دارد. امروزه کارگران و خانوادههای آنان نزدیک به ۶۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل میدهند و در بخشهای تولیدی، خدماتی، کشاورزی، و صنعتی فعالیت میکنند. هر تغییری در وضعیت اقتصادی کشور بهطورمستقیم و غیرمستقیم بر زندگی و درنتیجه فعالیت این طبقه تأثیر میگذارد. بااینحال، در سالهای اخیر وضعیت ... وضعیت فاجعهبار کارگران در ایران: علل داخلی و بینالمللی
پوتین: سهم ارزهای ملی در تجارت کشورهای مشترکالمنافع از ۸۵ درصد فراتر رفت
رئیسجمهور روسیه اعلام کرد: سهم ارزهای ملی در پرداختهای کشورهای مستقل مشترک المنافع در مبادلات تجاری بین این کشورها از ۸۵ درصد فراتر رفت. به گزارش ایرنا از کرملین، ولادیمیر پوتین روز چهارشنبه پنجم دیماه ۱۴۰۳ در سخنانی در آغاز نشست غیررسمی سران کشورهای مستقل مشترکالمنافع در سنپترزبورگ افزود: همکاری بین کشورهای مستقل مشترک المنافع ... پوتین: سهم ارزهای ملی در تجارت کشورهای مشترکالمنافع از ۸۵ درصد فراتر رفت
تجمع کارگران و کشاورزان کوبایی علیه محاصره اقتصادی آمریکا + فیلم
دهها هزار کارگر و کشاورز و بازنشسته کوبایی در اعتراض به تحریمهای آمریکا به خیابان آمدند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (WFTU)، هزاران کارگر، کشاورز و بازنشسته کوبایی در اعتراض به تحریمها و محاصره اقتصادی جنایتکارانه آمریکا علیه این کشور به خیابانهای هاوانا (پایتخت این کشور) آمده و ... تجمع کارگران و کشاورزان کوبایی علیه محاصره اقتصادی آمریکا + فیلم
سفر قریب الوقوع اردوغان به سوریه/ منافع ترکیه در سوریه
فورکان هالیت یولجو، کارشناس سیاست امنیتی ترکیه، در توضیح خبر سفر قریب الوقوع اردوغان رئیسجمهور ترکیه به سوریه به همراه مقامات ارشد اقتصادی، به اسپوتنیک گفت: از نظر سیاسی و اقتصادی برای ترکیه بسیار مهم است که سوریه قوی در مرز جنوبی این کشور قرار داشته باشد. به گزارش اسپوتنیک؛ یولجو توضیح داد: «این یعنی ... سفر قریب الوقوع اردوغان به سوریه/ منافع ترکیه در سوریه
شکست سیاستهای ماجراجویانه و نابخردانهٔ رژیم ولایی در منطقه و ادعاهای دروغین دیکتاتورِ هراسناک
سقوط دیکتاتوری بشار اسد و حزب بعث در سوریه با دخالت آشکار ترکیه، اسرائیل، و امپریالیسم آمریکا و به دست گروههای تروریستی وابسته به “هیئت تحریر شام” وضع جدیدی در منطقۀ خاورمیانه پدید آورده است. فروپاشی دولت اسد در عین حال گواه شکست مفتضحانۀ حلقهٔ اساسی سیاستهای خارجی ماجراجویانهٔ رژیم ولایت فقیه در منطقۀ خاورمیانه ... شکست سیاستهای ماجراجویانه و نابخردانهٔ رژیم ولایی در منطقه و ادعاهای دروغین دیکتاتورِ هراسناک
آمریکا تحریمهای روسیه مرتبط با خط لوله نورد استریم ۲ را لغو میکند
دولت بایدن از تحریم شرکتهای دخیل در پشت خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ به آلمان چشم پوشی کرده است، اقدامی که منتقدان واشنگتن را خشمگین کرده است.
به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، در گزارش وزارت امور خارجه به کنگره آمده است: فعالیت شرکت Nord Stream ۲ AG و مدیر عامل آن، ماتیاس وارنیگ، متحد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، قابل تحریم است، اما آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، بلافاصله از این تحریم ها چشم پوشی کرد و گفت که این به نفع منافع ملی ایالات متحده است.
این تصمیم در حالی اتخاذ شد که دولت بایدن پس از وخیم شدن روابط در زمان رئیس جمهور پیشین دونالد ترامپ ، در تلاش است تا روابط خود را با آلمان از نو بسازد. معافیت ها تاریخ پایان مشخصی ندارند ، اما توسط وزیر امور خارجه قابل لغو است.
وزارت امور خارجه چهار کشتی روسی از جمله Akademik Cherskiy را که از ماه آوریل لوله گذاری این پروژه را در آبهای دانمارک آغاز کرد ، تحریم کرد. همچنین این اقدامات ۵ نهاد روسی دیگر از جمله سرویس نجات دریایی روسیه را نیز اعمال کرد.
بلینکن در گزارشی که هنگام دیدار با سرگئی لاوروف ، وزیر امور خارجه روسیه در ایسلند درآستانه نشست کنفرانس شورای قطب شمال گفت: رئیس جمهور جو بایدن ، دموکرات ، با طرح ۱۱ میلیارد دلاری که گاز روسیه را از قطب شمال به آلمان می رساند ، مخالفت کرده و می گوید این یک توافق بد برای اروپا است.
ایالات متحده صادر کننده گاز طبیعی به صورت LNG به اروپا است، اما گاز روسیه ارزانتر است. واشنگتن میترسد که روسیه با افزایش وابستگی به مسکو بتواند از نورد استریم ۲ به عنوان اهرمی برای تضعیف کشورهای اتحادیه اروپا استفاده کند.
رئیس کمیته روابط خارجی سنا ، باب منندز با انتقاد از این تصمیم ، گفت که این تصمیم تلاشهای ایالات متحده “برای مقابله با تجاوزات روسیه در اروپا” را تضعیف میکند. وی گفت: “من از دولت (میخواهم) این معافیتها را برداشته و به تحریمهایی که کنگره تعیین کرده است عمل کند.”
مایکل مک کول، رئیس جمهوریخواه ارشد مجلس در امور خارجه، گفت: “اگر رژیم پوتین اجازه دارد این خط لوله را به پایان برساند، به این دلیل است که دولت بایدن تصمیم به اجرایی شدن آن گرفت.
با این حال ، مقامات آلمانی از این معافیت به عنوان “یک گام سازنده” استقبال کردند. هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، گفت: “این بیانگر این واقعیت است که آلمان یک شریک مهم برای ایالات متحده است، شریکی که میتواند در آینده روی آن حساب کند.”
شرکت انرژی دولتی روسیه، گازپروم و شرکای غربی آن در حال مسابقه برای به پایان رساندن خط لوله برای ارسال گاز طبیعی به زیر دریای بالتیک هستند. این پروژه که اکنون حدود ۹۵ درصد پیشرفت دارد، میتواند اوکراین را دور بزند و از هزینه های سودآور ترانزیت محروم کند و به طور بالقوه مبارزه آن را در برابر تجاوز روسیه تضعیف کند.
یک مقام آمریکایی به رویترز گفت که متوقف کردن این پروژه دشوار است اما واشنگتن به تلاش خود ادامه خواهد داد. مقام وزارت امور خارجه گفت: “ما خط لولهای بیش از ۹۰ درصد کامل را در اختیار داریم و بنابراین متوقف کردن آن همیشه یک ضربه طولانی بوده است. نورد استریم ۲ با سرعتی که در حال ساخت است، میتواند قبل از پایان سال به پایان برسد.
اما و اگرهای خروج قرقیزستان از سازمان پیمان امنیت جمعی
با طرح عدم ضرورت حضور قرقیزستان در سازمان پیمان امنیت جمعی در پارلمان از سوی نمایندگان حزب «مکنیم قرقیزستان»، کارشناسان علوم سیاسی عواقب این طرح را بررسی کردند.
کاهش ۵.۱ درصدی تولید ناخالص داخلی ژاپن در سه ماهه نخست ۲۰۲۱
گزارش ها حاکی است تولید ناخالص داخلی ژاپن برای دوره سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ (ژانویه تا مارس) منفی شده، زیرا اعلام دومین وضعیت اضطراری در کشور هزینه کرد مصرف کنندگان را کاهش داده است.
رشد ۹.۸ درصدی تولید صنعتی چین
گزارش روز دوشنبه اداره ملی آمار (NBS) چین نشان میدهد تولید صنعتی این کشور در چهار ماه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۹.۸ درصد رشد کرده است.
تحلیل تلویزیون چین از مذاکرات ایران و عربستان
“سی جی تی ان” تلویزیون انگلیسی زبان چین در تحلیلی به قلم «گای برتون» استاد دانشگاه وسالیوس بروکسل در واکنش به مذاکرات ایران و عربستان آورده است اگر این مذاکرات به نتیجه برسد به نفع دوطرف است زیرا حمایت های داخلی برای دوام و اجرای آن نیز وجود دارد.